نقد، بررسی و نظرات کتاب زن زیادی - جلال آل احمد

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
معصومه چگینی
۱۴۰۳/۰۹/۲۴
من همیشه فکر می‌کردم یک دنیای زیبا همیشه دنیایی پر از خوبی هاست ولی حالا اطمینان دارم که پشت بعضی زیبایی‌ها زشتی‌هایی هم هست و یک زیبایی خوشایند همیشه از خوبی‌ها به وجود می‌آید
برای اینکه برداشت درستی از کتاب داشته باشیم، باید بتوانیم شرایط زمانی و موقعیت اجتماعی که درآن داستان روایت شده را به خوبی درک کنیم و خودمان را در آن زمان و مکان (سال ۱۳۲۹) و در قالب نویسنده ۲۹ ساله‌ای قرار دهیم که در دوره تهران قدیم زندگی می‌کند، همان موقع‌ها که زن‌ها دور هم جمع می‌شدند و مراسم سمنو پزان می‌گرفتند و در حاشیه‌ی مراسم، نقشه‌ی چیز خور کردن هووهایشان را می‌کشیدند، عمه قزی‌ها هم نسخه‌های علمی شان را برای درمان نازایی زن‌ها می‌پیچیدند و دخترها را صدا می‌زدند که کنار دیگ بیایند و بخت خود را آرزو کنند. اگر توانستیم به این سفر در زمان برویم، آنگاه خواندن کتاب بسیار لذت بخش خواهد شد.
P
۱۴۰۲/۰۸/۰۹
زن زیادی نگاه نقدگونه‌ی جلال آل احمد نسبت به روحیات زنان جامعه و رفتار جامعه با اونهاست. جناب آل احمد وقتی این داستان رو نوشتن که به معنی واقعی قسمتی از زنان جامعه‌ی اون زمان یا به دنبال خاله زنک بازی بودن یا غرق در جذب شوهر ایده آل، ولی مسئله اینه که زن زیادی نسخه‌ای نیست که بشه برای همه پیچید یا جامعه رو باهاش قضاوت کرد‌. اگه داستان لاک صورتی ایشون رو خونده باشین یا خود داستان زن زیادی رو، متوجه میشین که شاید در برخی نقاط جامعه‌ی امروزی ما این اتفاقات رخ میده، ولی عمومیت نداره. پیشنهادم اینه که داستان رو بخونید و از توصیفات زیباشون لذت ببرید، ولی تعمیم ندید. درباره داستان‌هایی مثل ندیمه هم به نظرم همین مسئله صادقه، اینکه شاید برخی اشتراکات باشه ولی تعمیم بی جا اشتباه‌ترین کاره، شرایط زمانه و تفکر نویسنده و.. رو باید در نظر گرفت حتما.
شکوفه عصاره
۱۴۰۰/۱۱/۱۱
عالی بود، کتاب‌های جلال آل احمد حرف ندارن!
این مجموعه از چند داستان کوتاه تشکیل شده که همه حال و هوای اون دهه رو به خوبی به تصویر میکشن، شخصا با داستان دفترچه بیمه خیلی حال کردم، حرف‌هایی که معلم‌های مدرسه در خصوص اعتراض به کسر حقوقشون برای بیمه میزدن، بیانگر خیلی از مشکلات مدیریتی توی کشور ماست.
ابتدای امسال نسخه صوتی این مجموعه رو شنیدم که واقعا جذاب بود و از اونجایی که هر کتاب عالی یه تحلیل خوب هم داره، مقاله «تحلیل داستان زن زیادی بر اساس نظریه‌ی خواننده درون متن چمبرز» رو مطالعه کردم که به محتوای درونی و لایه‌های معنایی کتاب پی ببرم. به شما هم توصیه میکنم اگر از این کتاب لذت بردید، تحلیلش رو هم مطالعه کنید.
محمدرضا
۱۴۰۱/۰۱/۱۹
کتاب زن زیادی نگاه نقد گونه جلال آل احمد نسبت به روحیات زنان جامعه و رفتار جامعه با آن‌ها است. جناب آل احمد وقتی این داستان را نوشتند که به معنی واقعی قسمتی از زنان جامعه‌ی اون زمان یا به دنبال خاله زنک بودن یا غرق در جذب شوهر ایده آل، ولی مسئله اینه که زن زیادی نسخه‌ای نیست که بشه برای همه پیچید یا جامعه رو باهاش قضاوت کرد. اگه داستان لاک صورتی از همین نویسنده رو خونده باشید متوجه میشوید که شاید در برخی از نقاط جامعه امروزی ما از این مدل اتفاقات رخ میدهد ولی عمومیت خاصی ندارد. پیشنهادم اینه که این داستان رو بخونید و از توصیفات زیبایش لذت ببرید ولی تعمیم ندید.
