معرفی و دانلود کتاب اثرات جسمی و روانی مواد مخدر بر روابط جنسی
برای دانلود قانونی کتاب اثرات جسمی و روانی مواد مخدر بر روابط جنسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اثرات جسمی و روانی مواد مخدر بر روابط جنسی
کتاب اثرات جسمی و روانی مواد مخدر بر روابط جنسی نوشتهی ملیحه اشتهاردی ها، به بررسی نقش مخرب اعتیاد در بروز اختلالات جنسی میپردازد و اهمیت این موضوع را در افزایش تعارضات و کاهش سازگاری در زندگی زناشویی تحلیل میکند.
اعتیاد یکی از بزرگترین معضلات و مشکلات جوامع بشری از دیرباز تاکنون بوده است که از جنبههای مختلف رفتاری، اجتماعی، اقتصادی بر زندگی افراد تأثیر منفی میگذارد و مهمتر از همه با تأثیر بر ابعاد مختلف سلامت جسمی، مشکلات فراوانی را برای فرد، خانواده و جامعه به وجود میآورد. کمتر پدیدهای را میتوان یافت که همانند اعتیاد به طریقی خاموش و تدریجی، تخریبی چنین شگرف بر حیات یک جامعه داشته باشد. همواره محققان در پی کشف تأثیر مصرف موادی چون سیگار، هروئین، الکل، حشیش و... بر ابعاد مختلف سلامتی انسان بودهاند.
تمامی صاحبنظران و متخصصان حوزه اعتیاد بر این امر اتفاقنظر دارند که سوءمصرف مواد را نمیتوان صرفاً مشکلی جسمانی، روانی یا اجتماعی دانست و پیدایش آن را بایستی نتیجه تعامل چندین مشکل دانست. یکی از مفاهیم روانی - اجتماعی که در بروز اعتیاد باید به آن توجه داشت، نهادها و شبکه روابط متقابل فرد معتاد است. از مهمترین نهادها در پدیده اعتیاد، خانواده است.
یکی از مهمترین عوامل در سوءمصرف و همچنین پرهیز از مواد مخدر، خانواده است. مشکلات در خانواده با رفتار ضد اجتماعی، پرخاشگری و اعتیاد ارتباط دارد. در مجموع، رابطه بین اختلال در خانواده و اعتیاد معنادار است. بسیاری از تعارضات خانوادگی موجب روی آوردن به مصرف مواد و به صورت متقابل مصرف مواد موجب دامن زدن به آنها میشود. از جمله این موارد میتوان به بروز مشکلات و ناتوانیها در برقراری رابطه جنسی با همسر اشاره کرد که تأثیر آن بر افزایش کشمکش و ناسازگاریهای زناشویی انکارناپذیر است.
همچنین میتوان برای مسائل و مشکلات جنسی و زناشویی اثری متقابل بر روی پدیدهی اعتیاد در نظر گرفت به طوری که دلایل گوناگونی برای گرایش به مصرف مواد ذکر شده است: برخی از افراد در پی پذیرفته شدن در جامعه هستند و بعضی دیگر بدین وسیله سعی میکنند خود را رشدیافتهتر نشان دهند. کاوشهای پیشین، دلایل مختلفی مانند ناراحتی عصبی و روانی، دردهای جسمی، مشکلات جنسی و ... را دروازههای ورود به مواد مخدر معرفی میکنند. همچنین طردشدگی و فقدان رابطه گرم و عاطفی در بین خانوادههای معتادین آمار بسیار بالایی دارد.
در سطح روانپریشگرایی و روانرنجورخویی نظام شخصیتی در معتادان به مواد مخدر و افراد عادی تفاوت معنادار وجود دارد. مصرف داروهایی چون هروئین، کوکائین، آمفتامین، الکل و نیکوتین موجب آزادسازی دوپامین در مسیرهای عصبی میشوند، بنابراین میتوان فرض کرد که آزادسازی دوپامین در مسیرهای عصبی نظام فعالسازی، ارتباط نزدیکی با حالتهای هیجانی ناشی از مصرف این داروها دارد. بنابراین با توجه به فعالیت و حساسیت بیشتر نظام فعالساز رفتاری و ضعف نظام بازداری رفتاری در افراد مصرفکننده مواد، رفتارهای مهارنشده فرد را افزایش میدهد که شامل رفتارهای جنسی نیز میشود که در اکثر موارد ناخشنودی شریک جنسی را به همراه دارد.
