معرفی و دانلود کتاب اسارت، مهرورزی و شقاوت
برای دانلود قانونی کتاب اسارت، مهرورزی و شقاوت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اسارت، مهرورزی و شقاوت
کتاب اسارت، مهرورزی و شقاوت نوشتهی شاداب عسگری، به بررسی و مقایسه وضعیت و شرایط اسرای ایرانی با اسرای عراقی در دوران جنگ هشت سالهی ایران و عراق میپردازد و نحوهی رفتار و برخورد مسئولان ایرانی و مسئولان رژیم بعث عراق با اسیران را مورد مقایسه قرار میدهد.
دربارهی کتاب اسارت، مهرورزی و شقاوت:
جنگها از اجزای گوناگونی تشکیل شدهاند و اسارت یکی از مهمترین آنها به شمار میآید و جزء جداییناپذیری از جنگ میان کشورها محسوب میشود. در جنگ تحمیلی 8 ساله هم یکی از ابعاد اصلی و انسانی آن، اسرای جنگی بودند که در مناطق درگیری و عملیات پدافندی اسیر شدند.
با مورد توجه قرار دادن برخوردها و رفتار نیروهای دو طرف درگیر جنگ با افرادی که به اسارت درآمدهاند، اسنادی غیرقابل انکار در ارتباط با میزان پایبندی دولتهای درگیر و حاکمان یک کشور به رعایت اصول اساسی و قوانین و مقررات بینالمللی که ملزم به اجرای آن شدهاند، به دست میآید.
مطالعه و تحلیل خاطرات و زندگینامههای باقیمانده از اسرای عراقی که آنها را «میهمان» مینامیدند و اسیران ایرانی گرفتار رژیم عراق که آنها را «آزادگان سرافراز» لقب دادند، تفاوتها و واقعیتهای موجود در دو عرصهی فکری مسئولان ایرانی و سردمداران رژیم عراق را به طور واضح بیان میکند و فاصله آن از شقاوت تا مهرورزی است.
این مهم، یکی از نقاط قوت دولت ایران در جنگ ایران و عراق است که تا به حال اندیشمندان و صاحبنظران، کمتر به بررسی و تحلیل درباره آن پرداخته و ابعاد تأثیرگذار آن را مورد مطالعه و بهرهبرداری قرار دادهاند و طرح و تبیین آن میتواند پشتوانه تمدنی ملت ایران و پایبندی ایران به ارزشهای انسانی و اسلامی را به مردم جهان نشان دهد.
این کتاب با این هدف در پنج بخش (گفتار) تنظیم شده است. گفتار اول درباره انقلاب اسلامی ایران و تأثیر آن بر ساختار امنیتی منطقه سخن میگوید، گفتار دوم به شرایط اسرای عراقی و گفتار بعدی یا سوم نیز به وضعیت اسرای ایرانی در اردوگاههای عراق میپردازد. در گفتار چهارم، رفتار نیروهای عراقی و ایرانی با اسرای جنگی را مقایسه میکند و در نهایت، در گفتار پایانی یا پنجم، همهی مباحث و مسائل مطرح شده مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
کتاب اسارت، مهرورزی و شقاوت برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به مطالعه در خصوص جنگ ایران و عراق علاقهمند هستید، این کتاب به شما پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب اسارت، مهرورزی و شقاوت میخوانیم:
حملات مستمر عراقیها به خاک میهن اسلامی از تاریخ 2 فروردین سال 1359 که تعداد دو نفر نظامی عراقی اسیر شدند، تا شهریور ماه همان سال که تعداد 37 نفر ازنیروهای مسلح آن کشور به اسارت رزمندگان اسلام درآمده بودند، ادامه داشت.
شرایط مذکور نشان میدهد ارتش عراق از شش ماه قبل از آغاز تهاجم رسمی و گسترده، با درگیریهای پراکنده سعی داشته واکنش مقامات جمهوری اسلامی ایران و به خصوص نیروهای مسلح را ارزیابی نماید و بر اساس آنها تصمیم به تجاوز گسترده و آغاز رسمی جنگ گرفته است. در روزهای اول پس از آغاز رسمی جنگ تحمیلی نیز تعدادی اسیر شدند. به گونهای که در مدت شانزده روز اول جنگ تعداد اسرا به دویست و هفتاد و نه نفر میرسد. به این ترتیب، موضوع اسرا در جنگ عراق علیه ایران، عملاً از شش ماه قبل از شروع رسمی جنگ موضوعیت یافته و آغاز گردیده و مسئله اسیر و اسیرداری کلید خورده بود.
