معرفی و دانلود کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران

عکس جلد کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران
قیمت:
۳۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران

«این کتاب به روز رسانی شده است.»

واژه‌های «جهانی‌شدن» یا «جهانی‌سازی» که امروزه در فارسی رایج شده، برگردانی از واژه  انگلیسی Globalization است که خود، از اسم Globe گرفته شده است. فرهنگ جامع بریتانیکا در تعریف واژه  Globe می‌نویسد «یک فضا یا کره‌ای که شامل نقشه زمین بر روی آن شود.» کروی بودن زمین از دیرباز در نزد یونانیان باستان شناخته شده بود و ظاهرا 150 سال پیش از میلاد مسیح، فردی به نام کریتس از کره، برای نمایش سطح زمین، استفاده کرده بود. قدیمی‌ترین کره‌ای هم که تاکنون باقی مانده است مربوط به مارتین بِهایم، اهل نورنبرگ، است و احتمالا بر همین اساس بود که کریستوفر کلمبوس از سمت غرب، راهی سیاحت شرق شد. مالکوم واترز (1379: 10) در تحقیقی در این باره، نتیجه گرفته که این واژه در معنای وصفی خود، یعنی جهانی ، بیش از چهارصد سال قدمت دارد، اما مشتقات دیگر این کلمه همچون اصطلاح‌های Globalization، Globalize و Globalizing تنها از حدود سال 1960 رواج عمومی یافته است. وی به شواهدی از کاربرد این مشتقات جدید اشاره می‌کند همچون مجله اکونومیست که در 4/4/1959 گزارش داد که سهمیه جهانی  واردات اتومبیل ایتالیا افزایش یافت و فرهنگ وبستر در نشریه Spectator در شماره مورخ 5/10/1962 مفهوم جهانی‌سازی را یک مفهوم گیج‌کننده اعلام کرده بود.

این کتاب راهنمایی برای علاقمندان به موضوع جهانی شدن و پیامدهای احتمالی آن برای جمهوری اسلامی ایران است. در این کتاب، نویسنده به معنی و مفهوم این اصطلاح در میان عوام و نظریات دانشگاهی پرداخته و تحولات این مفهوم را از دیرباز تا کنون برشمرده و آثار آن را در زمینه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی تشریح کرده و جایگاه ایران را در میان کشورهای جهان در سیر این تحول تعیین کرده است.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
معنای و مفهوم
دیدگاه‌های مختلف
ابهام
نظم جدید
فصل اول:  زمینه‌ها و رویکردهای غالب
دوره دولت‌ها و ادیان بزرگ
دوره نوین
رویکرد وستفالی
رویکرد جامعه ملل
رویکرد پس از شوروی
فصل دوم: حوزه‌های نفوذ
حوزه فرهنگ و ارتباطات
مذهب و تمدن
تجدد، ملی‌گرایی و بنیادگرایی
ارتباطات
حوزه اقتصاد و امور مالی
بازارهای مالی
تجارت
شرکت‌های چند ملیتی
تقسیم کار بین‌المللی
مدیریت تولید
طبقات فراملی
کارگران مهاجر
حوزه جغرافیا و محیط‌زیست
حوزه سیاست و امور حکومتی
فروپاشی اتحادیه‌ها و دولت‌های ملی
محدودیت دولت‌های ملی
گسترش ایدئولوژی سیاسی واحد
بروز آنارشیسم و ظهور بی‌نظمی
پیدایش دولت-شهرها
فصل سوم: پیامدهای جهانی‌سازی برای ایران
نتیجه
ضمیمه
کتابنامه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران
نویسنده
سال انتشار۱۳۸۲
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات153
زبانفارسی
شابک964-93483-2-8
موضوع کتابکتاب‌های مقالات سیاسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران

سید علی طاهران
۱۳۹۸/۱۰/۲۶
برخی معقتدند که جهانی شدن، یک فرآیند است و فرآیند، یعنی جریانی که خود به خود پیش می‌رود؛ مثل توپی که از سراشیبی به پایین می‌غلتد یا مثل دانه‌ای که کاشته می‌شود و در صورت آماده بودن شرایط، خود به خود، شروع به رشد و نمو می‌کند. گفته شده که جهانی شدن نیز فرآیندی است که از جایی شروع می‌شود و به تکامل و می‌رسد با پیشرفت علم و تکنولوژی و ارتباطات، راه خودش را می‌پیماید و پیش می‌رود. گروهی دیگر، دیدگاه خوبی نسبت به این پدیده ندارند و بر این عقیده‌اند که جهانی شدن، یک فرآیند نمی‌باشد؛ بلکه یک پروژه است؛ یعنی عده‌ای نشسته‌اند و نقشه‌ای برای استعمار دنیا طراحی کرده‌اند که این نقشه، نام جهانی شدن به خود گرفته است. طراحان این نقشه، می‌خواهند حاکمان آینده جهان باشند. آنان می‌اندیشند که غرب با بحران انرژی مواجه خواهد شد و در آینده، به منابع انرژی سایر دنیا نیاز خواهد داشت بنابراین، سازمان تجارت جهانی را راه انداخته‌اند. آن‌ها معتقدند که این برنامه طوری طراحی شده که فرهنگ در چارچوب غرب حفظ شود. آن‌ها معتقدند که این پروژه‌ای است که قسمت‌هایی از آن انجام شده و قسمت‌هایی نیز در حال انجام است و احتمالاً در آینده انجام می‌شود و در بخش‌های دیگر آن که انجام شود، سلطه و احاطه غرب بر جهان، مکشوف تر و معلوم تر خواهد شد و در آینده، سلطه فرهنگ غرب را بر سایر فرهنگ‌ها، بیشتر احساس خواهیم کرد.

