معرفی و دانلود بهترین کتابهای آموزش سیستم عامل؛ ویندوز، اندروید و...
چرا باید کتابهای آموزش سیستم عامل بخوانیم؟
سیستم عامل (Operating System) که بهطور مخفف OS خوانده میشود، درواقع مجموعهای از نرمافزارهاست که یک سیستم کامپیوتری را مدیریت میکند. این محیط نرمافزاری با عملیاتی برنامهریزیشده، اجرای نرمافزارها و برنامههای جانبی را در بستر سختافزاری ممکن میکند. سیستم عاملها انواع مختلفی دارند و هر نرمافزار، اپلیکیشن یا هرگونه برنامهی اجرایی، هماهنگ با ویژگیهای یک سیستم عامل مشخص طراحی و برنامهنویسی میشود. بنابراین نصب و اجرای هر نرمافزار تنها در محیط سیستم عامل اختصاصی خود امکانپذیر است.
هر سیستمعامل برحسب سختافزاری که قرار است از آن استفاده کند، در یکی از چهار دستهی زیر قرار میگیرد:
- سیستم عامل کامپیوتر: این نوع سیستم عاملها فقط بر روی کامپیوتر قابل اجرا هستند. ویندوز، مک، یونیکس و لینوکس از مهمترین انواع سیستم عاملهای کامپیوتری بهشمار میآیند.
- سیستم عامل موبایل: گوشیهای موبایل نیز سیستم عامل مختص به خود را دارند و اندورید، iOS، بلک بری، سیمبین و ویندوزفون، از مهمترینهایشان بهشمار میآیند.
- سیستم عامل سختافزارهای شبکه: بعضی از سختافزارهای شبکه مثل سوئیچها، روترها، میکسرها و... برای اجرای عملکرد خود باید در بستر سیستم عامل مخصوص به خود فعال شوند.
- سیستم عامل صنعتی: این نوع سیستم عاملها که با نام فوری یا بیدرنگ نیز شناخته میشوند در حوزهی تجهیزات صنعتی مانند کنترلگرهای هوشمند، کاربرد دارند. معمولاً شرکتهای ساخت تجهیزات صنعتی، سیستم عامل اختصاصی خود را نیز تولید میکنند.
اهمیت مطالعهی کتابهای آموزش سیستم عامل
عملکرد کامپیوترها، تلفنهای هوشمند، تبلتها، انواع سرور و بسیاری از دستگاههای هوشمند دیگر، بدون وجود یک سیستم عامل، اجرایی نخواهد شد. بههمین خاطر است که اهمیت غیرقابل انکار سیستمهای عامل را در حوزهی فناوری اطلاعات نمیتوان نادیده گرفت. آشنایی با انواع سیستم عامل و یادگیری کار با آنها، نهتنها استفاده از ابزارهای هوشمند و الکترونیکی قدرتمند را برایتان ساده میکند، بلکه امکان دستیابی به شغلی پردرآمد را نیز برای شما فراهم میسازد.
بنابراین اگر قصد دارید به مبانی کامپیوتر تسلط یابید یا به یک برنامهنویس توانمند تبدیل شوید و یا بهطورکلی در دنیای فناوری اطلاعات حرفی برای گفتن داشته باشید، لازم است بدانید که یک سیستم عامل دقیقاً چطور کار میکند. بهاین ترتیب متوجه خواهید شد که دادهها چگونه ذخیره میشوند و با چگونگی ایجاد و برنامهریزی فرآیندهای مختلف و اجرای آن توسط CPU آشنا خواهید شد.
درواقع بدون درک کردن عملکرد مفاهیم مرتبط با حوزهی سیستم عامل، نمیتوان تصور کرد که کسی بتواند بهخوبی از پس کار با کامپیوتر برآید. اینجاست که اهمیت مطالعهی کتابهای حوزهی آموزش مفاهیم سیستم عامل، روشن میشود. حتی افرادی که در این حوزه آموزش دیدهاند و یا حتی اشخاصی که در حال کار در این حوزه هستند نیز نیاز دارند که دانش خود را بهطور مدام بهروز کنند تا از جت پرسرعت تکنولوژی جا نمانند.
دستهبندی کتابهای آموزش سیستم عامل در کتابراه
کتابهایی که تاکنون در حوزهی سیستم عامل تألیف و منتشر شدهاند، دنیایی گسترده با مسیرهای بسیار پرپیچوخم را پیش روی علاقهمندان این حوزه شکل دادهاند. از این رو لازم است پیش از ورود به این دنیا، نیازمندی و علاقهی خود را بشناسید. برای مثال اگر دلتان میخواهد به حوزهی ویندوز مسلط شوید، میتوانید از آموزشهای مقدماتی کتاب «آموزش کامل سیستم عامل ویندوز 11» اثر علی هندی ورکانه، کمک بگیرید.
