معرفی و دانلود کتاب میراث اسطورهها (اصولگرایی مسیحی در نیمکرهی غربی)
برای دانلود قانونی کتاب میراث اسطورهها (اصولگرایی مسیحی در نیمکرهی غربی) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب میراث اسطورهها (اصولگرایی مسیحی در نیمکرهی غربی)
جورجی کنعان در کتاب میراث اسطورهها (اصولگرایی مسیحی در نیمکرهی غربی) از عملیات گستردهی یهودیسازی مسیحیت، رابطهی میان تورات یهودیان و انجیل و راز حمایت بیدریغ آمریکاییان از اسرائیل میگوید.
بیان و تفسیر به وجود آمدن «اصولگرایی مسیحی» در اروپا و آمریکا، مستلزم بررسی اوضاع و احوال عمومی و کلّیای است که میتواند زمینهساز ظهور هر جنبش اصولگرا شود. امّا اصولگرایی مسیحی جنبشی نیست که بتوان از محرّکها، انگیزهها و عوامل مستقیم یا غیر مستقیمی که باعث ظهور آن شدند یا به تغییر و تحوّل و گسترش آن کمک کردند، سخن گفت، بلکه آن یک ایدئولوژی به شمار میآید که به شکل مفاهیم یا مضامین ذهنی تبلور یافته و جوامع اروپاییها و آمریکاییهای زیادی آن را دریافت کرده و در افکار و اندیشههای آنها خود را نشان میدهد.
این کتاب گستردگی آموزههای اعتقادی و اخلاقی یهودی در عمل و نظر مسیحیان غربی و راز پذیرش اسطورهها و افسانههای یهودی از جانب مسیحیان را بیان میکند و به بررسی جریانی که زمینههای ظهور شکلگیری جنبشهای اصولگرا در سالهای آخر قرن بیستم را فراهم آورد و تولّد یک ایدئولوژی اثرگذار در شرایط کنونی را سبب شد، میپردازد.
اصولگرایی مسیحی، یک ایدئولوژی ریشهدار و اثرگذار است که در اثر برخی عوامل و مقتضیّات و شرایط کلّی و حتمی به وجود آمده است و مجموعه فعّالیتهای اجتماعی را دیکته میکند که برای بازسازی جامعه و براساس اهداف اصولگرایان است.
اصولگرایی اصطلاحی میباشد که کاربردش شایعتر از تعریف آن است. وقتی ما از اصولگرایی سخن میگوییم، منظورمان مبالغه و تندروی در دین و اشاره به تعصّب و سادهاندیشی نشأت گرفته از آموزههای دینی نیست و این خود نشانههایی روشن و مشخص دارد. همچنین مقصد ما از اصولگرایی، تقلید دینی از برخی تفسیرهای مشخص از کتاب مقدّس و اصولگرایی حاکم بر طبقات و تودههای گستردهای از پیروان ادیان سنّتی مورد نظر نیست که پایبندی به آیینها و مراسم و شعائر دینی آنها را به سمت دوری از جامعه کشانده است و آنها برای محقّق ساختن تغییری اساسی و ریشهای در جامعه از هیچ تلاش و فداکاری فروگذار نمیکنند. آنان حاضرند همه چیز را در این راه، یعنی ایجاد تغییری اساسی و ریشهای و بازسازی جامعه بر اساس ارزشهای مطلقی که اعمال و افکارشان از آن تغذیه و منابع سامی آن را به آنها دیکته کرده است، قربانی کنند. همچنین قصد ما از اصولگرایی، جنبشها یا جریانهای مسیحی که به تورات یهودی (عهد عتیق) ایمان و اعتقاد راسخ دارند و کتاب مقدّس را معصوم (از هر گونه تحریف) میدانند، نیست، کتابی که تنها راه نجات را بازگشت پیروان و مؤمنان خود به راه دین و ایمان و تقوا و پرهیزکاری، توبه و اصلاح میداند.
هدف اصلی بحث و تحقیق ما فهم و بازکاوی در گرایشها، جنبشها و تحرّکات اصولگرایانهای است که از نیمهی قرن شانزدهم، در میان پروتستانهای کشورهای انگلوساکسونی ظهور نمود و آنقدر گسترش و قدرت یافت که تبدیل به ایدئولوژی سیاسی حاکم بر این کشورها شد؛ کشورهایی که تا پیش از این، جنبش اصلاحطلب مذهبی، پروتستانیسم، بر آنها حکومت میکرد و این کشورها را به یکی از مراکز کلیسای اروپایی و یکی از ابزارهای سیطرهی آنها تبدیل کرده به گونهای که پیش از هر عنصری در لاهوت پروتستانی مهم و از عوامل فرهنگی غرب شد که در دل مردم ریشه دوانده و در ذهنها جای گرفت؛ این در حالی است که این گرایشها و تحرّکات و جنبشها هنوز پای به آمریکا نگذاشته و در جان و روح و ذهنیت اهالی آن رسوخ نکرده بودند.
