نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی جریان‌های پنهان خانوادگی - افسانه نجم آبادی

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
کروکودیل خاموش
۱۴۰۴/۰۱/۰۹
کتاب «جریان‌های پنهان خانوادگی» یک اثر تحلیلی و در عین حال شخصی است که به بررسی تغییرات عمیق و بنیادین در مفاهیم عشق، ازدواج و زندگی خانوادگی در ایران اواسط قرن بیستم می‌پردازد. این کتاب با الهام از تجربه‌ی شخصی نویسنده و کشف خواهر ناتنی‌اش، به موضوع چندهمسری و تحولات آن در جامعه‌ی ایرانی می‌پردازد. نجم‌آبادی، با استفاده از روایتی صادقانه و بی‌پرده از داستان خانواده‌ی خود، به تحلیل گذار از سنت‌های چندهمسری به تک‌همسری و تأثیرات آن بر ساختار خانواده‌ها می‌پردازد. او نشان می‌دهد چگونه در طبقه‌ی متوسط نوظهور شهری تهران، ایده‌ی «ازدواج از سر عشق» و «تک‌همسری» به تدریج جایگزین الگوهای سنتی می‌شود. نجم‌آبادی از طریق بررسی منابع ادبی مانند رمان‌ها، نمایشنامه‌ها، روزنامه‌ها و همچنین آثار فرهنگی مانند لباس عروسی، نامه‌های عاشقانه و عکس‌های خانوادگی به بررسی این دگرگونی‌ها می‌پردازد. کتاب همچنین به تغییرات معماری در شهر تهران و نقش آن در شکل‌گیری خانواده‌های جدید اشاره دارد. نویسنده بر این نکته تأکید می‌کند که چگونه در طول یک نسل، چندهمسری که رویه‌ای علنی و مقبول بود، به تابو تبدیل شده و این تغییر چشمگیر چه تأثیراتی بر روابط خانوادگی و اجتماعی داشته است.
علیرضا
۱۴۰۳/۰۵/۳۰
اوکی؛ مسائل جنسی در کشوری جنسیت زده چیزی که بودیم چیزی که هستیم و چیزی که خواهیم بود. نمیتونیم بدون نگاه انداختن به گذشته مون تنها به سمت آینده پیش بریم و به چیزی که هستیم و داریم میشیم افتخار کنیم. به نظرم با اثری فاخر در این زمینه رو به رو هستیم که جای تامل و اندیشیدن بسیار داره.
آرزو جمالان
۱۴۰۳/۰۷/۱۶
تاریخ و فرهنگ لایه‌های پنهان زندگی اجتماعی ایران از داستانهایی است که هر خانواده‌ای و با هر قدمتی داستانهایی دارد که جذاب و شنیدنی است.
لیلا م
۱۴۰۳/۰۳/۰۱
تحقیق جالبی است موضوعات متفاوت ایجاد جذابیت میکند. توصیه میکنم در دو سه بخش گوش بدید دچار خستگی نشید ولذت ببرید. خسته نباشید و سپاسگزارم.
فائده مرادی
۱۴۰۳/۰۷/۱۷
نویسنده زیاد زحمت کشیده بودولی برای من زیاد جذاب نبود و مطالب خیلی پراکنده بود
گلناز عالیان
۱۴۰۳/۰۲/۱۲
دوست نداشتم... خسته کننده، مطالب پراکنده بدون انسجام... پیشنهاد نمیکنم