معرفی و دانلود کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

عکس جلد کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی
قیمت:
۱۲,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، تالیف شهلا رضایی، به مباحثی چون: بررسی نوآوری‌ها در قانون جدید نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، بررسی شرایط و موانع حبس محکوم علیه مالی در قانون جدید نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بد سرپرست پرداخته است.

هر کس به موجب حکم دادگاه به دادن هر نوع مالی به دیگری محکوم شود و از اجرای حکم خودداری کند، هرگاه محکوم به عین‌ معین باشد آن مال اخذ و به محکوم له تسلیم می‌شود و در صورتی‌ که ردّ عین ممکن نباشد یا محکوم به عین ‌معین نباشد، اموال محکوم علیه با رعایت مستثنیات دین و مطابق قانون اجرای احکام مدنی و سایر مقررات مربوط، توقیف و از محل آن حسب‌ مورد محکوم به یا مثل یا قیمت آن استیفا می‌شود.

مرجع اجرا کننده ‌رأی، اعم از قسمت اجرای دادگاه صادر کننده اجراییه یا مجری نیابت، مکلف است به تقاضای محکوم له از طرق پیش‌بینی‌ شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانوناً ممکن باشد، نسبت به شناسایی اموال محکوم علیه و توقیف آن به میزان محکوم به اقدام کند.

در موردی که محکوم به عین معین بوده و محکوم له شناسایی و تحویل آن را تقاضا کرده باشد نیز مرجع اجرا کننده رأی مکلف به شناسایی و توقیف آن مال است.

در کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی می‌خوانیم که، اگر استیفای محکوم به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکوم علیه به تقاضای محکوم له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته‌ شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکوم له حبس می‌شود. چنانچه محکوم علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجراییه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده ‌باشد حبس نمی‌شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.

چنانچه محکوم علیه خارج از مهلت مقرر در این ماده، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خود را اقامه کند، هرگاه محکوم له آزادی وی را بدون اخذ تأمین بپذیرد یا محکوم علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکوم به ارائه نماید، دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکوم علیه خودداری و در صورت حبس، او را آزاد می‌کند. در صورت ردّ دعوای اعسار به موجب حکم قطعی، به کفیل یا وثیقه‌ گذار ابلاغ می‌شود که ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ واقعی نسبت به تسلیم محکوم علیه اقدام کند.

در صورت عدم تسلیم ظرف مهلت مذکور حسب مورد به دستور دادستان یا رئیس دادگاهی که حکم تحت نظر آن اجرا می‌شود نسبت به استیفای محکوم به و هزینه‌های اجرایی از محل وثیقه یا وجه‌ الکفاله اقدام می‌شود. در این مورد دستور دادگاه ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ واقعی قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر است. نحوه صدور قرارهای تأمینی مزبور، مقررات اعتراض نسبت به دستور دادستان و سایر مقررات مربوط به این دستورها تابع قانون آیین دادرسی کیفری است.

مقررات راجع به تعویق و موانع اجرای مجازات حبس در خصوص کسانی که به استناد این ماده حبس می‌شوند نیز مجری است.

در بخشی از کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی می‌خوانیم:

چنانچه به موجب ماده (۳) این قانون محکوم علیه حبس شده یا مستحق حبس باشد، هرگاه مالی معرفی کند و یا با رعایت مستثنیات دین مالی از او کشف شود به نحوی که طبق نظر کارشناس رسمی ‌مال مزبور تکافوی محکوم به و هزینه‌های اجرایی را نماید، حبس نخواهد شد و اگر در حبس باشد آزاد می‌گردد. در این‌ صورت مال معرفی یا کشف‌ شده را مرجع اجرا کننده رأی توقیف می‌کند و محکوم به از محل آن استیفا می‌شود.

قوه قضاییه مکلف است افرادی را که به استناد ماده (۳) این قانون حبس می‌شوند جدای از محکومان کیفری نگهداری و با همکاری دولت (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) زمینه انجام فعالیت‌های اقتصادی و درآمدزا را برای محبوسان متقاضی کار فراهم کند. شیوه نگهداری، به‌ کارگیری، پرداخت و هزینه‌ کرد اجرت این اشخاص مطابق آیین‌ نامه‌ای است که به‌ وسیله سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه می‌شود و ظرف سه‌ ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون به تصویب رئیس قوه‌ قضاییه می‌رسد.

معسر کسی است که به دلیل نداشتن مالی به‌ جز مستثنیات دین، قادر به تأدیه دیون خود نباشد.

تبصره عدم قابلیت دسترسی به مال در حکم نداشتن مال است. اثبات عدم قابلیت دسترسی به مال بر عهده مدیون است.

در مواردی که وضعیت سابق مدیون دلالت بر ملائت وی داشته یا مدیون در عوض دین، مالی دریافت کرده یا به هر نحو تحصیل مال کرده باشد اثبات اعسار بر عهده اوست مگر اینکه ثابت کند آن مال تلف حقیقی یا حکمی شده است در این‌ صورت و نیز در مواردی که مدیون در عوض دین، مالی دریافت نکرده یا تحصیل نکرده باشد هرگاه خوانده دعوای اعسار نتواند ملائت فعلی یا سابق او را ثابت کند یا ملائت فعلی یا سابق او نزد قاضی محرز نباشد ادعای اعسار با سوگند مدیون مطابق تشریفات مقرر در قانون آیین‌ دادرسی مدنی پذیرفته می‌شود.

فهرست مطالب کتاب

قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی
ضمائم مرتبط
بررسی نوآوری‌ها در قانون جدید نحوه اجرای محکومیت‌های مالی
بررسی شرایط و موانع حبس محکوم علیه مالی در قانون جدید نحوه اجرای محکومیت‌های مالی
قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بد سرپرست
آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست
آیین‌نامه اجرایی مادۀ ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست
قانون پیش ‌فروش ساختمان
آیین‌نامه اجرایی قانون پیش ‌فروش ساختمان

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات قانون یار
سال انتشار۱۳۹۵
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات64
زبانفارسی
شابک978-600-7918-70-8
موضوع کتابکتاب‌های حقوق کیفری، کتاب‌های مالی و بیمه، کتاب‌های حقوق بازرگانی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

احمد مصطفایی
۱۴۰۱/۰۸/۱۹
مناسب بود ولی تحلیلی نبود فقط متن قوانین بود برای دسترسی ولوایح
رضا رستم زاده
۱۴۰۳/۰۳/۲۳
من از این کتاب استفاده خوبی داشتم
ابوالفضل سیاح البرزی
۱۴۰۰/۰۵/۳۱
کتاب کامل و پر محتوایی بود
مشاهده همه نظرات 3

راهنمای مطالعه کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

برای دریافت کتاب قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.