معرفی و دانلود کتاب وب‌سایت‌های خوب برای بچه‌های خوب

برای دانلود قانونی کتاب وب‌سایت‌های خوب برای بچه‌های خوب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب وب‌سایت‌های خوب برای بچه‌های خوب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب وب‌سایت‌های خوب برای بچه‌های خوب

کتاب وب‌سایت‌های خوب برای بچه‌های خوب اثر محمدرامین نادری، مهدی زاهدی نوقابی و مهری پریرخ با هدف بررسی منابع اطلاعاتی تحت وب برای کودکان 7 تا 11 سال نوشته شده است.

آغاز یادگیری در سنین کودکی و الزام فراگیری مهارت‌های متعدد توسط کودکان برای ورود به جامعه اطلاعاتی و تبدیل آن‌ها به عناصر تشکیل دهنده جامعه دانایی محور، توجه به منابع اطلاعاتی مورد نیاز آن‌ها در مراحل مختلف رشد را به چالشی میان رشته‌ای تبدیل کرده است. این موضوع، ذهن متخصصان حوزه‌های علوم کتابداری و اطلاع رسانی، علوم تربیتی و روانشناسی را به خود مشغول داشته است.

از دیرباز نهاد‌های مختلفی که سرآمد آن‌ها کتابخانه است، با دقت نظر زیادی اقدام به ارزیابی و انتخاب منابع اطلاعاتی مفید و هدایت کننده برای کودکان نموده‌اند. به دلیل پایین بودن میزان تجربه خواندن کودکان، به خصوص در سال‌های آغازین دبستان، توجه به منابع اطلاعاتی که مورد استفاده آنان قرار می‌گیرد اهمیت بسیار بیشتری یافته است. توجه به معیارهایی از جمله توانایی‌های خواندن، ویژگی‌های روانشناختی دوران رشد، میزان تجربه کودک و آمادگی ذهن او برای یادگیری، به ویژه از طریق آموزش‌های غیر رسمی از اساسی‌ترین عوامل در ارزیابی منابع اطلاعاتی برای کودکان به شمار می‌آید. علاوه بر آن مشخصات ظاهری اثر، میزان استفاده از متن و تصویر و چگونگی ترکیب آن‌ها، تعداد صفحات منبع، میزان پیچیدگی جملات و مواردی از این دست نیز در انتخاب "منابع اطلاعاتی خوب" برای کودکان دخیل است.

سال‌هاست که پژوهش‌های متعددی در رابطه با انتخاب منابع چاپی مورد استفاده کودکان انجام گرفته و معیارهای متعددی برای ارزیابی این منابع تهیه و عرضه شده است. گروه‌بندی کتاب‌های کودکان به پنج گروه سنی "الف، ب، ج، د، ه" بارزترین و ملموس‌ترین این تلاش‌ها است.

در جهان کنونی که رسانه‌های مختلف اطلاعاتی، انسان را احاطه نموده و اینترنت به عنوان فراگیرترین این رسانه‌ها بر زندگی بشر سیطره یافته و حتی در مواردی شکل زندگی را تغییر داده است، ارزیابی و انتخاب "منابع اطلاعاتی خوب" برای کودکان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. امروزه اطلاعات بسیار متنوعی از طریق شبکه جهانی اینترنت و وب در دسترس کودکان است. با یک جستجوی ساده در یکی از ابزارهای کاوش وب، تعداد زیادی منبع اطلاعاتی تحت وب به سرعت بازیابی می‌شود. دامنه منابع اطلاعاتی تحت وب را وب سایت‌ها، وبلاگ‌ها، پایگاه‌های اطلاعاتی، تالارهای گفتگو و انواع مختلف فایل‌ها از جمله فایل‌های صوتی، ویدیویی، متنی، عکس و غیره تشکیل می‌دهند. پایگاه‌های اطلاعاتی به مجموعه‌ای از اطلاعات سازماندهی گفته می‌شود که اطلاعات آن‌ها توسط نرم‌افزارهای جستجو، قابل بازیابی و دسترسی است. مجموعه‌ای از مجله‌ها، کتاب‌ها و یا سایر اطلاعات در این پایگاه‌ها می‌تواند قرار گیرد. وجود منابع پیش گفته و ماهیت چندرسانه‌ای و پویای وب، کودکان را با محیطی بسیار جذاب و متفاوت مواجه می‌کند. اگر چه این محیط جذاب و نوین چالش‌هایی در پیوند با مسائل آموزشی، تربیتی و روانشناختی کودکان به وجود آورده، در عین حال فرصتی مغتنم برای به کارگیری روش‌های نوین و در اغلب موارد غیر مستقیم به منظور آموزش و هدایت کودکان در مسیری صحیح فراهم نموده است.

همچون گذشته، نهادهای گوناگونی که سرآمد آن‌ها کتابخانه است، اقدام به تدوین معیارها و سیاهه‌هایی برای ارزیابی و وارسی منابع اطلاعاتی غیر چاپی از جمله منابع تحت وب نموده‌اند. در این میان ارزیابی وب سایت‌ها، وبلاگ‌ها و در مواردی پایگاه‌های اطلاعاتی به عنوان متداول‌ترین و دسترس پذیرترین منابع اطلاعاتی تحت وب و معرفی "وب سایت‌های خوب" برای کودکان جایگاه ویژه‌ای یافته است.

