نقد، بررسی و نظرات کتاب چرا فلسفه اهمیت دارد؟ - مایکل راش
4.1
124 رای
مرتبسازی: پیشفرض
ن د ا ز ر ن د ی
۱۴۰۳/۰۶/۰۱
10
اولین بار که کتاب چرا فلسفه اهمیت دارد؟ را دیدم گفتم چه خوب که کسی دیگر هم دغدغه خواندن فلسفه برایش پررنگ شده است و پرسش من نیز در دیگران وجود دارد. اما با اولین بار خوانش کتاب به گنگی فیلسوفانه ای رسیدم که نپرسید و نگویید. برای بار دوم نیز خواندمش تا مایکل راش و هلن بی بی، دو نویسنده کتاب چرا فلسفه اهمیت دارد بهتر بتوانند همراه مساله من شوند. اما زهی خیال باطل. گنگ نویسی، پراکنده گویی، گزافه گویی و از این مساله به شاخه دیگر پریدن چارچوب این کتاب فلسفی است. فصل اول که فلسفه بندی شده و گنگ است. فصل دوم پرسش های ذهنی خیلی ها را پیش می کشاند اما پاسخ واضحی پیدا نمی کنید. فصل سوم ارتباط مبحث دیگری را به فلسفه بیان می کند که این نیز دغدغه فلسفه گریزان است و در فصل چهارم نیز به پایان کتاب نزدیک می شوید پس دیگر صفحه وجود ندارد که نویسنده ادامه دهد، پایان. کتاب فلسفه، فلسفه و گرگ بهتر فلسفه و زندگی را موشکافی می کند.
کتاب خوبیه از نظر متنی و ترجمه هم خوب فلسفه به ما کمک می کند تا ذهن خود را روشن کنیم و در مرزهای آنچه می دانیم فکر کنیم و خلق کنیم. فلسفه اهمیت دارد زیرا فکر را شفاف می سازد و به ما کمک می کند تا در مرزهای دانش و تمایلات خود در علم، دین، سیاست و بسیاری از زمینه های دیگر پژوهش و زندگی به کاوش بپردازیم. این امر در طبیعت انسان نهفته است؛ از آنچه می دانیم و در زمینه ها و موضوعاتی که در حال حاضر تنها می توانیم آن ها را تصور کنیم، آغاز می شود. این روند با پایه های دانش موجود شروع می شود و با ایده "چه می شود اگر؟ " گسترش می یابد. این همان روشی است که انیشتین با آن توانست تصور کند سفر بر روی پرتوی نور چگونه خواهد بود.
این کتاب در چهار فصل یه چند پاسخ اساسی در باره ی اینکه چرا فلسفه اهمیت داره پاسخ میده. برای کسانیکه به مباحث فلسفی علاقه مند هستند، فهم توضیحات این کتاب قابل درکه و میتونه کمکی به ایجاد پرسش هایی فلسفی بکنه. اما اگر برای اولین باره که کتابی در باب مسائل فلسفی میخونید، این کتاب ممکنه شمارو کمی زده کنه و شاید اینطور فکر کنید که درکی نسبت به مباحث آن ندارید. پیشنهادم اینه فلسفه رو از کتابی دیگر یا از جایی دیگر شروع کنید . اما با همه ی این ها از توضیحات اختصاری به سوالاتی که در ابتدای کتاب مطرح شده بود و متن روان آن لذت بردم. ممنون از کتابراه عزیز
کتاب تقریبا کاملی است اما از نظر تاریخ به برخی مفاهیم پایه اشاره هایی نکرده و یا اشاره های ریز و بعضی اوقات هم غیر کامل کرده: فلسفه از دوران های قدیم بوده،فلسفه در زمان ارسطو بدای اولین بار به علمی پابه دار تبدیل شدوبه وجود امد. در مثال بالا دیدید که برخی مطالب را یا احساسی بیان کرده و یا جزئی و غلط. اما در مورد مفهوم، واقعا کتاب خوبی هست در مقابل دیگر کتاب های فلسفه مثل نوتری و مفاهیم رو هم کپی نکرده و کاملا برروی اونها خودش تفکر کرده واستدلال هاش رو باز گذاشته تا مثل روبات قبولشون نکنی و خودتم روشون فکر کنی.
به خوبی توانسته است فلسفه را به یک موضوع قابل دسترس و مفید تبدیل کند و دلایل منطقی و عملی برای مطالعه و پرداختن به این حوزه ارائه دهد. این کتاب با سبک نوشتاری ساده و مثالهای عملی، یک منبع ارزشمند برای کسانی است که به دنبال درک بهتر فلسفه و کاربردهای آن در زندگی روزمره هستند. با وجود اینکه ممکن است برای خوانندگان با پیشزمینه فلسفی عمیقتر، برخی مباحث سطحی به نظر برسد، اما برای عموم خوانندگان، این کتاب به خوبی اهمیت و ارزش مطالعه فلسفه را به تصویر میکشد.
آوردن مثالهای بی مورد و طولانی بطوریکه باعث حواسپرتی خواننده از اصل موضوعیت فلسفه میشود. حس میکنم نویسنده اصرار زیادی روی صحت گفتهی خود پیرامون فلسفه دارد در صورتی که در فلسفه، چیزی را که دیگران دربارهی موضوعی مشخص بیان کرده اند، درک میکنیم و سپس خودمان تصمیم میگیریم که آیا آن گفتهها درست هستند یا خیر.
و بطور کلی برای فلسفه جوابهای درست یا غلط وجود ندارد.
و بطور کلی برای فلسفه جوابهای درست یا غلط وجود ندارد.