معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای گوتیک خارجی
چرا باید داستانها و رمانهای گوتیک خارجی بخوانیم؟
شاید بهتر باشد اول از همه به پرسش پرتکرار «رمان گوتیک چیست؟» پاسخ دهیم. در بسیاری از منابع ادبی، در تعریف رمان گوتیک اینطور آمده است: «یک ژانر داستانی با فضایی که غالباً سرشار از رمزوراز و وحشت است». واژهی گوتیک در اصل به سبکی از معماری در قرون وسطا اشاره دارد که توسط گروهی بهنام «گوت»ها شکل گرفت. بنابراین عجیب نیست که داستانهای این ژانر، اغلب در ساختمانها و خرابههای قرون وسطایی رخ میدهند. وجود عناصری مانند ترس، تهدید و رویدادهای ماوراءالطبیعه، ازجمله مهمترین مشخصههای داستانهای ژانر گوتیک محسوب میشوند.
محیطی که در این داستانها ترسیم میشود، اغلب یادآور شکوه گذشته است که در حال حاضر وجود ندارد و معمولاً آن را به کمک ساختمانهای ویرانشده، بهعنوان شاهدی بر دنیایی که در گذشته پررونق بوده و در زمان حال رو به زوال است، نشان میدهند. قلعهها و ساختمانهای مذهبی مانند صومعهها و سردابهها، ازجمله مکانهای شاخصِ رمانهای گوتیک در قرن هجدهم و نوزدهم میلادی بهشمار میآیند. در اواخر قرن نوزدهم، وجود شیاطین و ارواح و انواع تسخیرهای اهریمنی، به عناصر پرتکرار داستانها و رمانهای گوتیک خارجی بدل شدند.
البته داستانهای گوتیک همگی به خانههای جنزده و فضاهای تاریک و ارواح محدود نمیشوند؛ بلکه گاهی ممکن است یک داستان گوتیک در شهری معمولی با آدمهای عادی و یا در آینده و در دنیایی انباشته از رباتهای عجیبوغریب اتفاق بیفتد. فضاهای ترسیمی در این گونه آثار، عموماً ترس از فضای بسته را به مخاطب القا میکنند و عناصر رعبانگیزی همچون آزار و اذیتهای انتقامجویانه، زندان و قتل در آنها پررنگ هستند. روایتهای داستانی ژانر گوتیک، اغلب غیرخطی و پیچیدهاند و حتی گاهی ممکن است راوی داستان در آنها تغییر کند.
تاریخچهی داستانها و رمانهای گوتیک خارجی
ادبیات گوتیک در ابتدا بهعنوان وجهی از جنبش رمانتیک و در واکنش به انقلاب صنعتی پا به عرصه گذاشت و بسیاری آن را همتای تاریک رمانتیسم میدانند. زیرا در لفافهای از ترس و تاریکی، به مفاهیم مشابه با مکتب رمانتیسم میپردازد. بسیاری از پژوهشگران ادبی، رمان «قلعهی اوترانتو» نوشتهی هوراس والپول را که در سال 1764 منتشر شد، اولین داستان ژانر گوتیک میدانند.
اوج شکوفایی این ژانر در دههی 1790 میلادی رخ داد و نویسندگان قرن هجدهمی دیگری مانند کلارا ریو، آن رادکلیف، ویلیام توماس بکفورد و متیو لوئیس به رشد آن در ادامه، کمک کردند. نفود و تأثیر ژانر گوتیک تا اویل قرن نوزدهم میلادی ادامه داشت و تعدادی از شاعران و نویسندگان مکتب رمانتیسم در این دوره، مانند مری شلی، چارلز ماتورین، والتر اسکات و ای. تی. ای. هافمن، بهطور مکرر از عناصر گوتیک در آثار خود استفاده میکردند.
در اوایل دورهی ویکتوریایی، تأثیر ژانر گوتیک در رمانهای چارلز دیکنز، خواهران برونته و آثار نویسندگان آمریکایی مثل ادگار آلن پو و ناتانیل هاثورن به چشم میخورد. رمانهای مشهور «فرانکنشتاین» اثر مری شلی، «دراکولا» نوشتهی برام استوکر، «سوسک» به قلم ریچارد مارش و «دکتر جکیل و آقای هاید» اثر رابرت لویی استیونسن، از نمونههای بعدی این ژانر بودند. در قرن بیستم نیز نویسندگان متعددی همچون دافنه دوموریه، استیون کینگ، شرلی جکسون، آن رایس و تونی موریسون، در جهت رشد و شکوفایی این ژانر گامهای مهم و تأثیرگذاری برداشتند و تعدادی از بهترین رمانهای گوتیک خارجی را به نگارش درآوردند.
