معرفی و دانلود کتاب جهنم واقعی: جنگ شهری از استالینگراد تا عراق
برای دانلود قانونی کتاب جهنم واقعی: جنگ شهری از استالینگراد تا عراق و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب جهنم واقعی: جنگ شهری از استالینگراد تا عراق
کتاب جهنم واقعی: جنگ شهری از استالینگراد تا عراق اثر لوئیز ای. دیمارکو، با هدف بررسی وضعیت تکامل میدانهای جنگ شهری در طول نیمهی دوم سدۀ بیستم و دههی اول سدۀ بیست و یکم، به رشته تحریر درآمده است.
علاقه و دلبستگی لوئیز ای. دیمارکو (Louis A DiMarco) به علوم نظامی و همچنین درگیریهای کشور عراق و سوریه با گروه تروریستی داعش، سبب شدند تا وی دست به قلم برده و کتاب جهنم واقعی: جنگ شهری از استالینگراد تا عراق (Concrete Hell: Urban Warfare From Stalingrad to Iraq) را در خصوص تاریخچه و بررسی جنگهای شهری خلق کند.
صرف نظر از اساس دیدگاه هر شخص نسبت به آینده، باید معتقد بود که به هنگام توصیف گذشته، آینده نیز شرح داده میشود. حال اینکه بر روی رقابت میان قدرتهای بزرگ جهانی مانند ایالات متحده و چین باشد یا یک مبارزهی مداوم بین نیروهای اسلام رادیکالی و غرب. قرن بیست و یکم را میتوان قرن نبرد و ضدیت نامگذاری کرد. باید این باور را داشت که قسمت اعظم این کشمکشها در شهرها اتفاق خواهد افتاد و کلید درک کشمکشهای آینده در میدانهای جنگ شهری گذشته به تصویر کشیده شده است.
مناطق شهری غالباً اهداف استراتژیکی کاملاً مهمی هستند. آنها اکثراً توجه رهبران سیاسی دو طرف جنگ و جمعیت غیرنظامی را نیز به خود جلب میکنند. آنان بیشتر اوقات دارای ارزشی سیاسی هستند که اهمیت استراتژیکی بالاتری نسبت به برتری نظامی کاملاً مادی دو طرف دارد. بنابراین پیش و در طول نبردهای شهری باید هماهنگی کاملی بین الزامات و اعمال تاکتیکی و اهداف استراتژیکی وجود داشته باشد.
فرماندهان عملیاتی رابطه میان سطوح تاکتیکی و استراتژیکی جنگ را ایجاد میکنند و اکثرا درک آنها و ادغام دو سطح مختلف جنگی توسط آنها برای پیروزی در میدان جنگ شهری بسیار حیاتی است. گذشته، خیلی از تاکتیکهای مهم نبردهای شهری را نشان میدهد. بسیاری از تکنیکهای تاکتیکی شهری که برای پیروزی لازم هستند در طول نیم قرن گذشته به وجود آمدهاند. این تکنیکها شامل لزوم نبرد کاملاً تسلیحاتی است که خود آن نیز شامل مجموعهای از قابلیتهای به همان اندازه مهم و گوناگون مانند نیاز به زره و لزوم تک تیراندازان آموزش دیده است.
یکی دیگر از نیازهای تاکتیکی اخیر که خود را در محیط شهری پیچیده حیاتی نشان داده است، انطباق سرویس اطلاعاتی جامع در تجزیه و تحلیل و درک مولفهی انسانی محیط خواهد بود. همچنین نبردهای شهری گذشته الزامات استراتژیکی و عملیاتی برای نبرد شهری موفقیتآمیز را تعریف میکنند. یکی از ملزومات عملیاتی ابتدایی برای پیروزی در نبرد شهری، تفکیک کردن مبارزان دشمن درون شهر است.
تاریخچهی مبارزهی شهری نشان میدهد که وقتی دشمن تنها ماند، پیروزی در راه است. اما وقتی دشمن در نبرد شهری از حمایت خارجی جدا نیست، پیروزی، بسیار سخت یا غیرممکن خواهد بود. یکی از استنباطهایی که میشود از کتاب تاریخی جهنم واقعی کرد این است که در بیشتر اوقات نبردهای خارج از شهر برای جدا کردن دشمن از گروه حمایت کننده، نسبت به جنگ واقعی خانه به خانه در داخل شهر دشوارتر بوده، منابع بیشتری مصرف کرده و تعیین کنندهتر است.
در آخر میتوان گفت با مطالعه این کتاب پی خواهید برد که در جنگهای کنونی (سوریه) تاکتیک جدیدی رخ نداده است.
در بخشی از کتاب جهنم واقعی: جنگ شهری از استالینگراد تا عراق میخوانیم:
جنگ شهری، اصطلاحی نظامی میباشد که توجه بینظیری را قبل و بعد حمله به عراق در سال 2003 به خود جلب کرد. این اصطلاح به معنای انجام عملیاتهای نظامی در شهرها میباشد. هنگامی که ارتش ایالات متحده با عراق در سال 2003 وارد جنگ شد، عموم مردم و ارتش آمریکا از نبرد شهری هراس داشتند و نگران چالشهای مطرح شده توسط آن بودند. ارتش آمریکا با اینکه در مورد توانایی برای جنگیدن و پیروزی در نبرد مانور خودروهای زرهی کاملاً به خود اطمینان داشت، در مورد جنگ شهری زیاد مطمئن نبود. برای ارتش آمریکا این نوع از جنگ جدید، مبهم و به خصوص نابهکارانه مینمود که از لحاظ تاریخی برای آن آماده نبودند. ارتش آمریکا کاملاً نسبت به این قضیه هشیار بود.
