نقد، بررسی و نظرات کتاب ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ - اریک امانوئل اشمیت

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
Mahnaz teimoury
۱۴۰۳/۱۰/۰۵
به نظرم دنیای باورنکردنی و حیرت‌انگیز خانم مینگ رازهایی نهفته در دل دارد که با چین قدیم و چین امروز پیوندهایی عمیق خورده است؛ کشوری که افکار مردمانش عقلانیت بی‌زمان کنفسیوس را منعکس می‌کند، راوی غربی ماجرا را که محصولی از عقلانیت زمانمند دنیای مدرن است به حیرت وا داشته و سرانجام زوایای ناپیدایی از زندگی را در برابر دیدگانش قرار می‌دهد
در واقع قصه از آن جا آغاز می‌شود که تاجری فرانسوی در هتل بزرگ یونهای واقع در ساحل شرقی چین با خانم مینگ ملاقات می‌کند و پای قصه‌هایی طنز‌آمیز، شاعرانه، پر از احساس و ظرافت او می‌نشیند. خانم مینگ فارغ از دنیای امروزی چینی که به بخشی از دنیای صنعتی مدرن بدل شده، قصه‌هایی حیرت‌انگیز در برابر خواننده و راوی ماجرا قرار می‌دهد.
او قدرتی عجیب در سر هم کردن قصه‌هایی درباره هر یک از 10 بچه‌اش دارد که در نگاه اول کسی نمی‌تواند آن‌ها را دروغین تلقی کند. با این حال گاهی قصه‌هایی تعریف می‌کند که خواننده را بدون توجه به واقعی یا غیرواقعی بودن آن در پرداخت شاعرانه و ظریف‌شان مبهوت می‌سازد
در نهایت این کتاب ارزش خواندن را دارد و می‌توان از تمام صفحات آن لذت برد
م کاظمی
۱۴۰۳/۱۰/۱۵
داستانی عمیق و احساسی است که به بررسی موضوعات خانواده، عشق و هویت می پردازد. این کتاب روایتگر زندگی زنی به نام "مادام میگ" است که در طول زندگی اش هیچ گاه فرزندی نداشته است. او با استفاده از تخیل و داستان سرایی، ده فرزند خیالی را خلق می کند و هر یک از آن ها را با ویژگی ها و سرنوشت های خاص خود معرفی می کنددر این کتاب اشمیت از زنی چینی سخن می گوید که ده فرزند دارد. بدیهی است که داشتن این تعداد فرزند سال هاست که در چین ممنوع است. خواننده در تعلیق و تردید سر در گم است و بیشتر می پندارد این ها همه توهمات خانم مینگ است، ولی در انتها همه ده فرزند جان می گیرند و کنار مادر می ایستند. انون تک فرزندی کشور چین، نگاه حسرت بار مردم این کشور و آشنایی با خرد و حکمت چین باستان می برد. در این سفر تاجری فرانسوی که راوی داستان است، با یک نگهبان توالت در هتلی چینی دیدار می کند و باب صحبت از فرزندان میان ایشان باز می شود. مرد که تاجری است خوش گذران و فراری از زن و تعهد، پای صحبت های خردمندانۀ خانم مینگ و آشنایی با کنفسیوس به سمت بلوغ عاطفی گام برمی دارد. این کتاب حاوی جملات جذاب و قصار هم بوده و لحظاتی انسان را از روزمرگی جدا نموده و به کندوکاو در مسائل عمیق زندگی خود وامی دارد
Mahboubeh
۱۴۰۴/۰۱/۰۹
کتاب «ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ» اثر اریک امانوئل اشمیت برام جالب و البته دوست داشتنی بود.
این کتاب که اثر اریک امانوئل اشمیت، هست، کتابی است که نه تنها به روابط انسانی و پیچیدگی‌های آن می‌پردازد، بلکه به‌خوبی به روحیه‌ی انسان، امید و دلسردی و نیاز به اتصال‌های عاطفی عمیق اشاره دارد. در این کتاب، خانم مینگ، معلمی در چین است که تصمیم می‌گیرد تا از طریق خاطراتش از ده کودک نیکوکار، داستان‌هایی در مورد زندگی و روابط انسانی روایت کند.
این اثر ترکیبی از عواطف، حکمت‌های زندگی و آموزه‌های انسان‌دوستانه است که به خواننده این امکان را می‌دهد تا با بررسی زندگی شخصیت‌های مختلف، به تفکر در مورد چگونگی تعاملات انسانی و تصمیمات زندگی بپردازد. اشمیت در این کتاب، با نگاهی فلسفی و عمیق، به این سوال می‌پردازد که چطور می‌توان از شکست‌ها و تلخی‌های زندگی، چیزی ارزشمند ساخت و رابطه‌های انسانی را به یک منبع رشد و محبت بدل کرد.
مهم‌ترین نکته‌ای که در این کتاب به چشم می‌آید، تلاش برای یافتن معنای زندگی در میان مشکلات و پذیرش این حقیقت است که حتی در سخت‌ترین شرایط نیز می‌توان از محبت و مهربانی به عنوان ابزاری برای تغییر جهان اطراف خود بهره برد. کتاب با شخصیت‌هایی که همگی در جستجوی حقیقت و دلیلی برای زیستن هستند، به خواننده یادآوری می‌کند که زندگی حتی در روزهای دشوار نیز ارزشمند است.
ممنونم از خانم موسوی برای ترجمه روون این کتاب و تشکر از کتابراه برای نشر این اثر.
محمد قربانی
۱۴۰۴/۰۱/۰۹
این کتاب، یکی از آن داستانهایی است که با ظرافت تمام، قلب و ذهن را لمس میکند. اشمیت، با نثری ساده اما عمیق، داستان زندگی خانم مینگ، یک زن چینی را روایت میکند که در دوران حکومت مائو و سیاست تک فرزندی، به دلیل داشتن ده فرزند، زندگی پرچالشی را تجربه میکند. داستان، ترکیبی از درد، عشق، فداکاری و مقاومت است و خواننده را به فکر فرو میبرد درباره معنای واقعی مادری، آزادی و انتخاب.
