معرفی و دانلود کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟
برای دانلود قانونی کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟
صادق زیباکلام در کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ با بررسی تاریخ پردامنهی ایران، از زمان ظهور اسلام تا عصر حاضر، علل توسعهنیافتگیِ سیاسی و اجتماعی سرزمینمان را بررسی نموده است. او در تحلیل خود، گوشه چشمی نیز به دیگر جوامع شرقیای داشته که از موقعیتی مشابه ایران در تاریخ برخوردار بودهاند.
درباره کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم:
پرسش در باب علل عقبماندگی یا به اصطلاح دقیقتر، عدم توسعهیافتگی ایران، حدود یک و نیم سده پیش برای نخستین بار در ذهن متفکران و روشنفکران ایرانی جرقه زد. از آن زمان تا امروز، تلاشهای گوناگونی برای پاسخگویی به این مسئله صورت گرفته است. با این حال بیشتر این تلاشها، در چهارچوبهای ایدئولوژیکِ پاسخدهندگان محصور بوده، و در نتیجه، فاقد جامعیت بودهاند.
یکی از این چهارچوبهای ایدئولوژیک، ناسیونالیسم افراطیای بوده که روشنفکران دوران مشروطه در قالب آن به مسائل میاندیشیدند. اینان عمدهی علل عقبماندگی ایران و ایرانی را در هجوم اسلام میدیدند، و برای پیشرفت، قائل به زدودن آثار استیلای هزار و اندی سالهی این دین از فرهنگ ایرانی بودند.
چهارچوب ایدئولوژیک دیگر، مارکسیسم (آن هم از نوع روسی آن) بود که تب آن خصوصاً در آستانهی انقلاب 1357، در میان جوانان بالا گرفته بود. عقبماندگی ایران در بستر ایدئولوژی مارکسیستی، معلول سلطه، یا آنطور که نقل دهان مارکسیستها بوده و هست، «امپریالیسم» غربی است. نتیجهی عملی این تحلیل (که روح ضدمدرن و پیشرفتهراسِ آن توجه بسیاری از متفکران، از جمله ارنست نولته، تاریخپژوه مشهور آلمانی را به خود جلب کرده بود)، چنین است که ایرانیان برای رهایی، باید با تمام قوا علیه سلطهی فرهنگی و اقتصادی غرب بایستند.
باری، منظور ما از این شرح مختصر، این بود که نشان دهیم تاکنون کمتری کسی کوشیده تا با دیدی باز و ذهنی عاری از جزمهای ایدئولوژیک، به بررسی دلایل عقبماندگی سیاسی، فرهنگی، و البته علمی ایران بنشیند. کتاب ما چگونه ما شدیم (How Did We Become What We Are) در راستای جبران همین مسئله به رشتهی تجریر درآمده است.
دکتر صادق زیبا کلام (Sadegh Zibakalam) در این اثر، از قواعد نوعی جامعهشناسیِ تاریخمحور پیروی کرده، و کوشیده تا وضع امروزمان را با عطف توجه به دیروزمان بسنجد. اینکه نگاه خود مولف تا چه حد عاری از خطا و مهمتر از آن، عاری از باورهای ایدوئولوژیک است، پرسشی دیگر است که هر کدام از مخاطبین اثر میتوانند پاسخی متفاوت به آن بدهند. با این حال این را به یقین میتوان گفت که صادق زیباکلام، تلاشی ستودنی برای حفظ اعتدال در مسیر پژوهش خویش نموده است. همچنین، کتاب او این مزیت را نیز دارد که ضمن توجه خاص به تاریخ ایران و جامعهی ایرانی، نگاهی به وضع ملل همسایهی ما نیز انداخته، و مضاف بر آن، کوشیده تا تبیینی عام از دلایل پیشرفت غربیها نیز ارائه دهد.
(لازم به ذکر است که نسخهی صوتی این کتاب در اصل در قالب سه مجلد مجزا تدوین شده بوده، اما هماینک در قالب اثری واحد خدمت شما عرضه میگردد.)
کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم مناسب چه کسانی است؟
از تمام علاقهمندان به دو حیطهی تاریخ و جامعهشناسی، دعوت میکنیم که شنوندهی کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم باشند.
با صادق زیباکلام بیشتر آشنا شویم:
او استادتمامِ دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، و صاحب تألیفاتی چند در زمینهی سیاست و جامعهشناسی است. زیباکلام در تهران متولد شده، و در غرب تحصیل کرده است. پیش از انقلاب از مخالفان نسبتاً پرشور رژیم پهلوی بود، اما در سالیان اخیر کم و بیش از مواضع دوران جوانیاش فاصله گرفته است.
برخی از مهمترین کتابهای زیباکلام عبارتند از: «هاشمی بدون رتوش، غرب چگونه غرب شد؟، جامعهشناسی به زبان ساده، مقدمهای بر انقلاب اسلامی، سنت و مدرنیته، از دموکراسی تا مردمسالاری دینی، کتاب توهم توطئه و ...»
در بخشی از کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم میشنویم:
علی رغم رو به خاموشی رفتن چراغ علم در بغداد، در ایران همانطور که دیدیم، فعالیتهای علمی تا قرن یازدهم که قبایل آسیای مرکزی موفق شدند قدرتهای محلی را در ایران برچیده و حکومتهای مقتدر و بالنسبه متمرکزی را پایه گذارند، ادامه یافت. از برخی استثنائات که بگذریم، این سلسلهها خود را تحت امر بغداد و جزئی از امپراتوری اسلام میدیدند.
و بالطبع، نگرش مرکز دارالاسلام، برای آنان واجبالاطاعه بود. در فصل سوم به تشریح دیدیم که چگونه روسای قبایل، علی رغم اینکه قدرت نظامی را در دست داشتند، مع ذلک خطبه به نام خلیفه در بغداد خوانده و مشروعیت خود را از او میگرفتند.
این روند البته منحصر به صحرانشینان آسیای مرکزی نبود، پیش از آنان نیز، آل بویه که شیعه هم بودند، علی رغم اینکه قدرتشان در حدی بود که میتوانستند خلیفه را ساقط نمایند، مع ذلک خطبه به نام امیرالمؤمنین میخواندند...
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ |
نویسنده | صادق زیباکلام |
راوی | سعید شجاعی |
ناشر چاپی | انتشارات روزنه |
ناشر صوتی | واوخوان |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۵ ساعت و ۱۰ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی جامعه شناسی، کتابهای صوتی تاریخ معاصر ایران |
با این وجود معتقدم...
《ما چگونه ما شدیم》 ارائه کننده تحلیلهای عمیق و مبسوطی از شرایط تحول جوامع شرقی است که نظیر آن را میتوان در کتابهای ارزشمند امیر حسین خنجی نیز مشاهده کرد [بدیهیی است در اینجا خیلی نامحسوس در حال معرفی کتابهای امیرحسین خنجی هستم و آنها را پیشنهاد میدهم که بخوانید!]. حجوم ترکان، شرایط جغرافیایی و کمبود باراش باران، تلقی پادشاه به عنوان نماینده خداوند از ایران باستان تا کنون، خلاء فئودالیسم اروپایی در جوامع شرقی، ترکیب شدن قدرت مذهبی با حاکمیت سیاسی و بسیاری دیگر از موارد نشان دهنده درک خوب زیبا کلام از سیر متفاوت تحول شرق و غرب میباشد