نقد، بررسی و نظرات کتاب روانشناسی باور - نانسی اس. کیم
4.5
241 رای
مرتبسازی: پیشفرض
Maryam Eskafi
۱۴۰۲/۰۹/۱۶
10
یکی از ارزشها و امتیازات این کتاب اینه که به طور علمی درباره باور و نحوه شکل گیری و مخصوصا روشهای تغییرش که خیلی کار دشواری است توضیح داده همیشه باور را تو کلاسهای موفقیت یا قانون جذب دیده و شنیده بودم ولی دنبالی منیع علمی بودم که بتونم بهش تکیه کنم هرچند کمی ترجمه و متن کتاب مشکل داره و روان نیست اما بازم خیلی قابل فهم و ارزشمنده مخصوصا اگر پدر مادران عزیز که بچه زیر ۱۲ سال دارند اینو بخونند میتونند بچههایی مستقل و متفکر تحویل جامعه بدن که وقتی بزرگ شدند از تربیت پدر مادرشون ناراضی نیستند و مشکلات کمتری را تجربه میکنند نسبت به کسانی که والدین شون بدون توجه به چگونگی شکل گیری باورها در ذهن فرزندشون از روشهای اشتباه اونا را تربیت میکنند و وقتی بچه بزرگ میشه انقدر دیره برای تغییر که ممکنه تا آخر عمر اون باورها دست از سرش برندارن واقعا خوندن این جور کتابها خیلی برای تک تک افراد جامعه لازمه
"روانشناسی باور" نوشته نانسی کیم، به بررسی تأثیر باورها و اعتقادات بر رفتار و احساسات انسان می پردازد. این کتاب به تحلیل عمیق تری از اینکه چگونه باورها شکل می گیرند، تغییر می کنند و بر زندگی روزمره ما تأثیر می گذارند، می پردازد. کیم به خوبی از داده ها و تحقیقات علمی برای پشتیبانی از ادعاهای خود استفاده کرده است. او به بررسی نظریه های مختلف روانشناختی و اجتماعی می پردازد که به فهم بهتر باورها کمک می کند. یکی از نقاط قوت کتاب، توانایی نویسنده در روشن کردن چگونگی شکل گیری باورها و تأثیر آن ها بر تصمیم گیری ها و رفتارهاست. با آوردن مثال های واقعی و عملی، توانسته است مفاهیم را ملموس تر کند و به خوانندگان کمک کند تا ارتباط بهتری با موضوع برقرار کنند. ولی در کل کتاب خیلی تخصصی و برای عموم خواندش سخت هست.
کتاب روانشناسی باور اثر نانسی اس. کیم، کتاب تخصصی و علمی است. مخاطب خاص خود را می طلبد. علمی و عملی است. مطالب آن با تخصص رشته روانشناسی رفتاری و جامعه شناسی و علوم مرتبط با آن نگارش شده است. جمله بندی و متن برای همگان قابل درک نیست و تفکر را می خواهد و سنگین است و حوصله مخاطب عام را سر می برد. نانسی اس. کیم در باور خود به سازش با این حال نیکو و تک از باورش از نگاه اول انسانی پرداخته است. باور نانسی، با اعداد و آمار، مرجعیت کتابش را پیش برده است. از نظریه پردازان سیاسی و اجتماعی و روانی تطابق آورده است. و چنان فکر و باور را در هم درگیر کرده است که گویی خواننده آن دوران را می تواند مجسم کند. در اواسط کتاب متون کمی متعادل تر و عامیانه تر می شود و جنبه همگانی به خود می گیرد البته کمی.
نویسنده متن صریح و کاملی را پیرامون روان شناسی باور نوشته است. او دیدگاههای زیربنایی اخلاقی و سیاسی ما را کاوش میکند، ما را به وادی کوتهبینی، نظریههای توطئه، انکار آبوهوا و اعتقادات ماوراءالطبیعه رهنمون میکند و اهمیت شگفتانگیز فرضیات اصلی ما را در دنیای واقعی در مورد ماهیت ذهن، ارادهٔ آزاد و امکان انسان آشکار میسازد. او توضیح میدهد که چرا عقاید ما در برابر تغییر بسیار مقاوم هستند، اما همچنین نشان میدهد که چگونه میتوانند اصلاح شوند. معتقدم این کتاب میتواند ذهن را تغییر دهد.
اینایی که گفتن برای موفقیت خوبه و انگیزشیه حالشون واقعا خوبه؟ اصلا کتاب رو خوندن؟ این کتاب داره نحوه شکل کیری باورها رو در انسان با پژوهشهای علمی مطرح میکنه اونوقت چطور به کتاب انگیزشی ربطش دادید؟؟؟؟؟ ترجمه البته اصلا خوب نیست و یک جاهایی بابد رفت و زبان اصلی رو نگاه کرد تا بفهمی چی کفته
والا مسئله دانش ما از باور یه چیزه و اینکه دانش تبدیل بشه عمل چیز دیگه است. کتاب دانش لازم درباره ماهیت روانشناسی باور میده اما تضمینی نیست که به خواننده در تغییر کمک کنه. چون باور از دانش نمیاد از تجربههایی میاد که باعث افزایش باورمون به خودمون میشه و بعدش خوندن این کتاب میتونه در استفاده درست از تجربههامون در تغییر باورهامون کمک کنه.