برخی از نویسندگان مانند ویلیام فاکنر، کارسون مک کالرز، جان کندی تول، تنسی ویلیامز، ترومن کاپوتی، فلانری اوکانر و هارپر لی، با استفاده از ترکیب برخی وجوه گوتیک و گروتسک با محیط و سبک زندگی مردم جنوب آمریکا، سبک گوتیک جنوبی را بهوجود آوردند. گابریل گارسیا مارکز نیز با بهرهگیری از استعارههای ادبی گوتیک و پیوند آن با تاریخ آمریکای لاتین و تأثیرات استعمار، بهشکل جدید و متفاوتی از استعارههای گوتیک استفاده کرد. در قرن بیستویکم نیز نویسندگان بسیاری در سراسر جهان، در ژانر گوتیک قلم زدند. در این دوران آثار پرفروشی مانند «گرگ و میش» نوشتهی استفانی مایر و «سایه باد» اثر کارلوس روئیث ثافون، خلق شدند و به شهرت جهانی رسیدند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای گوتیک خارجی
داستان گوتیک یکی از جذابترین و مسحورکنندهترین ژانرهای ادبی محسوب میشود. این نوع داستانها با ایجاد فضایی ترسناک، پر از رمز و راز و عدم قطعیتهای بسیار، باعث میشوند که خواننده تا پایان روایت، نهایت تعلیق و ناباوری را تجربه کند. میتوان ادعا کرد که کمتر داستانی قادر است لذت این تجربه را برای مخاطب ایجاد کند. درعینحال رمانهای گوتیک معمولاً فرازمانی هستند و به مسائلی میپردازند که از گذشته تا به امروز دغدغهی بشر بودهاند؛ مسائلی مثل رازهای خانوادگی، آسیبها و زخمهای قدیمی، قتل، تجاوز و ... .
داستانهای گوتیک با جابهجا کردن مرزها و آشناییزادیی از مفاهیم، مخاطب را شوکه و غافلگیر میکنند. گوتیک، عناصر وحشت را با تکیه بر ملودرام به تصویر میکشد و این یکی از مهمترین جذابیتهای این ژانر است که آن را از ژانر وحشت و سایر داستانهای ترسناک متمایز میکند. داستانهای گوتیک به زیرلایههای روح و روان انسان رسوخ میکنند و ما را با ترسهایمان روبهرو میسازند. ترسهایی که ممکن است ریشهی بسیاری از اضطرابها و مشکلات روانی انسان امروز باشند.
همچنین از نگاه بسیاری از تحلیلگران، نمود رویدادهای وحشتناک در داستانهای گوتیک، درواقع بیانی استعاری از کشمکشهای روانی و اجتماعی هستند. بههمین دلیل است که فراتر از جذابیت و سرگرمی، جنبههای زیباییشناختی و روانکاوانهی رمانهای گوتیک، از مهمترین معیارهایی محسوب میشوند که اهمیت مطالعهی این دست از آثار را افزون میکنند.
خواندن داستانها و رمانهای گوتیک خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر میخواهید از داستانهای ترسناک معمولی فاصله بگیرید و تصویر متفاوت و زیباییشناسانهای از وحشت را در روایتهای داستانی ببینید و از دل داستانی تاریک به نقاط گنگ و مبهم روان بشر برسید، پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود داستانها و رمانهای گوتیک خارجی را در برنامههای خود بگنجانید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای گوتیک خارجی در کتابراه
داستانهای جذاب گوتیک، یکی از پرطرفدارترین ژانرها در میان شیفتگان ادبیات و داستان هستند. بههمین خاطر بخش بزرگی از کتابهای وبسایت و اپلیکیشن کتابراه به این حوزه اختصاص پیدا کرده است. علاقهمندان میتوانند تعداد زیادی از بهترین رمانهای گوتیک خارجی را در قالب کتاب الکترونیک، کتاب صوتی و فایل PDF، از این بستر دانلود و دریافت کنند. در این بین، برخی از این آثار مخاطبان بسیاری را به خود جلب کردهاند و کاربران پرشماری با خرید آنها، نظر مثبتشان را در مورد محتوای جذاب آنها ابراز کردهاند. در فهرست زیر تعدادی از آثار گوتیک محبوب در میان کاربران کتابراه را به شما معرفی کردهایم:
- کتاب زن سیاه پوش، اثر سوزان هیل
- کتاب همسری در طبقه بالا، به قلم ریچل هاوکینز
- کتاب مصاحبه با خون آشام، نوشتهی آن رایس
- کتاب مرگ خانم وستاوی، تألیف روث ور
- کتاب گوتیک مکزیکی، اثر سیلویا مورنو گارسیا
- کتاب تسخیر عمارت هیل، نوشتهی شرلی جکسون
- کتاب سایه باد، اثر کارلوس روئیث ثافون