نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی داستان دو شهر - چارلز دیکنز

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
آبتین حاجی پور
۱۴۰۱/۰۶/۱۵
در میان همه رمان‌هایی که هرکسی خوانده این رمان مسلما متمایز و فراموش نشدنی خواهد بود. اگرچه ممکن است دو کتاب اول چندان تکان دهنده به نظر نیاید اما در کتاب سوم وقایع گذشته ماهیت خود را افشا می‌کنند و چارلز دیکنز قدرت واقعی خود را به رخ می‌کشد.
انقلاب فرانسه و در کل ماهیت هیجانی و پر از خشم و بدون خرد انقلاب موضوع اصلی کتاب داستان دو شهر است. اعدام، شکنجه، کشتار بیرحمانه و خشم‌هایی که ریشه‌های عمیق در سال‌ها فقر و تنگدستی دارند در این کتاب به زیبایی تشریح شده است. باید به یاد داشت خصیصه اصلی نویسندگان بزرگی مانند چارلز دیکنز  این است که جدای از قدرت بالای قلم و تصویر سازی‌های بدیع، مسائل و موضوعاتی را مورد بررسی قرار می‌دهند که فراتر از مسائل شخصی و عاطفی است. همانند ویکتور هوگو در بینوایان و کلود ولگرد، و تولستوی در رستاخیز، چارلز دیکنز در کتاب داستان دو شهر فقر اجتماعی، فاصله طبقاتی، و استثمار طبقه فرودست از طرف طبقه صاحب سرمایه مورد بررسی و نقد قرار گرفته است.
دیکنز در این داستان ضرورت بیداری اجتماعی و اصلاح دادگاه‌ها و نحوه رسیدگی به جرایم، اهمیت شکل گیری نهادهای قانونی، سندیکاهای کارگری، برابری اجتماعی و رفع ظلم و ستم را به زیبایی به تصویر می‌کشد.
در کنار این مسائل اصلی موضوعات عاطفی و عشق و عاشقی‌های زمینی نیز لطافت و لطف رمان را دوچندان می‌کند که خواننده را سر ذوق و لذت می‌اورد
حمیدرضا صدرائی
۱۴۰۲/۱۱/۱۱
باز هم یک اثر تاریخی و این بار در قالب یک داستان عشقی، دیکنز در این داستان به مهمترین برهه تاریخی کشور فرانسه یعنی فتح زندان باستیل و سرانجام انقلاب کبیر فرانسه که سرنوشت کشور و مردم فرانسه رو تغییر داد اشاره کرده و‌ همچنین بسیار هنرمندانه وضعیت یک کشور و مردمش بعد از پیروزی انقلابی از نوع کلاسیک در کشورشون رو نمایش داد و این بار با گنجاندن یک داستان عشقی در متن اصلی قصه برای جذابیت بیشتر، او در این مسئله مهم تاریخی به صورت غیر مستقیم به خواننده فهماند انقلاب‌های کلاسیک مثل انقلاب شوروی و فرانسه و سایر انقلاب‌های این چنینی تقریبا تشابهات فراوانی با هم دارند (گویی سناریوی تمام این انقلاب‌ها توسط فرد یا افراد یکسانی نوشته میشه) و در نهایت در اکثر این انقلاب‌ها خواسته‌های مردم که بانیان اصلی انقلاب هستن تامین نمیشه و‌ همیشه یک سری انسان موج‌ سوار و‌ سوء استفاده گر برنده این نوع انقلاب‌ها هستند. در هر صورت داستان جالبی بود.
Ismail Faghihi
۱۴۰۲/۱۰/۱۸
چارلز دیکنز ۱۸۱۲-۱۸۷۰ (نویسنده غیر محبوب من در اوج کتاب خوانی)
دیکنز پسرک فقیر و درنهایت خبرنگار نویسنده‌ی قابلی شد که الان جزئی از نویسنده‌هایی است که باید تمامی کتاب‌هایش را مرور کنم. کتاب‌هایی هستند که باید به سن خاصی رسید تا عمق مطلب را درک کرد، مثل کتاب‌های «جورج اورول» و چارلز دیکنز را وقتی شروع کردم که هنوز در دوران نوجوانی بودم و نثر سنگین و داستان‌هایی که از قلب جامعه روایت می‌شد برایم خسته کننده و کسالت بار بود. اما بعد از گذشت سالیان تبدیل شدند به موضوعات مورد علاقه من.
