نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی انقلاب فرهنگی چین - دیوید پیتروزا

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
فاطمه خجسته
۱۴۰۳/۴/۱۲
تاریخ چین خیلی عبرت آموز و قشنگه، حوادث بسیار شنیدنی، تکان دهنده و قابل تاملی داره و شاید اگر آزادی نوشتن و ثبت کردن حوادث به شیوه ی وقایع تاریخی، رمان تاریخی و... به سبک اروپایی ها در چین هم وجود داشت، همونقدری اسم مائو به گوشم آشنا بود که اسم هیتلر رو بارها و بارها شنیدم و به روایت های مختلف، با داستان خودش و مردم زمانش آشنایی پیدا کردم. راستش اتفاقی این کتابها رو پیدا کردم، کنجکاو بودم ببینم در مورد کلمه ی خلق چه کتاب هایی وجود داره، در سرچ کتابراه به دو کتاب مرتبط با تاریخ چین پس از جنگ جهانی دوم و در انقلاب فرهنگی برخورد کردم و فکرشم نمی کردم اینقدر حرف برای گفتن و شنیدن در دل تاریخ چین وجود داشته باشه و تازه دارم معنای رمان های تاریخی مرتبط با کره ی شمالی مثل آکواریوم های پیونگ یانگ، هزاران فرسنگ تا آزادی و... رو درک می کنم. بخش عظیمی از مردم چین سالیان سال، زندگی به سبک کره شمالی رو تجربه کردند، قبل از انقلاب فرهنگی چین و حتی بعد از آن اما به عنوان مردم آسیا کمتر اطلاعی در مورد سرنوشت آدم هایی داریم که با اونها در یک قاره زندگی می کنیم. قبل از خوندن و شنیدن رمان های تاریخی هم، اسم هیتلر یا ناپلئون و... به گوشم خورده بود اما چیزی راجع به مائو نشنیده بودم. کتاب انقلاب فرهنگی چین، غمگینت می کنه، رنج عظیمی رو که انسان می تونه برای انسان های دیگر رقم بزنه به شیوه ها و روایت های مختلف به تصویر می کشه، اما در عین حال خواندن یا شنیدن ورقی رو از تاریخ نشونمون میده که در نوع خودش کم نظیر و منحصر به فرده. گاهی احساس می کنم تاریخ همه ی جهان رو باید خووند و شنید و نمیشه روایت برخی سرزمین ها رو بدونیم و برخی رو نه اگر واقعا بخواهیم از تاریخ بیاموزیم و عبرت بگیریم.
سعید برزگر
۱۴۰۲/۴/۳۱
عجیبه! دقیقا زمانی مطالبه دموکراسی و آزادی در چین گرفتار کمونیسم بوجود اومد که آقای دن شیایو پینگ تونسته بود با اصلاحات کشاورزی و حمایتی وضعیت معیشت رو در حد غیرقابل انتظاری بهبود ببخشه و تحول زیادی به لحاظ اقتصادی و سطح کیفیت زندگی مردم رقم بزنه... اگه حادثه میدان تیان آن من اتفاق نمی‌افتاد شاید در تاریخ اون کشور قهرمان ملی لقب میگرفت... ولی با کشتار و سرکوب پیش آمده به ضد قهرمان تبدیل شد...
مجدالدین خراسانی
۱۳۹۸/۸/۳۰
بنام خدا؛

کتاب تاریخی، نشان دهنده اندیشه کمونیستی فاشیستی، اجبار، تحمیل عقیده، فراموش کردن تاریخ... و غیره غیره... است. که خواننده را متوجه می‌کند که هیچ وقت زیر بار نگرش ایدئولوژیک نریم.
زهرا بابایی
۱۳۹۷/۶/۲۱
فوق العاده وتاثیرگذاروآموزنده
سید ناصر سید اسماعیلی
۱۳۹۷/۵/۲۴
بسیار اموزنده
Y. Phoenix
۱۳۹۷/۱/۳۱
خیلی تاثیرگذار بود، ممنون