معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی

چرا باید داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی بخوانیم؟

داستان و رمان روانشناسی یا روانشناختی، اثری روایت‌محور است که در آن افکار، احساسات و انگیزه‌های شخصیت‌های داستانی، نسبت به رخدادهای بیرونی موجود در روایت از اهمیت بیشتری برخوردارند. در یک رمان روانشناسی، واکنش‌های عاطفی و حالات درونی شخصیت‌ها در پیش‌برد داستان بسیار مؤثرند و حتی سبب وقوع اتفاقات و رویدادهای بیرونی می‌شوند. تأکید بر درونیات شخصیت‌ها، عنصر اصلی و اساسی بسیاری از داستان‌ها و رمان‌های این ژانر است.

برخی از منتقدان ادبی، رمان ژاپنی «دفتری از داستان گِنجی» که در قرن یازدهم میلادی به قلم موراساکی شیکی‌بو به نگارش درآمده و همچنین نمایش‌نامه‌ی «هملت» اثر ویلیام شکسپیر را از اولین نمونه‌های این ژانر و سبک ادبی می‌دانند. در میان برخی از اولین رمان‌های انگلیسی مانند «پاملا» تألیف‌شده در سال 1740 به دست ساموئل ریچاردسون و «تریسترام شندی» اثر لارنس استرن و منتشرشده در سال 1759 نیز، رویکرد روانشناسانه به چشم می‌خورد. هم‌گام با تکامل و توسعه‌ی تدریجی پتانسیل‌های رمان‌نویسی در قرن بیستم، علم روانشناسی نیز با استفاده از نظریات زیگموند فروید رشد قابل توجهی را تجربه کرد.

البته باید گفت که پیش از این‌ها، بینش عمیق نسبت به پیچیدگی‌های روانشناختی و انگیزه‌های ناخودآگاه را در قرن نوزدهم و در آثار فئودور داستایوفسکی نیز می‌توان دید. از طرف دیگر ثبت دقیق رویدادهای بیرونی بر حسب آگاهی‌های درونیِ فردی در آثار هنری جیمز را هم نمی‌توان نادیده گرفت. جریان سیال ذهن و تداعی خاطرات در رمان «در جستجوی زمان از دست رفته» اثر مارسل پروست نیز نمونه‌ی دیگری از کاربرد رویکردهای روانشناسی در قالب رمان است. رویکردی که بعدها به یک تکنیک بدل شد و به شکل‌های مختلفی در آثار جیمز جویس، ویلیام فاکنر و ویرجینیا وولف بروز پیدا کرد.

در داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی، پیرنگ اثر تابع و وابسته به ترسیم شخصیت است و وقایع داستانی ممکن است به ترتیب زمان روایت نشوند؛ بلکه همان‌طور که در تداعی‌های فکری، خیال‌پردازی‌ها و مرور وقایع و رویاهای شخصیت داستانی رخ می‌دهند، نشان داده شوند. برای مثال ماجرای محوری رمان «اولیس» اثر جیمز جویس، تنها در یک بازه‌ی بیست‌وچهارساعته رخ می‌دهد، اما اتفاقاتی که در طول این روز رخ می‌دهند، خواننده را در گذشته و حال شخصیت غوطه‌ور می‌کنند.

انواع داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی

ژانر ادبی روانشناسی به زیرژانرهای دیگری هم تقسیم‌بندی می‌شوند که عبارت‌اند از:

  • تریلر روانشناختی: در این‌گونه رمان‌های روان‌شناختی، بیش از هر چیز بر درونیات ذهنی شخصیت‌های داستان تأکید می‌شود. در اغلب این داستان‌ها جنایت‌هایی مانند قتل اتفاق می‌افتد و در جریان بررسی آن پرونده‌ی قتل، گره‌های روانشناسی رخ نشان می‌دهند و معمولاً مشخص می‌شود که قاتل مبتلا به یک اختلال روانی، جنون یا بیماری روحی است. این آثار به‌سبب این ویژگی‌ها، هم‌پوشانی‌هایی با ژانر جنایی، معمایی و رازآلود نیز پیدا می‌کنند. مثال بارز این نوع روایت، رمان «جزیره‌ی شاتر» اثر دنیس لهین است.
  • روانشناختی وحشت: این دسته از آثار، ترکیبی از رمان‌های ترسناک و روان‌شناختی هستند که با تکیه بر حالات روحی، روانی، عاطفی و ذهنی شخصیت‌های داستان، موقعیتی دلهره‌آور و ترسناک را خلق می‌کنند.
  • درام روانشناختی: نویسنده در این نوع داستان با استفاده از شرایط روانی و ذهنی کاراکترها، دست به خلق اثری دراماتیک می‌زند. رمان‌های «پرواز بر فراز آشیانه فاخته» به قلم کن کیزی و «مرثیه‌ای برای یک رویا» نوشته‌ی هیوبرت سلبی جونیور، نمونه‌های مشهوری از درام روانشناختی محسوب می‌شوند.
  • روانشناختی علمی - تخیلی: این آثار داستانی بر کشمکش‌های درونی کاراکترها در هنگام برخورد با نیروهای متافیزیکی و یا رخدادهای فوق پیشرفته‌ی تکنولوژیکی تمرکز دارند. رمان «پرتقال کوکی» اثر آنتونی برجس، نمونه‌ای از این‌گونه داستان‌هاست.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی

  • مطالعه‌ی رمان‌های رازآلود روانشناسی با تعلیق‌هایی که در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند، می‌تواند نواحی مختلف مغز او را تحریک سازد. درواقع مطالعات علمی نشان می‌دهند که مغز می‌تواند با استفاده از کلمات، یک پردازش ذهنی انجام دهد و با خواندن داستان، رویدادها را به شکلی تجربه کند که گویی واقعاً در حال وقوع‌اند. این فرآیند همانند یک ورزش ذهنی، موجب فعالیت بهتر مغر می‌شود.
  • اگرچه متناقض به‌نظر می‌رسد، اما زمانی که شما یک رمان تریلر روانشناختی و هیجان‌انگیز را می‌خوانید، درعین‌حال که تنش‌های موجود در داستان، ضربان قلبتان را تند و ماهیچه‌هایتان را منقبض می‌کند، استرس هم از شما دور خواهد شد. در حقیقت این واکنش‌های فیزیولوژیکی، یک تجربه‌ی جایگزین محسوب می‌شوند. چراکه بدون رخ دادن اتفاق‌های واقعی، مغز در حال واکنش نشان دادن است.
  • ناگفته نماند که همه‌ی داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی، ترسناک، هیجان‌انگیز، دلهره‌آور و سرشار از خشونت نیستند و برخی نیز با مطرح کردن مسائل فلسفی مختلفی مانند معنای زندگی، در شما انگیزه‌ و شور زندگی را می‌دمند.
  • داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی کمک می‌کنند تا با انواع اختلال‌های روانی آشنا شوید و همین‌طور با شناخت ذهن و رفتار انسان‌ها، بینش تازه‌ای نسبت به خود، زندگی‌ و افرادی که در اطرافتان زندگی می‌کنند پیدا کنید. این کتاب‌ها به شما فرصتی می‌دهند تا جایگاه خود در جهان را به‌عنوان یک انسان بررسی کنید، به بخش‌های جذاب نهفته در درون خود دست پیدا کنید و ارزش‌های زندگی‌تان را بهتر بشناسید.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر درک افکار و ذهنیات انسان‌ها و ملت‌های مختلف برایتان جذاب است و یا دوست دارید که درک فلسفه و معنای زندگی را همراه با لذت داستان‌خوانی تجربه کنید، در هر صورت به شما توصیه می‌کنیم لذت خواندن داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی را از خود دریغ نکنید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی در کتابراه

با توجه به اینکه داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی با لذت‌ها، هیجان‌ها و اطلاعات و حقایقی که در خود دارند، علاقه‌مندان بسیاری را چه در میان مخاطبان ایرانی و چه در میان کتاب‌خوان‌ها در سرتاسر جهان به خود جذب کرده‌اند، کتابراه در تلاش بوده است تا فهرست این دسته از کتاب‌ها را در سایت و اپلیکیشن خود پربار کند و آن‌ها را در قالب نسخه‌های الکترونیک، صوتی و PDF به دست علاقه‌مندان برساند. برخی از این آثار به محبوبیت بیشتری در میان مخاطبان کتابراه دست یافته‌اند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کرده‌اند. در فهرست زیر تعدادی از این آثار پرطرفدار را به شما معرفی کرده‌ایم:

  • کتاب خاطرات یک آدمکش، اثر کیم یونگ ها
  • کتاب وقتی نیچه گریست، نوشته‌ی اروین یالوم
  • کتاب یکی پس از دیگری، به قلم فریدا مک فان
  • کتاب جنایت و مکافات، اثر فئودور داستایوفسکی
  • راهبی که فراری‌اش را فروخت، به قلم رابین شارما
  • کتاب درمان شوپنهاور، نوشته‌ی اروین یالوم
  • کتاب شیطان، به قلم لئو تولستوی
  • کتاب زن دوم، اثر ماری کوبیکا

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی در کتابراه

در میان عناوین موجود در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه که در دسته‌ی داستان‌ها و رمان‌های روانشناسی خارجی قرار گرفته‌اند و در قالب کتاب الکترونیک، کتاب صوتی و PDF منتشر شده‌اند، برخی آثار نیز به‌صورت رایگان در دسترس مخاطبان قرار گرفته‌اند و علاقه‌مندان می‌توانند آن‌ها را بدون پرداخت هیچ‌گونه هزینه‌ای دانلود کنند و به کتابخانه‌ی خود بیفزایند. کتاب «استعفای باشکوه: ماجراهای یک بالغ کم لیاقت» اثر میچی ان جی، نمونه‌ای از کتاب‌های رایگان داستان و رمان روانشناسی خارجی در کتابراه است.

کتاب چمن سرخ

معرفی و دانلود کتاب چمن سرخ بوریس ویان با نگارش کتاب چمن سرخ، علاوه‌بر انتقاد از پوچی و انحراف جامعه‌ی معاصر خود، نشان می‌دهد چطور انسان‌های عصر جدید با آشفتگی‌های روحی و ذهنی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. این رمان کلاسیک تخیلی ماجراهای مردی را روایت می‌کند که برای گریز از گذشته، ماشینی اختراع کرده که بتواند به کمک آن به زمان و جهانی دیگر سفر کند. نسخه‌ی فرانسوی این اثر، در سال 2014، عنوان نامزدی جایزه‌ی بهترین کتاب ترجمه‌ شده‌ی... ادامه