یکی از معروف‌تربن کتاب‌های چارلز دیکنز که همیشه از خواندنش ابا می‌کردم اما کمتر جایی بود که اسم چارلز دیکنز بیاید و سخنی از این کتاب نباشد. کتابی که به واسطه تصاویر لختی که از جامعه ارائه می‌دهد تا مدت‌ها در ذهن خواننده خواهد ماند.
داستان مردمان عادی، اشراف‌زاده‌ها، رعیت‌های مفلوک که هر کدام داستان خود را دارند و با شهر خواندن دو کشور مهم آن زمان (انگلستان و فرانسه) آن را به کل دنیا تعمیم می‌بخشد. کمتر کسی است که جمله «اگر نان ندارید، کیک بخورید» از مری آنتوانت ملکه وقت فرانسه به هنگام انقلاب بزرگ فرانسه را نشنیده باشد. کتاب شما به اعماق فاجعه فاصله طبقاتی آن دوران می‌برد بی آنکه قضاوتی سیاه و سفید داشته باشد. خوب‌ها خیلی هم خوب نیستند و بد‌ها نیز. در هر جایی و هر طبقه‌ای از انسان‌ها هیولاهایی وجود دارند و فرشتگانی که ممکن است در لباس یک قبر دزد یا یک آدم عادی باشند. آدم‌هایی که تغییر می‌کنند به سمت بهتر شدن و بدتر شدن. قدرت عامه مردم که با پروپاگاندها اشک می‌ریزند و دوباره به همان دلیل آدم‌های زنده را در خیابان سلاخی می‌کنند و بر جسد آن‌ها جشن می‌گیرند.
M R
۱۴۰۱/۰۶/۳۰
از شنیدن این کتاب بسیار بسیار لذت بردم. حقیقتا شایسته ست عنوان شاهکار داشته باشه و صد البته از چارلز دیکنز چنین انتظاری بی جا نیست. یک داستان درام که در بستر تاریخ انقلاب فرانسه روایت میشه، شاید نگاه همه ما به رخ داد یک انقلاب از دید ناظر بیرونی باشه ولی در این کتاب میتونید رخدادهای عجیب و مخوف انقلاب رو از دید شخصیتی که در اون شرایط گرفتار شده تصور کنید. ماجرا از پیرمرد کفاشی که در اتاقکی مشغول کفش دوختن هست و تلاش دختر و دوست نزدیکش که اونها رو نمیشناسه برای آزاد کردن و بردنش از فرانسه به انگلستان شروع میشه و به تدریج با شخصیت‌های داستان و اتفاقاتی که از سر گذروندن آشنا میشید. علاوه بر داستان درام این خانواده فرانسوی و دوستان و اطرافیان اونها، گریزی به شرایط و اوضاع اواخر قرن ١٨ فرانسه و پیش از وقوع انقلاب و البته مدت کوتاهی بعد از پیروزی اون زده میشه. مطلبی که برای من بسیار تکان دهنده بود نتیجه و پایانی بود که در اثر خشم و سرخوردگی اجتماعی در یک جامعه بوجود میاد. ظاهرا این خشم ناشی از ندیده گرفته شدن و رنج کشیدن در ابتدا تاثیر چشمگیری نداره اما به مرور و با کهنه شدن اون زخم تبدیل به نوعی انزجار و خشونت غیرقابل کنترل میشه و ریشه‌ی همه چیز رو میسوزونه. انگار اون آدمها به نقطه‌ای میرسن که عواطف و احساسات انسانی در اونها کاملا میمیره وتنها به دنبال انتقام و نابودی میفتن. چارلز دیکنز باهنرمندی تمام دلایل این اتفاق و نتایجش رو در قالب داستانش شرح میده طوریکه بعد از خوندن کتاب حس میکنید کتابی جامعه شناسانه خوندید ولی در عین حال ارزشهای والای اخلاقی رو که یکی از شخصیت‌ها در انتهای داستان بهش دست پیدا میکنه هم عمیقا خواننده رو تحت تاثیر قرار میده. این اثر بدون شک از بهترین‌های دنیاست.
