معرفی و دانلود کتاب دانش مالی رفتاری: علمی ضروری برای همگان
برای دانلود قانونی کتاب دانش مالی رفتاری: علمی ضروری برای همگان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب دانش مالی رفتاری: علمی ضروری برای همگان
در کتاب دانش مالی رفتاری: علمی ضروری برای همگان نوشتۀ هرولد کنت بیکر، گرگ فیلبک و جان آر. نوفسینگر، توضیحی مختصر اما مفید در مورد مباحث گستردۀ مرتبط با دانش مالی رفتاری ارائه شده است. این اثر به جنبههای روانشناسی امور مالی و سرمایهگذاری نیز میپردازد.
دربارۀ کتاب دانش مالی رفتاری:
پیش از ظهور دانش مالی رفتاری، دانش مالی استاندارد موضوع حاکم بر دانش مالی دانشگاهی بود. با وجود اینکه دانش مالی استاندارد دیدگاههای کاربردی بسیاری ارائه میکند اما تصویر ناقص و غیرواقعی از رفتارهای واقعی مشاهده شده نمایش میدهد. مثلاً در دانش مالی استاندارد فرض میشود که افراد منطقی بوده و بازارهای مالی کارآمد هستند. کارآمدی بازار یعنی میزان اطلاعات در دسترس مرتبطی که با توجه به قیمت سهام و سایر اوراق بهادار به دست میآید.
اگر بازارهای مالی کارآمد باشند، دنیا فضای سادهای میشود. اگر افراد همواره منطقی رفتار کنند، قیمت اوراق بهادار کاملاً بیانگر اطلاعات در دسترس بوده و سرمایهگذاران قادر به سود نامتعارف از بازار نخواهند بود. در صورت برقراری چنین شرایطی، عمده منابع تخصیص یافته به تحلیل، انتخاب و معامله اوراق بهادر اتلاف وقت و انرژی است. با این حال طی چند دهه گذشته، نتایج تحقیقاتی بنیادی نشان میدهد که افراد طی تصمیمگیریهای خود بیشتر از آنچه تصور میشود بیمنطق هستند. مشاهدات پراکنده نیز موید این موضوع است. کافی است از خود سوال کنید، آیا من همیشه در تصمیمگیریهای اقتصادی یا مالی خود رفتاری منطقی دارم؟ اگر با خود صادق باشید پاسختان منفی است.
اگر فرض شود که تمام افراد در فرآیند تصمیمگیری خود دچار اشتباهات سیستماتیک میشوند، چرا راهبردها، ابزار، روشها و سیاستهای جدیدی اتخاذ نشود تا با استفاده از آنها قضاوتهای بهتری صورت گرفته و رفاه کلی بهبود پیدا کند؟ تلاش برای دستیابی به این هدف سرچشمه ظهور دانش مالی رفتاری است. دانش مالی رفتاری در پی توضیح رفتار منطقی یا غیرمنطقی نبوده، بلکه در پی توضیح رفتار متداول است.
هدف اصلی کتاب دانش مالی رفتاری (Behavioral finance) صحبت در مورد اثر عمده دانش مالی رفتاری بر افراد، به ویژه سرمایهگذاران نه مدیران شرکت، سرمایهگذاران حقوقی یا سیاستگذران است. از سوی دیگر به این نکته اشاره میشود که دانش مالی رفتاری مسائلی را مطرح میکند که در تضاد با دیدگاه بازارهای کارآمد بوده و پیشبینیهای جدیدی ارائه میکند.
مطالب این کتاب به شیوه مستقیم پرسش و پاسخ قابل فهم برای طیف گستردهای از مخاطبان نوشته شده است. ساختار کتاب در شش فصل، هر یک شامل سوالی مرتبط با مبحث فصل شکل گرفته است. این چارچوب امکان جستجوی مبحث مورد علاقه فرد بدون نیاز به مطالعه سراسری کتاب را فراهم میسازد.
کتاب دانش مالی رفتاری برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر برای دانشآموختگان و پژوهشگران حوزه مالی و روانشناسی بسیار سودمند و مفید خواهد بود.
