معرفی و دانلود کتاب آموزش برنامهریزی شهری: شروع، جنبش جهانی و چشم انداز آینده
برای دانلود قانونی کتاب آموزش برنامهریزی شهری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب آموزش برنامهریزی شهری: شروع، جنبش جهانی و چشم انداز آینده
کریستوفر سیلور و آندره آی. فرانک در کتاب آموزش برنامهریزی شهری به بررسی روند آموزشی رشته شهرسازی و زیرشاخههای آن در کشورهای مختلف میپردازند. رشته برنامهریزی شهری از دیرباز تاکنون دچار تغییر و تحولات بسیاری شده که در این اثر به تفصیل درباره آن شرح داده شده است.
درباره کتاب آموزش برنامهریزی شهری:
مشکلات شهرنشینی و افزایش دردسرهای آن پیرامون مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، زیست محیطی و... نیاز به برنامهریزی شهری را دو چندان کرده است. ضرورت توجه به این رشته و اهمیت جایگاه آن بر همگان عیان است اما به دلیل ماهیت بین رشتهای بودن، تصمیمگیریهای درست برای برنامهریزی روند آموزشی این رشته کار چندان آسانی نیست.
مهمترین مساله که در این زمینه مورد توجه قرار میگیرد، ساختارهای حاکم بر جامعهای میباشد که قرار است این رشته در آن تدریس شود. افزایش مراکز آموزش تدریس این رشته در جوامع پیشرفته حکایت از اهمیت بالای این موضوع دارد. کتاب آموزش برنامهریزی شهری (Urban Planning Education) به عنوان یکی بهترین مراجع آموزش این رشته شناخته میشود که مطالب آن توسط آندره آی. فرانک (Andrea I. Frank) و کریستوفر سیلور (Christopher Silver) گردآوری و تالیف شده است. مهمترین انگیزه آنان از انتشار این کتاب آموزش، تدریس و معرفی رشتهی برنامهریزی شهری به طور کامل و دقیق به فعالان این حوزه بوده است.
این کتاب سه بخش کلی و 22 فصل دارد. در بخش اول تدریس و آموزش برنامهریزی شهری در کشورهای عمدتاً پیشرفته بررسی میشود. بخش دوم کتاب با عنوان «جنبش جهانی نوظهور» از مرحله گذار آموزش و تدریس رشته برنامهریزی شهری سخن میراند و توضیح میدهد که پس از کشورهای توسعه یافته، کشورهای در حال توسعه نیز با ایجاد انجمنهای خصوصی و دولتی و سایر مراکز آموزشی مشابه، روند تدریس و آموزش این رشته را شروع میکنند.
در بخش سوم کتاب با عنوان «پیشبینی روند آینده» مفاهیم جدید در رشته برنامهریزی شهری یا شهرسازی مانند برنامهریزی مشارکتی، توسعه پایدار شهری، استفاده از نرم افزارهای تخصصی و غیره برای تغییر در روند آموزش و تدریس این رشته نگارش شده است؛ تغییرات مهمی که با هدف کاربردی کردن این رشته و نشان دادن لازمه وجود متخصصان رشته برنامهریزی شهری صورت گرفته است.
کتاب آموزش برنامهریزی شهری مناسب چه کسانی است؟
مطالعه این کتاب به دانشجویان، متخصصان و علاقهمندان به حوزه برنامهریزی شهری و فعالان در زمینه عمران و معماری پیشنهاد میشود. این اثر برای شهرنشینان، جغرافیدانان، برنامهریزان شهری، مهندسان و معماران و اساتید دانشگاه میتواند کاربردی و مفید باشد.
در بخشی از کتاب آموزش برنامهریزی شهری میخوانیم:
در 1955 دولت مرکزی شروع به تأمل در مورد نسخه برداری کورکورانه از مدل شوروی کرد. دانشگاه تونجی برای ایجاد برنامه جدیدی تحت عنوان "برنامه ریزی شهری" تحت بخش معماری خود اقدام کرد و بلافاصله توسط وزارت آموزش و پرورش تأیید شد. در سال، 1956 دانشجویان در رشته "برنامه ریزی شهری" جذب شدند و برنامه درسی جدیدی را دنبال کردند که از مدل پلی تکنیک به یک الگوی هنری-زیباتر منتقل شد. یک آزمون هنری به عنوان پیش شرط برنامهریزی دانشجویان اضافه شد. اولین برنامه آموزشی 2 ساله برای دانشجویان برنامهریزی ارائه شده توسط دانشکده معماری تفاوت چندانی با برنامه معماری آن نداشت.
