نقد، بررسی و نظرات کتاب برای زندگی نانوشته - نعیم آل مسافر
4.1
117 رای
مرتبسازی: پیشفرض
م کاظمی
۱۴۰۳/۱۱/۰۶
20
برای زندگی نانوشته داستان پسری ست به نام مضر که محل زندگی اش رمان ها هستند! درواقع مُضَر، رمان ها را «زندگی نوشته شده» می داند که با «زندگی نانوشته» تفاوت دارد. پس تصمیم می گیرد رمان خود را بنویسد غافل از اینکه…در این کتاب با مضر همراه می شویم در سفری غریب به دل رمان های معروف و زیست در آن ها؛ از مسخ کافکا گرفته تا آلیس در سرزمین عجایب. در این سفر عجایب فراوانی در انتظار ما و مضر است «برای زندگی نانوشته» داستان زندگی همه ی ما انسان هایی است که مدام بین واقعیت و خیال در رفت و آمد هستیم و هر روزمان سرشار از احساسات و عواطف پیچیده ی انسانی است. هر کدام از ما می توانیم به جای یکی از شخصیت های ساده و صمیمی کتاب قرار بگیریم و سرنوشت دیگری را برای خود و دیگرانی که با ما در ارتباط هستند، رقم بزنیم. این کتاب به شما یادآوری می کند که تصمیمات ما گاه می تواند زندگی دیگران را نیز دستخوش تغییر کند. اگر می خواهید در دنیای رمان ها زندگی کنید و کمی از دنیای خود فاصله بگیرید، این کتاب می تواند به شما کمک کند تا درگیر یک جهان خیالی شوید.
باید بگم کتاب «برای زندگی نانوشته» نوشتهی نعیم آل مسافر، داستان پسری به نام مضر را روایت میکند که به کتابها علاقهمند بوده و در رمانها زندگی میکند. این رمان بیش از هر چیز به احساسات انسانی پرداخته و از این رو میتواند هر نوع مخاطبی را با خود همراه کند. نویسنده داستانی ملموس و قابل درک را برای خواننده به تصویر میکشد که خواندن آن به خصوص به دوستداران ادبیات داستانی توصیه میشود. شخصیتهایی که نویسنده، دست به خلق آنها زده به ظاهر ساده میآیند اما مخاطب در لایههای زیرین این داستان و شخصیتهای آن با احساسات عمیق انسانی مواجه میشود؛ احساساتی که بخش بسیاری از زندگی ما را به خود اختصاص دادهاند و هم ذات پنداری را در مخاطب برمیانگیزند. یکی از موضوعات جالبی که در رمان به آن پرداخته شده، مرز میان خیال و واقعیت است.
نعیم آل مسافر در کتابش با سبک خاصی از نوشتن شما را آشنا می کند و با گرته برداری از متن کتاب هایی که خوانده داستانش را روایت می کند که این ابداع او قابل تامل است و بکر. کتاب برای زندگی نانوشته از داستان های کوتاه و خواندنی شامل شده است که بهتر است یک داستان را کامل بخوانید و بعد کتاب را ببندید و به سراغ کار دیگر بروید تا سررشته مضمون و منطق خط سیر از بین نرود. بنابراین باید برای خواندن کتاب وقت خالی کرد. داستان و نوع نوشتن کتاب نه ساده و روان است نه گنگ و پیچیده. نعیم آل مسافر می تواند خواننده را با دقایقی از کتابش، برای زندگی نانوشته، سرگرم کند و دنبال خود بکشاند. اما این بدان معنا نیست که نتوانید کتاب را از خود جدا سازید. در مجموع کتاب خوبی است و علاقمندان سبک خودش را می تواند درگیر کند.
