نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی ایران دوران قاجار و برآمدن رضاخان - نیکی آر. کدی
4.1
84 رای
مرتبسازی: پیشفرض
کتاب خوبی بود و راوی هم خوب بود. ولی از بس تاریخ و قرارداد و اسم داشت که آدم قاطی میکنه. تا بیام تاریخ میلادی و شمسی و اسمها و علل و عوامل رو کنار هم بچینم سطرها رفتن. نویسنده حداقل میتونست در بعضی موارد مهم تاریخ مقارن با شمسی رو بگه. رویدادها پشت سرهم و به خاطر سریع گذشتن، پشت سرهم هستن و این کمی ریتم مطالب رو گم میکرد. اینطور کتابها رو برای به خاطر سپاری و چیزی یاد گرفتن رو باید یکی دوبار خواند تا حلقه مطالب دستت بیاد. در کل خوب بود. مرسی از کتابراه و خانم گوینده که صداشون با کتابهای تاریخی به هم میاد.
کیفیت صدا، ضبط و انتخاب موسیقی عالی. محتوا ارزش گوش دادن دارد. نسبت به خیلی از کتب مرتبط با این بخش از تاریخ ایران دیدگاه نسبتا بی طرفانه ای دارد. ادبیات تاریخی و غیر ژورنالیستی: و در واقع بدون حب و بغض! چیزی که متاسفانه در نوشته های برخی تاریخ نویسان داخلی رعایت نمیشود و روایات تاریخی را آلوده به مدح و ستایش یک شخصیت و ذم و تقبیح شخصیتی دیگری می کنند.
بسیار بسیار کلی گویی از تاریخ معاصر بود و بیشتر به صورت تیتروار به وقایع مهم اشاره کرد که البته اون هم تا حدودی با سانسور بود.
این کتاب برای کسایی که میخوان بدونن قاجار کدوم دوران بوده، پادشاهاش کیا بودن و بعد کی پادشاه شده و از این مدل مطالب تیروار، بد نیست.
اما کسی که تاریخ رو با جزئیات دنبال میکنه اصلا خوب نیست.
این کتاب برای کسایی که میخوان بدونن قاجار کدوم دوران بوده، پادشاهاش کیا بودن و بعد کی پادشاه شده و از این مدل مطالب تیروار، بد نیست.
اما کسی که تاریخ رو با جزئیات دنبال میکنه اصلا خوب نیست.
کتاب ایراداتِ جزئی داره به نظرم، حشاشین، حشیشیون نبودن به اون معنیِ حشیش کِش، بلکه داروفروش و داروفروشی هم، هم معنی هست با حَشَشین... نکات ریز دیگهای هم راجع به مزدک بیان میشه در بینِ متن که به نظرم تأمل برانگیزه و خام دستانه نوشته شده اما صداگذاری و آهنگ و هماهنگی خوب بود 👌🏻خسته نباشید
اما به واسطه باج بسیار سنگینی که فرمانفرمای بزرگ به رضاه شاه داد او و سایر عشیره قجری را بخشید. و حتی فردی مانند نصرت الدوله را وزیر دارایی کرد. با این وجود کینه شاهان پهلوی سالهای سال بر دل این قجرزادههای اشراف بماند زیرا نه تنها سلطنت آنها را ربوده بود و نه تنها املاک آنها را میگرفت بلکه تمام هزینههایی که صرف قرادادهایی مانند ۱۹۱۹ شده بود را تا کوچکترین موارد از انها مطالبه نموده بود و مجبورشان کرده بود همه را از کیسه خود بپردازند.
در حکومت رضا شاه بال و پر شاهزادههای حکومت قجری چیده شده بود. 《محمد مصدق》 زندانی و تبعید شده بود؛ قوامالسطنه و حشمتالدوله هر دو در خانه تحت نظر بودند؛ تقی زاده وزیر دارایی که امتیاز پرمنفعت ۱۹۳۳ را امضا کرده بود به لندن فرار کرده بود. و محمد حسین میرزا به پاریس رفته بود؛ 《محمد مصدق》 هیچگاه کینه دودمان پهلوی را از سینه بیرون نکردد. هیچکس به اندازه 《محمد مصدق》 و 《مظفرفیروز》 علیه حکومت پهلوی اقدام نکرد و پایههای آن را نلرزاند. 《محمد مصدق》 در سال ۱۳۳۲ در پی وارگونی حکومت، شاه را از کشور بیرون کرد و تا حد زیادی هم به هدف خود نزدیک گشت. اما در نهایت موفق به این کار نشد...