معرفی و دانلود کتاب اقتصاد اطلاعات: اقتصاد مبتنی بر اطلاعات چه تحولی را رقم خواهد زد؟
برای دانلود قانونی کتاب اقتصاد اطلاعات و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اقتصاد اطلاعات: اقتصاد مبتنی بر اطلاعات چه تحولی را رقم خواهد زد؟
کتاب اقتصاد اطلاعات نوشتهی تقی ترابی و علی ثاقب موفق، به شما میگوید که اقتصاد مبتنی بر اطلاعات چه تحولی را رقم خواهد زد، این اثر در کنار توجه به مفاهیم اساسی و اصولی علم اقتصاد به مفاهیم مدرن آن و اقتصاد اطلاعاتمحور و بررسی آنها میپردازد.
دربارهی کتاب اقتصاد اطلاعات:
اقتصاد و اطلاعات دو مسئلهای هستند که به یکدیگر مرتبطاند. در حقیقت میتوان گفت آمار و اطلاعات وابسته به اقتصاد هستند. جنس همهی موضوعات اقتصادی، ارزیابی و تحلیل اطلاعاتی است که ماهیت مالی دارند. آمارهای اقتصادی، اعتبار، ارزش افزوده و بهای تمام شده، هم اطلاعات تحلیل شده و هم اقتصاد را در بر میگیرد. از این رو نمیتوان اقتصاد و اطلاعات را به آسانی از یکدیگر جدا کرد. در واقع اقتصاد و اطلاعات اقتصادی یک عینیت واحد محسوب میشوند.
اقتصاد را علم انتخاب میدانند و انتخاب نیز در کنار اطلاعات و بهرهمندی درست از آن انجام میپذیرد. اطلاعات، زیربنای هر نوع پیشبینی و تصمیمگیری مبتنی بر آن است و تصمیمگیری از نوع اقتصادی و مالی اهمیت بسیاری برای بشر دارد. به همین خاطر این مسئله وابسته بودن اطلاعات و اقتصاد به هم را در دنیای امروز نشان میدهد.
با توسعه و رشد روزافزون فناوریهای مدرن، بهخصوص فناوری اطلاعات، اقتصاد شرایط متفاوتی نسبت به گذشته دارد. این فناوری را میتوان ورای دستگاههای پولشمار بانکها به شمار آورد که تنها کار شمردن اسکناس را آسان میکنند تا کارمندان ناچار به شمردن به صورت دستی نشوند. در فناوریهای مدرن، این مسئله عنوان شد که به چه علت پولهای کاغذی و سکهای باید شمرده، جابهجا یا مبادله شوند؟ در حقیقت پول در مقابل کار و ارزشی که به وجود آورد، شکل گرفت، سپس به آن نام اعتبار نهادند و کارتهای گوناگون موجودی و اعتبار به وجود آمد.
امروز نیز برای صورت گرفتن یک معامله، دیگر پول به شکل فیزیکی مبادله نمیشود، بلکه با یک تراکنش، از موجودی بانکی خریدار کم و به موجودی بانکی فروشنده اضافه میشود. این تازه ابتدای مسیر است.
با علم اقتصاد میتوانید دیدگاه تازهای به جهان داشته باشید. اگر شما اقتصاد یاد بگیرید، میتوانید رخدادها را به صورتی ببینید که دیگران نمیبینند. مهارت فکر کردن همچون اقتصاددانان، یکی از شاخصههای بنیادین آموختن علم اقتصاد است. فقط با این طرز تفکر است که شما میتوانید بفهمید جهان چگونه کار میکند. چه بخواهید ابتدا تصمیمهایی قابل دفاع در زمینهی اندیشههای اقتصادی بگیرید و چه بخواهید مشکلات امور دنیایی و دخل و خرجتان را حل کنید، باید ابتدا مقدمات اقتصاد را یاد بگیرید.
