معرفی و دانلود کتاب تناقض انتخاب: چرا بیشتر کمتر است؟
برای دانلود قانونی کتاب تناقض انتخاب: چرا بیشتر کمتر است؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تناقض انتخاب: چرا بیشتر کمتر است؟
کتاب تناقض انتخاب: چرا بیشتر کمتر است؟ اثر پرفروش بری شوارتز، دربارهی انتخابهایی مانند تحصیلات، شغل، رابطه جنسی، عشق و... است که تقریباً در تمام مراحل زندگی خود با آن رو به رو هستید و شما را قادر میسازد تا سرنوشت و تقدیرتان خودتان را کنترل کنید و در هر موقعیتی بتوانید به آنچه دقیقاً میخواهید نزدیک شوید.
احتمالاً تا به حال در زندگی خود با کسانی معاشرت داشتهاید که از نظرتان بسیار موفق و کامیاب بودهاند و زندگی رویایی و رشک برانگیزی داشتهاند، ولی وقتی پای صحبتهایشان نشستهاید با کمال تعجب دریافتهاید که نه تنها احساس رضایت و خوشبختی نمیکنند، بلکه به حال کسانی غبطه میخورند که رفاه کمتر و انتخابهای محدودتری دارند.
بری شوارتز (Barry Schwartz) استاد دانشگاه اسوارث مور آمریکا در کتاب تناقض انتخاب (The paradox of choice) شرح میدهد که چرا برخلاف تصور رایج، بسیاری از انسانها با وجود امکانات وسیع، انتخابهای فراوان و گزینههای جذابی که در اختیار دارند، زندگیشان پر دغدغه و ناشاد است و کمتر احساس خوشبختی میکنند.
شوارتز در تناقض انتخاب ایدههای جسورانهاش را به شیوهای کاربردی، بسیار شفاف و به دور از کلی گوییهای مرسوم بیان میکند، تا جایی که تعدادی از از مطرحترین شخصیتهای علم روانشناسی کتاب وی را ستودهاند و دنیل کانمن، برنده جایزه نوبل سال 2002 آن را کلید «خرسند زیستن» در دنیای مدرن و پیچیده امروز خوانده است.
کتاب تناقض انتخاب به عنوان یک اثر کلاسیک، نسخهای برای خرسند زیستن (نه فقط شاد زیستن) در دنیای پر از انتخاب امروزی است. نسخهای تحسین شده و جامع بر اساس روانشناختی نوع بشر که توسط بزرگانی چون مارتین سلیگمن از آن به کتابی یاد میشود که باید توسط هر فرد فکوری خوانده شود و گاردین آن را پرفروشترین کتاب سال دانسته است.
در سوی دیگر، این واقعیت که برخی انتخابها خوب هستند لزوماً به معنای این نیست که داشتن انتخابهای بیشتر، بهتر است. داشتن اضافه بارِ انتخابها هزینه دارد. به عنوان یک فرهنگ، ما شیفته آزادی، خودمختاری و تنوع هستیم و میل چندانی نداریم که از هیچ یک از گزینههایمان چشمپوشی کنیم. با اینحال، سفت چسبیدن به تمام انتخابهای در دسترس باعث اتخاذ تصمیمات بد، اضطراب، استرس و نارضایتی میشود و حتی ممکن است ابتلا به بیماری افسردگی را به دنبال داشته باشد.
انتخاب برای حفظ استقلال و آزادی عمل ضروری است، چیزی که اساس و پایۀ رفاه و آسایش را تشکیل میدهد. افراد سالم و تندرست تمایل دارند تا زندگیشان را خودشان مدیریت کنند (طبیعی است که باید اینگونه باشد). در سوی دیگر، این واقعیت که برخی انتخابها خوب هستند لزوماً به معنای این نیست که داشتن انتخابهای بیشتر، بهتر است.