نقاط قوت:
- روایت گیرا و انسانی: اشمیت با مهارت، شخصیت خانم مینگ را میسازد؛ زنی که با وجود تمام فشارهای سیاسی و اجتماعی، هرگز از عشق به فرزندانش دست نمی‌کشد.
- پرداخت به مسائل اجتماعی: کتاب به سیاستهای سختگیرانه چین و تأثیر آن‌ها بر زندگی افراد عادی میپردازد، بدون اینکه به شعارزدگی بیفتد.
- ترجمه روان ترجمه‌های موجود از این اثر معمولاً روان و قابل فهم هستند و لطافت متن اصلی را حفظ کرده‌اند.
نقاط ضعف:
- کمی ایده آل گرایی: گاهی فداکاری‌های خانم مینگ آنقدر بزرگنمایی میشود که باورپذیری شخصیت زیر سؤال میرود.
- پایان باز یا عجولانه: برخی خوانندگان ممکن است از پایان داستان احساس کمبود کنند، انگار نویسنده میخواسته زودتر از موعد داستان را تمام کند.
جمع بندی:
ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ کتابی است که هم دل میسوزاند و هم امید میدهد. اگر به داستانهای خانوادگی با پسزمینه تاریخی علاقه دارید یا میخواهید درباره مقاومت انسانی در برابر سیستم‌های سختگیر بخوانید، این اثر انتخاب خوبی است. شاید بعد از خواندن آن، بیشتر به قدرت عشق بیقید و شرط مادرانه فکر کنید!
MDp
۱۴۰۴/۰۱/۰۷
یکی از ویژگی‌های برجسته کتاب *ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ* که آن را از دیگر آثار اریک امانوئل اشمیت متمایز می‌کند، گفت‌وگوهای جذاب و کوتاه است. این ویژگی به نویسنده اجازه می‌دهد که در عین سادگی، عمق و پیچیدگی شخصیت‌ها و روابط انسانی را به‌خوبی نمایش دهد. اشمیت از طریق این گفت‌وگوها توانسته است احساسات و افکار شخصیت‌ها را به شکلی ملموس و واقعی به مخاطب منتقل کند.
همچنین، بخش مهمی از جذابیت این کتاب در معرفی فرهنگ و تاریخ چین است. خانم مینگ، به عنوان یک شخصیت پیچیده و رازآلود، در سفرهایش به نقاط مختلف چین، نه تنها فرزندان فرضی‌اش را معرفی می‌کند، بلکه دنیای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی چین را نیز از نگاه خود به نمایش می‌گذارد. این داستان‌ها و توصیفات از زندگی در مناطق مختلف چین، مخاطب را با شرایط اجتماعی و تاریخی این کشور آشنا می‌سازد. در حقیقت، از طریق روایت خانم مینگ، اشمیت به گونه‌ای هنرمندانه تاریخ و جامعه چین را برای خواننده جهانی باز می‌کند.
این طراحی ماهرانه از شخصیت خانم مینگ، که در عین ساده بودن و صراحت خود، احساسات و آرزوهای عمیق‌تری را به تصویر می‌کشد، باعث می‌شود که خواننده تمایل به ملاقات با این شخصیت جذاب و اسرارآمیز داشته باشد. داستان، هم جنبه‌ای انسانی و فردی دارد و هم به مسائل اجتماعی و تاریخی مهم پرداخته است. در نهایت، کتاب نه تنها به درک عمیق‌تری از شخصیت‌ها کمک می‌کند، بلکه خواننده را به تفکر درباره پیچیدگی‌های اجتماعی و فرهنگی در جوامع مختلف می‌برد.
علی کریمی
۱۴۰۴/۰۱/۰۶
کتاب «۱۰ فرزند هرگز نداشته خانم مینگ» نوشته‌ی اریک-امانوئل اشمیت، یه داستان کوتاه و تأثیرگذاره که با زبانی ساده ولی عمیق، به مسئله‌ی مادری، باورها و محدودیت‌های اجتماعی می‌پردازه.
داستان درباره‌ی خانم مینگ، یه زن چینی ساده اما پر از حکمت زندگیه که توی هتلی در چین کار می‌کنه. اون همیشه از ۱۰ فرزندش حرف می‌زنه، با عشق و افتخار از سرگذشت هرکدوم می‌گه، اما مشکل اینجاست که توی چینِ تحت حکومت سیاست تک‌فرزندی، داشتن ۱۰ بچه غیرممکنه! راوی داستان که یه مرد غربیه، با شنیدن داستان‌های خانم مینگ دچار تناقض می‌شه و از خودش می‌پرسه: این حرف‌ها واقعیت دارن یا تخیل خانم مینگه؟
اما اصل داستان چیزی فراتر از اینه. اشمیت با ظرافت، تضاد بین فرهنگ شرق و غرب، واقعیت و خیال، و آزادی و محدودیت رو نشون می‌ده. خانم مینگ درحالی‌که به قانون‌های کشورش احترام می‌ذاره، در درونش دنیایی پر از رویا و امید ساخته. این زن یه جورایی نماد مادرانگی و عشقه؛ کسی که حتی اگه واقعاً ۱۰ بچه نداشته باشه، باز هم قلبش برای فرزندان خیالی خودش می‌تپه.
این کتاب یه داستان کوتاه اما پرمغزه که نشون می‌ده چطور آدم‌ها حتی توی سخت‌ترین شرایط، رویاهاشون رو زنده نگه می‌دارن. اشمیت با نثری روان و دلنشین، یه قصه‌ی انسانی می‌سازه که هر کسی می‌تونه باهاش ارتباط بگیره. پایان داستان هم یه غافلگیری شیرین داره که نشون می‌ده حقیقت همیشه اون چیزی نیست که به چشم میاد!