رمانیست بر پایه کتابها و رمانهای مشهور. نویسنده خواسته به نویسندههای طراز اول نزدیک بشه اما متاسفانه نتونسته. این کتاب برای کسانی که هنوز رمانهای مطرح جهانو نخونده جالب و مفید نیست. بجای این کتاب گزینههای بسیار عالیتری برای مشتاقان کتاب وجود داره. اگه میخواهید یک رمان در سطح عالی بخونید این رمان اصلا گزینهی درستی نیست. پشنهادم برای عاشقان کتاب محاکمه کافکا. مسخ کافکا. صدسال تنهای مارکز. دمیان هسه. سقوط کامو. دختر کشیش. و مخصوصا مخصوصا بوف کور که شاهکار بی بدیل صادق هدایته که اگه مجبور بودم با یک کتاب توی یک جزیره تنها بمونم حتما حتما ترجیح میدادم اون کتاب بوف کور باشه. من بیش از ۳۰ بار داستانو کامل خوندم و هنوز سیراب نشدم. خوش بحال کسی که اونو هنوز نخونده و میخواد تازه شروع کنه.
ابتدا و شروع کتاب روند ساده و قابل فهمی دارد در صورتی که خوانده بدون وقفه و یکسره به خواندن ادامه دهد اما اگر مانند من بخواهد بخاطر مشغله ی روزانه وقفه ایجاد کند تسلسل داستان از دستش در می رود شاید نویسنده هدفش از نوشتن این داستان این بوده که به خواننده این مطلب را برساند که بخاطر نوع کارکترمان در زندگی هر یک از ماها ممکن است دچار مسخ شده باشیم، نوع افکار و نوع زندگی ما را از عقلانیت، شرافت و انسانیت دور کرده باشد یا شاید گاهی لازم است تصور کنیم شخصی دیگر با جنسیتی دیگر هستیم تا بتوانیم محسنات و معایب جنس دیگر را از نگاه او ببینیم. از یک کتاب فلسفی میشود برداشت های متفاوت کرد. شاید من اشتباه فکر میکنم.
مدتها بود داستان خوب نخونده بودم، اینقدر درگیر کتابهای غیرداستانی (non-fiction) شدم که لذت خواندن کتاب داستانی و رمان رو فراموش کرده بودم. قلمی گیرا و نافذ با توصیفاتی به قاعده و مناسب از ویژگیهای بارز نعیم آل مسافر است. خدیجه باجی ترجمهای روان و دلنشینی ارائه داده است که با پانوشتهای تکمیل کننده شناخت مناسبی از فرهنگ عرب عراق میدهد. شخصاً علاقمند شدم در سفر بعدی به جنوب ایران مُضبف را از نزدیک ببینم و ثوب بخرم 😊. همیشه فکر میکردم اون حلقهی بافته شدهای که مردان عرب برای نگهداشتن چفیه روی سرشون دارن، چه اسمی داره که فهمیدم اسمش عَقال هست.
در مجموع لذت بردم مرسی از همه به ویژه کتابراه عزیزم ❤️🤗💚
در مجموع لذت بردم مرسی از همه به ویژه کتابراه عزیزم ❤️🤗💚
کتاب (بَرای زِندِگی نانِوشته) در مورد پسری که از جامعه دوری میکرد و روابط اجتماعی خوبی نداشت و پدرش تصمیم گرفت براش کتاب بخره و با خوندن قصهها احساس تنهایی نکنه و با بزرگتر شدن پسر (مضر) کتابهای قصه جاش رو به رمانها دادن اون که از کودکی عادت داشت خودش رو جای قهرمان قصهاش بزاره حالا اوضاع بدتر میشه و جای بین اینکه تو رمان هستم یا زندگی واقعی گیر میکنه از طرفی دوستانی داره که میخوان به سبک خودش بهش بفهمونن که تو زندگی واقعی هستش اما اون نمیخواد قبول کنه.
پایان بازی هم داره،،، اما من رو وسوسه کرد برم کتابهای کافکا رو بخونم.
