معرفی و دانلود کتاب صوتی خواجه نظام الملک
برای دانلود قانونی کتاب صوتی خواجه نظام الملک و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی خواجه نظام الملک
کتاب صوتی خواجه نظام الملک نوشتهی فرهاد حسن زاده، درباره زندگی وزیر بانفوذ و نیرومند دوران سلجوقیان است که توانست علاوه بر نوشتن کتاب ارزشمند سیاستنامه، نقشی اساسی در توسعه فرهنگی ایران ایفا کند. این اثر یکی از جذابترین کتابهای مجموعه فرزانگان به شمار میرود.
درباره کتاب صوتی خواجه نظام الملک:
یکی از کتابهای مجموعه فرزانگان کتاب صوتی خواجه نظامالملک است که به زندگی یکی از قدرتمندترین سیاست مداران ایرانی در دوره سلجوقیان میپردازد.
ابوعلی حسن بن علی بن اسحاق طوسی ملقب به خواجه نظامالملک طوسی، وزیر آلپ ارسالان و ملکشاه یکم در ایران بود که توانست در دوران بیست و نه ساله وزارتش، خدمات فرهنگی فراوانی انجام دهد و با تاسیس مدارسی تحت عنوان نظامیه، تاثیری زیادی موثری بر روی سطح سواد و دانش مردم ایران بگذارد.
او علاوه بر آنکه یک سیاست مدار قهار بود، به نویسندگی نیز علاقه داشت و کتاب مشهور سیاستنامه (سیرالملوک) نیز مهمترین اثر خواجه نظام الملک به شمار میرود. همچنین او در تدوین تقویم جلالی به خیام کمکهای مختلفی کرد؛ تقویمی که در سال 451 هجری تکمیل شد.
ابوعلی فرزند خواجه ابوالحسن علی بن اسحاق بود؛ پدری دهقان زاده که از اهالی شهر توس (طوس) بود و خواجه نیز به سبب آنکه تحصیلات خود را در این شهر گذراند، عنوان طوسی در انتهای نامش باقی ماند.
خواجه نظامالملک طوسی در کودکی مقدمات علوم عقلی و نقلی را یاد گرفت و در همان سنین حافظ کل قرآن شد و پدرش نیز تمام سعی خود را میکرد تا پسرش را برای کارهای دیوانی و حکومتی تربیت کند. پس از آنکه ابوعلی به سنین جوانی رسید، کم کم به دربار راه پیدا کرد و توانست پلههای ترقی را طی کند.
همان طور که گفته شد در دوران وزارتش توانست نظامیههای متعددی را در شهرهای مختلف ایران و حتی شهرهای دیگر کشورهای اسلامی ایجاد کند و حتی براساس منابع تاریخی، در سده پنجم و ششم هیچ شهری نبود که مدرسهای در آن موجود نباشد. در این نظامیهها دروسی نظیر علوم ادبی، تفسیر، ریاضیات، فقه، طب، حکمت و حدیث تدریس میشد و کتابخانههایی نیز درون هر یک از بناها ساخته شده بود.
سرانجام در سالهای پایانی حکومت ملکشاه سلجوقی، میان او و پادشاه اختلافاتی پدید آمد که به کنار گذاشتن و ترور مشکوک خواجه نظام المک در سال 485 هجری قمری منجر شد.
کتاب صوتی خواجه نظام الملک به چه کسانی مناسب است؟
اگر به ادب، فرهنگ و تاریخ کشورمان علاقهمند هستید و میخواهید سرنوشت بزرگان و صاحبنظران ایرانی را بدانید، مطالعهی کتابهای مجموعه فرزانگان به شما پیشنهاد میشود.
فرهاد حسن زاده را بیشتر بشناسیم:
یکی از پر افتخارترین نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان، فرهاد حسن زاده نام دارد. او از جمله داستاننویسانی به شمار میرود که توانسته در عرصه بینالمللی نیز خود را به عنوان یک فرد حرفهای و صاحب سبک معرفی کند و تاکنون دوبار نامزد جایزه هانس کریستین آندرسن، مهمترین جایزه حوزه ادبیات کودک و نوجوان، شده است.
فرهاد حسن زاده متولد 1341 در شهر آبادان است و نوشتن را به صورت حرفهای از سال 1368 آغاز کرد؛ با اینکه به انواع فعالیتهای هنری نظیر عکاسی، خطاطی و نقاشی نیز مشغول بود اما تمام تمرکز خود را بر روی نویسندگی گذاشت و توانست در همان سالهای اولیه با مطبوعات کودک و نوجوان همچون سروش، کیهان بچهها، آفتابگردان و... همکاری کند.