از آن زمان استودیوهای طراحی در طول 5 سال، از طراحی معماری، طراحی محدوده مسکونی گرفته تا برنامه ریزی منطقهای، به مرکز آموزش برنامهریزی تبدیل شدهاند. دورههای فوق برنامه در تابستان از کارگاههای ساختمانی و ساختمانی به روش نقشهبرداری و برنامهریزی شهر تغییر یافت. سخنرانان اقتصاد مربوط به ساخت و ساز شهری توسط پزشکان از دفتر ساخت و ساز شهری شانگهای ارائه شده است.
در دوره برنامه پنج ساله اول برخی از مدارس نخبه معماری، یعنی دانشگاه تسینگوا و دانشگاه تیانجین، پس از سه سال آموزش معماری، برنامهریزی شهری را به عنوان یک تخصص برای دانشجویان ارشد ارائه دادند. یک سال دیگر آموزش برنامهریزی به عنوان یک گرایش، از جمله برنامهریزی منطقهای و مهندسی زیرساختهای شهری، تفاوت بین برنامهریزی به عنوان یک برنامه مستقل یا یک تخصص به عنوان بخشی از یک رشته در معماری را ایجاد کرد.
فهرست مطالب کتاب
فصل 1- مقدمه
قسمت اول: آغازین
فصل 2- ریشههای آموزش برنامه ریزی: مروری کلی
فصل 3- گروه طراحی مدنی در دانشگاه لیورپول و لور آن استادان: نفوذ و میراث گسترده تر
فصل 4- آموزش برنامه ریزان درام آی تی: هشت دهه تغییر شهرها
فصل 5- ژاکلین تیرویت و بین المللی سازی آموزش برنامه ریزی
فصل 6- شش دهه آموزش برنامه ریزی در چین: کسانی که برنامه ریزی شده و برنامه ریزی نشدهاند
فصل 7- آموزش عالی و بازسازی پس از جنگ: اولین برنامههای برنامه ریزی استرالیا
فصل 8- آموزش برنامه ریزی در برزیل
قسمت دوم: جنبش جهانی نوظهور
فصل 9- تطبیق، تغییر و تعریف نقشهای جدید: آموزش برای یک زمینه حرفهای بالغ
فصل 10- مشارکت در برنامه ریزی آموزش: انجمن مدارس برنامه ریزی آفریقا
فصل 11- تغییر پارادایم برنامه ریزی در دوران گذار از توسعه شهری به مدیریت در کره
فصل 12- توسعه آموزش برنامه ریزی در لهستان پساکمونیستی
فصل 13- پیشرفت آموزش برای حرفه ایهای برنامه ریزی در کشور استونی
فصل 14- آموزش برنامه ریزی در بنگلادش
فصل 15- نقش آموزش برنامه ریزی در عصر تمرکز زدایی و دموکراسی سازی
قسمت سوم: ترسیم روندهای آتی
فصل 16- تجسم آینده برنامه ریزی و آموزش برنامه ریزی
فصل 17- مشارکتهای آموزشی به منظور نوآوری در جامعه
فصل 18- کارگاه مشارکتی میان رشتهای
فصل 19- آموزش برنامه ریزی از طریق فناوری
فصل 20- آموزش رمز گردانندگان در دنیای پسا پایداری
فصل 21- آیا برنامهها برنامه ریزی آنچه را که دانشجویان برنامه ریزی نیاز دارند ارائه میدهند؟
فصل 22- نتیجه گیری
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب آموزش برنامهریزی شهری: شروع، جنبش جهانی و چشم انداز آینده |
نویسنده | کریستوفر سیلور، آندره آی. فرانک |
مترجم | اسماعیل امیدعلی، وحید زمانی |
ناشر چاپی | انتشارات شهرسازی |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 487 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-96861-9-5 |
موضوع کتاب | کتابهای معماری، کتابهای مهندسی عمران، کتابهای دانشگاهی، کتابهای مهندسی شهرسازی |