پایان بازی هم داره،،، اما من رو وسوسه کرد برم کتابهای کافکا رو بخونم.
برای زندگی نانوشته داستان پسریست به نام مضر که محل زندگیاش رمانها هستند! درواقع مُضَر، رمانها را «زندگی نوشتهشده» میداند که با «زندگی نانوشته» تفاوت دارد. پس تصمیم میگیرد رمان خود را بنویسد غافل از اینکه... در این کتاب با مضر همراه میشویم در سفری غریب به دل رمانهای معروف و زیست در آنها؛ از مسخ کافکا گرفته تا آلیس در سرزمین عجایب. در این سفر عجایب فراوانی در انتظار ما و مضر است که نفسمان را به شماره میاندازد. در نهایت عاشق میشویم؛ عاشق مضر، تماضر، ماضر و هرکه عشقش کتاب است و رمان.
تا اواسط داستان، کتاب جالبی بود، اما بعد از اون روند داستان دیگه به دل نمیشینه. ترجمه خوبی داره اما خود داستان از جایی به بعد مدام تکرار چیزهایی هست که قبلا گفته شده و این خواننده رو خسته میکنه و کشش داستان رو از بین میبره. نتیجه گیری نهایی نمیشه از کتاب داشت و بعد از خوندش نه هیجان دارید دیگه، نه حتی نکات سازنده بهتون اضافه میکنه. در حالی که با توسل به رمان کافکا میتونست نکات خیلی جالب تری به داستان اضافه کنه. دوست داشتید بخونید، اما نخوندنش یا جایگزین شدنش با کتاب دیگه شاید تاثیرگذار تر باشه.
سلام اول خواستم کتاب را مطالعه کنم نام نویسنده رو که خوندم و دیدم که عراقی است می خواستم منصرف شوم گفتم حالا میخواد از جنگ و بد بختی حرف بزنه گفتم یک نیم نگاهی بهش بندازم بعد میرم سراغ بیگانه و صفحات آخرش رو می خوانم و تمام وبعد شروع کردم به خواندن کتاب وبعد متوجه شدم سی چهل تا صفحه رو خوندم و دیدم که هم خوب ترجمه شده وهم اینکه نویسنده خوب داستان رو پیش می بره توصیه میکنم مطالعه اش کنید مطمئناً خسته نمیشد اگر اهل مطالعه باشید ممنون
کتاب «برای زندگی نانوشته» نوشتهی نعیم آل مسافر، داستان پسری به نام مضر را روایت میکند که به کتابها علاقهمند بوده و در رمانها زندگی میکند. این رمان بیش از هر چیز به احساسات انسانی پرداخته و از این رو میتواند هر نوع مخاطبی را با خود همراه کند. نویسنده داستانی ملموس و قابل درک را برای خواننده به تصویر میکشد که خواندن آن به خصوص به دوستداران ادبیات داستانی توصیه میشود
با خوندن کتاب وارد عمق داستان میشی و خودتو به جای کاراکتر اصلی داستان میزاری نویسنده مجبورت میکنه که باهاش قدم قدم بری جلو و از تک تک صفحات لذت ببری همچنین در وسطای کتاب با استفاده از تخلیل قوی خود جریان داستانو عوض میکنه و به یک دوگانگی ای دامن میزنه که باعث زیبایی دو چندان کتاب میشه فقط اینکه کاراکترا و اسم ها عربی بودن خواننده فارسی زبان در ارتباط گیری دچار مشکل میشه
داستان خوبی بود فصل یک خوب بود اما فصل دو و سه برای من یکم گنگ بود من زیاد نتونستم با این کتاب ارتباط بگیرم و همراه شوم البته کتاب و موضوعش را مورد انتقاد قرار نمیدم و نطرات رو کا خوندم دیدم دوستانی توانستند با این کتاب ارتباط بگیرند ولی متاسفانه از فصل دو به بعد من نتونستم زیاد با کتاب همراه شوم