معرفی و دانلود کتاب دیکتاتور
برای دانلود قانونی کتاب دیکتاتور و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب دیکتاتور
کتاب دیکتاتور نوشته رابرت هریس، داستان پانزده سال آخر زندگی سیسرو، سیاستمدار برجسته رومی است که گمان میرود منشیاش تیرو آن را به شکل زندگینامه نوشته است.
این که مردی مانند تیرو وجود داشته و چنین کتابی را نوشته، از واقعیتهای مسلم تاریخی به شمار میرود. او در ملک خانوادگی سیسرو، بَرده به دنیا آمد و سه سال جوانتر از اربابش بود؛ اما به نقل از سنت جروم او بسیار بیشتر از او عمر کرد و به صد سالگی رسید.
مارکوس تولیوس سیسرو (Marcus Tullius Cicero) سال 50 قبل از میلاد به تیرو نوشت: «خدمات شما در خانه و بیرون از آن، در روم و خارج از آن، در کارهای خصوصی و عمومی، در مطالعات و کارهای ادبیام بیشمار است.» نخستین بار تیرو بود که گفتوگوها را به صورت کلمه به کلمه ثبت کرد. شیوه تندنویسی او معروف به تندنویسی تیرونین تا قرن ششم در کلیسا مورد استفاده قرار میگرفت. در واقع بعضی نشانههای کوتاه مانند e.g, ie, NB ,& از آثار این روش تندنویسی هستند که تا امروز باقی ماندهاند. او همچنین چند کتاب درباره گسترش زبان لاتین نوشت. زندگینامه چند جلدی سیسرو برای مورخ قرن اول میلادی، آسکونیوس پدیانوس، منبعی ارزشمند به شمار میرفت. پلوتارک، مورخ یونانی، دوبار از این کتاب نام برده است. کتاب دیکتاتور (Dictator) مانند بقیه آثار ادبی تیرو در جریان فروپاشی امپراطوری روم ناپدید شد.
چه چیز حیرتانگیز و شگفتانگیزی در زندگی سیسرو نهفته است؟ زندگی سیسرو حتی در مقایسه با معیارها و مقیاسهای آن دوره هم شگفتآور بود. با وجود خاستگاه خانوادگی نسبتا پایین او در مقایسه با رقیبهای اشرافیاش و با وجود تمایلش به موضوعهای نظامی، از مهارتش در مقام سخنور، استعداد، قدرت تفکر و تعقل خود استفاده کرد و در نظام سیاسی روم با سرعتی عجیب رشد کرد و علیه نابرابریها و ستمهای زمانهاش به پا خاست و سرانجام در 42 سالگی به عنوان نماینده مردم در مجلس سنا انتخاب شد که در آن زمان کمترین سن مجاز برای نمایندگی در سنا محسوب میشد.
سال 63 قبل از میلاد، سالی بحرانی و مصیبت زده برای سیسرو بود، زیرا مجبور شد با توطئهگرانی مقابله کند که به رهبری سرجیوس کاتیلینا قصد بر اندازی نظام جمهوری را داشتند. سنا تحت ریاست سیسرو برای سرکوب این شورش، دستور اعدام پنج شهروند برجسته رومی را صادر کرد، حادثهای که بعد از آن کار و زندگی سیسرو وعدهگاه آمد و رفت بسیاری شد.
بعدها وقتی سه مرد قدرتمند روم ژولیوس سزار، پامپی کبیر و مارکوس کراسوس به عنوان سه زمامدار روم با همدیگر ائتلاف و نیروهایشان را ادغام کردند و بر کشور مسلط شدند، سیسرو به مخالفت با آنها برخاست. سزار به تلافی این کار سیسرو، با استفاده از قدرتش در مقام کاهن اعظم، کلودیوس دشمن دیرین سیسرو را برای تخریب او اجیر کرد که آدمی عوام فریب، اشرافی و جاه طلب بود. به کلودیوس اجازه داد موقعیت اشرافی خود را نادیده بگیرد و به آدمی عامی، خشن و رذل تبدیل شود. سزار راه انتخاب کلودیوس را به عنوان قاضی باز کرد. قاضیهای آن دوره میتوانستند شهروندان را جلوی مردم شکنجه و اذیت کنند. سیسرو چارهای جز فرار از روم نداشت و این همان لحظه درماندگی و استیصال زندگی سیسروست که کتاب دیکتاتور آغاز میشود.