با نویسندگان کتاب دانش مالی رفتاری بیشتر آشنا شویم:
هرولد کنت بیکر (Harold Kent Baker) استاد تمام دانشگاه در زمینه مالی دانشکده تجارت کوگود دانشگاه آمریکن است که تجربه مدیریت دانشکده مالی و املاک و مستغلات و سرپرستی قطب علمی مالی را در سابقه کاری خود دارد. مشاوره و آموزش بیش از 100 سازمان و ریاست انجمن مالی جنوب در سابقه کاری پرفسور بیکر به چشم میخورد. چاپ بیش از 175 مقاله ژورنالی داوری شده و تألیف یا تدوین 32 کتاب از سوابق علمی ایشان است. کتاب رفتار سرمایهگذار: روانشناسی طرحریزی و سرمایهگذاری مالی در سال 2015 جایزه بهترین کتاب ایالات متحده آمریکا در زمینه تجارت: بخش دانش مالی/ سرمایهگذاری فردی را به خود اختصاص داد.
گرِگ فیلبِک (Greg Filbeck) دارای جایگاه استادی تمام ساموئل پی. بلک در زمینه مالی و مدیریت ریسک در دانشکده بِرِند دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا بوده و مدیریت دانشکده تجارت بِلَک را به عهده دارد. تالیف یا تدوین هشت کتاب و انتشار بیش از 95 مقاله ژورنالی علمی از دیگر پژوهشها و انجام مشاوره و آموزش در سراسر دنیا از دیگر اقدامات علمی پرفسور فیلبک است. او در حال حاضر به عنوان مدیر جامعه CFA پیتسبورگ بوده و پیش از آن مدیر جامعه CFA تولدو و انجمن مالی جنوب بوده است. دریافت جایزه تأثیرگذاری عملی از دانشکده تجارت بلک در سال 2015، جایزه آموزش شاخص در دانشکده iMBA در سال 2010 و 2012 و جایزه ریجنتس دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا به پاس انتخاب به عنوان محقق برجسته در سال 2011 و دریافت جایزه توسعه عالی از افتخارات ایشان است. وی دارای مدرک کارشناسی مهندسی فیزیک از دانشگاه ایالتی موری و کارشناسی ارشد در رشته آمار محض از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و مدرک DBA مالی از دانشگاه کنتاکی است.
جان آر. نافسینگر (John R. Nofsinger) مدیر موقوفی ا ویلیام إیچ. سوارد در تجارت بینالملل دانشکده تجارت و خطمشی اجتماعی دانشگاه آلاسکا واقع در انکریج (UAA) است. پیش از پیوستن به UAA در سال 2014 وی استاد تمام دانشگاه ایالتی واشنگتن بوده و عضو هیئت علمی دانشکده نیهول از سال 2008 تا 2013 بود. پرفسور نافسینگر نویسنده اصلی و همکار 11 کتاب تجارت مالی، کتاب درسی و کتاب مدارس است. کتابهای او به 11 زبان مختلف ترجمه شدهاند. به عنوان یکی از متخصصان پیشتاز دانش مالی رفتاری، از پرفسور نافسینگر به دفعات دعوت به سخنرانی در این زمینه و سایر زمینهها میشود. وی یک محقق پرتلاش نیز هست و 64 مقاله در مجلات علمی معتبر و تخصصی به چاپ رسانده است. وی دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه ایالتی واشنگتون، MBA از دانشگاه چاپمن، و دکتری تخصصی مالی از دانشگاه ایالتی واشنگتون است.
در بخشی از کتاب دانش مالی رفتاری میخوانیم:
نظریه مطلوبیت مورد انتظار اساس بیشتر نظریه دانش مالی استاندارد است. نظریه مطلوبیت مورد انتظار عبارت است از تحلیل شرایطی که افراد باید بدون دانستن نتیجه حاصل از تصمیمشان تصمیمگیری کنند. بنابراین تصمیماتی که میگیرند در شرایط عدم اطمینان است. با توجه به نظریه مطلوبیت مورد انتظار، فرد باید اقدامی را در پیش گیرد که بیشترین مطلوبیت مورد انتظار را در پی داشته باشد. مطلوبیت یا رضایت از هر نتیجه با توجه به احتمال اینکه آن اقدام منجر به چنین نتیجهای شود ارزشگذاری میشود. شواهد نشان میدهد که نظریه مطلوبیت مورد انتظار منجر به پیشبینیهای نادرست در مورد تصمیمات افراد در شرایط انتخاب زندگی حقیقی میشود. مثلاً نظریه مطلوبیت مورد انتظار ادعا میکند که هیچ فرد عاقلی در بختآزمایی یا شرطبندی با شانس ضعیف شرکت نمیکند. با اینحال بختآزماییها و شرطبندیها بسیار فراگیر شدهاند.
