معرفی و دانلود کتاب فیلمها چگونه بر روان ما تاثیر میگذارند
برای دانلود قانونی کتاب فیلمها چگونه بر روان ما تاثیر میگذارند و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب فیلمها چگونه بر روان ما تاثیر میگذارند
آنه فوستل در کتاب فیلمها چگونه بر روان ما تاثیر میگذارند، بیان میکند که چگونه پژوهشگران و فعالان سلامت روان دریافتهاند تماشای فیلم میتواند به آرامش افراد و دستیابی آنها به آگاهی دربارۀ خودشان کمک کند.
فیلمها به رشد و تکامل آدمی کمک فراوانی میکنند. زمانی که در فیلمی با شخصیتی مواجه میشوید که درست به مشکلاتی مشابه مشکلات شما دچار است، احساس میکنید که در تجربه این مسائل تنها نیستید و افراد دیگر نیز این مشکلات را تجربه میکنند. این شخصیتها میتوانند آموزههای بسیاری برایتان داشته باشند. آنها قادر هستند راههای احتمالی بیشماری که برای تغییر و تحول وجود دارند را به شما نشان دهند و بیاموزند که افراد دیگر چگونه برای حل مشکلات، راههای خاصی را برمیگزینند که هرگز به ذهن خودتان خطور نمیکند.
فیلمها همچنین میتوانند طریقۀ کنار آمدن با مشکلات را به شما یاد بدهند، به سلامت روانتان کمک، بار عاطفی روابط اجتماعیتان را کم و هیجانهایتان را تحریک کنند و لحظات خوبی را بریتان رقم بزنند.
در بخش اول کتاب فیلمها چگونه بر روان ما تاثیر میگذارند (Our favorite movies How Films Affect Our Mental Health)، آنه فوستل (Anne Feustel) تجربۀ سلامت روان خود و همینطور تجاربش در رویارویی با علائم و نشانههای افسردگی، مانیا، اضطراب و روانپریشی را با شما در میان میگذارد؛ همچنین تجربهاش از تماشای فیلم بهعنوان یک راهبرد مقابلهای در مواجهه با این علائم را با شما به اشتراک خواهد گذاشت.
بخش دوم کتاب نشان میدهد که چگونه فیلمها افراد را در جهت رشد و تعالی هدایت میکنند. سینمادرمانی شیوهای است که در آن از تماشای فیلم برای رشد عواطف و رسیدن به آگاهی در مورد خود و دیگران استفاده میشود. همچنین در این بخش خدمات ماهرانۀ سینمادرمانگران مشهوری از جمله گری سولومون و بریژیت ولز مطرح میشود و یافتههای محققان در حوزۀ تأثیر سینمادرمانی روی کودکان و بزرگسالان شرح داده میشود. از سوی دیگر، نویسنده در این بخش، به بررسی تحقیقات پیرامون این موضوعات میپردازد که چگونه فیلمهای خاص میتوانند افراد را به مهربان بودن تشویق کنند و چگونه تماشای فیلمهای دیزنی میتواند بهطورکامل روند زندگی یک انسان را تغییر دهد.
بخش سوم کتاب به موضوع چگونگی انتخاب فیلمها اختصاص دارد. انواع معیارها و ملاحظات و محدودیتها در انتخاب و رد کردن فیلمها در این بخش مطرح شده است. فوستل تلاش میکند در این فیلمها به جستوجوی مواردی از جمله چاقیهراسی، ترنسفوبیا (ترنسهراسی، تراجنسیستیزی)، تبعیض جنسیتی، نژادپرستی و خشونت بپردازد.
در بخش چهارم و آخر، نویسنده 12 فیلم را بهاختصار تحلیل میکند که عبارتاند از: درون و بیرون، درخشش ابدی یک ذهن پاک، گوجهفرنگی سبز سرخشده، لیگ خودشان، دفاع از زندگی، عروس شاهزاده، تجارت بزرگ، تامی کوچولو، وقتی هری سالی را ملاقات کرد، جو در برابر آتشفشان، زنان کوچک (نسخۀ 1994) و تماس.
این کتاب شما را ترغیب میکند که تماشای فیلم را بهعنوان یکی از مهارتهای مقابلهای خود انتخاب کنید و به این موضوع بیندیشید که چگونه با انتخاب یک فیلم خوب میتوانید به خود و فرایند سلامت روانتان کمک کنید.