نرمین صوفی
۱۴۰۱/۰۸/۱۷
کتاب به اون شکل که تو قسمت معرفی و نظرات دوستان تعریف و نقدشده جالب نبود. بنظرم نامفهومه. خط داستانی مشخصی نداره و تعدادکاراکترا و شخصیت وهمینطوراسامی بقدری زیاده که گیج کننده س.‌ی نفرزندانی بعداز۱۸سال اززندان ازادمیشه و باتنهادخترش که اصلا همدیگرو نمیشناسن اشنا و رودررو میشه و تمام. بعدداستان سرازخونه‌ی نگهبان بانک بداخلاق درمیاره که با خانومش به تندی برخورد میکنه. بعدازی دادگاه سردرمیاره که پدرو دخترازشاهدین ماجرای مردی هستن که تازه به داستان اضافه شده و همینطور ادامه داره نمیفهمم کجای این مطالب که ربط چندانی به هم نداره برای دوستان جالب بوده که دزنظرانشون انقداغراق کردن. شاید یک مقدارته مایه‌ی فلسفه داشته باشه اما من بجزاین چیزجالب توجه دیگه‌ای ندیدیم که جذبش بشم البته سلیقه‌ای هستش و شاید با سلیقه‌ی من درتضاد هستش تشکرازتمامی دست انددرکاران که زحمت کشیدن ممنون و سپاسگذار
زهرا محسن زاده
۱۴۰۱/۱۲/۰۱
به نظر من موتور داستان خیلی دیر روشن شد. ابتدای کتاب خیلی خسته کننده و کسل کننده بود تا جایی که چندبار خواستم از ادامه منصرف بشوم.
از اواسط داستان کم کم هیجان چاشنی داستان شد و هر یک از شخصیت‌های داستان جای خود را پیدا کردند و ربط شخصیت‌ها به اصل داستان مشخص شد و قطعات پازل در کنار هم قرار گرفتند.
از اواسط داستان بود که تلخی‌های انقلاب به تصویر کشیده شد داستان تلخی بود و پایان احساسی داشت. به نظر من آخرین چپتر داستان خیلی زیبا بود وقتی که قهرمان داستان از مشاهدات بعد از مرگ میگفت.
بیان نویسنده خیلی متفاوت بود. این اولین کتابی بود که از این نویسنده می‌خواندم قبلا آشنایی به سبک او نداشتم. سبک او را دوست داشتم.
با تشکر از راوی محترم، تن صدای ایشان را خیلی دوست داشتم. بسیار مسلط قصه را روایت کردند.
و با تشکر از کتابراه
عسل
۱۴۰۲/۰۶/۰۶
پیشنهاد می‌کنم کتاب رو گوش بدید. اصلا خسته کنند نیست و آدم رو شدیدا به فکر فرومی بره. یه آدم وقتی شرایطش پیش بیاد تا چه حد وحشی و خون ریز می‌شه و ستم و ستمگر چقدر می‌تونند خشم رو در شخص ستمدیده روشن کنه که کاملا شبیه به خودش بشه. کتابهای چارلز دیکنز جادویی ند و ترجمه هم روان بود و علاوه بر روان بودن احساسات غالب بر داستان رو کاملا بیان کرده. با شنیدن این کتاب حس خشم، عشق، تنفر، آسودگی، اضطراب، تاسف، درون رو لبریز می‌کنه و این اثر پر بود از احساس‌های گوناگون و متفاوت. موزیک، و صدای جادوییه گوینده بسیار عالی بود. ممنون از عوامل سازنده و کتابراه عزیز
محمد اسائیان
۱۴۰۱/۱۲/۲۹
دیکنز به واقع یکی از بزرگترین نویسندگان دوره‌ی ویکتوریایی است. او استاد توصیف فضا، مکان و موقعیتهاست. داستان دو شهر یکی از قویترین آثار اوست که علاوه بر لذت خواندن داستان میتوان به زیبایی شرایط زمان و مکان دوره‌ی پیش و پس از انقلاب را دریافت. داستانهای دیکنز تماما به سبک رمانتیک است. پایان بندی تقریبا تمامی داستانهای او به سبک نویسندگان رمانتیک با توفیق نسبی همراه است. آثار این نویسنده همگی خواندنی و جذاب است. این داستان او نیز بسیار قابل توجه و خواندنی است.
