نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی تاریخ اجتماعی مردن - آلن کلهیر
4.1
9 رای
مرتبسازی: پیشفرض
somayeh tohidlou
۱۴۰۲/۰۵/۰۴
10
اجتماعی مفاهیم یا حتی اشیاء از خواندنیترین موضوعات به شمار میرود. اینکه بدانی به لحاظ زمانی و مکانی هر مفهومی چه تغییراتی داشته، برای فهم آن مفهوم و برای فهم تاریخ بشر مغتنم است. کتاب تاریخ اجتماعی مردن یکی از کتابهای جامعه شناسانه ایست که به تاریخ اجتماعی مرگ پرداخته. اصرار بر نگاه جامعه شناسانه از آنجاست که نویسنده به عمد از نظریه پردازان اجتماعی مدد میگیرد و تقلیل روان شناسانه مرگ را نادرست میپندارد. انچه از مرگ و اثراتش برمی شمرد اجتماعیست مرگ خوب، مرگ آسان و یا شرایط بازماندگان همه در زمینه اجتماعی روایت میشوند. از دوران اولیه و شکار، تا یکجا نشینی و کشاورزی، تا صنعتی شدن. و بعد مظاهر مدرنیته یا جهان شهری حرف میزند و حتی به دوران ارتباطات هم میرسد. تلاش میکند تفاوت مردن در هردورهای را بازگو کند. خوب مردن را به تصویر بکشد و تفاوت مرگ بیولوژیک یا مرگ اجتماعی را بازشکافد. حتی به عنوان مثال به زوال عقل سالمندان (دیرمرگی) و ایدز (زودمرگی) به عنوان دو نمونه میپردازد که قرار است تاریخی به آنها هم نظر بیفکند. تاریخ اجتماعی مردن نه ماورایی، نه روانشناختی که اجتماعی دیدن مفهومیست که وجودش معنای زندگیست. کتاب تاریخ بشر را روایت میکند هرچند که به شکل منطقهای (ملی برای ایران) این تواریخ قابل پژوهیدن و روایت هستند. در مجموع کتاب خوشخوان و آموزنده ایست درباره تاریخ اجتماعی و درباره مرگ.
این کتاب به قلم پروفسور کلهیر (جامعه شناس پزشکی) مروری هست بر رفتار انسان در حال مرگ، یعنی پیش بینی، آماده سازی، رام کردن و زمان مرگ و همچنین فرهنگ مرگ رو از انسانهای ابتدایی تا امروزه بررسی میکنه.
من کارشناس ارشد علوم اجتماعی هستم و از همین تریبون این کتاب علمی و جذاب رو به همه علاقمندان جامعهشناسی تاریخی توصیه میکنم.
من کارشناس ارشد علوم اجتماعی هستم و از همین تریبون این کتاب علمی و جذاب رو به همه علاقمندان جامعهشناسی تاریخی توصیه میکنم.