برخی نظرات درباره کتاب تناقض انتخاب:
- تناقض انتخاب، پر خوانندهترین کتاب امسال است. (گاردین)
- با تحلیلهای هوشمندانهاش، «تناقض انتخاب» اثری متقاعد کننده است. (بیزنس ویک)
- شوارتز انگشتش را درست روی حال و هوا و خلق و خوی مردم گذاشته است! (کریستین سنتری)
- تناقض انتخاب کتابی اصیل و سودمند است. سراسر متن کتاب بر استدلالهای استوار بنا شده است. (نیویورک آبزرور)
- بری شوارتز در کتاب تحولآفرین، مستدل و بسیار معقولش، از انتخابهای بسیار زیادی که در جهان مدرن بر سر راه ما قرار گرفته سخن میگوید. تناقض انتخاب کتابی است که هر فرد فکور و اندیشمندی باید آن را بخواند. (مارتین سلیگمن)
- این کتاب از دو جهت ارزشمند است: اول، همانطور که همیشه گفتهام، بیشتر ما انسانها اگر گزینههای کمتری داشته باشیم آسودهتر زندگی میکنیم و دوم، این کتاب میتواند مقدمه و آغازی برای انجام تحقیقات روانشناختی دربارهی انتخاب و سلامت باشد. (دانیل کانمن)
در بخشی از کتاب تناقض انتخاب میخوانیم:
دانشجویی داشتم که در دهه 90 از دانشگاه فارغالتحصیل شد و من با او احساس رفاقت و نزدیکی میکردم (اسم او را جوزف بگذاریم). او تحصیلاتش را تا مقطع دکترا ادامه داد و اکنون بهعنوان محقق در دانشگاهی بزرگ مشغول به کار است. چند سال بعد جوزف با یکی از دانشجویان فارغالتحصیل وارد رابطه عاشقانه شدند (اسم او را جِین بگذاریم). جوزف به من گفت که «جِین همان کسی است که من میخواستم»، حال که مسیر شغلی او مشخص شده و شریک زندگیاش را انتخاب کرده بود به نظر میرسید که جوزف تصمیم بزرگ زندگیاش را گرفته است. با این حال جوزف در مسیر عشق و دلدادگی میبایست چند انتخاب سخت دیگر را انجام میداد. اول، آنها باید تصمیم میگرفتند که باهم زندگی کنند یا نه؟ این تصمیم نیازمند سبک سنگین کردن مزایای هر انتخاب بود (راحتی و آسایش، بهبود شرایط مالی، پسانداز کردن).
کمی بعد آنها باید تصمیم میگرفتند که کی و چگونه ازدواج کنند. آیا باید منتظر میشدند تا درسشان تمام شود؟ آیا آنها باید جشنشان را طبق آداب مذهبی برگزار میکردند و اگر اینگونه بود، طبق مذهب کدام یک، جوزف یا جین؟ پس ازدواج باید پولهایشان را با هم شریک میشدند یا هر یک جداگانه خرج میکردند؟ اگر قرار بود هرکدام جداگانه برای زندگی هزینه کنند، هزینههای مشترک را چگونه باید پرداخت میکردند؟
وقتی تصمیمگیریهای مربوط به ازدواج حل شدند، نوبت به معمای فرزند داشتن میرسد. آیا آنان باید فرزند میداشتند؟ بله! آنها به سادگی در این زمینه تصمیم گرفتند. با این حال، موضوع زمانبندی بچهدار شدن به مجموعه دیگری از انتخابها شامل اتمام دورۀ دکترا و تثبیت شرایط کاریشان بستگی داشت. آنها همچنین باید مسئله دین را با هم حل میکردند. آیا آنان باید فرزندانشان را با تعالیم مذهبی بزرگ میکردند؟ اگر پاسخ مثبت بود، مذهب کدامشان؟ سپس مسائل مربوط به انتخاب شغل پیش آمد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
بخش اول: چه وقت انتخاب کنیم؟
فصل اول: برویم خرید!
فصل دوم: انتخابهای جدید
بخش دوم: ما چگونه انتخاب میکنیم
فصل سوم: تصمیمگیری و انتخاب
فصل چهارم: وقتی فقط بهترینها انجام میشوند
بخش سوم: چرا رنج میبریم
فصل پنجم: انتخاب و خوشبختی
فصل ششم: فرصتهای از دست رفته
فصل هفتم: اگر فقط ... مشکل پشیمانی
فصل هشتم: چرا از تصمیمات ناامید میشویم: مشکل عادت کردن
فصل نهم: چرا همه از مقایسه ضرر میکنند
فصل دهم: تقصیر چه کسی است؟ انتخاب، ناامیدی و افسردگی
بخش چهارم: چکار میتوانیم بکنیم
فصل یازدهم: با انتخاب چه کنیم؟
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تناقض انتخاب: چرا بیشتر کمتر است؟ |
نویسنده | بری شوارتز |
مترجم | کیوان شعبانی مقدم، سید سجاد حسینی |
ناشر چاپی | انتشارات صالحیان |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 232 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-214-328-2 |
موضوع کتاب | کتابهای راه و رسم زندگی |
این کتاب برخلاف عمده کتابهای خودیاوری که عموما دنبال ادعاهای بیپشتوانه و فریفتن مخاطب هستن، کاملا واقعی و مبتنی بر شواهی که عقل و واقعیتهای زمین اونها رو تایید میکنه با مخاطب حرف میزنه. مهمترین نکتهای که در رابطه با اوم چشم من رو گرفت این بود که کتاب پیشنهاد داره و این توی دنیای امروز ما که همه چیز منحصر به بیان کلیات و بیان برخی مفاهیم ذهنی هست چیز کمی نیست. کسانی که با کتابهار رولف دوبلی (هنر شفاف اندیشیدن و هنر خوب زندگی کردن) ارتباط برقرار کردن از این کتاب هم خوششون میاد. برام جالب بود که دیدم رولف دوبلی هم دو سه بار توی آثارش به بری شوارتز ارجاع داده