ریحانه یزدی
۱۴۰۴/۰۱/۰۳
کتاب **"ده فرزند هرگز نداشته‌ی خانم مینگ"** نوشته‌ی **اریک-امانوئل اشمیت** یه داستان فوق‌العاده درباره یه زن چینی به اسم خانم مینگه که داستان‌های زندگی‌شو از ده تا بچه‌ای که ادعا می‌کنه داره، برای یه مرد خارجی تعریف می‌کنه. حالا نقد خیلی ساده و امیخته شده با نظر خودمو براتون میگم
خانم مینگ اصلا کیه؟
خانم مینگ یه شخصیت جذابه که به ظاهر ساده و معمولی میاد اما پشت حرف‌ها و داستان‌هاش یه دنیای بزرگ پنهونه. اون توی داستان از ده تا بچه‌اش حرف می‌زنه، ولی جوری که مخاطب شک می‌کنه آیا واقعا همچین بچه‌هایی وجود دارن یا فقط یه جورایی تخیلات خودشن.
-موضوع اصلی
داستان در ظاهر ساده‌اس ولی در عمقش داره درباره چیزای خیلی مهم مثل فلسفه‌ی زندگی، آرزوها، و چیزایی که آدم واسشون فداکاری می‌کنه حرف می‌زنه. خانم مینگ با حرف‌هاش به مخاطب نشون می‌ده که عشق به خانواده و ارزش‌های انسانی چقدر مهمه، حتی اگر اون خانواده تخیلی باشه.
خانم مینگ یه شخصیت پیچیده‌اس؛ اون هم ساده‌لوحانه حرف می‌زنه، هم خیلی خردمندانه. نویسنده جوری شخصیتش رو ساخته که آدم هم بخواد به حرفاش بخنده، هم بخواد کلی درباره‌ش فکر کنه.
اریک-امانوئل اشمیت جوری داستانو نوشته که راحت و روان باشه اما همین راحتی‌ش پر از عمقه. از یه زن معمولی، یه شخصیت خیلی بزرگ و فلسفی ساخته.
کتاب داره می‌گه که هر آدمی یه داستان داره، حتی کسی که ممکنه تو زندگی ساده به نظر بیاد. عشق، امید، و اهمیت آدمایی که تو زندگی داریم، همگی بخش‌هایی از پیامه این کتابن
اگر دنبال یه کتابی هستی که هم راحت بخونی و لذت ببری، هم یه عالمه درس زندگی یاد بگیری، این کتاب انتخاب خوبیه
م. ک
۱۴۰۴/۰۱/۰۳
کتاب ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ نوشته اریک امانوئل اشمیت، داستانی فلسفی و تأمل‌برانگیز است که در قالب گفتگوهای ساده، مفاهیم عمیقی را درباره زندگی، خانواده، و ارزش‌های انسانی به تصویر می‌کشد. این کتاب روایت ملاقات یک تاجر فرانسوی با خانم مینگ، زنی خردمند و متواضع در چین است که با روایت داستان‌های خیالی درباره ده فرزندش، مخاطب را در سفری از تفکر و احساس همراه می‌کند. سبک خاص اشمیت در خلق فضایی داستانی همراه با جستجوی حقیقت، از ویژگی‌های برجسته این اثر است.
یکی از نقاط قوت این کتاب، پیام‌های جهانی آن درباره عشق، شجاعت، و توانایی‌های انسانی است. نویسنده با استفاده از شخصیت خانم مینگ به عنوان نمادی از مادرانگی و فداکاری، خواننده را به درک عمیق‌تر از معنا و اهمیت خانواده و ارتباطات انسانی سوق می‌دهد. زبان روان و توصیفات دقیق اشمیت، به خوبی احساسات و محیط داستان را منتقل می‌کند و شخصیت خانم مینگ را به یک شخصیت فراموش‌نشدنی بدل می‌سازد.
ساده‌سازی موضوعات عمیق در قالب گفتگویی ساده و داستانی، می‌تواند محدودیت‌هایی ایجاد کند و از عمق فلسفی مورد انتظار بکاهد. همچنین، روایت خطی و تکرار ایده‌های مشابه ممکن است برای گروهی از مخاطبان کمی کسل‌کننده به نظر برسد. با وجود این، ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ اثری است که مخاطب را به تفکر و تأمل دعوت می‌کند و توانایی اشمیت در ترکیب ادبیات و فلسفه در قالبی ساده ولی تأثیرگذار به خوبی نشان می‌دهد.
چوپان
۱۴۰۳/۱۰/۰۶
به نظرم دنیای باورنکردنی و حیرت‌انگیز خانم مینگ رازهایی نهفته در دل دارد که با چین قدیم و چین امروز پیوندهایی عمیق خورده است؛ کشوری که افکار مردمانش عقلانیت بی‌زمان کنفسیوس را منعکس می‌کند، راوی غربی ماجرا را که محصولی از عقلانیت زمانمند دنیای مدرن است به حیرت وا داشته و سرانجام زوایای ناپیدایی از زندگی را در برابر دیدگانش قرار می‌دهد
در واقع قصه از آن جا آغاز می‌شود که تاجری فرانسوی در هتل بزرگ یونهای واقع در ساحل شرقی چین با خانم مینگ ملاقات می‌کند و پای قصه‌هایی طنز‌آمیز، شاعرانه، پر از احساس و ظرافت او می‌نشیند. خانم مینگ فارغ از دنیای امروزی چینی که به بخشی از دنیای صنعتی مدرن بدل شده، قصه‌هایی حیرت‌انگیز در برابر خواننده و راوی ماجرا قرار می‌دهد.
او قدرتی عجیب در سر هم کردن قصه‌هایی درباره هر یک از 10 بچه‌اش دارد که در نگاه اول کسی نمی‌تواند آن‌ها را دروغین تلقی کند. با این حال گاهی قصه‌هایی تعریف می‌کند که خواننده را بدون توجه به واقعی یا غیرواقعی بودن آن در پرداخت شاعرانه و ظریف‌شان مبهوت می‌سازد
در نهایت این کتاب ارزش خواندن را دارد و می‌توان از تمام صفحات آن لذت برد
ali akbar yazdanjoo
۱۴۰۴/۰۱/۰۶
کتاب «ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ» اثر اریک امانوئل اشمیت، نویسنده فرانسوی، داستانی جذاب با زمینه‌ای فرهنگی و فلسفی است. داستان این کتاب از چین آغاز می‌شود و محور اصلی آن شخصیت خانم مینگ است که علی‌رغم سیاست تک‌فرزندی چین، ادعا می‌کند ده فرزند دارد.
