نقد، بررسی و نظرات کتاب قصه تراپی - شاهین شرافتی

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
یعقوب صمصامی
۱۴۰۳/۱۰/۱۱
در این کتاب با بیست داستان با بیست اختلال روان شناختی آشنا میشیم که بعضی ها برامون خیلی آشنان و بعضی ها تازگی دارن و شاید بعضی هاش از نظرمون اصلا اختلال نباشن. داستان کسی که تصمیم های لحظه ای میگیره و بعد نظرش عوض میشه و از این شاخه به اون شاخه میپره، کسی که همیشه فکر میکنه مریضه، کسی که فکر میکنه همه علیهش توطئه میکنن، کسی که روابط عمومی ضعیفی داره، زنی که به دنبال جلب توجه است، وابستگی شدید فرزند چهل ساله به مادرش، کسی که افسردگی داره و کسی که اضطراب شدید داره تعدادی از اختلالاتی هستن که نویسنده در قالب داستان هایی کوتاه بهشون پرداخته و با اونا آشنا میشیم. هدف از این داستان ها فقط شناخت این اختلالات هست و نه ارائه ی روش درمانی. قسمت آخر کتاب، ضمیمه آشنایی با اختلالات، باعث میشه که درک بهتری از هر داستان و اختلالی که بهش دچاره داشته باشیم و به درک بهتر داستان بسیار کمک میکنه. در کل کتاب خوب و قابل قبولی بود که ارزش خوندن داره .
Bibliophilia
۱۴۰۳/۰۸/۰۲
کتاب واقعاً جالبی بود! یکی از نکات برجسته‌اش این بود که هر اختلال روانی رو با یک داستان و قصه به تصویر کشیده. این روش باعث می‌شد که من نه تنها اطلاعات بیشتری درباره‌ی این اختلالات به دست بیارم، بلکه احساس همدلی بیشتری هم نسبت به افرادی که با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند، پیدا کنم.
وقتی داستان‌ها رو می‌خوندم، انگار داشتم زندگی این افراد رو از نزدیک تجربه می‌کردم. هر شخصیت با چالش‌های خاص خودش روبرو بود و نویسنده به طرز هنرمندانه‌ای تونسته بود احساسات و افکار اون‌ها رو منتقل کنه. این باعث می‌شد که من بیشتر درک کنم که هر اختلال فقط یک برچسب نیست، بلکه پشتش یک داستان انسانی وجود داره.
به نظرم این شیوه‌ی روایت، نه تنها اطلاعات علمی رو به شکل جذاب‌تری ارائه می‌ده، بلکه به ما کمک می‌کنه تا به عنوان یک فرد در جامعه، دیدگاه بهتری نسبت به افرادی که با این اختلالات مواجه هستند، پیدا کنیم. این کتاب واقعاً ارزش خوندن داره و به هر کسی که بخواد درک عمیق‌تری از روانشناسی و انسانیت داشته باشه، توصیه می‌کنم.