معرفی و دانلود کتاب امنیت سایبری: ژئوپلیتیک، قانون و سیاست
برای دانلود قانونی کتاب امنیت سایبری: ژئوپلیتیک، قانون و سیاست و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب امنیت سایبری: ژئوپلیتیک، قانون و سیاست
کتاب امنیت سایبری: ژئوپلیتیک، قانون و سیاست نوشتهی آموس گیورا، جنبههای حقوقی امنیت سایبری و سیاستگذاریهای موجود پیرامون آن را بررسی میکند. از مباحث این اثر میتوان برای شناخت و پیشگیری از تهدیدهای موجود برای افراد، شرکتها و دولت بهره گرفت.
دربارهی کتاب امنیت سایبری: ژئوپلیتیک، قانون و سیاست:
از ابزارهای ممکن برای غلبه بر تهدیدهای سایبری، استفاده از قانون و سیاست، امری ضروری محسوب میشود. همچنین ابعاد تکنولوژیک و فنی مربوط به موضوع امنیت سایبری نیاز است به افرادی واگذار شود که صلاحیت بیشتری دارند. به همین خاطر تجربیات آموس گیورا (Amos N. Guiora) که سابقهی 20 سال خدمترسانی در وزارت دفاع رژیم صهیونیستی را دارد، بیشتر در زمینهی مقابله با تروریسم است، اما میتوان آن را در مقابله با تروریسم سایبری نیز استفاده نمود.
مقابله با تروریسم جنبههای سیاسی و قانونی دارد که این مسئله در امنیت سایبری نیز یکسان است. به عنوان نمونه میتوان به: تعریف و استفاده از استانداردها و محدودیتهای دفاع از خود، تعریف روشهای مقابلهی موثر، توسعه و اجرای مکانیزمهای همکاری در میان نهادهای متاثر، آموزش عموم در زمینهی محدودیتهای قدرت دولت، تشخیص تلاقی میان دولتها و نقشآفرینان غیردولتی (NSA) و توسعهی ابزارهای دفاعی و تهاجمی برای کمینهسازی تهدیدات اشاره نمود.
باید بدانید امنیت سایبری و تروریسم سایبری همانند یک آینه برای یکدیگر عمل میکنند: امنیت سایبری پاسخی است که به تروریسم سایبری داده میشود؛ تروریسم سایبری فقط میتواند با اقدامات موثر امنیت سایبری تعدیل شود. بررسی هر یک از آنها نیازمند آن است که مورد دیگر نیز لحاظ شود، در غیر این صورت مکالمه کامل نخواهد بود. اما یک واقعیت پیچیده توانسته مانع بحث شود: اصطلاحات این حوزه دائماً در حال تکامل هستند و البته ذاتشان مبهم و مغشوش است.
کتاب امنیت سایبری: ژئوپلیتیک، قانون و سیاست (Cybersecurity: Geopolitics, Law, and Policy) به گونهای سازماندهی شده که پیچیدگی امنیت سایبری را در زندگی بیان میکند. این موضوع در قالب چندین مورد بیان شده است؛ درواقع مباحث مطرح شده به منظور مواجه کردن مخاطب با دوراهیها و موقعیتهای دشوار مربوط به امنیت سایبری آورده شده است. همچنین این موضوعات را میتوان نمونههای آموزشی موثرتری نسبت به یک متن ساده دانست؛ از آنها به عنوان ابزاری برای آوردن مشکلات به دل زندگی یاد میشود. نکتهی مهم اینجاست که مفاهیم به کار رفته در این اثر را میتوان برای مخاطبینمان در شرکتها نیز به کار برد، علیالخصوص اگر صحبت از مدیران اجرایی میانرده و سطح پایینتر باشد.
کتاب امنیت سایبری: ژئوپلیتیک، قانون و سیاست مناسب چه کسانی است؟
این کتاب برای علاقهمندان و فعالان حوزه سیاست و تکنولوژی مناسب خواهد بود. همچنین، امید است که عموم جامعه نیز این مباحثات را مفید بیابند و از آن برای افزایش شناختشان در زمینهی تهدیدهای موجود بهره بگیرند.
در بخشی از کتاب امنیت سایبری: ژئوپلیتیک، قانون و سیاست میخوانیم:
برای اینکه سیاست سایبری در حوزهی قانون به درستی ایجاد و اجرا شود، باید تعاریف لازم از مفاهیم ارائه شوند. بدینمنظور، امنیت سایبری را میتوان به عنوان تلاشی برای پشتیبانی از اطلاعات، جوامع و فناوری توصیف نمود تا آسیب تصادفی یا عامدانه به آنها وارد نشود؛ لازم به ذکر است که حملهی سایبری تفاوت کاملاً مشهودی با حملهی فیزیکی دارد. همچنین امنیت سایبری تلاش برای ضمانت حریم خصوصی، یکپارچگی و دسترسپذیری به دادهها، منابع و فرایندها است که در این راستا از عوامل کنترل مدیریتی، فیزیکی و فنی بهره گرفته میشود.
حملهی سایبری یک تهاجم عامدانه و مستقیم است که به منظور آسیبرسانی به بنیانهای حیاتی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین حملهی سایبری به عنوان هر تلاش عامدانه با استفاده از ابزارهای الکترونیک مطرح میشود که برای ازبینبردن محرمانگی، یکپارچگی و دسترسپذیری به دادهها، منابع و فرایندها انجام میگیرد. گسترهی اهداف این حملات میتواند از سیستم آب شهری یا سیستم حملونقل عمومی تا حساب بانکی یک فرد خاص را شامل شود. اگرچه هک کردن حساب بانکی بیشک یک عمل آزاردهنده است، اما تاثیر حملهی سایبری که به سیستم آب شهری یا ساختار ترافیک هوایی صورت میگیرد بیشتر بوده و میتواند منجر به آسیب جدیتر حتی نسبت به تروریسم معمول شود، زیرا شکل تاثیرگذاری آن متفاوت است.
به عنوان مثال، چندین سال پیش تحقیقی از معاون یکی از انستیتوهای برتر مالی در آمریکا صورت گرفت با این مضمون که سازمانهای تروریستی توانستهاند به شکل موفقیتآمیزی فایروالهای پیچیده را هک کنند و بیش از 400 حساب جعلی را با استفاده از یک شمارهی ملی جعلی بسازند. به واسطهی همین عملیات موفقیتآمیز، آنها توانستند به شکل غیرقانونی صدها میلیون دلار را از ایالات متحده به سمت خاورمیانه و کشورهای مختلف ارسال کنند.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: مقدمهای برای امنیت سایبری
فصل دوم: امنیت سایبری چیست؟
فصل سوم: ژئوپلیتیک و امنیت سایبری
فصل چهارم: قوانین بینالمللی و پیشزمینهی امنیت سایبری
فصل پنجم: توسعه و اجرای سیاست امنیت سایبری
فصل ششم: چگونه شرکتها به جرائم سایبری واکنش نشان میدهند؟
فصل هفتم: چگونه افراد میتوانند به تعدیل تهدیدات سایبری بپردازند؟
فصل هشتم: چگونه مقامات اجرای قانون به تعدیل تهدیدات سایبری میپردازند؟
فصل نهم: امنیت سایبری در آینده
فصل دهم: سخن پایانی
فهرست واژگان
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب امنیت سایبری: ژئوپلیتیک، قانون و سیاست |
نویسنده | آموس گیورا |
مترجم | سید علی موسوی |
ناشر چاپی | انتشارات نسل روشن |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 235 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6676-86-1 |
موضوع کتاب | کتابهای فضای سایبر، کتابهای علوم سیاسی |