اریک امانوئل اشمیت، که به دلیل آثار فلسفی و عمیقش شهرت دارد، در این اثر به موضوعات مهمی چون خانواده، عشق، و معنای زندگی می‌پردازد. یکی از جنبه‌های جالب این کتاب، بررسی تضاد بین واقعیات زندگی و افکار و باورهای شخصیت‌هاست. خانم مینگ نمادی از فرهنگ کهن چین و همچنین انعطاف‌پذیری انسان در مواجهه با محدودیت‌های اجتماعی است.
این کتاب به شکلی ظریف و هنرمندانه نوشته شده و زبان شیوا و توصیفات دقیق نویسنده خواننده را به قلب چین می‌برد. همچنین، نقدهایی که بر این اثر نوشته شده‌اند، اغلب به پرداخت عمیق و متفکرانه نویسنده بر موضوعات انسانی اشاره دارند.
محمد
۱۴۰۴/۰۱/۰۵
ارزش خوندن داره یا نه؟ بنظرم بدک نیست نکته‌های داشت اگه ادم بتونه ازشون یاد بگیر و به عنوان یک کتاب کوتاه اونقدر هم بد نبودش. بنظر من کتاب در داخل فرا متنش به خوانواده و فرزند اوری اشاره میکرد، برای حفاظت از بنیاد خوانواده، جدا از این بخش داستان و محتوای فرا متنیش میشه گفت کتاب متن روانی داره راجب جذابیتش خیلی موافق نیستم اونقدر که باید نتونست شخصیت پردازی داشته باشه تا بتونه جذبم کنه و حتی داستان‌های تخیلی و مانند ابر قدرتش هم برای کاراکتر هاش اونقدر که باید جذاب نبود، روابطی که یهویی شکل گرفت بینشون میتونست دقیق تر باشه ولی انگار خیلی سر سری این اتفاق افتاد. بنظرم حتی یک جورایی نقد به زندگی غربی بودش این کتاب پایان بندیش اگه یک سری جملات مبهم نداشت میتونست پایان بندی عالی باشه برای کتاب. حس کنجکاوی که درست کرده بود گیرا نبود (حداقل برای من). (پ. ن: اینا نظرات شخصی و ممکنه شما موافق نباشین.)
مانا کیان
۱۴۰۳/۱۰/۰۵
داستان بیشتر آموزشی بود، پر از جملات قصار که گاهی فهمیدنش سخت میشد. در ستایش زندگی و خانواده و البته فرزند حتی اگر توهم و تخیل باشد. به نظرم شخصیت هر کدام از فرزندانی که شرح داده شد، توصیف شخصیت قشری از جامعه هست و اینکه چگونه می توان به خصوصیت رو به تعادل رساند، چیزی که نویسنده روش تاکید دارد تعادل هست. نویسنده بخشی از فرنگ و حتی تاریخ چین رو در داستان آورده و نحوه استثمار دولت چین از مردمش رو بیان کرده. به نظرم نویسنده با هوشمندی در قالب یه داستان نسبتا کوتاه، اهداف مختلفی رو دنبال کرده است از جمله شناساندن فیلسوف چینی، فرهنگ، انتقاد از حکومت کمونیستی و اهمیت خانواده و غیرو. در کل کتابی هست که آدم رو به فکر وادار میکندترجمه جاهایی روان نیست اما در کل خوب هست. و در کل داستان رو به افرادی که اهل تفکر هستند پیشنهاد میکنم
پری سامانی
۱۴۰۳/۱۰/۰۶
کتاب ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ نوشته‌ی اریک امانوئل اشمیت یه داستان خیلی جذاب و دل نشینه که توش یه تاجر فرانسوی توی یه هتل توی چین با خانم مینگ، که مسئول نظافت هتله، آشنا می‌شه. این خانم با لحن خیلی گرم و صمیمی از ده تا بچه‌اش صحبت می‌کنه، هرکدوم با داستان و شخصیت خاص خودشون اما ماجرا اینجاست که کم کم به نظر میاد این ده تا بچه ممکنه واقعی نباشن و شاید فقط ساخته‌ی ذهن و تخیل خودش باشن! همین نکته باعث می‌شه داستان یه حس جادویی و فلسفی پیدا کنه. کتاب درباره‌ی مفاهیمی مثل عشق مادری، ارزش خانواده، و معنای زندگی حرف می‌زنه، اما خیلی ساده و دلنشین. انگار نشستی پای صحبت یه آدم باتجربه و حکیم که با قصه هاش بهت چیزای عمیقی یاد می‌ده. خلاصه، یه کتابیه که هم دلت رو گرم می‌کنه، هم ذهنت رو به فکر وامی داره!
سما جعفری
۱۴۰۳/۱۰/۱۵
رمان خیلی زیبایی هست درباره‌ی زنی به نام خانم مینگ که انگار دنیایی از تجربه و خرد است، اما در جایی از این دنیاست که کسی فکرش را نمیکند: دستشویی عمومی. این زن با مردی همکلام میشود و از فرزندان خیالی‌اش صحبت میکند. مشخص نمیشود آیا خود او میداند که این بچه‌ها خیالی هستند یا گویی این خیالات را باور کرده... انگار که بداند اما چون دلش میخواهد واقعیت داشته باشد، به آن فکر نمیکند. جملات کوتاه و پربار او بر مرد تاثیر عمیقی میگذارد و فرزندان خیالی‌اش بیشتر... به طوری که به فکر تشکیل خانواده میفتد و زندگیش تغییر میکند. درباره فرهنگ چینی‌ها و ارزش نهادن به سخنان بزرگان و اساتید کهنشان و زنده نگه داشتن دانش و فلسفه‌ی زندگی هم در کتاب صحبت شده که به نظر من خیلی ارزشمند است. توصیه میکنم حتما مطالعه کنید.