ملیحه اشتهاردی ها در کتاب اثرات جسمی و روانی مواد مخدر بر روابط جنسی به تشریح کامل مسئله اعتیاد و اثرات زیانبار آن در همهی ابعاد زندگی فرد درگیر پرداخته و راهکارهایی کارآمد و به روز برای رهایی از این مشکل معرفی کرده است.
کتاب اثرات جسمی و روانی مواد مخدر بر روابط جنسی به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
خواندن این کتاب برای افراد درگیر در اعتیاد ضروری است و تأثیرات آن قابل مشاهده خواهد بود. همچنین این کتاب برای کسانی که در خانوادهی آنها فردی درگیر اعتیاد است و همچنین علاقهمندان به روانشناسی خانواده و روابط سودمند و جذاب خواهد بود.
در بخشی از کتاب اثرات جسمی و روانی مواد مخدر بر روابط جنسی میخوانیم:
کششها و کیفیت زندگی جنسی انسان به اندازهی اصل زیستن، پربار و پیچیده است. فعالیت جنسی و جنسیت، بخش مهمی از زندگی زناشویی است. کوششهای متعددی که درمورد عوامل مرتبط با ازدواج انجام گرفته است، نشان میدهد که مسائل جنسی از لحاظ اهمیت در ردیف مسائل درجه اول زوجین قرار دارد (دانکامب، 1983؛ کرافورد و پاپ، 2003؛ برادبری و کارنی، 2004؛ به نقل از دیویس و شاور، 2006). نارضایتی از رابطه جنسی میتواند به مشکلات عمیق در روابط زوجین و ایجاد تنفر از همسر، دلخوری، حسادت، رقابت، حس انتقامگیری، احساس تحقیر، احساس عدم اعتماد به نفس و نظایر آنها منجر شود. این مسائل توسط تنشها و اختلافات، تقویت شده یا در قالب آنها تجلی و بروز مییابد و به تدریج شکاف بین همسران را عمیقتر میسازد (کریستوفر و اسپرچر، 2000).
اختلال عملکرد جنسی در اثر مصرف مداوم و مزمن مواد افیونی، همواره یکی از مشکلات جدی است که سوءمصرفکنندگان مواد، با آن مواجه هستند (فوس و گرزالکا، 1987). نظریه روانتحلیلی فروید بر این باور است که غریزه جنسی، مهمترین انگیزه فرد برای زندگی است و کسانی که غرایزشان به خصوص تمایلات جنسی اولیه آنها در دوران کودکی بهویژه در سنین 4 یا 5 سالگی سرکوب شده، دچار عقده ادیپ و در نتیجه مشکلات جنسی در سنین بزرگسالی میشوند (ولف، 2005). در ابتدای قرن بیستم، پزشکانی مانند ابینگ، اختلال عملکرد جنسی را ناشی از استمناء در دوران کودکی و فعالیت جنسی بیش از حد پس از بلوغ دانستند. رفتاردرمانگرانی مانند ولپ معتقد بودند که تشویش و اضطراب، علت اصلی اختلال عملکرد جنسی است (لویی، 2005).
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: تعاریف و مفاهیم اعتیاد
مصرف
سوءمصرف
وابستگی
اعتیاد
انواع مواد مخدر و اثرات جسمی و روانی آنها
روشهای مصرف مواد اعتیادآور
مشکلات ناشی از اعتیاد به مواد مخدر
مشکلات جسمی
مشکلات روانی
مشکلات اجتماعی
فصل دوم: سوابق روانی و صفات خلقی معتادان
اشکال درمان سوءمصرف مواد
درمان دارویی اعتیاد به مواد مخدر
سمزدایی
درمان سمزدایی به وسیله داروهای غیرافیونی
درمان سمزدایی به وسیله داروهای افیونی
سمزدایی بسیار سریع
درمان نگهدارنده
مزایای درمان نگهدارنده متادون
فصل سوم: باورهای ارتباطی ناکارآمد
فصل چهارم: عوامل مؤثر بر سازگاری و ناسازگاری زناشویی
نظریه مبادله در خصوص کیفیت رابطه
پیشآیندها و سبکهای ارتباط زناشویی نگهدارنده اعتیاد
فصل پنجم: پیشینه
منابع و مآخذ
منابع
منابع فارسی
منابع غیر فارسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اثرات جسمی و روانی مواد مخدر بر روابط جنسی |
نویسنده | ملیحه اشتهاردی ها |
ناشر چاپی | انتشارات ویهان |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 72 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6071-39-0 |
موضوع کتاب | کتابهای ترک اعتیاد، کتابهای مسائل جنسی و زناشویی |