نظریه دورنما یک جایگزین کاملاً مورد قبول از نظر نظریه مطلوبیت مورد انتظار ارائه میدهد. در نظریه مورد انتظار، تابع مقدار دارای سه مشخصه مهم است که آن را از تابع مطلوبیت مورد انتظار متمایز میسازد. ابتدا آن که نظریه دورنما به اندازهگیری ارزش برحسب تغییرات ثروت در مقایسه با یک نقطه مرجع میپردازد، در حالی که تابع مطلوبیت آن ارزش را براساس سطح ثروت نهایی اندازهگیری میکند. بنابراین توجه افراد به تغییرات ثروت معطوف میشود تا وضعیت دارایی بلند مدت خود. به این دلیل که بسیاری از فوق ثروتمندان به میزان افزایش ثروت خود نسبت میزان فعلی اهمیت میدهند، از داشتن میلیاردها دلار احساس رضایتمندی ندارند.
فهرست مطالب کتاب
تقدیر
پیشگفتار
فصل اول: اصول و مفاهیم روانشناسی
دانش مالی رفتاری چیست؟
علت اهمیت دانش مالی رفتاری از منظر فعالان این حوزه
برخی از سنگبناهای دانش مالی رفتاری
نظریه دورنما چیست و چه پیامدهایی بر رفتار انتخابی دارد؟
اثر گرایش چیست و چرا بر سرمایهگذاران اثر نامطلوب دارد؟
رویکردهای ابتکار چیست؟
نقش رویکردهای ابتکاری در انجام قضاوتها و تصمیم گیریها چیست؟
چگونه رویکرد ابتکاری جانشانی بر قضاوتگری و طرز تصمیمگیری اثر میگذارد؟
دو دسته سوگیری رایج در رویکرد ابتکاری جانشانی چه هستند؟
رویکرد ابتکاری در دسترسبودن چیست و چگونه بر تصمیمات سرمایهگذاری اثر میگذارد؟
نقش مهار کردن در تصمیمگیریهای سرمایهگذاری چیست؟
رویکرد ابتکاری عاطفی چیست و چگونه بر تصمیمگیری اثر میگذارد؟
چارچوببندی چه بوده و چگونه بر تصمیمگیری اثر میگذارد؟
نقش سوگیریها در دانش مالی رفتاری چیست؟
نقش بازارهای ناکارآمد در دانش مالی رفتاری چیست؟
توسعه در کدام زمینهها منجر به شکوفایی اولیه و نهایتاً پذیرش دانش مالی رفتاری شد؟
بحران مالی 2007 - 2008 چگونه منجر به سرعت گرفتن اهمیت شناخت رفتار انسان شد؟
برخی از انتقادات وارده و محدودیتهای دانش مالی رفتاری چیست؟
آیا در دنیای واقعی امکان بهرهمندی سرمایهگذاران از نابسامانیهای شناسایی شده بازار از طریق دانش مالی رفتاری وجود دارد؟
دانش مالی رفتاری در زمینه پازل نوسانات چه کمکی فراهم میسازد؟
چگونه میتوان با استفاده از زیانگریزی به توضیح رفتار سرمایهگذارن هنگام ریزش بازار پرداخت؟
فصل دوم: سوگیری شناختی
سوگیریهای رفتاری چه بوده و چرا اهمیت دارند؟
سوگیریهای شناختی چه بوده و انواع مهم آن کداماند؟
سوگیری محافظهکارانه چیست و چگونه بر تصمیمگیری مالی اثر میگذارد؟
سوگیری تأیید چیست و پیامدهای آن چیست؟
سوگیری نسبتدادن خود-پسندانه چیست؟
سوگیری واپسنگری چیست و چه پیامدهایی بر تصمیمگیری مالی دارد؟
سوگیری توهم کنترل چیست و چگونه بر تصمیمگیری اثر میگذارد؟
سوگیری آشناجویی چیست و چگونه در سرمایهگذاری خود را نشان میدهد؟
سوگیری چارچوببندی چیست و چگونه بر تصمیمات مالی اثر میگذارد؟
سوگیری توجه محدود چیست و چگونه بر تصمیمگیرندگان اثر میگذارد؟
حسابداری ذهنی چیست و چرا بر سلامت مالی اثر سوء دارد؟
سوگیری نتیجهگرایی چیست و چه مشکلاتی برای سرمایهگذاران به همراه دارد؟