ن د ا ز ر ن د ی
۱۴۰۳/۱۰/۱۳
اریک امانوئل اشمیت، نویسنده کتاب ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ، گویی ذهن خیال پرداز خودش را به نگارش درآورده است. روح رویاپردازی در کتاب ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ، خواننده را سوار موج تصویرپردازی می کند که ممکن است برای هر خواننده ای آشنا باشد و با آن همذات پنداری کند. کتاب به سبک و سیاق ادبیات شرق دور نوشته شده است و سادگی دارد اما دقت می خواهد. نه می توان گفت پیچیده و مبهم است نه می توان گفت آسان و روان نوشته شده است. کوتاهی این نوول خواندن آن را راحت تر کرده است. نویسنده در قسمت های مختلف داستانش گویی خودش ابتدا فکر کرده است و آن را در داده های ذهنی خودش پردازش کرده است تا مساله ای نداشته باشد و سپس آن را به مخاطب انتقال داده است.
سهیل قهرمانی
۱۴۰۴/۰۱/۰۶
کتاب **"ده فرزند هرگز نداشته خانم مینک"** نوشته **اریک امانوئل اشمیت** و ترجمه **فهیمه موسوی**، اثری جذاب و تأثیرگذار است که به موضوعات انسانی و روابط عمیق می پردازد. **ویژگی های برجسته: **- **داستانی تأمل برانگیز: ** این کتاب با روایتی شیرین و گاهی طنزآمیز، به بررسی زندگی و روابط انسانی می پردازد. - **سبک نگارش خاص: ** اریک امانوئل اشمیت با قلمی روان و جذاب، داستانی خلق کرده که خواننده را به فکر فرو می برد. - **پیام های عمیق: ** کتاب به مسائل فلسفی و اجتماعی پرداخته و مخاطب را به بازنگری در ارزش های زندگی دعوت می کند. این اثر برای دوستداران ادبیات داستانی که به دنبال کتابی با پیام های عمیق و انسانی هستند، بسیار توصیه می شود.
عالمه
۱۴۰۳/۱۱/۰۹
کتاب جذابی بود. به عنوان یه دانشجو در کشور چین، ارزشی که به خانواده، ارتباطات انسانی، فرهنگ و تاریخ گذاشته میشه رو میتونم با تموم وجود حس کنم. در قسمتی از کتاب اشاره شد که فرهنگ اروپا با چین از این نظر فرق داره که بناهای تاریخی، میراث تاریخ هزاران ساله شون هستن و در چین مردم شون میراث‌دار این تاریخ هزاران ساله‌اند. بسیار تفسیر زیبایی بود. خوندن این کتاب رو توصیه میکنم حتما. متن و ترجمه کتاب روایی و شیوایی خوبی داشت. داستان کوتاه و آموزنده‌ای بود و جملات پر مغزی از کنفسیوس آورده شده بود. مهربونی خانوم مینگ در طول داستان خیلی ظریف و با احساس بود و به قول یکی از نظرات، هر یک فرزندان نماد شخصیتی خاص در بین انسان‌ها بود.
Shirali
۱۴۰۳/۱۰/۱۱
داستانی عمیق و احساسی است که به بررسی موضوعات خانواده، عشق و هویت می‌پردازد. این کتاب روایتگر زندگی زنی به نام "مادام میگ" است که در طول زندگی‌اش هیچ‌گاه فرزندی نداشته است. او با استفاده از تخیل و داستان‌سرایی، ده فرزند خیالی را خلق می‌کند و هر یک از آن‌ها را با ویژگی‌ها و سرنوشت‌های خاص خود معرفی می‌کند. این اثر به نوعی بازتاب‌دهنده آرزوها، ناامیدی‌ها و چالش‌های مادام میگ در زندگی است. او از طریق این شخصیت‌های خیالی، احساسات عمیق خود را بیان کرده و به جستجوی معنا در زندگی‌اش می‌پردازد. کتاب همچنین به مسائلی چون تنهایی، عشق مادرانه و تأثیرات اجتماعی بر روی فرد پرداخته و خواننده را به تفکر درباره ارزش‌های انسانی دعوت می‌کند.
M Shirbarre
۱۴۰۳/۱۲/۱۸
کتاب در مورد خانم مینگ هستش که در هتلی در چین بخش خدمات کار میکنه و با یک مرد فرانسوی آشنا میشه که درگیر زندگی شخصی و شریک عاطفیش هستش. خانم مینگ مادرانه‌ها و نصیحتهایش را در غالب داستانهایی که از ده تا بچه‌اش تعریف میکنه به این مرد میگه، اما اون مرد میدونسته که ایما حاصل تخیله چرا که در چین قانون تک فرزندی هستش. اما به روی خانم مینگ نمیاره. اینکه چی باعث شده خانم مینگ ده تا فرزند خیالی داشته باشه و سرنوشت باهاش چیکار کرده که مکانیسم دفاعی مغزش این توهم رو براش ایجاد کرده و اینکه آخر داستان با چه ماجرای دلنشینی مواجه میشیم برام قشنگ بود و همین خانم مینگ باعث میشه مرد فرانسوی زندکیش رو سرو سامان بده
احمدی
۱۴۰۳/۱۲/۱۳
با سلام داستان کتاب ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ از سرویس بهداشتی یک شرکت تجاری آغاز می شود. مرد تاجر برای اینکه از هم صحبتی با همکارانش فرار کند و مجبور نباشد یکی از جلسه های کاری خسته کننده اش را تحمل کند، حرف شرکای خود را قطع کرده و طبق عادت به سرویس بهداشتی می رود. وقتی که قصد ترک دستشویی را دارد، پیرزنی را می بیند که وظیفه ی نظافت توالت ها را به عهده دارد. مرد تاجر قصد انعام دادن به پیرزن را دارد که عکس کوچکی از جیب کت او به زمین می افتد. افتادن عکس باعث شروع گفت وگویی شیرین بین این دو نفر می شود. پیرزن از تعداد فرزندان مرد تاجر می پرسد و داستان زندگی این دو به هم گره می خورد. با تشکر فراوان 🙏
حسین علی اف
۱۴۰۳/۱۰/۰۹
اینقدر جالب بود این کتاب خواندنش که ماهیت ودلیل اصلی کتاب که نام آن هم است را فراموش وبه دنبال حقیقتی بودم که پاسخ رانام داستان داده بود. خودداستان که بیانگر زندگی نه فقط یک نفر بلکه معرف شهری بامردم شهردرکشورچین بوده و قسمت اصلی داستان را برایتان به تصویر می کشدازمحیط جهان وشهرخارج وبه زیرزمین هتل بروید، قسمت سرویس بهداشتی و قسمت سرویس را بخوبی برایتان تفسیر می کند، شاید بگید مگرتفسیرداره یا زیبایی! اماآنچه درکتاب بخوانید زیباو اشاره به نکته های جالبی برای نگهبان و خدمات دهنده آن ومراجعه کنندگان است. مثل بیش ازیک بچه دارچین ممنوع وببینیدیکی ده بچه دارد. رمان قشنگی. است و حیف که بخواهیم بگیم وبایدبخوانید.
