معرفی و دانلود رایگان فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 11
برای دانلود قانونی فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 11 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 11
فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 11، در نظر دارد راهحلهایی بین سازگاری زیست شناختی و معماری مطرح نماید و هدف یافتن راهکاری جهت ایجاد نوآوری در طراحی نمای ساختمانها است. تمرکز این تحقیق بر روی گیاهان هست زیرا مانند ساختمانها فاقد حرکت هستند و در یک مکان خاص باقی میمانند.
آنها خود را با محیط اطرافشان منطبق کرده و در مقابل عوامل خارجی تغییر میکنند. این پژوهش مروری است بر تحقیقات انجام شده بر اساس تئوریها، مفاهیم، موضوعات و جمعآوری اطلاعات از گیاهان سازگار و نقشه و برنامههایی برای هدایت این اصول به منظور استفاده در طرحهای معماری است. همچنین چند ایده طراحی که میتوانند راهگشای دریچههای جدیدی از راهحلهای تکنولوژیکی در انطباق با شرایط اقلیمی متفاوت بر اساس انطباقپذیری و سازگاری گیاهان با محیط اطرافشان باشد، نشان داده شده است.
پوستههای ساختمان در تقابل بین محیط خارجی و فضاهای ساخته شده داخلی هستند که ما اغلب آنها را به عنوان مانع یا حفاظ در نظر گرفتهایم و راهحلهای محدودی در تطابق با تغییرات محیطی در ساختمانها لحاظ کردهایم. نماها نقش مهمی در اتلاف انرژی در ساختمانها دارند. این مصرف انرژی برای تأمین راحتی فضای داخلی است. طبیعت راهحلهای زیادی در جهت انطباق پذیری دارد که در طرحهای معماری و بهخصوص طراحی پوستههای ساختمانی قابلاجرا است. سازگاریهای زیست محیطی راهحلهای پیچیده، چند عملکردی و بسیار پاسخگویی هستند.
شکلگیری و بسط مفهوم پایداری، نتیجه توجه ژرف انسان امروز نسبت به آسیبهای محیطزیست همچنین بروز مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حاصل از رشد صنعتی است. مفهوم توسعه پایدار را میتوان یک تغییر مهم در فهم رابطه انسان با طبیعت و خود دانست. توسعه پایدار، طراحی پایدار، معماری پایدار و مفاهیمی از این دست با توجه به شعائر نخستینشان، حفاظت از محیطزیست را با تغییر رویکرد نسبت به طبیعت مورد نظر قرار میدهند، ولی آنچه امروزه در محیط ساخته شده به دست انسان معتقد به مفهوم پایداری متجلی میشود، نوعی برخورد گسسته از طبیعت است که تنها به حفظ آن جهت بهرهبرداری نسلهای آینده توجه میکند. اگر چه اصول معماری پایدار شامل گسترهای وسیع از روشهای ابتدائی تا پیچیدهترین فنآوریهای روز هستند، اما مسأله مناسب بودن روش و مطابقت آن با زمینههای اجتماعی و فرهنگی عموم بهرهبرداران همواره به عنوان شاخصهای کلیدی در این حوزه مطرح است که به دلیل اهمیت شهرها در توسعه جامعه امروز جهانی و برخورداری آنها از زیرساختهای مختلف تکنولوژیکی و ارتباطی، از بحث محیط زیست فراتر رفته و ابعاد گوناگونی چون پایداریهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را نیز در بر گرفته است.
موضوع معماری و شهرسازی پایدار از مباحث مهم در حوزه شهرسازی و معماری است که نگاه بخش وسیعی از صاحبان ادبیات علمی توسعه شهری و طراحان معماری را به خود جلب کرده است. در کشور ما، علیرغم فعالیتهای صورت گرفته در سالهای اخیر، فقدان تجربیات علمی و پژوهشی که تبینکننده مفاهیم و مباحث این حوزه باشد احساس میشود. از این رو فصلنامه معماری به دنبال آن است که با گردهم آوردن آرای صاحبان اندیشه، دانشگاهیان، مدیران سازمانهای ذی ربط مهندسین مشاور، متخصصان و علاقهمندان معماری و شهرسازی کشور، به توسعه این زمینه در کشور کمک نماید.
فهرست مطالب
پوستههای سازگار و انطباقپذیر ساختمان با الگوپذیری از گیاهان در طبیعت
تأثیرجغرافیای سیاسی و مدیریت شهری در رشد فیزیکی و هنر عمومی شهرها
فرآیند دستیابی به زبان معماری واکنشگرا به بستر با بهرهگیری از برنامهدهی دورک
شناشیل؛ جلوهای مدرن از عنصری سنتی؛ بهرهگیری از تکنولوژیهای بومی در معماری مدرن
بررسی الگوی شهرسازی باغشهر اسلامیه به عنوان الگویی برتر و مقایسه آن با نظریه باغشهر هاوارد
بررسی تاثر معماری مدرن بر معماری ایرانی اسلامی
بررسی تطبیقی انواع باغ بام سبز در جهت تعدیل جزایر حرارتی در کلان شهر اردبیل
بررسی تاثیر سایهاندازی ساختمانهای بلندمرتبه تهران بر همسایگیها در بهرهگیری از تابش خورشیدی و بار مصرفی سرمایشی و گرمایشی
تاثیر نور در ایجاد امنیت روانی هنرستانهای هوشمند
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 11 |
ناشر چاپی | فصلنامه علمی تخصصی معماری سبز |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 113 |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای مجله هنر و معماری |