اگر نیاز دارید در زمینهی برنامهنویسی برای سیستم عامل اندروید آموزش ببینید، کتاب «آموزش گام به گام برنامه نویسی اپلیکیشنهای اندروید با اندروید استودیو» تألیف عین الله جعفرنژاد قمی، میتواند به شما کمک کند و یا درصورتی که میخواهید در کنار این حوزه، برنامهنویسی سیستم عامل iOS را هم بیاموزید، کتاب «برنامه نویسی اندروید و iOS به کمک زبان بیسیک» نوشتهی مجید شخصی دستگاهیان، این فرصت را در اختیارتان میگذارد. اگر محبوبیت سیستم عامل لینوکس نظرتان را به خود جلب کرده نیز میتوانید به سراغ کتاب «آموزش جامع لینوکس» اثر سید حسین رجاء بروید.
همانطورکه پیداست دنیای رنگارنگ کتابهای آموزشی سیستم عامل، پر از آموزشهای کاربردی و مطالب جذاب است. به همین دلیل لازم است که قبل از انتخاب کتاب، مسیر موردنظر و حوزهی تخصصی خود را بهدرستی و با دقت پیدا کنید. بر این اساس کتابراه با طبقهبندی کتابهای خود در این حوزه، در قالب دستهبندیهای «ویندوز»، «لینوکس»، «اندروید»، «سیستم عامل پیشرفته»، «ios» و «ویندوز فون» در تلاش است تا انتخاب مسیر و دستیابی به کتابهای موردنیاز علاقهمندان را برای ایشان ساده کند تا بدون سردرگمی در پیچوخم راه، بتوانند برای خرید و دانلود آثاری کاربردی اقدام کنند.
گفتنیست که عناوین موجود در این دستهبندیها، همگی در قالب کتاب الکترونیک و PDF و اغلب از سوی ناشران معتبری همچون «مؤسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران»، «نبض دانش»، «کهکشان دانش» و... منتشر شدهاند و به لحاظ کیفیت آموزشی و مفاهیم کاربردی، بسیار قابلتوجه هستند.
خواندن کتابهای آموزش سیستم عامل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
به افرادی که قصد دارند بهشکل مقدماتی یا پیشرفته، مفاهیم مهم فناوری طلاعات را بشناسند، به کار با کامپیوتر مسلط شوند تا دانش خود را بهروز نگه دارند و یا به شغل و حرفهی پردرآمدی برسند، توصیه میکنیم خرید و دانلود کتابهای سیستم عامل را فراموش نکنند.
پرطرفدارترین کتابهای آموزش سیستم عامل در کتابراه
با توجه به اهمیت روزافزون یادگیری کار با کامپیوتر و بهخصوص آشنایی با سیستم عامل، بخش بزرگی از وبسایت و اپلیکیشن کتابراه به کتابهای حوزهی آموزش سیستم عامل اختصاص پیدا کرده است که در قالب نسخههای الکترونیک و PDF برای خرید و دانلود توسط علاقهمندان، ارائه شدهاند. در فهرست زیر برخی از عناوینی را که بسیار موردتوجه کابران کتابراه قرار گرفتهاند، برشمردهایم:
- کتاب آموزش کامل سیستم عامل ویندوز 11: کاربر ICDL، اثر علی هندی ورکانه
- کتاب سیستمهای توزیع شده (سیستم عامل پیشرفته)، تألیف علی طوفان زاده مژدهی و ابراهیم علایی
- کتاب ویندوز 10، نوشتهی علی هندی ورکانه
- کتاب برنامه نویسی هسته لینوکس، خودتان سیستم عامل بسازید، به قلم حسین بلوچیان و سعید بلوچیان
- کتاب درس و کنکور سیستم عامل پیشرفته، اثر رمضان عباس نژادورزی، مرتضی بابازاده، فاطمه عبدی سقاواز
پیشنهاد برای دانلود کتابهای رایگان آموزش سیستم عامل در کتابراه
اگر شما هم از علاقهمندان به یادگیری مبانی حوزهی سیستم عامل هستید، اما هزینههای خرید کتاب به مانعی بزرگ برای شروع آموزشتان تبدیل شده است، با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه میتوانید تعدادی پرشماری از کتابهای آموزش سیستم عامل را بهصورت رایگان و در قالب الکترونیک و PDF دانلود کنید و بدون دغدغه، به یادگیری بپردازید و یا اطلاعات خود را بهروز کنید. برخی از این عناوین رایگان در ادامه، لیست شدهاند:
- کتاب اسکریپتنویسی در لینوکس، اثر اکرم سلطانی حلوایی
- کتاب آموزش MCSA windows server 2012، به قلم فرشید باباجانی
- کتاب لینوکس مقدماتی، تألیف صوفیا علیخانی
- کتاب آموزش نصب ویندوز های xp و vista و seven به صورت مصور، محمدرضا سرفراز
- کتاب آموزش ویندوزفون، به قلم مسعود سیاوش