زینب پورکلهر
۱۴۰۳/۱۰/۰۸
سلام و درود، داستان در باره خانم مینگ است، یک بانوی چینی که با داستان سرایی در باره ده فرزند (یک دختر داشته و ۹ فرزند نداشته یا ده فرزند نداشته نشمردم واقعا!!!) یک عمر مردم را سر کار گذاشت و اینقدر این نقش را خوب بازی کرد که هم خودش باور کرد هم مردم هموطنش که می‌دانستند با توجه به قانون سفت و سخت تک فرزندی در چین این مسئله غیرممکن است و هم مردم غیر هموطنش، شغل جالبی هم داشت، ناظر سرویس بهداشتی مردانه، جایی که همه همطراز و برادر هستند نه بیشتر، که با جمله‌ای در ابتدای داستان همخوانی دارد: مردم همه برادر متولد می‌شوند ولی به اقتضای طبیعتشان از هم متمایز می‌شوند. در کل خیلی داستان جذابی نبود، بدرود
سودا
۱۴۰۳/۱۲/۱۶
کتاب بسیار خوبیه داستانی کوتاه اما عمیق با مفاهیم فلسفی و انسانی است. داستان درباره‌ی یک تاجر فرانسوی است که در سفرهای کاری‌اش به چین، با خانم مینگ، خدمتکاری در هتل، آشنا می‌شود. خانم مینگ با اعتمادبه نفس از ده فرزند خود صحبت می‌کند، درحالی که قوانین چین تنها اجازه‌ی داشتن یک فرزند را می‌دهد. تاجر ابتدا به گفته‌های او شک می‌کند، اما با شنیدن داستان‌های زندگی و فلسفه‌ی او، درک تازه‌ای از زندگی، خانواده و ارزش‌های انسانی پیدا کرده است. نگاهی زیبا به تفاوت‌های فرهنگی و دیدگاه‌های شرقی واین کتاب برای کسانی که به داستان‌های تأمل برانگیز و فلسفی علاقه دارند، انتخابی عالی است.
nazi
۱۴۰۳/۱۱/۱۴
نویسنده با استفاده از زبانی ساده و در عین حال شیوا، توانسته است به جذابیت داستان بیفزاید. او به خوبی توانسته است تضادهای بین فرهنگ‌های مختلف و چالش‌های زندگی در دنیای مدرن را بررسی کند. خواننده با خواندن این کتاب نه تنها با رویدادهای تاریخ چین و تأثیرات فرهنگ بر زندگی شخصیت‌ها آشنا می‌شود، بلکه می‌تواند تجربیات شخصی خانم مینگ را نیز ملموس احساس کند. هرچند داستان کمی طولانی به نظر می‌رسد و بعضی از فصل‌ها ممکن است از نظر سرعت انتقال روایت کندتر باشد، اما در نهایت این کتاب با عمق احساسات و تفکراتش، خواننده را مجذوب خود می‌کند
رها rafiei
۱۴۰۳/۱۱/۲۰
راز باورنکردنیِ خانم مینگ، به راز چینِ گذشته و چینِ امروز می‌پیوندد و با حکمت کهن کنفوسیوس خود را روشن می‌کند. این داستان در مرز میان واقعیت و خیال اتفاق می‌افتد؛ به گونه‌ای که در پایان درمی‌یابیم کهگاهی برای درک واقعیت باید فراتر از آن برویم و ازآن فاصله بگیریم. دور شدن از واقعیت طبیعا در ساحت ذهن و خیال منجر به آفرینش واقعیتی جدید خواهد شد به شرط آنکه مبانی را آموخته باشیم...» شاید آنچه مهم است، تفکری ا‌ست که تاجر فرانسوی در حین گفت‌وگوهایش با خانم مینگ، بدان دست می‌یابد و به‌نوعی سیروسلوک درونی می‌رسد
Ismaeil_113 Ahmadi
۱۴۰۴/۰۱/۰۲
این کتاب یکی از آثار خواندنی اریک امانوئل اشمیت است که داستانی عمیق و تأمل‌برانگیز درباره مادری چینی را روایت می‌کند. نویسنده در این کتاب مسائل خانوادگی، عشق مادری و تأثیر سیاست‌های اجتماعی بر زندگی افراد را به‌تصویر کشیده است.
✅ نکات مثبت:
داستانی احساسی و تأثیرگذار
بررسی مسائل فرهنگی و اجتماعی چین
زبان ساده و روایت روان
❌ نکات منفی:
برای کسانی که به ادبیات اجتماعی علاقه ندارند، ممکن است جذاب نباشد
پایان داستان می‌توانست تأثیرگذارتر باشد
میلاد
۱۴۰۳/۱۱/۱۳
سلام، از نظر بنده داستان بسیار زیبا و آموزنده ای بود، مخصوصاً پند ها و جملات قصاری که تو دل داستان نهفته بود و خواننده رو لحظه ای به تفکر وامیداشت، رویارویی جوامع سنتی و مدرن و اهمیت اصالت رو حتی در دنیای مدرن امروزی نمایان میکرد، برخورد راوی اروپایی داستان که نماینده انسان های مدرن امروزی هست، با خانم مینگ که خانمی مسن، سنتی و با اصالت هست، اون رو به ژرفای درونش فرو برد و با خود واقعیش رو به رو کرد، و بدین وسیله مسیر جدیدی در زندگی شروع کرد
سحر اندیشه
۱۴۰۳/۱۱/۲۱
خوندنش چندان برام لذت بخش نبود چرا که داستان کمی بی سر و ته و بی فراز و نشیب و غیر واقعی بود: دیوانگی خانم مینگ باعث شده تا دخترش از سر نگرانی دست به دیوانگی بزرگتری بزنه. و خانم مینگی که از دروغ های دخترش خبر داره ولی دوست داره که باورشون کنه و اصرار داره که همه هم باورش کنن. و راوی داستان که با برانگیخته شدن حس پدری در خودش توسط داستان های غیر واقعی خانم مینگ تصمیم به قبول فرزندی میگیره که حتی مطمئن نیست فرزند خودش هست یا نه.
