نقد، بررسی و نظرات کتاب سفر به ولایت عزرائیل - جلال آل احمد
4.2
233 رای
مرتبسازی: پیشفرض
Ahmad
۱۴۰۳/۰۵/۲۰
00
با سلام متاسفانه این کتاب اصلا به نظر من جالب نبود و به کسی توصیه نمی کنم که این کتاب را بخواند. ابتدا این که کتاب دارای مقدمه بسیار طولانی و خسته کننده ای است که من چند صفحه اول آن را خواندم و حوصله ام سر رفت و اصلا نفهمیدم که این مطالب برای چه چیزی عنوان شده است. بعد به خاطر همین مقدمه حوصله سربر شروع کتاب اصلا معلوم نبود که کی می خواهد داستان شروع شود. بالاخره با کلی آب و تاب اضافه رفتم سراغ داستان و در آن جا هم انگار چیز مهمی برای گفتن وجود نداشت. باز هم توضیحات اضافه و حوصله سربر و این قدر مطالب بی ربط و اضافه وجود داشت که اصلا متوجه حرف های نویسنده نمی شوم و بیشتر باعث سردرگمی و اعصاب خورد شدن می شد. من احساس کردم که نویسنده مدام می خواهد اطلاعات بدهد و بدون توضیح و این که این مطالب چه ربطی به ماجرا دارد. در کل داستان من یک یا دو جا بیشتر از سفر او که در باره سفرش نوشته بود هیچ چیز خاصی ندیدم و اعتقاد دارم که اگر نویسنده به سفر هم نمی رفت باز هم می توانست همین مطالب را بنویسد. بیشتر مطالب فقط یک سفسطه بود و بمباران اطلاعاتی که خواننده باید اطلاعات بسیار زیادی داشته باشد تا بتواند مفهوم عبارت ها و جملاتی که نویسنده بیان می کند بفهمد. در هر صورت من دیگر نتوانستم ادامه داستان را بخوانم و همین طور ورق زدم تا شاید این متن ها تمام شود و بالاخره یک چیزی از سفرش بخوانم به جز یک بازدید و دیدن یک تئاتر و یک کم صحبت با معلم مدرسه دیگر چیزی از سفر ندیدم و به نظرم جالب نیامد ودیگر تاآخر داستان رافقط ورق زدم که ببینم مطلب دیگری درباره سفر دارد یانه و تا آخر هم مطلب مفیدی پیدا نکردم و بعد هم پاورقی هاکه معلوم نبود که به کدام قسمت داستان مربوط بودند در مجموع کتاب خوبی نیست و توصیه نمی کنم
دادن امتیاز ۳ از ۵ به معنی کمی ارزش این کتاب و نویسندهاش نیست بلکه علت سردر گمیای است که بد بودن چاپ وادیت آن باعث آن میشه. به این شکل که در تمام نوشتار پانویسها با همان فونت و همان سایز مطالب اصلی و درست در وسط جملات و نه در پایین صفحه یا در پرانتزها، درست مثل یک مزاحم بزرگ که مانع دیدن مطلب اصلی میشوند، جا خوش کردهاند. ضمن اینکه حدود ۹۰ صفحه مطلب فقط به درد پژوهشگران و محققان میخورد و هیچ راهی برای پرش از روی آنها وجود نداره وباید خواند ویا دونه دونه ورق زد تا به نوشته اصلی رسید. چه بهتر بود که فهرستی قرار داده شود که با لمس هر بخش به همان بخش دلخواه بتونیم برسیم. یعنی اینقدر این کار سخته؟ عاجزانه خواهش میکنم این اشکالات را نه تنها در این کتاب بلکه در همه کتب رفع کنید.
این نوشتهای که به عنوان معرفی کتاب آمده، خیلی یک جانبه است، فردید و آل احمد و حتی هایدگر، را نمیتوان یهودی ستیز دانست، خیلی کج سلیقه گی است این متن. بله، این سه نفر از یهودیت به عنوان قوم برگزیده تقدیس نکردهاند و حتما هم به همین جرم یهودستیز هستند!