سپاس از کتابراه و راوی خوش صدا
جلال آسائیان
۱۴۰۲/۱۲/۱۶
دورود فراوان و خسته نباشید به آقای تایماز رضوانی که با صدای گرم و دل نشین خود شنیدن این اثر زیبا را دو چندان کرده بودن. آقای چارلز دیکنز به زیبای و چیره دستی هنر نویسندگی خودشون رو به رخ همه کشیده‌اند عشق و گرسنگی. خشم و لطافت کینه و محبت فقر و نجابت زشتی و زیبایی را در کنار هم در این اثر زیبا گنجانده‌اند من اطلاعات کمی از انقلاب فرانسه داشتم از کتابراه کمال تشکر را دارم که این اثر زیبا را در اختیارم قرار داد با سپاس فراوان.
شقایق میان آبی
۱۴۰۲/۰۸/۳۰
رمان خوبی بود.. ولی ابتدای داستان خسته کننده بود و دیر رو دور میافته و شروع به روشن شدن داستان میکنه.. خیلی‌ها پیشنهاد میدادن به خوندن این کتاب اما برایه من نسبت به رمان‌هایی که خوانده بودم جذابیتش کمتر بود و طولانی.. بنظرم داستان‌های دیگه‌ی دیکنز جذابتر و قشنگتر هستن
مانی آرش راد
۱۴۰۲/۱۱/۲۰
من که شیفته‌اش شدم، به معناى واقعى شاهکار بوداز هر لحاظ. هم داستان کشش زیادى ایجاد میکرد، هم به لحاظ تاریخى دقیق و ارزشمند بود، هم معمایى و جنایى بود. به هیچ عنوان از دستش ندید. و صداى شیرین و مناسب راوى که جذابیت داستان را دو چندان کرده بود.
شیرین سلیمانی
۱۴۰۲/۰۷/۱۳
واقعیت دردناک تمامی انقلابها، در این کتاب به زیباترین شکل ممکن، به تصویر کشیده شده است. داستان چنان قوی و ارتباط مطالب چنان محکم است که شما در جای جای داستان، از این همه تبحر در شخصیت پردازی و به روی صحنه آوردنِ شخصیت‌ها در زمان و مکان مناسب، شگفت زده می‌شوید
Eti Atshani
۱۴۰۱/۱۲/۲۷
در شروع داستان، شاید کتاب به نظر جنایی یا معمایی بنظر اید، اما در انتها مسایل اجتماعی بزرگی همچو انقلاب را در بر میگیرد، و دیکنز درقالب داستان، تند خویها و قضاوت‌هایی بر مبنای خشم را مینمایاند که انسان را به تعمق وا میدارد، ممنون از زحمات همگی
سمانه وزیری امجد
۱۴۰۲/۱۰/۲۰
داستانی بسیار زیبا با داستانی جذاب و سرگرم کننده که با وجود فراز و نشیب‌های بسیار استرس زا نبود و صدا و خوانش بسیار خوب خواننده که بسیار دلنشین بود. و انتهایی که هم سبب و هم سبب شادی بخاطر مرگ هدفمند کارتن شد.
سپیده کریمی
۱۴۰۲/۰۱/۲۹
شیوه توصیف صحنه‌ها و شخصیت‌ها و همچنین رفت و برگشتی که به صحنه‌ها و شخصیت‌ها انجام می‌شد بسیار عاااالی و جالب بود.
توصیف احساسات توده مردم و واکاوی دلایل آن بی‌نظیر بود.
خواندن / شنیدن کتاب رو حتما پیشنهاد می‌کنم.
پری سا
۱۴۰۱/۰۸/۲۴
چه داستان آشنایی ست، داستان دو شهر.
ای کاش بشر یه روزی از این همه خشم و نفرت فارغ میشد و دنیا پر میشد از شخصیت‌های مثل سیدنی کارتون. بسیار لذت بردم از این شاهکار بی مثال چارلز دیکنز. صدای راوی هم خوب بود.
فرح حقیقی
۱۴۰۱/۰۷/۰۸
تا آخر کتاب را با علاقه دنبال کردم، کاش انسانها آنقدر منصف بودند که وقتی فرصت انتقام به آن‌ها داده می‌شود از افراط و تفریط بپرهیزند و عدالت را فراموش نکنند چون ظلم پایدار نیست، صدای راوی هم خیلی خوب بود.