سوگیری آخرین اطلاعات چیست و چه تأثیری بر عملکرد سرمایهگذاری دارد؟
بحران مالی 2007 - 2008 چه اثری بر ریسکپذیری سرمایهگذار و سوگیریهای رفتاری وی داشته است؟
چگونه انواع مختلف سرمایهگذاران رفتاری بر سوگیریهای رفتاری اثر میگذارند؟
آیا اطلاع سوگیریهای شناختی منجر به تصمیمات مالی با سوگیری کمتر میشود؟
نحوه مواجهه افراد با سوگیریهای شناختی در تصمیمگیری سرمایهگذاری چگونه است؟
فصل سوم: سوگیریهای احساسی و آثار اجتماعی – فرهنگی
نقش احساسات در سرمایهگذاری چیست؟
تفاوت سوگیریهای احساسی با سوگیریهای شناختی چیست؟
سوگیری زیانگریزی چیست و چه اثری بر تصمیمگیری دارد؟
سوگیری اعتمادبهنفس بیشازحد چیست و دامهای احتمالی مرتبط با آن چه هستند؟
نقش اعتمادبهنفس بیشازحد در تصمیمات مالی، به ویژه در ارتباط با شکست سرمایهگذاری یا خطاهای احتمالی در تصمیمات سرمایهگذار چیست؟
سوگیری خودکنترلی چیست و چه اثری بر عملکرد سرمایهگذاری دارد؟
سوگیری وضع موجود چیست و چرا سرمایهگذاران در خطر آن هستند؟
سوگیری برخورداری مربوط به سرمایهگذاران چیست؟
سوگیری زیانگریزی چیست و چه اثری بر سرمایهگذاران دارد؟
چگونه احساسات و خلقیات بر تصمیمگیری سرمایهگذاری اثر میگذارند؟
اثر احساسات و خلقیات بر بازار چیست؟
کاهش یا تشدید عواطف به هنگام تصمیمگیری در زمینه سرمایهگذاری چگونه رخ میدهد؟
سوگیریهای فرهنگی چه هستند؟
چگونه سوگیری اعتماد و بومی بر تصمیمگیری مالی اثر میگذارد؟
اثر تعاملات اجتماعی بر افراد، به ویژه هنگام سرمایهگذاری چیست؟
نقش اجتماعی باشگاههای سرمایهگذاری در سرمایهگذاری چیست؟
چگونه هویت اجتماعی و هنجارهای اجتماعی بر افراد به ویژه هنگام سرمایهگذاری میگذارد؟
سرمایه اجتماعی چه تأثیری بر افراد به ویژه هنگام سرمایهگذاری دارد؟
تأثیر نگرش بر تصمیمگیری سرمایهگذاری چیست؟
آیا شرایط آب و هوایی بر تصمیمهای سرمایهگذار مؤثر است؟
چه معیارهایی برای سنجش تمایل سرمایهگذار وجود داشته و چرا بررسی آن از اهمیت برخوردار است؟
فصل چهارم: رفتار سرمایهگذار
سوگیریهای رفتاری چه تأثیری بر عملکرد سرمایهگذاری دارد؟
چگونه اعتمادبهنفس بیشازحد و خود اسنادی بر تصمیمگیری سرمایهگذار اثر میگذارند؟
نحوه اثرگذاری اثر تمایلی، نظریه چشمانداز و تمایلات بر رفتار سرمایهگذار چیست؟
چگونه توجه محدود بر انتخابهای سرمایهگذاری یک نفر اثر میگذارد؟
چرا برخی از سرمایهگذاران معاملات بسیار زیادی انجام میدهند؟
کمکردن هذلولی چیست و چرا اهمیت دارد؟
چرا سرمایهگذاران پرتفوی غیرمتنوعی دارند؟
ویژگیهای شخصیتی چگونه بر رفتار سرمایهگذاران اثر میگذارد؟
چگونه عوامل جمعیتشناختی و اقتصاد اجتماعی بر سرمایهگذاران اثر میگذارد؟
چگونه سوگیریهای رفتاری بر سرمایهگذاران خبره و با دانش اثر میگذارد؟
کدام نوع سوگیریها بر سرمایهگذاران حرفهای اثر میگذارد؟
تا چه میزان خلقیات بر سرمایهگذاری و دیگر رفتارهای تصمیمگیری مالی اثر میگذارد؟
تعاملات اجتماعی و تاثیر همتایان چگونه بر رفتار سرمایهگذاری اثر میگذارد؟