در کنار آن نیز به بررسی میزان نفوذ اصولگرایی مسیحی و تأثیر آن بر تاریخ جوامع اروپایی و آمریکایی و سازمانها، مراکز و مؤسّسات خصوص و نیروها و تشکّلات اجتماعی و فرهنگی آن پرداخته و نگاهی دقیق به جریان اصولگرایی در غرب، اروپا و آمریکا میاندازیم که در نیمهی دوم قرن بیستم ابعادی وسیعتر و عمیقتر از گذشته پیدا کرد و بدان وسیله توانست به جریانی اثرگذار و فعّال در وجدان و اذهان غربیها تبدیل شود. خلاصه این که میخواهیم بفهمیم چگونه این جریان تا این حد اثرگذار شد.
در بخشی از کتاب میراث اسطورهها میخوانیم:
بریتانیای نیمهی قرن هفدهم شاهد تحوّلات مهمّی بود که به قدرتمند و پرنفوذ شدن جریان پیوریتنها انجامید. به عنوان مثال در سال 1648 «جمهوری پیوریتنی» در بریتانیا به رهبری متعصّب مذهبی «اولیور کرامول» تشکیل شد و او حدود ده سال رئیس و رهبر این جمهوری بود (1658 - 1649) که طیّ این سالها توانست، احساس خطر نسبت به ورود یهودیان به جزایر بریتانیا را که در سال 1290 میلادی از آن بیرون رانده شده بودند، رفع کند. در سال 1655 کرامول فعّالیتهای قانونی و مذهبی را مجاز و قانونی نمود و پس از آن کنفرانسی تشکیل داد که هدف آن قانونی نمودن بازگشت یهودیان به انگلستان بود. وی بدین ترتیب میخواست تا اموال و داراییهای بسیاری از یهودیان را در بخش صنعت انگلستان به خدمت گیرد. کرامول این تصمیم خویش را اینگونه توجیه کرد:
تحقّق پیشگوییهای تورات که میگوید در سراسر جهان پراکنده میشوند، سپس آنها در جزایر بریتانیا پیش از ظهور مسیح موعودشان که آنها را به فلسطین رهبری و هدایت خواهد کرد، گرد میآیند.
به گفتهی «باربارا توخمن»، نویسندهی صهیونیست، انگیزههای واقعی کرامول خدمت به منافع تجاری بریتانیا یا نیاز به اموال و امکانات تجاری و مهارتهای آنها در زمینهی بانکداری و سرمایهگذاری و سرمایهداری بود. به این ترتیب توجّه بریتانیا به فلسطین، از زمان کرامول بر دو اصل جدایی ناپذیر استوار گردید: «عامل سود و تجارت»، حال چه این سود تجاری باشد، چه امپریالیستی و «عامل مذهبی» که از کتاب مقدّس به ارث رسیده بود. وی میافزاید:
کتاب «عهد قدیم» بر عقل و اندیشهی قدرتهای حاکمه در انگلستان قرن هفدهم سایه افکنده بود. پس از آن، عوامل امپریالیستی نیز همراه شد.
فهرست مطالب کتاب
سخنی از صمیم قلب
عرض حال
پیشگفتار
نشو و نمای اصولگرایی
مسیحیت یهودی شده در تاریخ
دعوت و داعیان
مسیحیت صهیونیستی شده، در گذر تاریخ
مسیحیت صهیونیستی شده در دنیای جدید
مبلغان دنیای جدید
شستشوی مغزها
عوامل ایدئولوژیکی و استراتژیکی مشترک اصولگرایان یهودی و مسیحی
امپریالیسم اصولگرایی
در پایان
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب میراث اسطورهها (اصولگرایی مسیحی در نیمکرهی غربی) |
نویسنده | جورجی کنعان |
ناشر چاپی | نشر موعود عصر |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 376 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-6938-49-6 |
موضوع کتاب | کتابهای یهودیت، کتابهای مسیحیت، کتابهای علوم سیاسی |