کسانی که معتقدند این یک فرآیند است، دیگر از این موضوع به عنوان تهاجم فرهنگی یاد نمی‌کنند؛ بلکه از آن به عنوان یک روند طبیعی که برنامه‌های خاص خودش را دارد، یاد می‌کنند؛ اما آن که به پروژه‌ای بودن جهانی شدن معتقد است، همواره مراقب همه جاست و همه برنامه‌ها و رویکردها را با چشم دیگری می‌بیند و مواظب است که فریب نخورد.

در این زمینه، بررسی عواملی که باعث تسلط فرهنگ غربی بعد از جنگ جهانی دوم و به ویژه در عصر حاضر شده و عواملی که باعث شده‌اند تا امثال آقای بوش (رئیس جمهور وقت آمریکا) از نظم نوین جهانی سخن بگویند و افرادی مثل هانتینگتون، صحبت از جنگ تمدن‌ها کنند، می‌تواند مفید باشد.

عوامل زیادی در این نگرش دخیل بوده‌اند که برخی عبارتند از:

1. شرکت‌های چند ملیتی.

2. بازارهای فروش جهانی.

3. انقلاب اطلاعاتی.

4. فروپاشی نظام کمونیستی شوروی.

می دانیم که پس از انقلاب صنعتی که استالین در شوروی ایجاد کرد، روس‌ها اولین ماهواره را به فضا فرستادند و بعد از آن، آمریکایی‌ها احساس کردند که در جایی ضعف دارند و از انجام این کار ناتوانند. بنابراین، به اشکالاتی که در نظام آموزش و پرورش خود داشتند، پی بردند و شروع به اصلاح آن کردند و به موفقیت‌هایی دست یافتند و پس از آن، آرمسترانگ به ماه سفر کرد. با حذف این رقیب جدی و خطرناک، یعنی شوروی، بحث جهانی شدن تا حدی گسترش یافت.

جهانی شدن امروز در حوزه‌های مختلف فرهنگ، سیاست، اقتصاد و علم مطرح است و این که هر کدام از کشورها در مواجهه با آن چه رویکردی نشان می‌دهند، باید مورد بررسی قرار گیرد. در این جا باز این سؤالات مطرح شده اند: آیا یک دولت قدرتمند مرکزی در جهان به وجود خواهد آمد؟ آیا همه دولت‌ها، قدرت خود را از دست خواهند داد؟ آیا دموکراسی جهانی، شکل خواهد گرفت و یا اتفاقات دیگری می‌افتد؟

در حوزه اقتصاد، مسئله به این پیچیدگی نیست؛ زیرا بر اساس تصمیمات گرفته شده، اقتصاد اکنون یک مسئله جهانی شده است. کشورهایی که به سازمان تجارت جهانی بپیوندند، با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد؛ مثلاً خودروی زانتیا در ایران حدود 20 و چند میلیون تومان است؛ در حالی که پیکان، چند میلیون قیمت دارد. اگر دنبال علت این قیمت‌ها برویم، در می‌یابیم که چون در کشور ما تعرفه‌های زیادی - حدود 40 تا 50 درصد - برای واردات در نظر می‌گیرند، از محل اخذ این تعرفه‌ها، از تولیدات داخلی حمایت می‌شود؛ در حالی که اگر ما به سازمان تجارت جهانی بپیوندیم، باید تعرفه 4 درصد را بپذیریم که این موضوع، مشکلاتی جدی را برای ما و کشورهای در حال توسعه، به وجود خواهد آورد.