هدف رابرت هریس (Robert Harris) این است که تا حد ممکن گفتوگوها، جلسهها و ماجراهای داستان پایان جمهوری روم را از نگاه سیسرو و تیرو به دقت توصیف کند و تا حد امکان از نامهها، سخنرانیها و شرح رخدادهای منابع اصلی استفاده کند.
دیکتاتور به یقین به جز اغتشاشات دربر دارنده پر آشوبترین دوره تاریخ بشر بوده است. در آخر کتاب یک واژهنامه نظام سیاسی روم و نیز نقش شخصیتهای سیاسی و نظامی آن زمان آورده شده است تا به پیگیری سرگذشت سیسرو و فروپاشی و سقوط امپراطوری روم کمک کند.
کتاب دیکتاتور تاکنون، کتاب سال ۵ روزنامه معتبر جهان با توصیف و نامهای زیر شده است:
عالی و باشکوه (کتاب سال روزنامه Spectator)، مقتدر و چیره دست (کتاب سال روزنامه The times)، گیرا و سمحور کننده (کتاب سال روزنامه Sunday Times)، شگرف و سرشار (کتاب سال روزنامه Herald)، ستایش انگیز و حیرت آور (کتاب سال روزنامه Guarian)
در بخشی از کتاب دیکتاتور میخوانید:
از میان دشت به سوی کوههای پوشیده از برف حرکت کردیم و شب را در روستایی کوچک سپری کردیم که در میان کوههای سر به فلک کشیده احاطه شده بود. مسافر خانه بسیار کثیف بود و در طبقه پایین آن مرغها، بزها و گوسفندان نگهداری میشدند. سیسرو کمی غذا خورد و چیزی نگفت. در این سرزمین عجیب و بیحاصل و با مردمانی به ظاهر وحشی، یأس و ناامیدی کامل بر سراسر وجود سیسرو مستولی شده بود. صبح روز بعد با دشواری او را از خواب بیدار و ترغیب کردم تا سفرمان را ادامه دهیم.
دو روز از میان جادههای کوهستانی گذشتیم و به کنار دریاچهای وسیع رسیدیم که حاشیههای آن را یخ پوشانده بود. در آن دور دست شهری بود به نام لینچیدوس که هممرز با مقدونیه و پلانکیوس در محکمهاش منتظر ما بود. او مردی حدود سی ساله و تنومند بود که یونیفورم نظامی بر تن داشت و نیم دو جین سرباز پشت سرش حرکت میکردند و وقتی به طرف ما قدم برداشتند، وحشت کردیم و فکر کردیم که کورکورانه در تله افتادهایم؛ اما پلانکیوس با گرمی سیسرو را در آغوش گرفت و اشک در چشمانش حلقه زد و خیلی زود متقاعد شدیم که واقعا او دوست صمیمی و حقیقی سیسروست.
از ظاهر سیسرو یکه خورده بود و نتوانست این حالت خود را پنهان کند. او گفت: «دوست عزیزم، تو به استراحت نیاز داری؛ اما متأسفانه باید فوری از این جا دور شویم.» سپس چیزهایی را گفت که جرأت نکرده بود در نامه بنویسد. او گفت که خبری موثق دارد که سه تن از مخالفهای سیسرو، که به دلیل شرکت در توطئه کاتیلینا تبعید شده بودند، یعنی آترونیوس پااتاس، کاسیوس لانجینوس و مارکوس لائکا هر سه به دنبال او میگردند و قسم خوردهاند که او را بکشند.
فهرست مطالب کتاب
یادداشت نویسنده
بخش اول: فرار و تبعید، 47 - 58 قبل از میلاد
بخش دوم: احیای قدرت سیاسی، 47 - 43 قبل از میلاد
شخصیتهای داستان دیکتاتور
واژهنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب دیکتاتور |
نویسنده | رابرت هریس |
مترجم | علی اکبر قاری نیت |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 424 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-236-901-0 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان تاریخی خارجی |