آل احمد در این کتاب بیشتر از رژیمهای قرون وسطی اعراب انتقاد میکند، هم در اینجا و هم در «خسی در میقات»، چیزی را که امروز بیشتر از همیشه شاهدش هستیم فردید و آل احمد آن روز بارها گفتند، بزرگی کارشان اصلا به همین است.
آل احمد در این کتاب بیشتر از رژیمهای قرون وسطی اعراب انتقاد میکند، هم در اینجا و هم در «خسی در میقات»، چیزی را که امروز بیشتر از همیشه شاهدش هستیم فردید و آل احمد آن روز بارها گفتند، بزرگی کارشان اصلا به همین است.
این کتاب یکی از آثار ارزشمند جلال آل احمد نویسنده بسیار مشهور و توانا هست که در مورد سفر به اسرائیل بعنوان یکی از سفرهایی که ایشان در طول عمر خود داشته، نوشته شده و آنچه را که در طول دوران این سفر و اقامت در آن جا بر ایشان گذشته، بصورت خاطره نویسی، ذکر کرده. جلال آل احمد سفرهای زیادی به کشورهای مختلف در طول عمر خود داشته که برای آنها سفرنامههای نوشته و این کتاب یکی از آن نمونه هاست که همچون دیگر آثار ارزشمند ایشان ارزش خواندن دارد و قابل توصیه به عزیزان علاقمند به کتابخوانی است
کتاب نشان دهنده کمونیست و چپ وخائن بودن جلال آل عمر هست... این نظرات را از دید وبازدید با اعراب طرفدار شوروی کسب نموده است. ایران ستیزی در آن موج میزند.. جنگ اعراب وهابی با یهود که هردو وحشی هستند ربطی به شیعیان ایران نداشته وندارد. در باره عزاداری امام حسین ع در کتاب دیگر جلال آل عمر جسارتهای عجیبی کرده است. در کتابهای این نویسنده چپ هرگز از تاریخ ومفاخر وشاهان ایران سخنی به نیکی یاد نمیشود. جنگ مسخره اعراب هم بعلت تکیه کردن به شوروی و کمونیستها به شکست انجامید. و جلال آل عمر هم درست مانند اعراب وهابی یک مزدور شوروی بود.
نظر به اینکه خیلی از دوستان بنا به دلایلی کتاب به مزاج اونها خوش نیامده، باید بگم که یه کتاب عالی هست فقط یکم درک و فهم میخواد نه روخوانی کردن (((اونایی که آمدن به استاد توهین و.. کردند تو کتابهایی که میخوانند تجدید نظر کنند))) ما که در حد توان خودمون فهمیدیم کتاب خوبیه و درسته یه اشکالاتی داره و نیاز به اصلاح داره، ولی کلا سفر رو خوب بیان کرده.
سلام، من واقعا با اینکه سواد ادبیات دارم اما از نثر جلال آل احمد سر در نمیآورم، حتی کتابهایی را که ایشان ترجمه کردند به کسی توصیه نمیکنم، من برای ایشان ارزش بسیار زیادی قائلم وهمیشه و همه جا اسم ایشان را در محافل ادبی میآورم، اما باید به جرأت بگویم که فهمیدن متون ایشان خیلی سخته. اما نوشته و توصیف ایشان بی طرفانه وبسیار عالی است.
سلام با تشکر از نویسنده کتاب، به نظرم ایشان نگاه متفاوتی به نوشتن دارند که متاسفانه برای حداقل من، خیلی آشنا نیست. این ضعف را به پای خودم می گذارم، به دلیل اینکه با حضور فضای مجازی تفاوت دیدگاه از کشورها به دیدگاه افراد منقسم شده. امیدوارم اثر بعدی، مقدمه ای کوتاه و متن نیز روان تر باشد. 🌹موفق باشید
هرچند ثبت وقایع و آگاه کردن همگان وظیفه انسانهای آگاه وخردمند است، اما اینهمه دانسته را چه سود؟ وقتی دستان ستم از هر قشری (منظورم اقشار با دانش و تکنیک، یا با مذهب، یا با ثروت و اقتصاد کلان، یا با.....) در هر برههای از آستین همین انسان برون میآید و فاجعه میآفریند و فقط نقشش ثبت میگردد و دیگر هیچ......