در پاسخ به افرادی که معتقدند ما در حال عقب ماندن از قافله جهانی شدن هستیم، می‌توان گفت که مگر چند درصد از مردم کشورهای جهان سوم از امکانات اینترنت استفاده می‌کنند. روشن است که درصد بسیار کمی استفاده می‌کنند. این درصد کم، چقدر از امکانات تکنولوژیکی، علمی و اطلاعاتی جهان در اختیار آنهاست؟ بنابراین، می‌بینیم که امکانات دنیا، به صورت نامتقارن، توزیع شده است. مخالفان می‌گویند که اگر ما در اول توزیع، امکانات را عادلانه در جهان توزیع کنیم و سپس به دنبال جریان جهانی شدن برویم، همه چیز معقول و منطقی است؛ اما موافقان می‌گویند که همان طور که جریان جهانی شدن، کشورهایی مانند کره جنوبی و مالزی را با تحول اقتصادی مواجه کرده است، ما را نیز متحول خواهد ساخت. ما به دنبال این نیستیم که کدام دیدگاه صحیح و کدام غلط است؛ بلکه تبیین موضوع، مورد بحث ماست. همان گونه که اشاره شد، برخی می‌گویند که این، یک نقشه جدید استعمارگرانه، برای تاراج منابع کشورهای جهان سوم است و برخی دیگر معتقدند که این گونه نیست و می‌گویند که مثلاً در سال 94 و 95، کتاب مثنوی مولانا در آمریکا، پرفروش‌ترین کتاب سال بوده است و آن چنان در فرهنگ آمریکا جا باز کرد که مدونا، خواننده آمریکایی نیز از اشعار وی استفاده کرد.