او از جمله نویسندگانی است که خود را به یک قالب ادبی محدود نکرده و علاوه سرودن شعر در زمینه نوشتن رمان، داستان بلند و کوتاه، زندگینامه، افسانه و طنز تجربه فراوانی را کسب کرده است.
هم اکنون فرهاد حسن زاده بیش از هشتاد داستان از خود برجای گذاشته که برخی از مهمترین کتابهایش عبارتند از: «آهنگی برای چهارشنبهها (رمان نوجوان)، شنگل، منگل و چنگل (مجموعه 4 جلدی کودک)، برف و آفتاب: داستان بیژن و منیژه (رمان نوجوان)، چتری با پروانههای سفید (داستان کودک)، عمه خانم و ماجراهای آبکی (مجموعه چند جلدی کودک)، من و غولک و قالیچه پرنده (داستان کودک)، زیبا صدایم کن (رمان نوجوان)، هویج بستنی (مجموعه داستان نوجوان)، نوش جان آقا بزه (قصه کودک)، خاطرات خون آشام عاشق (مجموعه داستان نوجوان)، سرما نخوری کوتی کوتی (داستان کودک)، این وبلاگ واگذار میشود (رمان نوجوان) و...»
برخی از برجستهترین جوایز و افتخارات فرهاد حسن زاده:
- نامزد دریافت جایزه هانس کریستین اندرسن در سال 2020
- لوح سپاس جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن در سال 2018
- نامزد کتاب سال لاکپشت پرنده برای رمان زیبا صدایم کن در سال 1395
- دیپلم افتخار برای کتاب زیبا صدایم کن از IBBY در سال 2018 در کشور یونان
- قرار گرفتن در فهرست پنج نویسنده برتر جایزه هانس کریستین اندرسن در سال 2018
- برنده نشان ماه طلایی از جایزه جشنواره بزرگ برگزیدگان ادبیات کودک و نوجوان ایران
- قرار گرفتن کتاب «زیبا صدایم کن» در فهرست کلاغ سفید کتابخانه بینالمللی مونیخ در سال 2016
- دریافت نشان لاک پشت نقرهای از اولین جشنواره لاکپشت پرنده برای کتاب هستی در سال 1391
- کتاب «زیبا صدایم کن» نامزد فهرست کتاب برای کودکان دارای نیاز ویژه دفتر بینالمللی کتاب برای کودکان (IBBY) در سال 2016
- نامزد ایرانی جایزه آسترید لیندگرن برای چهار سال متوالی (از سال 2017 تا 2020) از سوی شورای کتاب کودک و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
در بخشی از کتاب صوتی خواجه نظام الملک میشنویم:
سه روز بود که مدام باران میبارید؛ از بامداد تا شامگاه و از شامگاه تا طلوع روزی دیگر. محمد مغربی از جا برخاست و با دلشورهای که در خطوط چهرهاش پیدا بود به سوی دریچه اتاق که رو به حیاط باز میشد، رفت. همسر و پسرش خیره خیره به او نگاه میکردند. رقص شعلههای آتش اجاقشان جلوهای دیگر داشت. محمد یک دست به کمر گذاشت و با دستی دیگر، پردهی پشمین دریچه را کنار زد. به حیاط باران خورده که در پوستین سیاه شب فرو رفته بود، خیره شد.
به صدای ریزش باران از ناودانهایی چوبین گوش داد و با خود نجوا کرد: «خیر... رشته این ریسمان آسمان دراز است و خیال پایان یافتن ندارد. » و به آسمان نگاه کرد و گفت: «ابر است و ابر است و ابر. هیچ نشانی از هلال ماه نیست.»
طوبی دستی بر گیسهای بلند و سفید خود کشید و گفت: «گویی تمام ابرهای عالم در آسمان این شهر گرد آمدهاند تا نگذراند از این خانه به در شوی. » محمد مغربی پرده را رها کرد و گفت: «من باید بروم طوبی، میفهمی؟ دلم همچون تنگی تیزاب در جوش و خروش است. تا این امانت را به دست سلطان نرسانم، دلم قرار نمیگیرد.»
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی خواجه نظام الملک |
نویسنده | فرهاد حسن زاده |
راوی | حامد حشمتی |
ناشر چاپی | انتشارات مدرسه |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱ ساعت و ۵۳ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان آموزنده نوجوان، کتابهای صوتی زندگینامه و خاطرات، کتابهای صوتی کتاب صوتی شعر، ادبیات و زندگینامه |