معرفی و دانلود کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری

عکس جلد کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری
قیمت:
۵۴,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری

کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری نوشتۀ محسن دریابیگی، به دیدگاه سنت و سنت‌گرایی و تجدد محمدعابد الجابری می‌پردازد و سیر تجدد در کشورهای عربی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

هدف از مقالات این کتاب بیانِ معضل و مسئلۀ اصلی این متفکر و روش برخورد او با این مسائل است؛ در واقع، تلاش شده است پیش از آنکه پاسخ او به این مسائل‌ ذکر شود، روش برخورد و رویکرد او با این چالش‌ها به تصویر کشیده شود. مقالات این کتاب، در حقیقت، زنجیرۀ به‌هم ‌پیوسته‌ای است که سعی دارد این مهم را انجام دهد.

مقالۀ اول این مجموعه «مقدمه‌ای بر چالش سنت و تجدد» است. در این بخش فارغ از تفکرات محمدعابد الجابری موضوعی که او را به فکر واداشته و در حقیقت مسئلۀ این کتاب نیز هست، مورد توجه قرار گرفته؛ بدون دانستن ابعاد این مسئله نمی‌توان ابعاد اندیشه و فضای فکری او را درک کرد.

«روشنفکری در مغرب و مشرق عربی» به عنوان مقالۀ دوم، شما را کمی با فضای فکری مغرب و مشرق عربی آشنا می‌کند تا از این طریق دریابید که اندیشه و دیدگاه این متفکر در چه فضای فکری‌ای‌ مطرح شده است.

صورت‌بندی اندیشۀ عرب در قبال سنت در مقالۀ سوم با نام «معضل رابطۀ سنت و تجدد در جهان عرب از منظر جابری» بررسی و این صورت‌بندی و داوری دربارۀ آن از آثار جابری برگرفته شده است.

مهم‌ترین مقالۀ این کتاب برای آشنایی با آرای این متفکر «روش جابری در مواجهه با مسئلۀ سنت و تجدد» است. در این مقاله سعی شده تا شیوه و نگرش جابری در نحوۀ برخورد با چالش اساسی جهان عرب، یعنی سنت و تجدد، مطرح شود.

در مقالۀ پنجم یعنی «مفاهیم کلیدی در پروژۀ فکری جابری»، کوشش شده واژگان کلیدی در پروژۀ عظیم فکری این متفکر توضیح داده شود. مقالۀ ششم کتاب‌شناسی توصیفی آثار جابری را در بر می‌گیرد؛ این کتاب‌شناسی راهنمایِ شما برای بهره‌مندی بیشتر از آثار او است.

پیش از مقالات، خلاصه‌ای از احوال و زندگی محمدعابد الجابری ارائه شده تا کمی با زندگانی او آشنا بشوید.

در بخشی از کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری می‌خوانیم:

اندیشه نظام‌مند جابری را در سراسر نوشته‌هایش به خوبی می‌توان دید؛ یعنی از مبادی مشخصی آغاز می‌کند و اهداف بسیار خاصی را مورد نظر دارد و در چارچوبی مشخص و نیز با به کارگیری روش و مفاهیمی ویژه، سعی در اثبات آن‌ها دارد؛ به گونه‌ای که می‌توان تمام نوشته‌های او را به چند مفهوم محوری، فروکاست؛ برای مثال در نخستین کتاب‌های آموزشی و تئوریکی که نوشته است، رد پای بسیاری از اندیشه‌های بعدی او را می‌توان یافت. او در مراحل نخست سیر تفکرش، پاره‌ای از معضلات را مطرح کرده است و کوشیده است در مراحل بعدی، در جست‌وجوی چارچوب مناسبی برای تبیین و گشودن آن‌ها باشد؛ چنان که نطفۀ بعضی از اندیشه‌های او نیز در این مرحله شکل گرفت.

برای اثبات وحدت و انسجام اندیشۀ جابری دلایل زیادی وجود دارد از آن جمله پژوهش او دربارۀ فارابی است با عنوان «قرائت نوین از فلسفۀ سیاسی و دینی فارابی» که نخستین بار در کتاب «نظرگاهی مترقی در باب پاره‌ای از مشکلات فکری و تربیتی» (سال 1977) منتشر شد. در وهلۀ نخست ارتباط این مقاله با سایر موضوعات کتاب چندان آشکار نیست اما اگر نیک نگریسته شود خواهیم دید که مطالب یادشده جملگی به مثابه پیش‌نغمه‌های اندیشه‌های بعدی جابری به شمار می‌آیند. گرد آمدن این پژوهش‌ها در یک‌جا از سر اتفاق نیست بلکه در واقع عاملی وحدت‌بخش میان آن‌ها وجود دارد و به طور کلی آن را می‌توان جست‌وجوی دیدگاهی انتقادی دانست که جابری آن را خطیر و مترقی توصیف می‌کند. این امر خواه متعلق به میراث باشد و یا خواه به اندیشه معاصر و یا در ارتباط با برخی از معضلات تربیتی باشد، پژوهش‌های یادشده چنان که خود جابری می‌گوید «عاملی واحد آن‌ها را در کنار هم می‌نشاند و آن کوشش برای یافتن دیدگاهی است که در مقطع کنونی قادر باشد با وضوح بهتر و باتوانایی بیشتر دغدغه‌های فکری تربیتی را بیان کند.»

در واقع تمام این پژوهش‌ها تمایل و خواست جابری را در بنای گونه‌ای دیدگاه نمایان می‌کند که ما را از یک سو از بند معضلات پیشینی که از دل میراث برآمده‌اند برهاند و از سوی دیگر معضلات تربیتی را از سر راه بردارد. او به این نکته تأکید می‌کند که موضوعات مطرح‌شده در کتاب «نظرگاهی مترقی در...» نباید به گونه‌ای جدا و مستقل از هم بررسی شوند؛ به تعبیر خودش نباید اندیشمند عرب غرق این مسائل شود، زیرا شایسته نیست که میراث به تنهایی دل‌مشغولی ما باشد.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
حیات علمی جابری
ویژگی‌های اندیشۀ جابری
مقدمه‌ای بر چالش سنت و تجدد
روشنفکری در مغرب و مشرق عربی
معضل رابطۀ سنت و تجدد در جهان عرب
از منظر محمدعابد الجابری
روش جابری در مواجهه با مسئلۀ سنت و تجدد
مفاهیم کلیدی در پروژۀ فکری جابری
کتاب‌شناسی توصیفی جابری

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات سوره مهر
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات180
زبانفارسی
شابک978-600-03-0105-7
موضوع کتابکتاب‌های فرقه‌های اسلامی، کتاب‌های کلام و عقاید
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری

برای دریافت کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.