شایع شدن چنین دیدگاهی در سال 2003 تعجب آمیز نیست از آنجا که به طور کلی دانش تاریخی در میان عموم مردم و حتی بعضی از نظامیان حرفهای بسیار اندک است. ولی در واقع جنگ شهری یک پدیدهی جدید نیست. ارتش آمریکا تجربهی نسبتاً کافی در این زمینه دارد و با اینکه جنگ شهری مانند هر جنگ دیگری میتواند بیرحمانه و پرهزینه باشد، هزینه و خشونت آن نسبت به جنگ در دیگر محیطها زیاد بالا نیست. جنگ شهری قاعدهای معمول برای ارتش آمریکا در عراق در طول سالهای 2003 تا 2011 شده بود. ماهیت این عملیاتها درعراق از جمله تاکتیکها و زمینههای عملیاتی و استراتژیکی، گسترش طبیعی گونهای از جنگ شهری بود که در طول نیمهی دوم قرن بیستم از جنگ جهانی دوم به بعد به وجود آمد. جنگ شهری مدرن از بسیاری جهات، متفاوت از جنگ شهری انجام شده در طول تاریخ جنگ نیست. با توجه به این موضوع که جنگ چگونه در طی دهههای اخیر قرن بیستم تحول یافته، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که میدان جنگ شهری پیچیده، محیط رایجی برای جنگ در قرن بیست و یکم خواهد بود. اگر این حرف درست باشد، میتوان گفت که تاریخ نظامی در حال "پسروی به سمت آینده" است زیرا یکی از بررسیهای انجام شده بر روی تاریخ نظامی نشان میدهد که جنگ شهری از قدیم متداول بوده است و در اصل حتی بیشتر از نبرد کلاسیک در فضای باز در تارخ جنگ مرسوم بوده است.
فهرست مطالب کتاب
دیباچه
فصل اول: جنگ شهری، گذشته و آینده
فصل دوم: یک شکست عملیاتی
استالینگراد، 1942
ارتش شوروی از تخریب جلوگیری میکند
نبرد هیتلر
دام شوروی
شیوهی تاکتیکی آلمان
گروههای غافلگیری شوروی
شکست در نبرد
فصل سوم: جنگ شهری آمریکایی
آخن، 1944
پیشروی به سمت مرز آلمان
نقشهی تسخیر آخن
محاصرهی شهر
تاکتیکهای آمریکا
مقایسه با استالینگراد
فصل چهارم: جنگ شهری از طریق دریا
اینچون و سئول، 1950
یک جنگ سرد پرحرارت
گریز زدن به سئول
پیشروی به سمت سئول
یک نبرد سیال
سیاست و جنگ شهری
فصل پنجم: جنگ شهری پیچیده
نبرد برای هوئه، 1968
حملهی تت
نبردی چهار مرحلهای
ضد حملهی اولیهی آمریکا
نبرد در شهر قدیمی
عملیاتهای شمال شهر
تکنیکهای مانوری جدید
پیروزی تاکتیکی، شکست استراتژیکی
فصل ششم: جنگ در قصبه
نبرد الجزیره، 57-1956
نبرد
مکتب جنگ انقلابی
تاکتیکهای ضد شورشی
بازگشت FLN
شکنجه
پیروزی استراتژیک در برابر پیروزی تاکتیکی
فصل هفتم: جنگ شهری درازمدت
عملیات بنر (Banner)، 2007-1969
وضعیتی پیچیده
حفظ صلح
مبارزه با شورش
حفظ نظم و آرامش
تاکتیکهای ضد شورشی شهری
نقش ارتش در شورش شهری
فصل هشتم: دام مرگ شهری
ارتش روسیه در گروزنی، 1995
در مسیر گروزنی
حملهی غافلگیرانهی خیابانی
تاکتیکهای متفاوت
کنترل اطلاعات
فصل نهم: حمله به پناهگاه شهری
عملیات سپر دفاعی و نبرد بر سر جِنین، 2002
معضل کرانهی باختری
تهاجم IDF به قلعهی تیگارت عرفات
عملیاتهای اطلاعاتی و قتل عام
تاکتیکهای نبرد در قصبه
عملیاتهای امنیتی IDF
فصل دهم: جنگ شهری اصولی
"آمادگی اول" در رمادی، 7-2006
سرچشمهی آمریکا ستیزی
یک نقشهی جدید
نبردی آرام ولی سیستماتیک
بیداری
نمونهی رمادی
فصل یازدهم: نبرد شهری در قرن بیست و یکم
فهرست کتب مربوطه
واژه نامه
دربارهی نویسنده
فهرست راهنما
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب جهنم واقعی: جنگ شهری از استالینگراد تا عراق |
نویسنده | لوئیز ای. دیمارکو |
مترجم | سید علی موسوی |
ناشر چاپی | انتشارات نسل روشن |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 233 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-95814-2-9 |
موضوع کتاب | کتابهای استراتژی نظامی، کتابهای تاریخ سیاسی |
درباره محاصره سارایوو در جنگ بوسنی 1996
تسخیر خرمشهر در جنگ ایران عراق 1980
آزاد سازی خرمشهر 1982
همچنین به یکی از رکنها اصلی همیشگی در جنگ به خصوص جنگ شهری اشارهای نشده. این رکن که به نام جنگ روانی آن را میشناسیم از جنگهای شهری از قرون وسطا تا عصر مدرن تاثیرات بسیاری در سرنوشت جنگها داشته که باعث تضعیف نیروها میشود.
مانند تجاوز به زنان به دار آویختن اجساد و شعار نویسی............
یکی از نواقص این کتاب نبود نقشههای خوانا و واضح در این کتاب بود.