معرفی و دانلود کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم؟
برای دانلود قانونی کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم؟
کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم؟ نوشته مرضیه سلیمانی و صفورا شهلایی، به ما کمک میکند که چگونه مسائل فرزندان خود را حل کنیم. تجربههای بالینی و آموختههای سالیان دراز، این باور را به وجود آورده است که کودک بدون مسأله وجود ندارد. بنابراین یک خانواده خوب باید بتواند به نحوی شایسته مسائل فرزندان خود را حل کند.
این کتاب بسیار ساده و روان نوشته شده و خواندش طولی نمیکشد. در واقع آنچه شما به آن نیاز دارید این است که دو فصل اول را با دقت مطالعه کنید؛ بقیه مطالب، مجموعه اطلاعاتی است برای حل و رفع مسائل و مشکلات کودکان از زمان تولد تا 12 سالگی. امروزه نوع تربیت و مدت زمانی که پدران و مادران صرف رسیدگی به مسائل و مشکلات کودکان خود میکنند، آشکارا نسبت به 40 سال قبل فرق کرده است. این روزها کمتر با بچههایی برخورد میکنیم که به امان خدا رها شدهاند و از نظر تربیتی مورد بیتوجهی قرار گرفتهاند، برعکس، امروزه قاعده این است که اولیاء در امر تعلیم و تربیت کودکانشان بسیار توجه دارند و همانطور که در این اثر توجه میکنید، مسائل کودکان قابل فهم و قابل درمان نیز است.
متأسفانه در تمام دنیا و از جمله در کشور ما مراجعه به روانپزشک به ویژه در مورد کودکان باعث نگرانی اولیاء میشود. این نگرانی که دیگران درباره ما چه خواهند گفت مبادا این تصور پیش بیاید که بچه ما دیوانه است که به روانپزشک مراجعه میکند و خلاصه وحشت از این گونه برچسبهای روانی در همه جا وجود دارد؛ اما شما با خواندن این کتاب در مییابید که بیشتر گرفتاریهای کودکان بدون مصرف دارو قابل حل و رفع است.
نکته مهم دیگر این که همه پدر و مادرها باید این نکته را باور کنند که میتوانند رفتار کودکان و نوع نگرش آنها را عوض کنند و در نهایت به شخصیت آنها شکل سنجیدهای بدهند. انتقال ارزشهای یک نسل به نسل دیگر یک وظیفه اجتماعی و فرهنگی است و هیچ چیز ناسالم تر از این نیست که کودک بدون این ارزشها بار بیاید. نکته مهم دیگر نحوۀ انتقال این ارزشهاست. زیرا چنانچه با خشونت و بیتفاوتی ارائه شود کودک آن را پس میزند.
این روزها کمتر به کودکانی بر میخوریم که به امان خدا رها شدهاند و از نظر تربیتی مورد بیتوجهی قرار میگیرند. نکته مهم دیگر آن است که همه پدرها و مادرها باور کنند که میتوانند نوع نگرش آنها را عوض کنند و به شخصیت آنان شکل دهند. پس ما میخواهیم کاری را انجام دهیم که کودکان با کنار گذاشتن عادات منفی عادات مثبت و سازنده در خود ایجاد کنند.
در بخشی از کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم؟ میخوانید:
اگرچه بیاشتهایی عصبی (آنورکسیانرووزا) و بولیمیا معمولا در دورۀ بلوغ یا پس از آن مشاهده میشوند ولی پایه این مجموعه اختلالات زودتر گذاشته میشود. هر دو حالت برای بدن زیانبار است و حتی میتواند به اختلالات رفتاری تهدید کننده زندگی بیانجامد. بنابراین، والدین باید از این دو اختلال آگاه باشند تا رفتارهایی را که در ایجاد آنها نقش کمک کننده دارند، خنثی سازند و احتمالاً بتوانند نشانههای وقوع بیماری را کشف کنند.
بیاشتهایی عصبی و بولیمیا، اگرچه در نشانهها و تظاهرات بدنی متفاوتاند؛ اما در اصل دو شکل گوناگون از یک ریشه هستند: فردی که اغلب یک دختر جوان است به خاطر فکر کردن زیاد به اینکه چاق است، رو به تحلیل میرود. این دختر در پردهای از احساسات نادرست درگیر میشود و با حساس شدن به ظاهر بد شکل خود، اهمیت غذا و وزن و شکل بدنش، عذاب میکشد. نگرانی این نوجوان در مورد چاقی تقریبا موجب دست کشیدن کامل او از غذا میشود. او اغلب گرسنگی میکشد و تصور میکند یک لقمه غذا نیز برای او زیاد است. بیمار ممکن است، برای محدود کردن مصرف غذا، تشریفات زیادی را چه در طبخ و چه در مصرف غذا ایجاد کند یا ممکن است، فقط از برخی از غذاها بخورد در این هنگام والدین بیمار هر روشی را میآزمایند تا او را به خوردن وسوسه کنند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول: روشهای اصل تربیت
چگونه تحسین کنیم
هر پیشرفتی را تحسین کنید
چگونه نادیده بگیریم
به رفتار توجه نکنید
چطور تنبیه کنیم
تنبیهی را انتخاب کنید که رفتار ناخواسته را کاهش دهد
از تنبیه در کنار روشهای مثبت استفاده کنید
برای اصلاح رفتار به کودک فرصت دهید
تنبیه بدنی باید کنترل شده و مختصر باشد
فصل دوم: مشکلات صبحگاهی
غرغر صبحگاهی
به شوخی برگزار کنید
رفتار بد کودک را به او نشان دهید
کودکانی که صبحانه نمیخورند
صبحانه را مختصر کنید
موقع صرف صبحانه با کودک همراه باشید
فصل سوم: مشکلات شبانگاهی
کودکانی که هنگام شب راه میروند
راه بیرون رفتن را مسدود کنید
کودکانی که دچار وحشتهای شبانه میشوند
کودک را آرام کنید
برنامه خواب را منظم کنید
با یک متخصص مشورت کنید
فصل چهارم: مشکلات توالت رفتن
شب ادرای
دلایل شب ادراری
ناتوانی در کنترل عمل دفع مدفوع
ناتوانی در کنترل ادرار در روز
وضعیت کودک را از نظر مشکلات پزشکی ارزیابی کنید
ظرفیت مثانه را کنترل کنید
خیس کردنهای عصبی را کاهش دهید
فصل پنجم: مشکلات بهداشتی
بد غذایی
بیاشتهایی/بولیمیا
گوش به زنگ علامت خطر باشید
فصل ششم: مشکلات کودکان با همسالان و خواهر و برادرها
مشکلات دوستیابی و نگه داشتن دوستان
راه را برای دوستیها هموار کنید
در پی یافتن علتها باشید
هدفهای دوستی را تعیین کنید
الگوی خوبی باشید
تسلیم جمع میشود
رابطه مناسبی را با کودکتان برقرار سازید
درکودکانتان اعتماد به نفس ایجاد کنید
کمک کنید تا کودکتان دوستیهای مثبتی را برقرار کند
فصل هفتم: ترسها
ترس از تاریکی
در مورد ترس بحث کنید
کودک را در برابر ترس مقاوم کنید
ترس از صحبت کردن در جمع
کسب آرامش را به کودک بیاموزید
علت ترس را تشخیص دهید
حساسیت کودک را نسبت به اشتباهات گفتاری کاهش دهید
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم؟ |
نویسنده | مرضیه سلیمانی، صفورا شهلایی |
ناشر چاپی | انتشارات فرزانگان دانشگاه |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 82 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-95128-1-4 |
موضوع کتاب | تربیت کودک |