نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی صلحی که همهی صلحها را بر باد داد - دیوید فرامکین
4.8
47 رای
مرتبسازی: پیشفرض
کتاب صلحی که همه صلح ها را برباد داد دارای جنبه های گوناگون و ارزش مندی از تاریخ ملت های معاصر بعداز جنگ جهانی اول می باشد که کاملا قابل تامل و ارزنده میباشد که بشریح اجمالی آن میپردازیم: اولا: به چگونگی تقسیم جهان حتی قبل از اتمام جنگ اول جهانی و نحوه تعامل با قدرت های دیگر می پردازد. دوم: نحوه جنگ با عثمانی به عنوان بزرگترین دستاورد این جنگ و تقسیم و اضمحلال این امپراتوری را توضیح می دهد. سوم: نگرش به جنگ و اهداف آن و تغییر در معادلات مربوطه با توجه به شرایط بوجود آمده را تشریح می نماید. چهارم: چگونگی تقسیم جهان بخصوص خاورمیانه و تشکیل دولت های عربستان، اردن، عراق و ترکیه، فلسطین و سپس اسرائیل بعنوان کشورهای برآمده از عثمانی سابق را مشخص می نماید. پنجم: هدف از ایجاد این ممالک به لحاظ جلوگیری از نفوذ روسیه و بسط و گسترش منافع دولت های پیروز جنگ را مشخص می نماید. ششم: نقش چرچیل بعنوان مغز متفکر این جریانات در خلال جنگ اول و سپس جنگ دوم جهانی را به وضوح و روشنی بیان می نماید. در کل بررسی معادلات جهانی که منجر به تشکیل دولتها، دولت های پیروز و مغلوب و اثر متقابل آن ها را با بیانی روان تشریح می نماید. این کتاب را به تمامی دوستان که علاقه به مسائل تاریخی و ریشه یابی کلی مسائل جهانی دارند پیشنهاد می نمایم.
کتابی بسیار خوب و شرحی کشاف از وقایعی که در نهایت نقشهی جدید خاورمیانه را رقم زدند. قلم نویسنده و مترجم قابل تحسین است و گوینده به خوبی آن را روایت کرده است. بخشی که بسیار بیشتر دوست داشتم و در متن کاغذی کتاب هم بارها به سراغش رفتم بخش مرگ در بخارا بود. کتاب بسیار زیبایی که با تکیه بر مستندات تاریخی و شیوهی بسیار خوب روایتگری توانسته سیمایی چه بسیار دقیقتر از روند اتفاقات ترسیم کند. با کمترین جانبداری و البته بیشترین امانت داری در خصوص مستندات و سعی در نمایش صورت خاکستری تمامی عناصر درگیر در آن جنگهای فرساینده و ویرانگر....
دو نکته برای من بسیار جالب بود و پیشنهاد میکنم بهش فکر کنید یکی لرد کرزن هست که در مورد ایران کتاب نوشته و دیگری تووین بی هست که جاسوس انگلیس و پروپاگاندا نویس و سردبیر نشریه بولتن عرب در آن زمان بودهاند که تاریخ جهان نوشته این ها به عنوان فاتحان جنگ جهانی اول چقدر میتوانند تاریخ را بدون قصد و غرض و بدون جانمایی سیاستهای انگلیس نوشته باشند. و یک نکته دیگر اشاره نویسنده به این که کشور ایران را در آن زمان کمتر کسی میشناخته است که همین قضیه ایران را طعمه خوبی برای تاریخ سازیهای دروغین در سطح دنیا میکند
کتاب جالبیه، من خودم تا قبل خوندن این کتاب نمیدونستم ملت فلسطین چه منطقه بزرگی را دارا بودن و ابتدای تقسیم امپراتوری عثمانی چه کشور بزرگی داشتن، و خیلی چیزهای دیگه که به درک شرایط کنونی خاورمیانه کمک میکنه، مطالعه این کتابها میتونه برای کسایی که غرب و شرق را دوست ملتها میدونن واجب میدونم، راوی هم کارش خیلی خوبه، فکر کنم جزو پرکارترین گویندگان باشن و بهشون خسته نباشید میگم
من این کتابو واقعا دوست داشتم.
