نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی بازجویی از صدام - جان نیکسون
4.2
197 رای
مرتبسازی: پیشفرض
هانیه هژبرالساداتی
۱۴۰۲/۰۶/۱۳
10
کیفیت صدا و ضبط و اجرا عااااالی. صدای میلاد تمدن رو واقعا دوست دارم. هوس کردم برای بار ششم کتاب "تنهایی پرهیاهو" هرابالش رو گوش کنم. در باب محتوا: ارزش گوش دادن دارد. بعد از شنیدن بخش شانزدهم دیگر تردید ندارم یک مشت ابله بر جهان حکومت میکنند. بوش احمق که فکر میکند عراق را از دست صدام نجات داده و باور نمیکند او دوستدارانی داشته باشد… یادم هست در بحبوحه حمله امریکا با عراق در یاهومسنجر خدابیامرز، با پسری عراقی چت میکردم… آن زمانها خیلی از ایرانیها هم میگفتند کاش امریکا به ایران هم حمله میکرد و مارا هم نجات میداد؛ برایش این را تایپ کردم و از حجم جملاتی که پی در پی برایم مینوشت مبهوت ماندم. او در رژیم عراق در بیست و دوسه سالگی به زندان افتاده بود، اما از حمله امریکا به کشورش، بدرفتاری و تجاوز امریکاییها به خاک و زنان و مردان عراق و رفتار تحقیر آمیزشان برایم میگفت… و اینکه حتی مخالفان تندی چون او که صدام به زندانشان انداخته هم از حمله امریکا به کشورشان و ویران کردنش متنفر و منزجرند… حالا در فصل شانزدهم میشنوم که بوش ابله و دور و بریهایش فکر میکنند عراق را آزاد کرده اند… آه عمیق و تاسف بر اینکه ما شرقیها همیشه از دو جهت میخوریم: خودی و ناخودی… آااااه از این سرزمینِ دیکتاتور خیز و ابله خیز …. بماند که جنگ افروزی امریکا همیشه به نفع اقتصاد کشورش بوده و دیگر تکرار مکررات است که بگوییم تمام بهانه جوییهای امریکا برای حمله به این و آن بازی رسانهای مسخرهای بوده برای توجیه تجاوزش…
کتاب خیلی خوبی دیدم چون واقعا انگاری قضاوت منصفانه انجام داده و عملا بر خلاف نظر سیاستمداران امریکا میگه حمله به عراق هیچیم در نظر نگیریم حتی منافع امریکا هم تامین نکرد چون نا امنی و هرج و مرج و فساد و جنگ فرقهای و... به اوج رسید گروههای شیعه مخالف امریکا قدرت گرفتن و زیر بنای داعش و القاعدع عراق هم ریخته شد در صورتی که صدام با مشت اهنین اقلا امنیت نسبی برا عراقیها تامین میکرد و اگر تحریمها نبود وضعیت اقتصادیم بهبود پیدا میکرد ولو اینکه در سالهای ابتدای حکومت بعث و قبل جنگ با ایران عراق یکی از مرفهترین کشورهای خاور میانه بود و کارگرا از اروپای شرقی و بالکان و کشورهای عربی مث مصر و سوریه و برا کار میرفتن عراق و اینقدر ساخت و ساز و عمران زیاد بود که کارگر کم داشتن و همه هم از قلب دوست داشتن صدامو تا قبل جنگ و تحریما و...
حاوی اطلاعات جدید و محرمانه نیست و مطالبی است که عموما در رسانهها شنیده اید البته با خط روایی مناسب و متمرکز و صد البته خوانشی زیبا و بسیار دلنشین همراه است. مواردی که نظرم را جلب کرد:
۱. ارائه اجمالی نحوه عمل تحلیلگران اژانس اطلاعات مرکزی امریکا و اعتراف به اینکه حتی سیا درگیر تبعیض و سوء مدیریت است
۲. رفتارشناسی و کنکاش زیر پوست تفکرات بوش پسر، تونی بلر، صدام حسین، دیک چینی، رامسفلد و مقتدی صدر
۳. راوی تایید و اثبات کرده که حمله به عراق بهانه جویی و به دلیل تامین منافع امریکا بوده و به نفع مردم عراق انجام نشد طوری که حتی بوش پای تهدید ترور دخترانش را برای توجیه به وسط میکشد.
۴. فصل ۱۸ و ۱۹ خلاصه جالبی از اینده عراق بعد از صدام و تردیدها و اشتباهات مکرر اوباما است.
