معرفی و دانلود کتاب صوتی ما
برای دانلود قانونی کتاب صوتی ما و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی ما
کتاب صوتی ما رمانی پادآرمانشهری از یوگنی زامیاتین، نویسندهی فقیدِ اهل روسیه است. این اثر به گواه اغلب صاحبنظران، یکی از نخستین عناوین برجسته در ژانر خود به شمار میرود. وقایع کتاب ما در آیندهای دور رخ میدهد؛ در زمانهی حکمرانی اعداد و فرمولها بر آدمیان. موضوع اثر نیز مرتبط است با یک پروژهی عظیمِ علمی، که بناست چهرهی دنیا را دگرگون سازد...
درباره کتاب صوتی ما:
یوگنی زامیاتین (Yevgeny Zamyatin) رمان ما (We) را در سال 1924 نوشت و به انتشار رساند. در آن زمان، هنوز اصطلاحاتی چون «علمی - تخیلی» و یا «پادآرمانشهری» در میان اهالی ادب متداول نبود. اما شاهکار زامیاتین، به معنای دقیق و امروزین کلمه، هم علمی - تخیلی بود و هم پادآرمانشهری. بهترین گواه این مطلب، اشاره به تأثیر کتاب ما بر آثاری چون «1984»، «دنیای قشنگ نو» و «میرا» است: سه رمانی که از مشهورترین آثار داستانی قرن بیستم، و همچنین، از بهترین نمونههای ادبیات علمی - تخیلی به شمار میروند. مطالعهی همزمان داستانهای نامبرده و مقایسهشان با کتاب ما، دین عظیم زامیاتین بر گردن جورج اورول، آلدوس هاکسلی و کریستوفر فرانک را آشکار میسازد. احتمالاً همین مطلب در بیان عظمت و اهمیت رمان ما و نتیجتاً ترغیب مخاطب به مطالعهی آن کافی باشد. اما مایلیم نکات دیگری را نیز در باب کتاب صوتی ما با شما به اشتراک بگذاریم: به واقع، باید اذعان داشت که کتاب ما، فارغ از تأثیری که بر آثار بزرگِ بعد از خود گذاشته، به خودی خود اثری جذاب و میخکوبکننده است؛ داستانی نبوغآمیز که لحن کمیک آن از تلخیِ درونمایه و موضوعش کاسته، و مواجهه با آن را بسیار لذتبخش است.
راوی این اثر مهندسی به نام 503-D است، و خود متن داستان در واقع چیزی جز اعترافنامهی مکتوب او در قالب یادداشتهای روزانه نیست. وقایع رمان ما، همچون اغلب داستانهای پادآرمانشهری، در آیندهای دور اتفاق میافتد: در دوران اوجگیری پیشرفتهای فناورانه؛ در عصر سفینههای کهکشانپیما و نبردهای فضایی؛ در زمانهی مهندسی ژنتیک؛ در یک کلام: در آن چشماندازی که ما انسانهای امروزی، به روشنی آن را مقابل دیدگان خود میبینیم و اغلب، از وحشت ناشی از آن به لرزه میافتیم.
اما چرا وحشت؟ مگر جز این است که پیشرفت در زمینههای گوناگون علمی زندگی را بر ما آدمیان سادهتر خواهد کرد؟ مگر غیر از این است که بسیاری از آرزوهای ما، جز از مجرای یاری گرفتن از ماشینآلات و هوش مصنوعی و ... محقق نخواهند شد؟ پس چرا تصور آیندهای که نویسندگانی چون یوگنی زامیاتین در آثارشان ترسیم کردهاند، بیش از آنکه نویدبخش باشد، هراسانگیز به نظر میرسد؟
صدالبته که پاسخ این سوال را هر مخاطبی باید به تنهایی بدهد؛ اما آنچه به طور کل میتوان در باب منفیگرایی و بدبینیِ موجود در رمانهای پادآرمانشهری گفت، این است که نویسندگان این گونه از داستانها، به ما هشدار میدهند که پیشرفت تنها تا جایی هدفی مطلوب است که به بهای از بین رفتن هر آنچه انسانیت ما را میسازد، به دست نیاید. البته اینکه آن چیزهایی که انسانیت ما را میسازد، دقیقاً چه هستند (هنر؟ رنج؟ همدلی؟ فردیت؟ یا...؟)، پرسشی است که هر نویسنده، و به طور کل، هر انسان، پاسخی متفاوت از دیگری بدان داده و میدهد.