F.Namazi
۱۴۰۲/۰۱/۳۱
این داستان نوشته جلال آل احمد نویسنده متفکر و روشن اندیش ایرانی است، ایشان نزدیک به چهل اثر چاپی در حوزه‌های مختلف از خود بجای گذاشته
و نوشته‌های ایشان اثر گذاری بزرگی روی عوام جامعه داشت همچنین پرورش چندین نویسنده یکی از هنر‌های بزرگ این نویسنده بنام است
کتاب زن زیادی دارای مضمون زن ستیزی و ارزش کم زن در جامعه است
Mhbb H
۱۴۰۳/۰۱/۰۱
این کتاب خیلی عالیه
من تک به تک داستان‌ها رو با دقت خوندم و بعد از خوندنش به حدی مجذوبش شدم، که رفتم کتاب کاغذی اینو خریدم....
مخصوصا داستان خانم نزهت الدوله، که با شوهراااش و ادا و اطواراش کلی می‌خندین
مثل همیشه، متشکرم از کتابراه
Elham Ekhtiari
۱۴۰۱/۰۱/۲۹
مجموعه‌ای از داستانهای کوتاه استاد جلال آل احمد است. "سمنوپزون"، "دفترچه بیمه"، "عکاس با معرفت"، "خدادادخان"، "زن زیادی" و چند داستان کوتاه دیگر. خواندن این مجموعه را به همه دوستداران ادبیات فارسی توصیه میکنم.
Tayebe Ahmadi
۱۴۰۱/۰۶/۱۷
داستانهای اول که زن ستیزانه بود البته نباید نادیده گرفت بعضی از خانمها واقعا همینطوری هستن 😀اما داستان آخر خیلی ناراحت کننده بود کلا جالب بود تا حالا نخونده بودمش با تشکر از کتابراه
ناهید
۱۴۰۲/۱۱/۱۳
خیلی عالی ممنون از کتابراه قصه بچه مردم و زن زیادی خیلی جذاب بودن
بخونید
alireza najafirad
۱۴۰۲/۰۱/۲۵
خیلی خوب نقش زنها رو در اوایل قرن ۱۳ نشون داده
چند داستان کوتاهه که قشنگ نگارش شده
ع. فتحی
۱۴۰۱/۰۴/۱۹
به نوعی با شرایط و سبک زندگی افرادی که همروزگار نویسنده بودن میشه از طریق این داستانها آشنا شد.
محمدجلال عبادت
۱۴۰۱/۰۳/۲۷
سلام
خواندن این کتاب رو به همه مخصوصا کسانی که به نویسندگی علاقه مند هستند پیشنهاد میکنم.
بهرام بهرامی
۱۳۹۸/۰۸/۰۸
اولین کتاب آل احمد و طبیعتا نسبت به کارهای بعدی جلال ضعیف... اما باز رگه‌های ازش دیده میشه
رضا فتحی زاده
۱۴۰۳/۰۶/۰۳
مانند سایر کتاب‌های جلال آل احمد عای بود
آتنا کرمی نژاد
۱۴۰۲/۰۲/۱۸
با حال و هوای نیم قرن پیش آشنا میشید که خیلی جالبه
کسرا امام
۱۴۰۱/۱۲/۱۶
کتاب متوسطی بود من انتظار بیشتری از جلال آل احمد داشتم
سمیه حسینی
۱۴۰۰/۱۱/۲۹
کتاب خوبی بود اما همه داستان‌ها بدون انتهای مشخص تموم میشدن
zahra almasi
۱۳۹۸/۱۰/۲۶
جلال آل احمد نویسنده مورد علاقه من است
سمیه
۱۴۰۳/۰۳/۲۲
دوسش داشتم پیشنهاد میکنم بخونیدش
Fatemeh Kaviar
۱۴۰۱/۱۰/۰۳
فوق العاده است حتما بخونید
هانیه مهدوی
۱۴۰۱/۰۵/۳۱
کتاب خوبیه من دوسش دارم