درباره این موضوع نیز همگان این گونه تصور نمی‌کنند که فروش کتاب مولانا، یک پدیده طبیعی بوده است و بر این عقیده‌اند که غرب به دنبال آن است که خود را به عنوان یک قطب فلسفی، ادبی و فرهنگی، مطرح کند و در این راستا، بسیاری از افراد ملل مختلف را که اهل علم و فرهنگ بوده اند، به افکار خود نزدیک کند و از آثار آنها، در جهت عملی تر کردن نقشه خود استفاده کند؛ اما به نظر نویسنده، موضوع جهانی شدن هم می‌تواند یک تهدید باشد و هم می‌تواند یک فرصت خوب باشد؛ اگر از این بستر خوب استفاده شود، می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای کشور ما باشد و اگر تنبلی و سستی کنیم، این موضوع، برای ما، شکل تهدید خواهد گرفت.
افرادی که نگاهی بدبینانه نسبت به Glocalism دارند، معتقدند که این جریان، جهانی شدن نیست؛ بلکه نوعی جهانی سازی است و غربی‌ها از این جریان استفاده می‌کنند تا فرهنگ خودشان را تعمیم دهند و این موضوع را به عنوان پروژه‌ای مطرح می‌کنند که از قبل، طراحی شده است.
بر ماست که با این موضوع جدی، مواجهه‌ای دقیق، منصفانه و آگاهانه داشته باشیم؛ تا تهدیدهای فرارو را به فرصتی برای گسترش فرهنگ اصیل و ناب خود تبدیل کنیم.
زهرا معروفخانی
۱۳۹۷/۰۹/۰۳
با سلام خدمت استاد نوازنی
کتاب جهانی شدن ابتدا به واژه شناسی جهانی شدن پرداخته و به طور کامل و جامع واژه شناسی انجام شده، در ادامه به دیدگاه‌های مختلف راجع به جهانی شدن از جمله نظریه امپریالیسم هابسون و لنین، نظریه وابستگی فرانک و نظریه نظام جهانی والرشتاین و... پرداخته و از نظر اینان جهانی شدن را
بررسی کرده است. در ادامه کتاب ریشه‌های جهانی شدن را که ریشه‌ای طولانی در تاریخ بشر دارد را بررسی می‌کند و قدمت جهانی شدن رابه پیدایش ادیان جهانی در هزاران سال پیش می‌رساند و نشان می‌دهد که میل به جهانی شدن در ادیان بزرگی چون یهودی، مسیحی، اسلام و امپراتوری‌های پارس، یونان، روم باستان، همه نتیجه یکپارچه سازی سرزمین‌هایی بوده که قبلاً از هم جدا بودند، ادیان جهانی و پیام آن‌ها مبنی بر اینکه جهان توسط خدایی یگانه آفریده شده و بشریت نمود و آیتی از وجود خداست نیز از دیرباز انگیزه‌ای قوی و نیروی محرکی برای جهانی سازی بوده است. و در نهایت پیامد‌های جهانی سازی مختلف و متفاوت است و تنها در یک معادله قدرت است که می‌توان مزایا و معایب آن را برای جوامع، دولت‌ها و.. ارزیابی کرد. به طور کلی این کتاب، در عین کم حجم بودن جامع و کامل نیز می‌باشد و مطالب را دسته بندی و از طریق نظریات مختلف بررسی کرده است.
زهرا معروف خانی
مریم افشار
۱۳۹۶/۱۰/۲۲
باسلام
محوشدن مرزهای جداکننده جهان و حرکت تدریجی جهان به سوی نوعی همگنی یا هم گونگی، بیشتر در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی که درواقع می‌توان آن را نوعی حرکت از کثرت به وحدت دانست، جهانی شدن گفته می‌شود. با توجه به این تعریف می‌توان گفت که اکثر کشورهای جهان در مسیر جهانی شدن قرار گرفته
یا خواهند گرفت. کشور ایران نیز همانند سایر کشورها از این اصل مستثنی نیست چنانچه براساس اهداف و اصول انقلاب اسلامی ایران سعی در صدور انقلاب، گستردگی و جهانی کردن آن دارد که در این مسیر با موانع و محدودیت‌هایی نیز مواجه می‌باشد.
کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران کتابی پرمحتوا در عین کم حجم بودن است که از نکات مهم آن می‌توان به بررسی سیر پدیده جهانی شدن و زمینه‌ها و رویکردهای آن، بیان نظرات و دیدگاه‌های اندیشمندان و صاحب نظران و... در آن اشاره کرد که در مجموع کتاب مفید و قابل فهمی برای دانشجویان در زمینه جهانی شدن می‌باشد.
باتشکر
behrouz latifi
۱۳۹۶/۱۰/۰۸
باتشکراز زحمات استاد عزیزجناب آقای دکترنوازنی:
بنده پس از مطالعه کتاب "جهانی شدن وپیامدهای آن برای ایران"نظرات خود را دردوقالب ارایه میکنم: 1- نقاط قوت کتاب2- نقاط ضعف کتاب.
1- نقاط قوت کتاب:
الف) تعریف جهانی شدن ازسوی اندیشمندان برجسته. ب) توضیح در مورد ریشه تاریخی جهانی شدن. پ) مطرح بودن بحث و
جهانی شدن چه ازسوی ادیان درگذشته وچه در دوران معاصر. ت) هدف جهانی شدن، پیشرفت جامعه بشری ازنقطه نظرهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، نظامی، امنیتی و... می‌باشد. ث) تآثیرجهانی شدن برتجارت، ارتباطات، حوزه جغرافیایی ومحیط زیست، محدود شدن نفوذ دولتهای ملی و....
2- نقاط ضعف کتاب:
ا لف) باتوجه به اینکه موضوع کتاب "جهانی شدن وپیامدهای آن برای ایران"میباشد خواننده کتاب هرکسی باشد درتصورخود آنرا به دوقسمت مجزا تقسیم می‌کند1-جهانی شدن 2-اثر آن بر ایران. لذاضمن مطالعه مبحث جهانی شدن انتظار دارد که در ادامه نویسنده تأثیرات جهانی شدن را برایران توضیح داده باشد که متآسفانه چنین نیست ونویسنده فقط به یک کار مقایسه‌ای وآمار دانشجویی اکتفا نموده این درحالیست که ایران کشوریست اسلامی بااعتقادات فرهنگی خاص وگذشته تاریخی چندهزارساله موقعیت استراتژیک ویژه منطقه‌ای وجهانی ونیزدارای مشکل مرزی با بعضی همسایگان و اشتراک قومی با کشورهای همجوار میباشد که جهانی شدن خواهان برداشته شدن این مسایل درجهان بشریت است واین با سیاست ایران همخوانی ندارد و در انتهای کتاب که نتیجه گیری شده بازهم نامی از ایران وتأثیر جهانی شدن بر آن برده نشده.
ب) در قسمت پیامدهای جهانی سازی برای ایران، جدول شماره 2و3نشان داده نشده هر چندآدرس اینترنتی گفته شده ولی در صورت عدم دسترسی کسی به اینترنت قابل مشاهده ونتیجه گیری نیست.
ج) در بحث مربوط به حوزه جغرافیا ومحیط زیست آن جا که موارد"گرم شدن زمین"را بیان کرده از 4مورد بیان شده فقط به 3 مورد اشاره شده ومورد چهارمی وجود ندارد.
نتیجه گیری: به نظر بنده با توجه به شرایط واقعی کشورهای جهان میتوان گفت که جهانی شدن با توجه به اختلافات نژادی، زبانی، مرزی، منطقه ای، مذهبی، اقصادی، فرهنگی، نظامی، امنیتی وغیره امکانپذیر نیست وبصورت عملی خیلی بعید به نظرمی رسد، مگر درحوزه‌های کوچکتر که دارای اشتراکاتی هستند مانند اتحادیه‌های فدرالی یا کنفدراسیونی که میتوان آمریکا، سوییس واتحادیه اروپا نام برد.
رحمت الله رستمی
۱۳۹۶/۰۹/۱۹
ضمن عرض سلام وخسته نباشید خدمت استاد معزز.
بعد از مطالعه کتاب جهانی شدن ازنظر بنده خوشبختانه شما در نگارش این کتاب به خوبی مانندشیوه تدریس توانستید کنه ومغز مطلب را حلاجی نموده وبه خوبی منظور از جهانی شدن وآثار وفوایدآن را تجزیه وتحلیل نمودیدبه ویژه این که دراین کتاب ابتدااز ربشه جهانی شدنشروع به
تشریح شده است. در این کتاب به خولی نشان داده شده که چه طور می‌توان با یک اید ئولوژی یک دنیا را باهم ارتباط دادوبه هم وابسته نمود. در این کتاب به درستی از تمدن اسلانی به عنوان یک تمدن جهان گرا نام برده شده است.
این کتاب با توجه به این که توسط یک نویسنده ایرانی به نگارش در آمده است مانند اکثر کتابهای علوم سیاسی ترجمه محض آثاردانشمندان نیست واز این جهت این کتاب قابل فهم تر می‌باشد.
همچنین اشاره به 5مرحله جهانی سازی بسیار جالب بوده است اما اگردرمورد این مراحل توضیحات مفصل تری ارائه می‌شد بهتر بود.
به نظربنده اگردراین کتاب به وضوح اشاره می‌شدکه جهانی سازی یک پروژه است وجهانی گرایی یک پروسه؛ حق مطلب به طورکامل ادا میشد.
رحمت الله رستمی
۱۳۹۶/۰۹/۰۲
بادرود وسلام برکتر گرامی واستاد معزز
خوشبختانه به اعتقاد بنده شما دراین کتاب به خوبی حق مطلب راادا نمودیدودراین کتا مانند شیوی تدریس سعی نمودید واژه‌ها واصطلاحات خاص رابه خوبی تجزیه وحلاجی نمایید.
بامطالعه‌ی این کتاب به خوبی معنای جهانی شدن وآثاروفواید آن برای بنده روشن شد. به ویژه این که دراین به
کتاب ابتدا ازریشه جهانی شدن شروع تشریح شده است.
دراین کتاب به خوبی نشان داده شده که چه طوری می‌توان بایک ایدئولوژی چندین تمدن وجوامع را به هم ارتباط دادووابسته نمود.
دراین کتاب به خوبی به تمدن اسلامی به عنوان یک تمدن جهانگرا پرداخته شد، دراین کتاب به ایدئولوژی‌های گوناگون
بدون تعصب وبا واقع بینی پرداخته شده است.
همچنین اشاره به این که پدیده جهانی سازی ارتباز زیادی با رشد وتوانایی‌های مناطق داردبه خوبی مطرح شده است چرا که ما می‌بینیم دراکثر جوامع جهان سوم به نوعی با جهانی سازی ستیز شده است.
اشاره به 5مرحله‌ی جهانی سازی بسیار خوب بوده است اما جاداشت این مراحل بیشتر تشریح می‌شدند.
اما امروزه عده‌ای براین باورند که جهانی سازی یک پروژه است وجهانی گرایی یک پروسه است. اگر در این مورد نیز مختصرا پرداخته می‌شد خیلی خوب بود.
در پایان جادارد به این مهم اشاره کنم که با توجه به این که این اثر کاردست یک نویسنده ایرانی می‌باشد ودر بسیاری از قسمت‌ها نویسنده خود ارائه نظرنموده ومانند اکثر کتابهای علوم سیاسی وعلوم انسانی صرفا ترجمه آثار دیگران نمی‌باشد نسبت به آثار ترجمه شده بسیار بیشتر قابل درک وفهم می‌باشد.