فرخ رو مغزی
۱۴۰۳/۱۰/۰۷
داستان های اریک امانوئل اشمیت همانند یک جعبه جادو هستند. تا آخرین کلمه ی داستان، جادو و بهت وجود دارد. مفاهیم عالی را در ساده ترین کلمات بیان می کند. ساده، روان و بدون پیچیدگی. اما این داستان های به ظاهر ساده با ما می مانند، و در بزنگاه های تصمیم هایمان خودشان را نشان می دهند و البته کمکمان می کنیم که بیش تر انسان باشیم. این داستان نیز همانند سایر آثار او، بسیار ساده و بسیار خردمندانه بود. ممنون
Goli H
۱۴۰۳/۱۲/۲۹
از خوندنش لذت بردم. اول فکر کردم‌ی رمان سادست ولی مفاهیم عمیق توش جوری کشش داشت تا تمامش نکردم کنار نگذاشتمش. داستان خانم و ده فرزندش که هرکدوم شخصیت خاص جذابی داشتن و بهم یاداوری شد تفاوت تک تک اعضای هرخانواده رو و جملات مفهومی و زیباش و نوع نگاهش ب زندگی و پایانش انگار داشت میگفت همه زندگی ب باور ما بستگی داره. زندگی اونی نیست ک هست بلکه اونیه ک ما بهش نگاه میکنیم و باور داریم...
زینب نظری
۱۴۰۳/۱۲/۲۹
این کتاب فوق العاده بود
بعضی وقت‌ها با خودم میگم چرا در کتابخونه کتابراهم این همه کتاب خوب دارند خاک میخورن بدون آنکه من بهشون نگاهی بندازم و خودم رو سرزنش میکنم. این کتاب و حکمتی که خانم مینگ در زندگی‌اش به کار برده بود تا از پس موقعیت‌های مختلف بربیاد رو واقعا ستایش میکنم. در کل حکمت شرقی که متکی بر خرد و آهستگی و سنت‌ها است هر دفعه بیشتر از پیش من رو حیرت زده میکنه.
هیما.م
۱۴۰۳/۱۰/۰۵
"ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ" داستانی جذاب و انسانی درباره زنی است که ادعا می کند ده فرزند دارد. اریک امانوئل اشمیت با نثری روان و دلنشین، شخصیت خانم مینگ را به زندگی می آورد و با حکایاتش، خواننده را به عمق احساسات و افکار او می برد. این کتاب پر از پیام های عمیق و فلسفی است که تو را به فکر فرو می برد. اگر به دنبال داستانی کوتاه و تاثیرگذار هستید، این کتاب را از دست ندهید.
fatemehs
۱۴۰۴/۰۱/۰۲
کتاب ده فرزندی که هرگز نداشته‌ام اثر اریک-امانوئل اشمیت یکی از آثار زیبا و عمیق این نویسنده است. داستان درباره‌ی گفت‌وگوهای یک مرد با خانم مینگ است، زنی که به‌عنوان خدمتکار هتل در چین کار می‌کند. خانم مینگ با وجود زندگی ساده‌اش، داستان‌هایی شگفت‌انگیز درباره‌ی ده فرزندش تعریف می‌کند، اما نکته اینجاست که شاید این فرزندان اصلاً وجود خارجی نداشته باشند!
مریم وزیری
۱۴۰۳/۱۱/۱۴
به نظر من کتاب ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ، کتابی است کوتاه، بسیار ساده و بدون هیچ پیچیدگی، مناسب افرادی است که تازه کتاب خوانی رو شروع کردند، بی آنکه از محتوی خسته شوند به انتهای کتاب می رسند، امیدوارم از خواندن این کتاب لذت ببرید ممنونم از کتابراه عزیز که برای تمام سلیقه ها کتاب مناسب را در گنجینه خود دارد
زری بانو
۱۴۰۳/۱۱/۰۱
مرد جوانی وارد توالت عمومی در سرزمین چین می‌شه و در اونجا با خانم مینگ آشنا میشه که ادعا می‌کنه دارای ده فرزند هست و جوان می‌دونه که سیاست این کشور با تعدد فرزندان مخالفه. متأسفانه با سبک نگارش و ادبیات داستان نتونستم ارتباط مقبولی بگیرم. با تمام وجودم از سیاست کتابخوانی که اپلیکیشن کتابراه در پیش گرفته بی نهایت سپاسگزارم.
الهه ابیار
۱۴۰۳/۱۱/۰۴
کتاب غلط املایی نداشت. نگارش خوبی داشت و میشد با قصه ارتباط خوبی برقرار کرد. موضوع کتاب این هست که دولت چین بخاطر کنترل جمعیت قانون تک فرزندی رو پیاده میکنه و زنی که ۱۰ فرزند داره و اینکه حالا داشتن این ۱۰ فرزند حقیقت داره یا نه، که با خوندن قصه متوجه خواهید شد در کل داستان کوتاه و مختصری بود .
شایان
۱۴۰۳/۱۰/۱۷
اگه به دنبال یک داستان جذاب و دور از هیاهو و پر از آرامش و عشق و علاقه هستید شدیدا این کتاب رو بهتون پیشنهاد میکنم، داستان کتاب روایت بسیار زیبایی از زندگی حال و گذشته‌ی خانم مینگ دارد که توسط شخصیت اصلی داستان که مردی جوان و مجرد است دنبال میشود، به جاهای زیبا و عمیق میرسد و درجایی عمیق تمام میشود.
