نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی باران سیاه - ماسوجی ایبوسه
4.6
15 رای
مرتبسازی: پیشفرض
Pejman Pirmoradi
۱۴۰۰/۷/۳
00
کتاب از ارزش تاریخى و اجتماعى بسیار بالایى برخوردار بوده و وقایع نگارى کم غرض و ساده آن داراى لایه هاى مختلف از اتفاقى است که جهان را تغییر داد، در واقع با در نظر گرفتن سانسور بسیار شدید خبرى متفقین پس از جنگ دوم جهانى نسبت به ملل مغلوب در اختیار بودن چنین کتابهایى هر چند بسیار محتاطانه و دست به عصا باز هم شانسى براى درک موقعیت مردمى است که تا روزها نمیدانستند بمب اتم بر سرشان فرود آمده، تفسیر و توضیحات شهر در زمان بمب و روزهاى بعد از آن و وضعیت مردم، خیانتها و گرا دادن از داخل و فساد ارتش و بسیار عوامل پنهان در لایه هاى کتاب قابل درک است ولى مهمتر از همه حس وظیفه شناسى ژاپنىها، پایبندى به قانون و عرف جامعه و حمایت از دولت و امپراطورى که به این روزشان انداخته بسیار قابل تامل و تقدیر است و همین همبستگى و یکدستى و عدم گسستگی و پذیرش قانون حتى قانون نابودگر و ویران کننده پایه ریز تمدن و پیشرفت امروزشان هست و این درسى است که ملت ما باید یاد بگیرد و به جاى به رخ کشیدن پیشرفت و نظم ژاپن به اطاعت و همدلى یکدستى آنها حتى در بدترین شرایط و دیکتاتورترین حکومت عبرت بگیرد نه تا اینکه کمى حکومتشان بر خلاف میل شد شاهاش را سرنگون و سپس حکومت بعدى را دیکتاتور خوانده و در پى براندازى باشند و تا قیامت به این منوال فقط به خود و خودخواهى بیاندیشند نه به جمع و مملکت
نظام بین الملل شاهد آغاز دوران جدیدی با عنوان جهانی شدن میباشد که علاوه بر اینکه حاکمیت دولتها را تحت تأثیر خود قرار داده است، موجب ظهور بازیگران جدید در عرصهی جهانی نیز شده است که بر اقتصاد جهانی حاکم شدهاند. واکنش دولتها به روند جهانی شدن متفاوت بوده است. بعضی از دولتها در برابر این فرایند مقاومت کردهاند و برخی دیگر تلاش میکنند با بسترسازی و ایجاد ظرفیتهای مناسب سیاسی و اقتصادی، قابلیت انطباق پذیری بیشتری با جهانی شدن پیداکنند. در این مقاله تلاش شده است تأثیر جهانی شدن اقتصاد بر سیاست گذاری خارجی ج. ا. ا مورد بررسی قرار گیرد. ضرورتهای ناشی از جهانی شدن اقتصاد به دو شکل مورد توجه قرارگرفته است. اول رویکرد اقتصادی به سیاست خارجی میباشد که نقش ابزارهای اقتصادی در سیاست خارجی ایران را نمایان و برجسته میکند. دوم، اتخاذ روش دیالکتیکی در برخورد و مواجهه با جهانی شدن میباشد که میتواند به تغییر رفتار تصمیم گیران سیاست خارجی و در نهایت به کارامدی و تحول درسیاست خارجی منجرشود. به هرحال، ورود به عرصه جهانی شدن یک تصمیم سیاسی ضروری است و یکی از راههای رفع موانع احتمالی در فرایند جهانی شدن اصلاح ساختار اقتصادی میباشد.
این کتاب در عین حال که توصیفات تکان دهندهای از ماجرای هیروشیما روایت میکند انقدر دقیق و ریز به ریز به جزییات حادثه پرداخته که مو به تن هر خوانندهای سیخ میشود. اثریست تحسین برانگیز که فیلمی سینمایی از روی اون ساخته شده. ولی اگر روحیه حساسی دارید باید از خوندنش پرهیز کنید چرا که حال ادم رو دگرگون میکنه.