امیدوارم درآینده‌ای نزدیک شاهد آثاردیگری از شما باشیم
............................ به امید بهروزی.........................
رحمت الله رستمی
۱۳۹۶/۰۹/۰۲
باسلام ودرود بردکتر گرامی استاد گرانقدر.
خوشبختانه به اعتقادبنده شما دراین کتاب به خوبی حق مطلب را ادانمودید وهمان طوری که درشیوه‌ی تدریس نیزاهمیت خاصی برای حلاجی وتجزیه وتحلیل کلمات واصطلاحات خاص قائل هستید دراین کتاب نیزبه خوبی واژه‌های خاص حلاجی وشیوا شده‌اند دراین کتاب به خوبی ابتدا ازریشه شدن
جهانی شروع به تشریح وتوضیح شده است. دراین کتاب به خوبی نشان داده شده که چه طور می‌توان با یک ایدئولوژی تمدن‌های یک دنیا رابه هم ارتباط داد وبه هم وابسته نمودهمچنین به خوبی به تمدن اسلامی به عنوان یک تمدن جهانگراپرداخته شد.
دراین کتاب نویسنده بدون تعصب به ایدئولوژی‌های گوناگون پرداخته است.
اشاره به اینکه پدیده جهانی سازی ارتباط زیادی بارشد توانایی‌های مناطق دارد به درستی مطرح شده است چراکه اکثر کشورهای جهان سوم کشورهایی هستند که به نوعی ازجهانی شدن فراری هستند وبه نظربنده ازجمله دلایلی که کشورایران نتوانسته خودراازکشورهای جهان سوم جداکندازایدئولوژی مذهبی اونشئات گرفته که دربرابرجهانی سازی مقاوم است وانعطاف کمی دارد.
اشاره به 5مرحله جهانی شدن در این کتاب بسیار جالب بوده است اما بهتر بوددرمورد این مراحل مفصل تر بحث می‌شد
درپایان باتوجه به این که این کتاب بیشتر از تروشات ذهنی یک نویسنده‌ی ایرانی به رشته‌ی تحریردرآمده است قابل فهم تر می‌باشد وفکر کنم دوستان دیگر نیزدر این مورد با بنده هم عقیده هستند.
امیدوارم درآینده نزدیک شاهد نگارش کتابهای جدید ازسوی شما باشیم.
به امید بهروزی
سیدمحمدرضا حسینیان
۱۳۹۶/۰۸/۰۲
با سلام، چند نکته در کتاب جهانی شدن از نظر بنده مورد توجه است:
1- نویسنده بین جهانی‌سازی و جهان‌گرایی فرقی نمی‌گذارد.
2- نویسنده برآیند طرح‌های جهان‌گرایی‌های مختلف را به عنوان فرآیند جهانی‌شدن درنظر می‌گیرد و آن را غیرارادی می‌داند اما شاهدی بر این مدعای خود ارائه نمی‌دهد.
3- با وجودی که فرآیند
نویسنده جهانی‌شدن را می‌پذیرد اما از واژه جهانی‌سازی استفاده می‌کند.
4- نویسنده در قسمت اول کتاب، تمدن اسلامی را به‌عنوان یکی از تمدن‌های جهان‌گرا و جهان‌شمول درنظر می‌گیرد اما در انتهای کتاب گسترش اسلام‌گرایی را به‌عنوان برآیند جهانی‌شدن و خارج از کنترل قصد و نیت فرد یا گروهی از افراد می‌داند.
5- نویسنده در بخش دوم کتاب مثال‌هایی از نفوذ فرآیند جهانی‌شدن بر حوزه‌های مختلف، از دیدگاه افراد مختلف ارائه می‌دهد و آن‌ها را به‌عنوان آثار جهانی‌شدن می‌پذیرد. در واقع چون راهی برای شناخت فرآیند جهانی‌شدن ارائه نمی‌دهد، نمی‌توان فهمید که مثالهای ارائه‌شده حاصل فرآیند جهانی‌شدن هستند یا نتیجه طرح‌های جهانی‌سازی. در مورد پیامدهای جهانی‌شدن بر ایران نیز به مورد خاصی اشاره نمی‌کند که بیانگر تمایز تأثیر فرآیند جهانی‌شدن بر ایران و مثلاً کشور دیگری باشد و در نهایت تأثیر جهانی‌شدن را تابع معادله قدرت می‌کند، معادله قدرتی که هیچ اشاره‌ایی به جزئیات آن نمی‌کند.
سامان بیات
۱۳۹۵/۰۷/۳۰
از نکات قابل توجه کتاب جهانی سازی در صفحات 65 تا 17 می‌توان به موارد زیر اشاره کرد
1- پژوهشگران در باب توضیح جهانی سازی دسته بندی‌های متفاوتی را منجمله براساس اشخاص – موضوع – ویا فرهنگی و جامعه شناختی بیان کرده‌اند که دارای معایبی چون تک بعدی و یک جانبه گرایی و عدم استاندارد ثابت می‌باشد اما برای
نویسنده پر کردن این خلاء‌ها از یک رویکرد تاریخی خطی وهمچنین نقش زمان ومحیط پیرامون در تبیین جهانی سازی بهره برده است
2- در تبیین تاریخی جهانی سازی که به دو بخش کلاسیک و نوین تقسیم می‌شود در دوره کلاسیک به دلیل حاکم بودن دید گاه‌های الهی و حضور حکومت پیامبران و تسلط دین بر سیاست رویکرد جهان گرایی رویکردی دینی و مذهبی به خود گرفته است
3- جریان جهان گرایی در دوره کلاسیک به خصوص قرون وسطی عرصه فراملی در مرتبه نخست و قلمرو داخلی در مرتبه دوم قرار گرفته است
4- دردوره نوین رویکرد جهان سازی رویکردی مادی و براساس حقوق طبیعی و باز نگری در اولویت بندی میان قلمرو فراملی و داخلی با محوریت دولت- ملت‌ها دنبال می‌شود