اثر گلهای چگونه بر بازار اثر میگذارد؟
آیا افراد باید در سهام کارخانهای که در آن کار میکنند سرمایهگذاری کنند؟
کدام سوگیریهای سبب میشوند سرمایهگذاران صندوقهای سرمایهگذاری مشترک مشخصی را خریده یا بفروشند؟
فصل پنجم: ترغیب اثر وابستگی به چارچوب
وابستگی به چارچوب چیست؟
مثالی از وابستگی به چارچوب چیست؟
وابستگی به چارچوب چه تأثیری بر سیاست سلامت میگذارد؟
چارچوببندی چه اثری بر ریسک سرمایهگذاری و ارزیابی سوددهی دارد؟
چگونه چارچوبهای تصمیمگیری بر پیشبینیهای سرمایهگذاری اثر میگذارد؟
چارچوببندی چه اثری بر حسابهای بازنشستگی دارد؟
آیا وابستگی به چارچوب بر گزینههای بیمه بازنشستگی همگانی اثرگذار است؟
بانکها چگونه میتوانند از چارچوببندیها برای افزایش سپرده خود استفاده کنند؟
آیا برنامههای پساندازی میتوانند برای افزایش پسانداز از فشار همتایان استفاده کنند؟
چگونه از وابستگی به چارچوب در کمکهای خیرخواهانه استفاده میشود؟
چارچوببندی اطلاعات سودده چگونه بر تصمیمگیری اثر میگذارد؟
انقلاب ترغیبی چیست؟
چگونه از مفاهیم چارچوببندی برای فریب افراد به سمت تصمیمات مالی نامناسب استفاده میشود؟
چگونه وامدهندگان از چارچوببندی برای ترغیب خریداران مسکن به وامهای خطرناکی استفاده کردند که منجر به بحران مالی 2007 - 2008 شد؟
چگونه کارفرمایان با استفاده از مفاهیم ترغیبی میتوانند به بهبود تصمیمگیری در مورد طرح حقوق بازنشستگی کمک کنند؟
آیا ترغیبکردن مؤثر است؟
فصل ششم: توانایی شناختی
فرآیندهای شناختی مؤثر بر سرمایهگذاری کداماند؟
ارتباط میان IQ و موفقیت در سرمایهگذاری چیست؟
تفاوت میان تفکر تحلیلی و شهودی چیست؟
چگونه اندیشه شناختی یک نفر به سادگی آشکار میشود؟
ارتباط تفکر تحلیلی و شهودی به دانش مالی رفتاری و عملکرد سرمایهگذاری چیست؟
رفتار سرمایهگذاران بهتر آموزشدیده و با تجربهتر چگونه خواهد بود؟
مفاهیم فرآیند شناختی مشهور به نظریه ذهن چه هستند؟
کهنسالی شناختی چیست؟
آیا کهنسالی شناختی باعث افزایش احتمال کلاهبرداری مالی از بزرگسالان میشود؟
افزایش سن چه اثری بر آستانه ریسک دارد؟
کهنسالی شناختی چه اثری بر پرتفوی دارد؟
کهنسالی شناختی چگونه بر دانش مالی رفتاری اثر میگذارد؟
کمبود خواب چه تأثیری بر توانایی شناختی و تصمیمگیری مالی دارد؟
ناسازگاری شناختی چیست و چگونه خود را در عمل نشان میدهد؟
آیا تجربه و صلاحیت سرمایهگذاری بیشتر منجر به کاهش مشکلات دانش مالی رفتاری میشود؟
منابع
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب دانش مالی رفتاری: علمی ضروری برای همگان |
نویسنده | هرولد کنت بیکر، گرگ فیلبک، جان آر. نوفسینگر |
مترجم | آیت انصاری |
ناشر چاپی | انتشارات گنجور |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 426 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7484-51-9 |
موضوع کتاب | کتابهای امور مالی، کتابهای روانشناسی بزرگسالان |
کتاب عالی بود حتما توصیه میکنم این کتاب رو مطالعه کنید به خصوص برای کسانی که در بازار سرمایه فعالیت میکنند