نقد، بررسی و نظرات کتاب دیباچهای بر فرگشت انسان - فرانسوا ساواتیر
مرتبسازی: پیشفرض
محمد مصدق
۱۴۰۴/۰۱/۰۶
00
پیشتر کتاب منشاء انواع، نوشته چارلز داروین را مطالعه نموده بودم. فرگشت یا تغییر و تحول منجمله نظریات دانشمندان ماتریالیست میباشد که محل اختلاف با نظریات دانشمندان ایده آلیست و دوآلیست است. شخصاً معتقد هستم که آفریدگار از هر نوع نژاد بشری یک جفت در هر نقطه از قارهها و سرزمینها بوجود آورده است و این نظریه، دانش ژنتیک و انواع نژادها را لحاظ نموده است. این در حالیست که نظریات دیرینه شناسی و انسان شناسی کتاب حاضر، توضیحی علمی و منطقی درباره ظهور انواع نژادها - حتی سرخپوستان در قاره آمریکا و بومیان قاره استرالیا - ارائه نداده و منشاء ظهور انسانهای خردمند را آفریقا خوانده است که مغایر با بافت غالب جمعیت سیاه پوست آفریقا است، اما بدین باور دست یافتهام که طبق اکتشافات، گونههای انسانی در گذشته پا به عرصه حیات نهادند که بدلیل ضعفهای وجودی و پدیدههای طبیعی، منقرض شدهاند و به قول داروین که گفته است، طبیعت فقط قویترها را انتخاب میکند و بقا مییابند، لذا انسان خردمند، بقا یافته است.
کتابهای زیادی درباره تکامل هست اما این کتاب به صورت اختصاصی به تکامل انسان پرداخته. محتوای کتاب بسیار غنی و مبتنی بر شواهد علمی هست و زیاده گویی نکرده. با این حال همین تکیه زیاد بر شواهد علمی و پرهیز از زیاده گویی سبب خشک شدن کتاب شده و کمی از لذت مطالعه کاسته.
با تمام این احوال کتاب را توصیه میکنم. از بابت ترجمه هم بسیار دقیق و گویا هست و ویراستاری خوبی داشته که باعث شده غلطهای املایی و ترجمه به شدت کم باشه.
با تمام این احوال کتاب را توصیه میکنم. از بابت ترجمه هم بسیار دقیق و گویا هست و ویراستاری خوبی داشته که باعث شده غلطهای املایی و ترجمه به شدت کم باشه.