5 -در برسی جهانی شدن در دوره نوین بخش سوم ان که با فروپاشی شوروی آغاز می‌شود تنها ایدئولوژی باقی مانده و حاکم لیبرال دموکراسی به رهبری آمریکا است که از طریق نهادینه کردن سازمان‌های بین المللی در حوزه اقتصادی – حقوقی و نظامی و یک جریان جبر گرایی بین المللی تلاش در گسترش جهانی سازی مبتنی بر لیبرال دموکراسی دارد.
بطور کلی با توجه به روند تاریخی جهانی شدن این وضعیت امری اجتناب ناپذیر است اما نکته اساسی ان است که کدام پارادایم فکری غالب و در چه عصری این وضعیت را بر اساس دید گاه‌های خود تحقق می‌بخشد.
معصومه شریفی
۱۳۹۵/۰۷/۱۵
با سلام خدمت دکتر نوازنی. کتاب با بررسی معنی کلمه جهانی شدن با استفاده از منابعی چون دایره‌المعارف‌ها و تعاریف نظریه پردازان مختلف آغاز شده و در ادامه به بررسی نظریه‌های مختلف درباره جهانی شدن پرداخته شده است که هر کدام از این نظریه‌ها به یک بعد از ابعاد جهانی شدن توجه کرده‌اند. همچنین به بررسی و و سیر تاریخی جهانی شدن از زمان باستان ادیان مختلف تا زمان حال پرداخته شده است. با این حال، با وجود آنکه امروزه جهانی شدن باعث نفوذ بسیاری در روابط دولت‌ها و اقتصادهای جهانی و مردم کشورها شده ولی هنوز هم دولت‌ها و ملت‌ها نسبت به ادغام کامل در فرایند جهانی شدن دچار تردید هستند چون جهانی شدن نتوانسته آن وعده‌هایی را که داده عملی کند که نمونه آن را میتوان خارج شدن انگلیس از اتحادیه اروپا دانست. زیرا این شک در ملت‌ها و بخصوص کشورهای جهان سوم به وجود آمده که جهانی شدن ترفند کشورهای بزرگ برای سلطه سیاسی و اقتصادی و فرهنگی بر انهاست که نمونه آن حق وتو 5عضو دایم شورای امنیت است که بر تمام مسایل جهانی به نفع خود تاثیر می‌گذارند.
نسرین معروفی
۱۳۹۵/۰۳/۲۵
باسلام وخسته نباشید خدمت استاد
در مورد کتاب جهانی شدن که توانسته با حجم مناسب خود به پدیده جهانی شدن بپردازد ودر فصول اول کتاب مراحل سیر تاریخی را خوب بیان کرده است اما از انجاکه با توجه به این که جهانی شده را به معنی غربی شدن وامریکایی شدن نیز بیان می‌کنند یا ان که ایا جهانی شدن است یا جهانی سازی
وبه همگنی جامعه اعتقاد دارد در این مورد بابد به موضوع اقتصادی ان توجه ویژه شود وبا توجه به فرهنگ کشورمان ایا این پدیده تاثیرات خوب بر کشور دارد یانه باید به ان خوب رسیدگی شود با توجه به اهمیت این پدیده باید با مطالب کاربردی خود از همردیفی با کتاب‌های تاریخی بر کنار باشد وبه تعریف مفاهیم بسنده نکند در کل کتابی باحجم وقلم مناسب می‌تواند مخاطبان خاص خود را داشته باشد ودر اخر اینکه در عرصه سیاست متغیرهای مستقل ووابسته به خوبی تبیین شوند تا به شناخت کامل ان اشراف گردند با تشکر فرزانه عابدینی.
سیده زهره اشرافی
۱۳۹۴/۱۰/۱۸
با سلام خدمت استاد گرامی
کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران به خوبی به مسائل تاریخی از آغاز تا گسترش جهانی شدن پرداخته و مسائل سیاسی که مرتبط با جهانی شدن بود به خوبی منعکس شده که نشان دهنده تحقیق و بررسی منابع بسیار از طرف نویسنده می‌باشد که برای خواننده بسیار مفید خواهد بود. اما جهانی شدن یک
پدیده تاریخی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی فلسفی است. در این کتاب چه در مورد جهانی شدن به طور عموم و چه در مورد پیامدهای آن برای ایران تنها به بخش تاریخی و سیاسی آن و به طور ناچیزی به اقتصاد پرداخته شده است و از مسائل فرهنگی، اجتماعی و فلسفی این پدیده در جهان و پیامدهای آن برای ایران غفلت شده است. این غفلت باعث عدم ارائه شاکله مناسب موضوع جهانی شدن به طور جامع شده است. و در ضمن در صفحه 36 پاراگراف اول این کتاب حواریون حضرت عیسی یازده نفر نوشته شده در حالیکه در منابع موثق تعداد حواریون دوازده نفر می‌باشند.
shaghayegh nikmanesh
۱۳۹۴/۱۰/۱۵
سلام خدمت دکتر نوازنی.
همان طور در کتاب گفته شده است درباره‌ی جهنی شدن دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد. یا تغییرات اساسی در همانطور که درکتاب گفته شده است، درباره جهانی شدن دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد. یا تغییرات اساسی در سازمان دهی سرمایه داری جهانی در عرصه‌ی تولید، توضیع و... که موجب گذر از سرمایه
داری سازمان یافته بر سرمایه داری بدون سازمان در مقیاس جهانی است و یا ساختن فضای جدید اجتماعی است و یا ساختن فضای جدید اجتماعی است و یا به هم فشردگی جهان در ابعاد زمان و مکان و کوچکتر کردن آن حکایت میکند.