بیتا بقالان
۱۴۰۳/۰۳/۱۸
با سلام
زمان نوجوانی فیلمها و کتابهای چارلز دیکنز را دوست داشتم ولی با این داستان زیاد ارتباط برقرار نکردم. ریتم خوانش هم بسیار کند بود که مجبور شدم دور خوانش رو زیاد کنم
ممنون از کتابراه
mohammad amin
۱۴۰۳/۰۱/۱۱
دوشهر اثر معروف دیکنز از اثار مهم کلاسیک.. این داستان یک رمان حادثه محور است. بنظرم بسیار جذاب و عالیبود. تشکر. پیرنگ و شخصیت پردازی خوبی داشت. لذت بردم. راوی هم بسیار خوب بود. ترجمه هم عالی بود.
Marieh Hosseini
۱۴۰۲/۰۸/۲۳
با کمی صبوری صحنه‌هایی جلوی چشمان شنونده پدیدار میشه که اصلا قابل پیش بینی نیستند.. قلم جذاب چارلز دیکنز با صدای آقای رضوانی هنرمند، یک اثری بسیار زیبا خلق کرد
Niyousha torjani
۱۴۰۳/۱۰/۰۲
بی نظیر بود هیچ وقت فکر نمیکردم کتابی که تو کتاب فارسی مون بابت حفظ کردن اسم خودش و نویسنده اس اذیت شدیم انقدر معرکه باشه🥰
اسما
۱۴۰۲/۱۰/۱۰
داستان تاریخی و زیبایی بود چه انسان‌های بی گناهی که بی‌گناه کشته میشدند حتما بشنوید و لذت ببرید صدای راوی هم عالی بود
Lili Razmara
۱۴۰۱/۰۹/۰۶
در اولین فرصت باید این کتاب رو دوباره بخونم و یادداشت‌برداری کنم،
نکات قابل تاَمل زیادی داره!
رعنا ابوالقاسم
۱۴۰۳/۰۵/۰۸
بینظیر بود یکی از بهترین کتابهایی که تابحال گوش داده یا خوانده بودم، بود
لیلا
۱۴۰۳/۰۱/۱۵
اول کتاب شاید زیاد نظر و جلب نکنه اما وقتی میخونی دیگه دلت نمیخواد ازش دست بکشی
سهیلا زوار
۱۴۰۲/۰۴/۱۳
بسیار عالی و خارق العاده. هر چقدر به آخر کتاب نزدیک تر میشی داستان جالب تر میشه.
لیلی راکعی
۱۴۰۲/۰۲/۰۲
کتابی بی نظیر بود انگار که برای وضع کنونی جامعه ما نوشته شده بود
هلاله احمدی
۱۴۰۳/۰۷/۰۷
شاهکار دیری از دیکنز، که با صدای گرم گوینده دلنشین‌تر شد.
Lucky A
۱۴۰۳/۰۶/۲۵
جالب بود واقعا از صدا پیشه و فضا سازی لذت بردم
محسن حاجبزاده
۱۴۰۳/۰۵/۱۶
کتاب خوب و پر هیجانی هست و داستان جالبی رو روایت می‌کنه
حمید رضا
۱۴۰۲/۰۹/۰۵
عالی بود. شخصیت پردازی و روند داستان عالی پیشرفت میره
وحید محمد پور
۱۴۰۱/۰۶/۲۱
عالی بود وجالب اگه خوب گوش کنی واقعا یه اثر عالی هستش
mehdi radi
۱۴۰۳/۱۰/۱۴
خیلی نتونستم ارتباط بگیرم
لیلا حاجی حاجی
۱۴۰۳/۰۷/۰۲
جالب بود، پر محتوا پایان یافت
امیر
۱۴۰۳/۰۶/۱۵
کتاب عالی و وقعا شگفت انگیز و جذابی بود
رضا عبدالهی
۱۴۰۳/۰۵/۱۸
فوق‌العاده زیباست داستان دو شهر 👍
هوشنگ شیرالی پور
۱۴۰۳/۰۱/۱۱
بسیار جذاب و قابل تعمق بود
Rezaeeza
۱۴۰۲/۰۸/۱۶
فوق‌العاده زیبا و فراموش نشدنی
Anahita Zarghami
۱۴۰۲/۰۳/۲۶
کتاب بدی نبود ولی اونقدرها هم جالب نیود
مژگان ذاکرین
۱۴۰۱/۱۰/۱۴
کتاب بسیار نوستالژیک وارزشمند
هاله شهیدی
۱۴۰۳/۰۲/۲۰
بد نبودجالب است
Pari Akbaribamanbigi
۱۴۰۱/۱۱/۲۲
گوینده عالی بود👍