۵. مجموعا توصیه میکنم مطالعه کنید
۱. ارائه اجمالی نحوه عمل تحلیلگران اژانس اطلاعات مرکزی امریکا و اعتراف به اینکه حتی سیا درگیر تبعیض و سوء مدیریت است
۲. رفتارشناسی و کنکاش زیر پوست تفکرات بوش پسر، تونی بلر، صدام حسین، دیک چینی، رامسفلد و مقتدی صدر
۳. راوی تایید و اثبات کرده که حمله به عراق بهانه جویی و به دلیل تامین منافع امریکا بوده و به نفع مردم عراق انجام نشد طوری که حتی بوش پای تهدید ترور دخترانش را برای توجیه به وسط میکشد.
۴. فصل ۱۸ و ۱۹ خلاصه جالبی از اینده عراق بعد از صدام و تردیدها و اشتباهات مکرر اوباما است.
۵. مجموعا توصیه میکنم مطالعه کنید
کتاب خوبی است و نکات آموزنده زیادی دارد اما به نظر میرسد که: یکم در آن قسمتهای زیادی سانسور شده و دوم دهن خواننده را به طریقی هدایت میکند که سر آخر میگوییم حتما القائده و داعش و یازده سپتامبر و... ناشی از حمایت آمریکا نبوده و این نکته مخفی و منفی است و به نظر کتاب را از دیدگاه بیطرفانه خارج میکند و سوم زمانی که موضوع بحث به سمت زندگی شخصی نویسنده میرود هم از جذابیت کمی کم میشود و هم ذهن خواننده را منحرف میکند که حس بدی به آدم میدهد. به دوستان علوم سیاسی و اجتماعی حتما توصیه میکنم ان را بخوانند، کتاب فضا سازی ضعیفی دارد اما داستان عمیقی دارد و آدم را جذب میکند.
کتاب بازجویی از صدام دارای چندویژگی مهم میباشد: اول اینکه به برهه ای از تاریخ این کشور می پردازد که وقایع مهم و سرنوشت سازی رخ داده استدوم اینکه: خصوصیاتی که از صدام یا بهتر بگویم تصویری که از او در ذهنها وجود داشت با آنچه در واقعیت می گذشت بسیار متفاوت بود. سوم اینکه: نوع چیدمان حکمرانی و نوع تحلیل اطلاعات در آمریکا و سازمان سیاه با آنچه به ما گفته شده بسیار متفاوت می باشد. خوانش اثر نیز بسیار زیبا و گویا می باشد. به تمامی دوستان پیشنهاد می نمایم.
کتاب خوبیه، البته برای اون دسته از عزیزانی که اطلاعات تاریخی مربوط به کوردها وشیعیان عراق داشته باشن، درک ارتباط مطالب و سیر وقایع راخت تر خواهد بود، همچین در لابه لای مطالب این کتاب اشاره میشه که رئیس جمهوری آمریکا کتاب «صلحی که همهی صلحها رو بر باد داد» رو میخونه که پیشنهاد میکنم دوستان این کتاب و مطالعه کنن، چون بسیار براتون مفید خواهد بود
امیدوارم سازمان سیا، نقل این گونه اطلاعات را از زبان صدام را دقیقا با واقعیت انجام داده باشد. در هر صورت کتاب برای افرادی که جنگ ایران و عراق را به یاد دارند بسیار جالب خواهد بود. ضمنا باید بیشتر به ریز گفتگوی با صدام میپرداخت نه الزاما به تشریح دیدگاهها و جلسات پرزیدنت و ما بقی آمریکایی ها... البته این دیدگاه بنده است.
این کتاب برای درک بهتر از نگاه جهان به کشور و سیستم مدیریت ما بسیار مفید و اموزنده است و البته اطلاعات تاریخی خیلی مفیدی رو به شما عرضه میکنه و خواهید فهمید از پس هر اتفاق و رویدادی چه عواملی دخیل هستند که مشخصا در این کتاب دو نکته اساسی رو دنبال میکنه قدرت ایران در عصر حاضر و علل حمله به عراق که اساسا بیهوده بود
سلام چند مورد هست که به نظر من خواستم بگم اول اینکه دراین کتاب بیشتر نویسنده سعی کرده بود از شکاف و عمق شکاف اطلاعاتی در دستگاههای امریکا بگه و بیشتر از اینکه به صدام بپردازه خیلی زیبا شکست سیاست امریکارو با دلایل منطقی توضیح میده، کتاب خوبی بود و ممنون از عوامل زحمت کش دوبله و ترجمه و...