برای انتخاب وب سایت‌ها، با استفاده از موتورهای جستجوی گوناگون و با فرمول‌های مختلف جستجوهای متعددی انجام گرفت. به خصوص برای یافتن وب سایت‌های ارائه شده به زبان فارسی از روش‌ها و پژوهش‌های متعدد استفاده شد. اما وب سایت‌های فارسی یافت شده در مجموع حدود 40 عدد بود که پس از ارزیابی، برخی از آن‌ها به دلیل نامناسب یا غیر فعال بودن حذف گردید.

در این پژوهش وب سایت‌هایی نیز به زبان انگلیسی شناسایی شدند. از آن جا که مشاهده شده، کودکان اغلب زمان نسبتا زیادی را به کار با رایانه اختصاص می‌دهند و با نرم‌افزارها یا بازی‌های گوناگونی مشغول کار هستند که محیط آن‌ها به زبان انگلیسی طراحی شده است، تصمیم بر آن شد که وب سایت‌هایی که به زبان انگلیسی طراحی و ارائه شده‌اند نیز در این اثر معرفی شوند. از سوی دیگر، برنامه‌های مختلف آموزش زبان انگلیسی که در برنامه درسی کودکان گنجانده شده و علاقمندی خانواده‌ها به یادگیری زبان انگلیسی توسط کودکان، دلیل دیگری برای ارائه این وب سایت‌هاست. با استفاده از این وب سایت‌ها که به زبان بسیار ساده و گاه فقط تصویری هستند، کودکان ضمن اینکه با استفاده از منبعی کمک درسی که به یادگیری غیر رسمی می‌پردازد، زبان انگلیسی آن‌ها تقویت می‌شود. به طور معمول این سایت‌ها از زبان بسیار ساده برای بیان مفاهیم علمی استفاده می‌کنند و یا به صورت تصویری کودکان را به انجام فعالیت‌های سرگرم کننده سازنده تشویق می‌نمایند.

کتابخانه‌های مدارس یکی از امکانات زیر ساختی است که می‌تواند با حمایت از برنامه‌های آموزشی در ساخت جامعه دانایی محور و در توسعه کشور سهیم باشد. بدیهی است که هر کتابخانه آموزشگاهی با هر نوع تجهیزات و خدماتی نمی‌تواند این رسالت را تحقق بخشد. ضروریست که این نهادهای تأثیرگذار در رشد و پرورش سرمایه‌های انسانی بر اساس نیازهای استفاده کنندگان آن و اصول علمی و تخصصی شکل گیرند. از آنجایی که تا کنون اهمیت این مراکز در پیشبرد اهداف نظام آموزشی و پرورش شهروندی مسئول و متعهد زیاد در کشور مورد توجه نبوده است، ادبیات مورد نیاز نیز از رشد چندانی برخوردار نشده است. به عبارت دیگر، منابع و متونی که بتواند به شناسایی این نیاز و شکل‌گیری ارزش آن در نزد متخصصان، تصمیم گیران و مجریان برنامه‌های آموزشی کمک کند کمتر منتشر شده است.

در تشکیل هر نهادی، چند عامل سهیم است، یکی شناخت نسبت به نیاز به آن نهاد و ارزش آن در روند توسعه جامعه، چگونگی شکل‌گیری آن و چگونگی بهره گیری از امکانات و خدمات آن. دانش مربوطه به این سه عامل باید تولید و ثبت شود تا همه نیازمندان در سه قشر، تصمیم‌گیران، مجریان و استفاده کنندگان بتوانند هر زمان نیاز بود به آن دسترسی داشته باشند. چنین دانشی اگر توسط متخصصان این علم که دانش خود را به صورت علم اندوزی و یا به صورت تجربی کسب کرده باشند تولید شود، ابزارهای مناسبی برای تولید رهنمودهای علمی و آزمون شده فراهم می‌کند. این رهنمودهای تبدیل نظریه به عمل می‌تواند در ایجاد و گسترش کتابخانه‌های آموزشگاهی در سراسر کشور به صورت علمی و اصولی تأثیر گذار باشد.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
پیشگفتار
معرفی سایت‌ها
کودکان
فارسی
انگلیسی
کودکان و نوجوانان
فارسی
انگلیسی
ترکی
نوجوانان
فارسی
انگلیسی
معلمان، والدین و کتابداران
فارسی
دو زبانه: فارسی و انگلیسی
معلمان
فارسی
والدین
فارسی
کتابداران و معلمان
فارسی
دو زبانه: فارسی و انگلیسی
انگلیسی
نمایه موضوعی
نمایه عنوان
نمایه زبان

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب وب‌سایت‌های خوب برای بچه‌های خوب
نویسنده، ،
ناشر چاپیانتشارات کتابدار
سال انتشار۱۳۸۸
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات56
زبانفارسی
شابک978-600-5489-12-5
موضوع کتابکتاب‌های سامان دهی اطلاعات و مرجع شناسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب وب‌سایت‌های خوب برای بچه‌های خوب

لقمان حکیم
۱۴۰۰/۱۲/۱۰
خوبه که اگه آدم بدونه واسه سرگرمی وآموزش سراغ چه یایت هائی بره خوب بود دستتون دردنکنه
افسانه حیدری
۱۳۹۷/۰۹/۲۵
باسلام. ممنون از تلاشتون
مشاهده همه نظرات 2

راهنمای مطالعه کتاب وب‌سایت‌های خوب برای بچه‌های خوب

برای دریافت کتاب وب‌سایت‌های خوب برای بچه‌های خوب و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.