نقد، بررسی و نظرات کتاب از چاه به راه - روزبه پیروز
3.7
20 رای
مرتبسازی: پیشفرض
سالار وحیدی
۱۳۹۹/۰۶/۲۸
40
در پاسخ به آقای افضلی: صنایع غولهای وارداتی میتونن صنایع داخلی رو برای ادامه بقای خودشون هم که شده مجاب به رسوندن خودشون به کیفیت و حتی پیشی گرفتن از همون صنایع خارجی کنن. بیرحمانه و سختگیرانه هست اما درنهایت باعث بالا آمدن منصفانهی بهترینها و ارتقای کیفی محصولات و افزایش فروش بواسطهی محبوبیت میشه و نه مجبوریت که عاملی ناپایدار و مخربه. تفکر واردات ستیزی نتیجش میشه همین صنعت خودروی داخلی که همیشه هم تو همین سطح فعلی خودش میمونه و ارتقا پیدا نمیکنه و نمیخواد هم ارتقا پیدا کنه! واردات زمانی بطور کل میتونه به تولید داخل آسیب بزنه که امکان رسیدن به تکنولوژی محصولات خارجی وجود نداشته باشه که بسیار بعیده و نمونههای نقض بسیاری برای این قضیه وجود داره. یا اگر بیش از اندازه باشه میتونه بدلیل افزایش ذخایر ارزی به تورم منجر بشه. اما باید در حد معقولی جایگاه خودش رو حفظ کنه. حضور صنایع خارجی شاید از صد تا شرکت نود و هشت تا رو از گردونهی رقابت خارج کنه اما همون دوتایی رو که زیر سایهی سخت گیرانهی خودش تا سطح خودش بالا آورده میتونن اقتصاد یک کشور رو متحول کنن و حتی از سرریز خودشون تکنولوژی صنایع دیگهی موجود در کشور رو بالا ببرن. نمونش هیوندای و کیا. یک شرکت در دنیای امروز وقتی واقعا میتونه ادعای موفقیت بکنه که در بازارهای جهانی جایگاه خودش رو پیدا کنه که در این حالت هم رقابت و مواجه شدن با غولهای جهانی اجتناب ناپذیره. اینکه از ترس شکست، دائم در لاک خودمون پنهان شیم و بیرون نیایم شاید باعث بقای ما بشه اما بقایی که پیشرفت و رشد قابل ملاحظهای در پی نداره. جنگ تجاری آمریکا با چین هم بر سر قیمت پایین محصولات چینیه نه بالا بودن کیفیتشون. فعلا مسئلهی کشور ما کیفیت محصولات و بازاریابیه
توجه داشته باشید که مکتب نیولیبرالیسم، بازار آزاد یا مکتب اتریشی یا بازار خود تنظیمگر یا نئوکلاسیک یا نیو کینزی همگی مدلهای اقتصادی تع یف شده برای غرب هستند و دستورالعملی برای اقتصاد ما ندارند، برا شکست این مکتب فکر میکنم اعتراف آلن گرین اسپن رییس 18 ساله فدرال رزو بانک مرکزی امریکا به شکست مکتب فوق کافی باشد، ایشان مغز متفکر جهان در حوزه اقتصاد و فیلسوف لیبرتارین است. به سایت آپارات برید و اسم آلن گرین اسپن را جستجو کنید و اعترافاتش را ببینید، اعترافاتی تکان دهنده که هرگز از تلویزیون برای شما پخش نخواهد شد. چون اگر شما بدانید فرزندان شوک در ایران نمیتوانند ماشین تعدیل ساختار صندوق بین المللی پول را در ایران به جلو ببرند.
سلام مدتها بود دنبال یه کتاب میگشتم تا بتونه خوب تفکرات یه لیبرال ایرانی رو ترسیم کنه!فقط یه سوال ذهنمو رو مشغول کرده... تکنیک باز گذاشتن واردات چه بلایی سر صنایع نوپا و نوزاد میآورد وقتیکه هنوز به جایی نرسیدهاند تا بتوانند کنار صنایع و غولهای وارداتی قد علمکنن؟! جواب ساده است... ویرانی تولید داخل نظارت بر واردات همان نردبانی است که انگلیس و امثال آن از آن بالا رفته آمد و در قالب لیبرالیسم سعی در واژگونی آن دارندشاهد این ادعا جنگهای تعرفهای بین چین و آمریکاست
کتاب خوبی است. با خواندن این کتاب میتوان پاسخی برای بسیاری از سوالات در زمینه چرایی عقب ماندگی اقتصادی به دست آورد. نویسنده با استفاده از آموختههای علمی و تجارب کاری به استنتاجات قابل توجهی رسیده که برای هر پژوهشگر اقتصادی میتواند مفید باشد. کتاب «چرا ملتها شکست میخورند» نوشته دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون نیز به عنوان یک اثر بسیار خوب در این زمینه به نظر میرسد.
غربیها از الگوی نئولیبرالی خودشون دارن برمیگردن ما تازه داریم سیاستهای لیبرالی رو تعریف و تمجید میکنیم. البته که هر الگویی خوبیها و بدیهایی داره ولی نویسندهها باید به صورت انتقادی نقاط ضعفشون رو هم نشون بدن نه اینکه صرفا شیفتهی اون الگو بشن. اسم کتاب هم از همون شیفتگی نویسنده تاثیر پذیرفته هست ((از چاه به راه)) از عوامل کتابراه هم به خاطر زحماتی که میکشن تشکر میکنم.