بهار 🌹
۱۴۰۳/۱۰/۰۷
خیلی لذت بردم. من یه سفر یک هفته ای به چین کرده ام و خیلی از مردمش خوشم اومد، آدمهای سخت کوش، قانع و مرتب منظم، با یه زندگی جمع و جور و حتی سطح پایین (که مربوط به تسلط نظام کمونیستی روی کشورشونه) ولی همین چینی ها توی کشورهای دیگه خیلی پولدار و پولسازند، مثلا توی اندونزی اکثر پولدارها اصالت چینی داشتند.
mojtaba karimi
۱۴۰۳/۱۲/۰۹
آرزوهای خانم مینگ بیشتر برازنده بود. جالبی اثر تضاد فرهنگی شرق و غرب و تاثیر این فرهنگها بر همدیگر. البته تو کشور ما ابدا یا حداقل من ندیدم حتی خود ایرانیها توجه زیادی به نظافت چی ها مخصوصا تو قسمت سرویس بهداشتی به عنوان انسان جدا از شغل و عنوانش بکنن. چه رسد که طرف اروپایی هم باشه
mitra.mh. 46
۱۴۰۳/۱۱/۲۲
داستان از زبان یک تاجر موفق فرانسوی نقل میشود که در سفرهای تجاری اش به چین با خانم مینگ آشنا میشود و از آن جا داستان ده فرزند نداشته خانم مینگ بازگو میگردد. کتاب حاوی جملات حکیمانه و خردمندانه است که در حین نقل خاطره توسط خانم مینگ، نقل میگردد. خواندن کتاب را به دوستان کتابراهی توصیه میکنم.
شهربانو همایون
۱۴۰۳/۱۰/۱۴
داستان خیلی سطحی و کم بود اما در عین حال مشتاق خواندن بودم و دلم میخواست بدونم ادامه چی میشه. یه داستان از زبان یه زن ساده برای یک فرد با مشغله جذاب شده و اون فرد دنبال اینه که داستان خیالی هست یا واقعیت و پایان عجیب و خوب داستان زن برای اون مرد باعث تحول در زندگیش میشه. کتاب خوبی بود👍
زینب
۱۴۰۴/۰۱/۰۲
یه داستان کوتاه دلچسب که می‌تونه یه بعد از ظهر خوب برای هر کسی بسازه
به نظرم بیشتر از هر چیز داستانی درباره ارزش خانواده بود. اینکه نیاز داریم پای در جایی داشته باشیم
نمیشه به سادگی داستانی پیدا کرد که فرهنگ چین و خاطرات یک شهر قدیمی و قصه‌های پریان و انقد قشنگ با هم قاطی کنه
طاهره قهرمانی
۱۴۰۳/۱۰/۱۰
کتابی به شدت عالی و جالب، بعضی جاهاش با خودتون فکر میکنید شاید درست میگه بعضاً میگید نه دروغه، من قسمتی که نویسنده این خانم رو با شغلش با اون اقرار و شکوه خاصی که تعریف می‌کنه خیلی خیلی جذاب بود برام، تا حالا به این شغل از این دید نگاه نکرده بودم
فائزه طلایی
۱۴۰۳/۱۰/۲۱
به نظرمن این کتاب عالی بود، در یک روز تمومش کردم، همش دوست داشتم ببینم آخرش چی میشه، کار تینگ تینگو ستایش می‌کنم و دوستانش که واقعا نهایت معرفتو داشتند، خانم مینگم که در پایان نشون داد همرو می‌فهمیده ولی به روی خودش نمیاورده.
الهام کریمی
۱۴۰۴/۰۱/۰۸
کتاب ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ داستانی کوتاه و پر از سمبل ‌و اشارات زیباست. عناصر داستان بخوبی پرداخته شده‌اند ‌ و در آخر پایانی بسیار زیبا رقم خورده است که نشان از توانایی اریک امانوئل اشمیت دارد.
دنیا رهبری
۱۴۰۳/۱۲/۰۸
به شخصه کتابهای امانوئل اشمیت برام جذاب و دوست داشتنی هستن. اغلب غافلگیری یه بخش مهم توی کتاب هاش هستش. این کتاب کوتاه هم علاوه بر داستان خوبی که داره، خواننده رو غافلگیر هم میکنه. خانم مینگ فرد دوست داشتنی ایه.
FatemehRZ
۱۴۰۳/۱۱/۱۵
کتاب رو یه نفس تموم کردم
هم جالب و پر از جملات قصار بود،
هم این که حقیقت واقعی داستان وسطش واقعا شوکه‌ام کرد.
تا حدودی با فرهنگ خانواده‌دوستی و اهمیت و لزوم فرزند‌آوری آشنا شدم.
به طور کل برام جالب بود. همین
کیومرث صدیق وزیری
۱۴۰۳/۱۰/۰۹
کتابیست خاص با محتوایی تازه که کمتر به آن برخورد کرده‌آید. داستانی حول تک‌فرزندی در چین. ترجمه کتاب روان وقوی است و در آن خطاهای نگارشی ملاحظه نمی‌کنید، خلاصه مختصر و مفید. همراه با سپاسی از کتابراه.
جواد پارسی
۱۴۰۳/۱۰/۰۶
کتاب روانی بود برای مطالعه در زمانهایی که خیلی تمرکز نداری، اینقدر جذاب هست که شما رو از مشغولیت‌های ذهنیتون جدا کنه و با خودش همراه کنه، داستان هم به جز موضوع بچه که به عنوان محور انتخاب شده، شرح حالی از روزگار نا خوش ماست.
متین مبارکی
۱۴۰۳/۱۰/۰۶
خیلی خوب و مختصر فرهنگ چین رو معرفی می‌کنه به فرزندآوری تشویق می‌کنه کمونیست رو نقد می‌کنه و فلسفه کنفوسیوس رو خیلی خوب توضیح می‌دهد متن روان و قابل فهم هست بعد خواندن این کتاب به فرهنگ چین و شرق خیلی علاقه مند شدم
1 2 3 >>