سخن کوتاه: در رمان ما مخاطب داستانی جذاب و حیرتانگیز خواهید بود، که ضمن برخورداری از بسیاری از ویژگیهای ادبی درخشان، به لحاظ ایدههای سیاسیای که درش موج میزند نیز، مهم تلقی میشود؛ هنگام گوش سپردن به کتاب صوتی ما، بهتر است این نکته را به یاد داشته باشید که نویسنده این داستان را در دوران حاکمیت اتحاد جماهیر شوروی نگاشته است؛ چرا که توجه به این مسئله، بیشک معنای بسیاری از اشارات و کنایات اثر را روشن خواهد نمود.
اقتباس سینمایی از کتاب صوتی ما:
شاهکار یوگنی زامیاتین در سال 1982 به فیلمی سینمایی به کارگردانی Vojtěch Jasný بدل شد.
نکوداشتهای کتاب صوتی ما:
- خارقالعاده! (The New York Times)
- از بزرگترین رمانهای قرن بیستم. (Irving Howe)
- رمان ما در ژانر خود یکی از بهترینهاست. (New York Review of Books)
کتاب صوتی ما مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به داستانهای پادآرمانشهری بیشک مفتون رمان ما از یوگنی زامیاتین خواهند شد.
با یوگنی زامیاتین بیشتر آشنا شویم:
یوگنی زامیاتین به سال 1884، در شهر لبدیان (روسیه) دیده به جهان گشود. پدرش کشیش بود اما خودش در جوانی به طور کل از مسیحیت بُرید و اندکی بعد، دلبستهی گرایشات سوسیالیستی شد. او از مخالفان سفت و سخت نظام تزاری بود و اعتراض خود به این رژیم را، هم از طریق فعالیت قلمی و هم از مجرای اقدامات انقلابی، به شدیدترین شکل ممکن به نمایش میگذاشت. همین هم شد که چندین بار تحت تعقیب و پیگرد قرار گرفت. با این حال، سقوط امپراتوری تزاری رویاهای زامیاتین را برآورده نکرد؛ چرا که رژیم جدید نیز به سهم خود او را سخت تحت فشار قرار میداد و با بنا کردن دیوار سانسور در مقابل آثارش، زندگی او را به عنوان یک نویسنده آکنده از سرشکستگی و دشواری میساخت.
باری، مهم آن است که امروز نام زامیاتین و زامیاتینها زنده است و مانا؛ حال آنکه آنان که او و امثال او را به بند سانسور و سرکوب اسیر ساخته بودند، اینک از بدنامانِ تاریخند. سرانجام یوگنی زامیاتین در مارس 1937، در شهر پاریس از دنیا رفت.
در بخشی از کتاب صوتی ما میشنویم:
اما آسمان! آبی، عاری از حتی لکهی ابری (چه بیذوق بودهاند قدما که این تودههای مضحک و درهم بخار که احمقانه درهم میلولند الهامبخش شاعرانشان بوده). من فقط چنین آسمان استریل و بینقصی را دوست دارم و مسلماً به یقین میتوانم بگویم ما دوست داریم. در چنین روزهایی کل جهان از پس شیشهای خللناپذیر و ابدی که همان شیشهی دیوار سبز و همهی بناهای ماست، به بیرون پرتاب میشود. در چنین روزهایی میتوانی ژرفای آبی چیزها را ببینی و معادلههای حیرتانگیزشان را که تا امروز ناشناخته ماندهاند، در پیشپاافتادهترین و روزمرهترین چیزها بیابی.
مثلاً همین اتفاق. امروز صبح توی کارگاهی بودم که انتگرال آنجا ساخته میشود و یکدفعه چشمم به دستگاهها افتاد: گویهای رگلاتورها با چشمان بسته، با تمام وجود میچرخیدند...
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی ما |
نویسنده | یوگنی زامیاتین |
مترجم | بابک شهاب |
راوی | مهران نوروزی |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
ناشر صوتی | شرکت توسعه محتوای لحن دیگر |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۸ ساعت و ۵۲ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان و رمان علمی و تخیلی خارجی، کتابهای صوتی ادبیات کلاسیک |