اما، وضعیت اسیران ایرانی در بند رژیم صدام با اسرای عراقی از ابعاد مختلف و به ویژه چرائی اسارت، تفاوتهای جدی و قابل ملاحظهای داشت. اکثریت قابل توجه از افرادی که عراقیها توانستند به عنوان اسیر از ایران بگیرند و به عراق منتقل نمایند، به ویژه در ماههای اولیه جنگ، مردم غیرنظامی و عشایر محلی بودند که در جدار مرز به زندگی عادی خویش مشغول بوده و یا در حین فرار به اسارت عراقیها درآمده بودند. در خصوص نظامیان نیز عمده نیروهای اسیر شده را کارکنان پاسگاههای مرزی ژاندارمری سابق و گردانهای ارتش که در شهرهای مرزی استقرار یافته بودند، تشکیل میدادند که البته بایستی به اینعده اسامی مدافعان وابسته به نهادهای مردمی را نیز افزود.
در آن ایام، تعداد خلبانان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که به اسارت عراقیها درآمده بودند، در مقام مقایسه با هشت سال دفاع مقدس، آمار بالاتری داشت زیرا، آنان با انجام پروازهای متعدد جدار مرزی سعی مینمودند ضمن مشخص ساختن آخرین وضعیت دشمن متجاوز، با انجام بمبارانهای متعدد، از سرعت پیشروی نیروهای عراقی بکاهند که همین امر، اگر چه موفقیتهای زیادی را نصیب نیروهای مسلح ایران میساخت لیکن، باعث شد که تعداد نسبتاً قابل توجهی از این خلبانها نیز به فیض شهادت نائل شده و یا به اسارت عراقیها درآیند.
فهرست مطالب کتاب
سخن ناشر
سخن مولف
گفتار اول: کلیات
- تأثیر پیروزی انقلاب اسلامی بر ساختار امنیتی منطقه
- مخاصمات داخلی
- آغاز جنگ عراق علیه ایران (دفاع مقدس)
- اسیران جنگی در مخاصمات مسلحانه بینالمللی
- اقدامات جمعیت هلال احمر ج. ا. ا
- تشکیل کمیسیون اداره اسرای جنگی
مراجع رسیدگی به مشکلات خانوادههای اسرا و مفقودان
تشکیل کمیسیون حمایت از اسرا و مفقودین ایرانی
اعضای تشکیلدهنده کمیسیون اداره اسرای جنگی
گفتار دوم: اسیران عراقی
- اسرای عراقی قبل از شروع جنگ
اسرای عراقی در طول جنگ
- موقعیت اردوگاههای اسیران
- عملکرد کمیسیون اداره اسرای جنگی
- مسئولیت دژبان ارتش در نگهداری اسیران جنگی
- تسهیلات برای دیدار خانوادههای اسیران
- آزادی مزدوران یا اسیران غیر عراقی
- ویژگی عمومی مزدوران
گفتار سوم: اسیران ایرانی یا آزادگان
- اسارتگاه اسرای ایرانی
- موقعیت اسارتگاههای عراق
1) اردوگاههای منطقه رمادیه
2) اردوگاههای منطقه موصل
3) اردوگاههای منطقه تکریت
- مرگ و میر اسرای ایرانی در عراق
- بانوان آزاده ایرانی
- اقلیتهای آزاده
گفتار چهارم: شقاوت و مهرورزی (مقایسه رفتار نیروهای عراقی و ایرانی با اسرای جنگی)
رفتار عراقیها با اسیران ایرانی (مصداق شقاوت)
- جنایات نیروهای صدام در کشتار اسرای ایرانی
- رفتار ایرانیها با اسیران عراقی (مصداق مهرورزی)
- عملکرد منافقین در اردوگاههای عراق
گفتار پنجم: کلام پایانی
- دستاورد آزادگان از اسارت
- جمعبندی
آمار و تصاویر
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اسارت، مهرورزی و شقاوت |
نویسنده | شاداب عسگری |
ناشر چاپی | انتشارات آتشبار |
سال انتشار | ۱۳۹۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 123 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-6030-86-9 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ دفاع مقدس |