در بخشی از کتاب فیلمها چگونه بر روان ما تاثیر میگذارند میخوانیم:
«تجلی و ظهور ناگهانی یک پدیده» میتواند معانی متفاوتی داشته باشد، اما در اینجا منظور من از به کار بردن این کلمه، رسیدن به درکی خاص و افشای یک راز بزرگ است. چیزی مثل «لحظۀ روشن شدن چراغ». این فصل دربارۀ کشف این واقعیت مهم است که چگونه تماشای فیلم توانست بیش از حد تصورم برایم مفید باشد.
مجسم کنید: سال سوم دانشکده بودم و درست در اواسط دورۀ شیدایی. دچار بیخوابی شدید بودم و دلم میخواست اوقاتم را با انجام کاری پر کنم. تصمیم گرفتم فیلم عروس شاهزاده را ببینم. بهترین انتخاب، فیلم دیدن بود و از آن بهتر، تماشای این فیلم. غرق شدن در دنیای جادویی فیلم کمی مرا آرام میکرد. چندین بار فیلم را تماشا کردم و همین تکرار باعث شد که نیازی نباشد از ذهنم برای تصویرسازی و حدس زدن درمورد داستان فیلم استفاده کنم. این کار مرا به دنیای کودکیام برمیگرداند.
با توجه به شرایط و با وجود تکراری بودن، به این نتیجه رسیدم که این فیلم، بهخصوص در دورۀ شیدایی، فیلم بسیار مناسبی محسوب میشد. از آن پس در خلال بیخوابیهای شبانۀ دورۀ شیدایی و اپیزودهای هیپومانیک، بهدفعات این فیلم را تماشا میکردم.
نکتۀ حائز اهمیت این است که خوب به خاطر دارم که فیلم عروس شاهزاده بهطور معجزهآسایی برای من و سلامت روانم مفید بود. با ورود فرد از فاز متوسط روانپریشی به فاز شدید آن، ذهن دچار فراموشی میشود. تفکر شناختی بهشدت تحت تأثیر قرار میگیرد، بهطوریکه فرد بهسختی میتواند اتفاقاتی که در آن دوره روی داده است را به خاطر بیاورد. این موضوع درمورد افرادی که اندوه روانی یا درد جسمی زیادی را تجربه میکنند نیز صدق میکند.
در آن زمان بهخوبی میدانستم که تماشای فیلمی خاص، در آن موقعیت خاص، برای من بسیار مفید است. این اولین کشف من درمورد میزان تأثیرگذاری فیلم بود، اما مدت زمان زیادی گذشت تا کاملاً به این باور برسم که تماشای فیلم یکی از مهارتهای مقابلهای محسوب میشود.
فهرست مطالب کتاب
مقدمۀ مترجمان
مقدمه
بخش 1: تجربۀ سلامت روان من
فصل 1: کودکی نهچندان شاد
فصل 2: تجارب حضور در بخش روانپزشکی
فصل 3: کشف روشنگرانۀ من
بخش 2: قدرت درمانبخش فیلمها
فصل 4: چگونه فیلمها میتوانند به افراد کمک کنند؟
فصل 5: گری سولومون: «دکتر فیلم»
فصل 6: بریژیت ولز: «استاد سایه»
بخش 3: روش من در انتخاب فیلمها
فصل 7: معادلۀ تعیین عوامل رقتانگیز در فیلمها
فصل 8: چاقیهراسی، تبعیض جنسیتی و ترنسهراسی
فصل 9: متخلفترینها
فصل 10: چگونه تماشای فیلمهای خشونتآمیز میتواند برای ما آسیبزا باشد؟
بخش 4: فیلمهای موردعلاقۀ ما
فصل 11: درون و بیرون (2015)
فصل 12: درخشش ابدی یک ذهن پاک (2004)
فصل 13: گوجهفرنگی سبز سرخشده (1991)
فصل 14: لیگ خودشان (1992)
فصل 15: دفاع از زندگی (1991)
فصل 16: عروس شاهزاده (1987)
فصل 17: تجارت بزرگ (1988)
فصل 18: تامی کوچولو (1995)
فصل 19: وقتی هری سالی را ملاقات کرد (1989)
فصل 20: جو در برابر آتشفشان (1990)
فصل 21: زنان کوچک (1994)
فصل 22: تماس (1997)
بخش آخر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب فیلمها چگونه بر روان ما تاثیر میگذارند |
نویسنده | آنه فوستل |
مترجم | مجید صفاری نیا، ارمغان دماوندیان |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 232 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-220-179-1 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی عمومی، کتابهای سینما |