نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی جنس ضعیف - اوریانا فالاچی
4.2
23 رای
مرتبسازی: پیشفرض
آرین نیاسری
۱۴۰۲/۰۷/۱۴
121
کتاب «جنس ضعیف» را که بخوانی هر جا که زنی را ببینی میخواهی دریابی با کدامیک از قالبهای توصیفشده از زنان جهان مطابقت دارد. «جنس ضعیف» را که بخوانی به دنبال این خواهی بود که به عنوان یک زن کجای این جهان ایستادهای. به جرأت باید گفت کتاب اوریانا فالاچی ارزش این را دارد که شما برای آن بهایی بپردازید و آن را به کتابخانه شخصی خود اضافه کنید. این کتاب ارزش خواندن دارد، آن هم نه یکبار. این کتاب ارزش تفکر دارد.... شما میتوانید با نویسنده موافق باشید یا مخالف، اما نمیتوانید به راحتی از فکر زنان سایر سرزمینها رها شوید. این کتاب را که بخوانیم، چه زن باشیم و چه مرد، نگاهمان به جنسیت تغییر خواهد کرد. مردانی که خود از زنی به دنیا آمدهاند به نام مادر، در کنار زنی بزرگ شدهاند به نام خواهر و در بستر زنی آرامش یافتهاند به نام همسر؛ میتوانند دنیا را بدون زنان تصور کنند؟!
کتاب جنس ضعیف دقیقا به مشکلات زنان و جنس ماده در طول تاریخ پرداخته جنسی که با تمام قدرت میتونه جهان وتغییر بده ولی به خاطر محدودیت های القا شده فرهنگی و جوامع بشری متاسفانه خلع قدرت و به عبارتی خلع سلاح شده وبه دلیل وجود عاطفه و مهر سرشار و سرشتی لبریز از عشق که من به تفسیر نوعی روح خدایی ازش نام می برم دلیلی بر جنس ضعیف تبدیل شدن شده.. اینکه کتاب با گویش زنانه است بسیار جذاب تر شده منتها بیشتر داستان مربوط به ظلم به زنان در قرون قبل بیشتر و پر رنگ نشان داده شده هر چند هنوز هم چنین ظلمی بر علیه زنان هست. به نظرم مطالعه کتاب برای درک بهتر شخصیت یک جنس ماده برای جنس مرد و زن در هر سنی واجب. نقدی به کتاب هم دارم کاش نتیجه گیری مثبت تر نسبت به تفکر منفی در مورد ضعف زنان و چرا قانون زن را محدود کرده به خصوص با توجه به فرهنگ ها و ادیان قید شده بود. شاید این جز مهارت نویسنده است که خواننده به چالش کشیده بشه و شخصا دلیلی برای این ضعیف پنداری کشف کنه
باسلام، البته که کتاب خیلی قدیمی است و گویا قبل از سال ۱۹۷۵ چاپ شده، و راجع به زنان آسیا، ولی فکر نمیکنم اوضاع زنان نسبت به آن زمان چندان تغییر اساسی کرده باشه، بسیار کتاب جالبی است، راجع به خیلی از کشورها می دانستم ولی خیلی ها را هم نمی دانستم، قسمت زنان مرد سالار مرا به یاد ادیسه هومر و جزیره زنان انداخت و بسیار برایم جالب بود، و کلی غصه خوردم که نسلشان در حال نابودی است ویا الان نابود شده، کلا کتاب جالبی است و توصیه میکنم گوش کنید تا بدانید که زنان همیشه مورد ظلم وستم بوده اند و فکر هم نمیکنم به این زودی به حقوق خود برسند، وتعجب میکنم که اگر خداوند میخواست که زنان اینگونه باشند آیا برایش ممکن نبود که مغزی به زنان ندهد که بخواهند فکر کنند که چرا اینقدر تبعیض بینشان برقرار باشد، اندازه مغز یک گنجشک، تا نظر بقیه چه باشد، با تشکر فراوان از عوامل تولید این کتاب.
قانونی نانوشته در بین روزنامه نگاران همواره زمزمه میشود که: «روزنامه تنها یک روز زنده است!» و همچنین هفته نامه یک هفته و... به زبانی ساده تر نوشتههای روزنامه نگاران عموماً تاریخ مصرف دارد. فالاچی هم اصولاً در این کتگوری قرار میگیرد. او روزنامه نگار است و روایتش تنها برشی از یک مقطع تاریخی است که بسیاری از مطالبش برای امروز نه جذابیتی دارد و نه حرف تازهای به حساب میآید. جامعه زنان از تاریخ چاپ کتاب مذکور تا امروز با تکانههایی مهم، تغییر کرده است. در خیلی از جوامع هم «جنس ضعیف» به حساب نمیآید. اما این اثر برای پژوهشگرانی که تنها همان مقطع تاریخی را هدف گرفته اند، مفید و ارزشمند است. با چنین پیشفرضهایی شخصاً از این اثر لذت بردم.
جالب بود. بخصوص بخش زن سالارها و زنان آمریکا... ما در این جامعه اصلا تصور نمیکنیم که زندگی در جایی دیگر میتواند در قلمرو زنان هم باشد. اما در مورد زنان کشورهایی چون چین و ژاپن و هند که وقتی از فرهنگ آنها اطلاع کسب میکنی بار دیگر خدا را شکر میکنی که ایرانی هستی و بار دیگر به شأنی که با رنج و زحمت برای خودمان ساختیم افتخار میکنیم. زنان در همه جای دنیا باهم برابرند. رنج مشترک دارند و برای داشتن ارج و ارزش میجنگند
نصف کتاب رو چند وقت پیش خونده بودم و نصفهی دیگش رو به صورت صوتی گوش کردم و واقعا لذت بردم هم از صدای خانم تقوی فر هم از خودت کتاب، حتی بنظرم صوتیش خیلی گیراتر کرده بود کتاب رو برام. البته که بخاطر گذشت زمان و عدم مطابقت کتاب با زمان حال یک سری جاها خیلی ملموس نبود ولی در کل واقعا کتاب رو دوست داشتم.