معرفی و دانلود بهترین کتابهای علوم پزشکی، داروسازی و پرستاری
چرا باید کتابهای علوم پزشکی بخوانیم؟
حوزهی گستردهی علوم پزشکی، موضوعات متنوعی را پوشش میدهد و تمرکز آن بر ساختار بدن انسان و حیوانات معطوف است. انواع تخصصهای پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی، پرستاری و داروسازی، ازجملهی مهمترین شاخههای این دانش بهشمار میآیند که مطالعهی زیستشناسی پایه و علومی مثل آناتومی، فیزیولوژی، آسیبشناسی، بیوشیمی، میکروبیولوژی، پاتولوژی، زیستشناسی مولکولی و ژنتیک، لازمهی آشنایی با این رشتههاست. بدیهی است که تمامی این علوم در جهت شناخت بدن و تلاش برای بهبود سلامت انسان مورد مطالعه قرار میگیرند و هر کدام بر مبحث بهخصوصی متمرکزند.
دانش آناتومی به مطالعهی اجزای تشکیلدهندهی بدن انسان و حیوان مثل قلب، مغز، کلیه، عضلات، استخوانها، پوست و... و جایگاه هر یک در بدن میپردازد. علم فیزیولوژی نحوهی عملکرد هر یک از اعضای بدن و ارتباط آنها با یکدیگر را واکاوی میکند. آسیبشناسی، فرآیندهای عمومیای را که منجر به بیماری میشوند، بازمیشناسد. پاتولوژی، حالتهای انواع بیماریها را مورد مطالعه قرار میدهد و تشخیص بیماری را ممکن میسازد. در زیستشناسی مولکولی و بیوشیمی، ساختار شیمیایی سلولهای موجودات زنده بررسی میشود. ژنتیک، مسیر وراثت ویژگیهای مختلف از والدین به فرزندان را نشان میدهد و میکروبیولوژی، به نقش و عملکرد باکتری، ویروس و سایر میکروارگانیسمها در بروز بیماری توجه میکند.
تاریخچهی مختصر علم پزشکی
این مسئله که علم پزشکی و درمان بیماریها مبتنی بر علوم زیستی، دقیقاً از میان کدام یک از اقوام و یا جوامع سربرآورده، همچنان محل ابهام است. با این حال بهنظر میرسد در سال 3900 پیش از میلاد در یونان، مردی بهنام اسقلبیوس بهعنوان اولین طبیب ظاهر شده است. همچنین در سال 3150 پیش از میلاد ایمحوتپ، پزشک مصری، دانش پزشکی را از مذهب و خرافات جدا کرد. این افراد کسانی هستند که قبل از بقراط لقب پزشک و طبیب را داشتهاند، اما با ظهور بقراط، پدر پزشکی مدرن، علم پزشکی بهشکل جامعتری تدوین شد و سیر رشد آن و تلاش برای ارتقای سطح سلامت بشر سرعت گرفت.
مهمترین خدمت بقراط کمک به درک این واقعیت بود که بیماریها دارای علل طبیعی و نه ماورائی هستند. پس از آن لئوناردو داوینچی در قرن پانزدهم میلادی، با نقاشیهای دقیق خود از اجساد انسانها، به علم آناتومی کمک بسیاری کرد. در طی قرن نوزدهم میلادی، جراحیها شکل پیشرفتهتری به خود گرفت. در اوایل قرن بیستم گروههای خونی شناسایی شدند و بهمرور واکسنها در جوامع مختلف مورد استفاده قرار گرفتند. در اواخر این قرن و همزمان با ورود به قرن بیستویکم، عصر طلایی ژنتیک رقم خورد و پژوهشهای مرتبط با ژنوم گسترش پیدا کرد.
انواع کتابهای علوم پزشکی و اهمیت مطالعهی آنها
جدای از اینکه مطالعهی کتابهای حوزهی علوم پزشکی، برای دانشجویان ضرورتی غیرقابلانکار دارد و به استادان هم کمک میکند تا دانش خود را بهروز نگه دارند، عموم افراد جامعه نیز میتوانند از اطلاعات مفید و کاربردی موجود در بسیاری از کتابهای عمومی این حوزه بهره ببرند و به سلامت جسم و جان خود کمک کنند. این کتابها افراد مختلف با هر سطحی از تحصیلات را با کارکردهای متنوع تخصصهای پزشکی و انواع اصطلاحات این عرصه آشنا میسازند و همچنین به آنها کمک میکنند تا داروها را بهتر بشناسند و از این طریق بهشکل بهتری با پزشک خود ارتباط برقرار کنند.