هر چند احساس میکردم نویسنده خواسته بود از نقش آمریکا یه کم کنه و بگه نه بابا، آمریکا اصن دنبال این داستانا نبود و اینا
ولی اینقدر واسه همه چی سند و مدرک آورده که به نظر من میشه بهش استناد کرد.
و اینکه خوندنش پیشنهاد میشه، درسته، شاید یهکم طولانی و خسته کننده باشه، حتی همه ش درباره ایران نیست، ولی با این حال، کتابیه که به نظرم باید خوند.
هر چند احساس میکردم نویسنده خواسته بود از نقش آمریکا یه کم کنه و بگه نه بابا، آمریکا اصن دنبال این داستانا نبود و اینا
ولی اینقدر واسه همه چی سند و مدرک آورده که به نظر من میشه بهش استناد کرد.
و اینکه خوندنش پیشنهاد میشه، درسته، شاید یهکم طولانی و خسته کننده باشه، حتی همه ش درباره ایران نیست، ولی با این حال، کتابیه که به نظرم باید خوند.
بی نظیره چونکه اولاً صوتیه دوماً گوینده گوینده اس و حرفه ایه و صدای او خیلی از خودمان بخوانیم بهتر است، کتاب تاریخ است همه کاره بودن انگلیس پیر در قسمتهای مهمی از جهان خصوصاً خاورمیانه و اینکه تک تک کشورهای خاور میانه را انگلیس درست کرده و حتی اسم اونا را نیز انگلیس انتخاب کرده از بین بردن امپراطوری هشتصد ساله عثمانی و خلاصه هر کس این کتاب را با دقت گوش ندهد نصف عمرش بر فناست
کتاب بازیهای دیپلماتیک کسانی چون سایکس، کرزن، جورج لوید و چرچیل از انگلیس با همراهی فرانسه و آمریکاست. داستان متفقین در برابر آلمان و کشورگشاییهای روس است.
اینکه چطور پادشاهی عثمانی تکه تکه میشود تا با آلمان همراه نشود وچطور از دل آن ترکیه، عربستان، سوریه و فلسطین شکل میگیرد.
اینکه چطور سراغ فیصل در سوریه و ابن سعود در عربستان میروند، چطور یهودیان را به فلسطین گسیل میدارند و اعلامیههایی که خطوط مرزی این منطقه را تعیین میکند. چطور فرانسه در بیروت میماند و چطور بینالنهرین جدا شده و حاکمان عراق و عمان پدید میآیند.
از آن سو داستان بخارا و خیوه و افغانستان هم هست. در تاریخ همیشه از کشورگشاییها خواندهایم. اما این کتاب متعلق به زمانیست که امپراتوریها درهم میشکند و مرزهای جدید شکل میگیرد. اینکه چطور فرانسه و بریتانیا از یکسو و المان و روسیه از سویی دیگر برای این منطقه نقش بازی کردهاند.
برامدن کمال پاشا و رضا خان در همان زمان و نقش انها در این بازی پیچیده جهانی هم هست.
جالبتر اینکه تصوری که از استقلال ایران داریم و چراییاش در این منطقه بحران زده خواندنیست.
کتاب تاریخ خاورمیانه از جنگ جهانی اول ۱۹۱۴ تا ۱۹۲۲ است.
به جد خواندنش را توصیه میکنم. تاریخ فشرده و پژوهیدهایست که در آن نویسنده راویست و طرفداری ندارد. سخت است که بشود در یک کتاب و منبع این حجم از اطلاعات تاریخی در کنار هم و در نسبت با هم تعریف شود.