معرفی و دانلود بهترین کتاب‌های حقوق خانواده

چرا باید کتاب‌های حقوق خانواده بخوانیم؟

قانون خانواده یکی از شاخه‌های حقوق مدنی است و به مجموعه‌ای از اصول و قوانینی اطلاق می‌شود که بر روابط خانوادگی مثل ازدواج (نکاح)، طلاق، رفتار با کودکان و مسائل اقتصادی مرتبط با خانواده، متمرکز است. در گذشته حقوق خانواده به حقوق مالکیت و قواعد معاملات گره خورده بود، اما به‌مرور قوانین به‌خصوصی بر حقوق خانواده حاکم شد و آن را از قواعد و قوانین کلی معاملات جدا کرد.

هدف از تدوین حقوق خانواده، حفظ و صیانت از سلامت نهاد خانواده است. درواقع این قوانین به‌گونه‌ای تنظیم می‌شوند تا به برقراری رفتاری مسالمت‌آمیز میان زوجین کمک کنند و با حفظ شأن انسانی هر دو طرف، تعادلی مناسب میان حقوق زن و مرد شکل دهند و رفاه و سلامت اعضای خانواده را حفظ کنند. قوانین مرتبط با حقوق خانواده در ایران، در ابتدا تحت عنوان قانون حمایت از خانواده در سال 1353 به تصویب رسید و سپس در سال 1392 بازبینی و اصلاح شد. مهم‌ترین اجزای قانون خانواده در ایران، شامل حق طلاق، حق مهریه، حق نفقه، حق حضانت، ارث زوجین و حسن معاشرت در خانواده است.

اهمیت مطالعه‌ی کتاب‌های حقوق خانواده

مهم‌ترین ضرورت مطالعه‌ی قانون، اعم از قانون خانواده، کسب آگاهی نسبت به حقوق خود و دیگران است. آگاهی از جزئیات قوانین و تبصره‌هایی که در دل حقوق خانواده جای داده شده‌اند، به کاهش اختلافات و در پی آن، به بهبود روابط خانوادگی کمک می‌کند. در هنگام بروز تعارضات، مسائل قانونی حقوق خانواده به‌مثابه‌ی یک قطب‌نما عمل می‌کند و راه و روش حل اختلافات را پیش روی اعضای خانواده می‌گذارد. با مطالعه‌ی بهترین کتاب‌های حقوق خانواده به نقش مهم و اهمیت پررنگ خانواده در زندگی پی می‌بریم، مسئولیت جامعه و نظام حقوقی را که همانا حمایت و پرورش این روابط اساسی است، می‌پذیریم و راه‌حل چالش‌ها و مشکلات را می‌یابیم.

دسته‌بندی کتاب‌های حقوق خانواده در کتابراه

به‌منظور آگاه کردن عموم جامعه، تاکنون آثار متنوعی در حوزه‌ی حقوق خانواده، نگارش، ترجمه و منتشر شده‌اند که هر کس بسته به نیاز و مسئله‌ی خود، می‌تواند به آن‌ها رجوع کند. برای مثال اگر قصد دارید با قوانین مرتبط با حقوق خانواده آشنا شوید و یا حقوق زن و مرد در مسئله‌ی ازدواج و طلاق را بهتر بشناسید، می‌توانید به کتاب‌های «حقوق خانواده به زبان ساده» تألیف آیدین لطف اله زادگان و رضا کریمی منفرد و «بررسی حقوق زوجه در نکاح و طلاق» اثر افشین دوباش، مراجعه کنید.

کتاب «فرزندخواندگی در قانون ایران» نوشته‌ی ابراهیم صنوبر، برای افرادی مناسب است که در تلاش‌اند تا کودکی را به فرزندی بپذیرند. مطالعه‌ی آثاری همچون «بررسی فقهی و حقوقی کودک آزاری» اثر معصومه موثق، برای کسب آگاهی نسبت به قوانین و مجازات‌های مرتبط با معضل کودک‌آزاری مفید خواهد بود. در صورتی که هدفتان آگاهی بیشتر نسبت به حقوق زنان در ایران است نیز، کتاب‌های «نظام حقوق زن در اسلام» اثر مرتضی مطهری و «نواندیشی دینی در مسائل زنان» نوشته‌ی عبدالله امینی پور، اطلاعات کاملی را در این زمینه، در اختیارتان می‌گذارند.

گفتنی‌ست که این عناوین و بیش از این‌ها، در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه در قالب کتاب الکترونیک، صوتی و PDF گردآوری شده‌اند، تا خرید و دانلود بهترین آثار حوزه‌ی حقوق خانواده برای مخاطبان به‌سادگی ممکن شود. این عناوین که در دسته‌های «قوانین خانواده»، «حقوق زنان»، «طلاق» و «حقوق کودکان» جا داده شده‌اند، اغلب از سوی ناشران سرآمدی همچون قانون یار، پندار قلم، موسسه انتشارات صدرا و... به انتشار رسیده‌اند و از محتوای مفید و کاربردی‌ای برخوردارند.

خواندن کتاب‌های حقوق خانواده را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

چنانچه علاقه دارید نسبت به حقوق خود در خانه و جامعه آگاه باشید یا در خانواده به مشکلی برخورده‌اید و در پی راه‌حلی قانونی و کارگشا برای آن هستید و یا قصد دارید جزئیات بیشتری درباره‌ی نکاح، حق طلاق، فرزندخواندگی، حقوق زنان و کودکان و... بدانید، بنابراین با خرید و دانلود بهترین کتاب‌های صوتی و الکترونیک حقوق خانواده، می‌توانید به بهترین شکل به اهداف خود دست یابید.

پرطرف‌دارترین کتاب‌های حقوق خانواده در کتابراه

از آن‌جا که نمی‌توان اهمیت توجه به حوزه‌ی حقوق خانواده را نادیده گرفت، در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه شمار فراوانی از بهترین کتاب‌های این حوزه در قالب کتاب الکترونیک، صوتی و PDF ارائه شده‌اند تا مخاطبان بتوانند برای خرید و دانلود این آثار کاربردی اقدام کنند. در این بین، برخی از عناوین به سبب برخورداری از محتوای مفید و کارا، بیشتر مورد توجه کاربران قرار گرفته‌اند که در ادامه برخی از آن‌ها را برشمرده‌ایم: کتاب «مجموعه قوانین خانواده» تألیف سعید استادزاده، کتاب «مهریه و نفقه به زبان ساده» به قلم پروانه فیض اللهی و کتاب «احکام ارث در قانون ایران» نوشته‌ی علی اکبر توکلی.