اما از صفحه 30 راجع به جهانی شدن از باستان توضیح داده شده در حالی که در گذشته هدف پادشاهان تنها داشتن فتوحات ارضی بیشتر برای قدرت و ثروت افزون تر بوده و حدود و ثغور مرزی بسیار اهمیت داشته است اما در تعریف جهانی شدن واژه مرز اصلا معنایی ندارد. همچنین پادشاهان هر کاری که میکردند برای تثبیت قدرت خود بوده است.
مهدی اختیاری میاب
۱۳۹۴/۰۸/۰۱
با سلام و احترام
کتاب جهانی شدن که دارای سه فصل می‌باشد، با تعریف جهانی سازی و مروری بر تاریخچه آن شروع می‌شود و در ادامه با نقد دیدگاههای اندیشمندان این حوزه (گیدنز، هانتینگتون، والرشتاین و... ) می‌پردازد و در فصل سوم، جایگاه ایران و نیز تلقی ایرانیان از این مفهوم را ارائه داده است.
صرفنظر از و و
مباحث تاریخی تقسیم بندی‌های مختلف، در سراسر این کتاب، این تعریف (یا تلقی) از جهانی سازی ارائه شده که جهانی سازی مجموعه‌ای از طرح‌ها فرآیندهاست به طوری که هم شامل طرح‌های توسعه طلبانه و هم فرآیندهای علمی و محرک جهانی شدن می‌شود. این تعریف منصفانه است و برای ارائه چارجوبی که جهانی سازی را برای کشورهای جهان سوم تعریف نماید، مفید و مناسب به نظر می‌رسد.
در نقد آرای اندیشمنمدان این حوزه نیز بیشتر، از دریچه سیاست بین الملل به این نظریه پرداخته شده است. در حالیکه به نظر می‌رسد وجه غالب جهانی شدن، اقتصاد جهانی و جهانگیری تئوریهای اقتصاد آزاد می‌باشد. درست به همین علت، نقش سازمانهای بین المللی مالی، از جمله صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی به خوبی تشریح نشده است. نقد عملکرد این نهادها در کتاب جوزف استیگیلیتز به خوبی طرح شده است.
هم چنین، پیامدهای جهانی سازی (مثبت یا منفی) موضوعی است که در این کتاب پرداخته نشده و حتی در فصل مربوط به ایران نیز توجه کافی به این موضوع نشده است. کتاب جهانی سازی علیرضا بروجردی، با موشکافی دقیق این مسائل و تقسیم بندی مناسب موضوعات، این مسائل را به خوبی تبیین نموده است.
نهایتا این که، کتاب حاضر چارچوبی از تاریخچه و نظریات را در مورد جهانی سازی ارائه می‌دهد که برای آشنایی با مبانی و تاریخچه و کلیات جهانی سازی، خواندن مطالب این کتاب مفید است. تعریف و برداشت ارائه شده از این مفهوم، مناسب بوده ولی در پرداخت مفاهیم حول این مفهوم، چندان موفق نبوده است.
مهدی اختیاری میاب.
جواد یعقوبی
۱۳۹۴/۰۷/۲۰
با سلام ضمن عرض تشکر از شما استاد محترم بابت مطالب مفید کتاب. یکی از نکات مثبت کتاب خلاصه بودن آن است که این وجه تمایز در مقایسه با کتابهای مشابه که اغلب به توضیحات اضافی و شاخ و برگ دادن می‌پردازند، احساس می‌شود.
نکته دیگر نیز متن روان و خوانای کتاب است.
در مورد "فصل دوم- قسمت تقسیم کار بین به و
المللی" نظر می‌رسد چیزی که در صحنه عمل معمولا به وقوع می‌پیوندد اینطور نیست اساسا کشورهای جهان سوم کار خاصی را در این نظام نمی‌توانند به عهده بگیرند جز آنکه مواد خام را با قیمت مناسب برای قدرتهای اقتصادی تولید کنند و یا به عنوان مونتاژ کنندگان کالاهای خارجی (درحقیقت مانند کارگران یک پیمانکار) ایفای نقش نمایند. و در حقیقت در بهترین حالت نتیجه این نظام تقسیم کار آن می‌شود که قدرتها روزبروز قویتر شده و جهان سومیها نیز از گرسنگی نمیرند و هیچگاه در مقابل قدرتها اهرمی برای چانه زنی نداشته باشند. شرایط موجود کشور ما نیز که در عرصه‌های مختلفی با غرب در تقابل است و در هر زمان ممکن است به وضعیتی چالشی با آن‌ها وارد، امکان چنین وضعیتی را نمی‌دهد.
نکته دیگر قابل اشاره در فصل "ایران" است که در ابتدا به آمار اندیشکده a. t kearney اشاره می‌شود. بهتر بود به آمارهای دیگری نیز اشاره میشد. البته جایگاهی که برای ایران حاصل شده بود و مقایساتی که صورت گرفته بود، برای بنده جالب بود.
همچنین نمونه گیری که از جامعه ایران صورت گرفته بود نیز نتایج جالبی را در خصوص عدم آشنایی با موضوع و همچنین مخالفین موضوع نشان میدهد که برای بنده تازگی داشت.
البته ایرادی که در هردو مورد فوق (موسسه امریکایی و امارگیری) به نظر می‌رسد با توجه به گذشت سالهای زیاد تغییرات محسوسی در انها صورت گرفته باشد که برای خواننده امروزی کتاب مهم است. پیشنهاد میشود درصورتی که قصد تجدید چاپ کتاب را دارید بهتر است که بروز گردند.
با تشکر - جواد یعقوبی
مشاهده همه نظرات 127

راهنمای مطالعه کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران

برای دریافت کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.