نویسندگان در کتاب اقتصاد اطلاعات (Information Economics) تلاش کردهاند نگاه تازه و متفاوتی به اقتصاد داشته باشند، از این رو با مطالعه و درک مسائل آن، شاید نگاه شما هم نسبت به آن عوض یا اصلاح شود و در مسیر پیشرفت مالی راهی را پیش رویتان بگذارد.
کتاب اقتصاد اطلاعات برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به مطالعه مسائل اقتصادی علاقهمند هستید و یا در این حوزه پژوهش میکنید این کتاب به شما پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب اقتصاد اطلاعات میخوانیم:
برخی شرکتهای حسابداری آمریکایی هم با سپردن برخی فعالیتهای پیشپاافتاده و وقتگیر خود به حسابدارانی در آن سوی دنیا و در بنگلور هند، در حقیقت با صرف هزینه بسیار کمتری بابت حقوق کارمندان هندی نسبت به همتایان آمریکایی خود، در هزینههایشان صرفهجویی میکنند. شرکتهای هندیای هم که از طریق قبول این برونسپاریها به فعالیت میپردازند، با ورود ارز به کشورشان باعث پویاتر شدن اقتصاد خود میشوند. شاید آنطور که توماس ال فریدمن میگوید «جهان مسطح شده» و دیگر خیلی فرقی نمیکند کجا زندگی میکنید، درست باشد. افراد میتوانند به مدد فناوریهای نوین ارتباطی، هزینههای خود را کاهش دهند، کارایی خود را بالا ببرند و فعالیت کاری و علمی خود را در هر جای این زمین مسطح خاکی به انجام رسانند. «دیوید شلزینگر»، سردبیر مدیریت بینالمللی رویترز در این خصوص میگوید: «کار جایی انجام میشود که قابلیت انجام آن وجود دارد.
حتی در ایران هم بسیاری از خبرگزاریها و وبسایتهای خبری و تحلیلی و روزنامهها به استفاده از خبرنگاران افتخاری و روزنامهنگاران حقالتحریری روی آوردهاند و این یعنی کاهش هزینههای رسانهها و به هر اندازه که هر یک از این رسانهها از طریق این «خانهسپاری» هزینههای خود را کاهش دهند، میتوانند با بودجه حاصل از این صرفهجویی به همان نسبت گستردگی فعالیتهایشان را بیشتر و مخاطبان بیشتری را جذب کنند. در نتیجه با گرفتن تبلیغات بیشتر و کسب درآمد بیشتر از این تبلیغات، میتوانند فعالیتهای خود را توسعه دهند. گرچه در نگاه اول به پدیده جهانیشدن، ممکن است اینطور به نظر برسد که این پدیده میتواند تا حد زیادی به هرچه پویاتر شدن اقتصادهای ضعیفتر کمک کند، اما دو نکته وجود دارد که نباید از نظر شرکتها و افراد ساکن کشورهایی که اقتصادی نوپا دارند یا در حال توسعهاند، پنهان بماند و نباید فکر کنیم واقعاً زمین بازی اقتصاد جهان آنقدرها هم که ال فریدمن میگوید، مسطح شده است.
فهرست مطالب کتاب
[یادداشت نویسندگان]
مقدمه
فصل اول: مفاهیم و اصول اولیه اقتصاد
فصل دوم: علم اقتصاد و فلسفه آن
فصل سوم: اقتصاد اطلاعات و قواعد آن
فصل چهارم: کالا / خدمت و سرویس اطلاعاتی
فصل پنجم: اصول و سازوکارهای بازار و اطلاعات
فصل ششم: نقش اطلاعات در اقتصاد
فصل هفتم: راهکارهای اقتصادی مبتنی بر اطلاعات
سخن پایانی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اقتصاد اطلاعات: اقتصاد مبتنی بر اطلاعات چه تحولی را رقم خواهد زد؟ |
نویسنده | تقی ترابی، علی ثاقب موفق |
ناشر چاپی | انتشارات راه پرداخت |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 144 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7702-02-6 |
موضوع کتاب | کتابهای اقتصاد ایران |