بدیهی است که کتابهایی مانند «ژنتیک سرطان و درمان» تألیف مادهومیتا روی و آمیتاوا داتا، «انگل شناسی دامپزشکی» اثر ام ای تیلور، آر ال کوپ و آر ال وال و «دلیریوم در بخشهای مراقبت ویژه و توجهات پرستاری» به قلم فاطمه رهنمایی و طاهره نجفی قزلچه، بهطور تخصصی برای دانشجویان پزشکی، دامپزشکی و پرستاری به نگارش درآمدهاند؛ اما کتابهایی مانند «مشاور پزشکی خانواده» اثر جان سی هاربرت، «ورزش و دیابت» به قلم خدیجه شیخ و رضا شیخ، «بیماریهای زنان» نوشتهی استیون کارول و «راهنمای کاربردی تداخل غذا و دارو» تألیف عاطفه کهنسال، محمدحسن افتخاری و افسانه احمدی، که با زبانی روان و ساده به شرح مفاهیم پزشکی، انواع بیماریها و راههای درمانشان میپردازند و همینطور انواع داروها و مکانیسمشان را توضیح میدهند، میتوانند به افزایش درک عمومی و ارتقای سطح آگاهی و سلامت افراد جامعه کمک کنند.
دستهبندی کتابهای علوم پزشکی در کتابراه
با توجه به نیاز جامعهی علمی و عموم مردم به کتابهای علوم پزشکی و اهمیت تلاش برای سلامت جسمی و روانی افراد اجتماع، در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه بخش بزرگی از عناوین موجود به آثار این حوزه اختصاص پیدا کرده است که همگی در قالب نسخههای الکترونیک، PDF و صوتی و در دستههای «دارو»، «پرستاری»، «تخصصها»، «مهندسی پزشکی» و «دامپزشکی»، ارائه شدهاند تا مخاطبان بتوانند بهراحتی برای خرید و دانلود کتب موردنیازشان اقدام کنند. این کتابها که با تلاشهای ناشران معتبری مثل بشری، تیمورزاده و حتمی تهیه و منتشر شدهاند، با ارائهی مطالب بهروز و کاربردی مرتبط با عرصهی پزشکی و شاخههای مختلف آن، به رشد آگاهی و دانش در کشور کمک میکنند.
خواندن کتابهای علوم پزشکی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر سلامت جسم و روان از دغدغههای مهم زندگیتان محسوب میشود و قصد دارید با انواع بیماریها و عملکرد داروها آشنا شوید و یا اگر بهعنوان دانشجوی رشتهی پرستاری و یا شاخههای مختلف پزشکی در پی منابع معتبری برای بهروزکردن اطلاعاتتان هستید، در هر صورت میتوانید با خرید و دانلود نسخههای الکترونیک، PDF و صوتی بهترین کتابهای علوم پزشکی، به اهداف خود دست یابید.
پرطرفدارترین کتابهای علوم پزشکی در کتابراه
در میان عناوین پرشمار مرتبط با رشتههای مختلف علوم پزشکی که در قالب نسخههای الکترونیک، PDF و صوتی در سایت و اپلیکیشن کتابراه عرضه شدهاند، برخی آثار توجه ویژهای را به خود جلب کردهاند و افراد بیشتری برای خریداری و دانلودشان اقدام نمودهاند که این موضوع، نشان از کیفیت و اعتبار این عناوین دارد. برخی از این کتب پرطرفدار و پرفروش عبارتاند از: «اصول نسخه خوانی از صفر تا صد (بر اساس آخرین مرجع کامل داروهای ژنریک ایران)» نوشتهی فاطمه قاسمی، «ابزار و تجهیزات دندانپزشکی» تألیف فاطمه عباسی پور، احمد ابوالحسنی، امین خدادوستان و «اصول پرستاری تیلور» به قلم پاملا باربارالین.
پیشنهاد برای دانلود کتابهای رایگان علوم پزشکی در کتابراه
با توجه به اهمیت و ضرورت آگاهیبخشی به جامعه در حوزهی اطلاعات و دانستههای پزشکی، در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه کتابهای بسیاری از قبیل «راهنمای بالینی مراقبت از لنف ادم» اثر مهدی هادیان و بهاره سادات ابطحی، «راهنمای جامع سالمندان» نوشتهی نجمه ریگی، سلماز عطاردی، رها افراسیابی زوباران و «بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک» تألیف صبا صفدرپور، بهصورت رایگان و در قالب نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF در اختیار مخاطبان قرار داده شدهاند تا جویندگان سلامت و بهزیستی، بدون پرداخت هیچ هزینهای بابت خرید کتاب، عناوین موردنظرشان را دانلود و مطالعه کنند.