معرفی و دانلود کتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه‌ای

عکس جلد کتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه‌ای
قیمت:
۶۹۰۰۰ ۴۸,۳۰۰ تومان ۳۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه‌ای و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه‌ای و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه‌ای

کتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه‌ای نوشته رضا اکبری آهنگر، مهدی مسائلی و روح الله راسل جلد چهارم از مجموعه‌ «آنچه گذشت»، به بررسی و تحلیل عقاید، تفکرات و عملکرد‌های مشترک جریان حجتیه با جریانات شبه حجتیه پرداخته است.

مطالب گوناگونی به طور گسترده درباره‌ی گروه «انجمن حجتیّه» ثبت شده است. اما به تفکیک صحیح «تشکیلات انجمن حجتیّه» با «تفکرات شبه حجتیّه‌ای» پرداخته نشده است. همان‌طور که می‌دانید تشکیلات انجمن حجتیّه از بین نرفته و در قالب‌های مختلف به فعالیت خود ادامه می‌دهد. اما به این معنا نیست که اگر هر فرد یا گروه و یا سازمانی، عقاید، مواضی شبیه به این تشکیلات داشت، بتوان آن را انجمن حجتیه دانست. شاید افرادی وجود داشته باشند که شناختی از گروه انجمن حجتیّه ندارند و یا حتی مواضع انقلابی داشته باشند، اما ناخودآگاه بعضی از عقایدشان، شبیه به افکار انجمنی‌ها عمل کرده باشند. بنابراین هیچ‌وقت نمی‌توان ادّعای عضویت در انجمن را درباره‌ی آنان مطرح کرد. اما مهم‌تر از اینکه کسی عضو گروهی باشد یا نه، میزان هم‌سویی با آرمان‌های آن گروه مهم و قابل بررسی است.

در این کتاب بعضی از این افراد و یا جریان‌های شبه حجتیّه‌ را به همراه قسمتی از عقاید غالباً مشترکشان معرفی و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

اثر حاضر در سه مقاله جمع‌آوری شده که در مقاله‌ی اول، معرفی تفکرات سیاسی مجموعه مدارس علوی تهران و تاریخچۀ ارتباط آن‌ها با انجمن حجتیّه مورد برسی قرار گرفته است.

در مقالۀ دوم به بررسی قسمتی از تفکرات سیّد حسن ابطحی که از آن دسته افرادی بوده که برخی از تفکراتشان به انجمن حجتیّه شباهت داشته پرداخته شده است.

در مقالۀ سوّم نیز حجت‌الاسلام مهدی مسائلی به موضوع «جریان شیرازی‌ها» که یکی دیگر از جریان‌های شبه حجّتیه‌ای هستند که بعضی از تفکرات و عملکرد‌هایشان با انجمن حجتیّه کاملاً همسو و مشترک است، پرداخته است.

در بخشی از متن کتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات «شبه حجتیّه‌ای» می خوانیم:

دبیرستان علوی تهران در سال 1334ﻫ. ش با هدف تربیت دانش‌آموزان متخصص و در عین حال متعهد تأسیس شد. انگیزۀ تأسیس این دبیرستان حاصل تجربیّات و مشاوره با افراد گوناگونی بود که از آیت‌الله العظمی بروجردی تا مهندس بازرگان در بین آن‌ها دیده می‌شد. اما در عمل اقدامات لازم را دو روحانی و یک فیزیکدان انجام دادند. یکی از این دو روحانی مرحوم شیخ علی‌اصغر کرباسچیان معروف به علامه بود. ایشان یکی از علمای عامل عصر خویش بود که تهیۀ کتاب توضیح المسائل و ایجاد شیوه‌ای نوین در کتابت احکام فقهی، یکی از بزرگ‌ترین خدمات او به جامعۀ تشیع است.

علامه کرباسچیان پس از طی درجات علمی در حوزه علمیه و کسب فیض از محضر اساتید بزرگی همچون علامه شعرانی، شیخ آقا بزرگ ساوجی، آیت‌الله العظمی بروجردی و... تکلیف خویش را در تأسیس مدرسه‌ای اسلامی دید تا از آن طریق انسان‌هایی مفید برای جامعه تربیت کند. دومین روحانی مؤثر در این اقدام مرحوم حاج مقدّس بود. ایشان واعظی خود ساخته و مشهور بود که علاوه بر اینکه خود دغدغۀ انسان‌سازی داشت، به دلیل وجهه و آبرویی که در میان بازاریان تهران داشت، می‌توانست مشکلات اقتصادی این طرح را حدّاقل برای شروع برطرف نماید. اما فرد سوم شخصیتی تحصیل کرده و در عین حال متدیّن بود که مدیریت مدرسه را پذیرفته بود. مرحوم استاد رضا روزبه اولین فارغ‌التحصیل فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران بود. به دلیل بروز شایستگی‌های فراوان، استادان دانشگاه زمینۀ استفاده از بورس تحصیلی در کشور فرانسه را برای او فراهم ساخته بودند. همۀ مقدمات برای سفر وی فراهم گردیده بود، اما پس از آنکه علامه کرباسچیان با وی ملاقات و انگیزۀ تأسیس دبیرستان را مطرح می‌سازد، از تصمیم خود منصرف شده و به دعوت علامه لبیک می‌گوید. بدین سان سنگ بنای تأسیس مدرسۀ علوی آن هم فقط در مقطع اول دبیرستان گذاشته شد. اما به تدریج در سال‌های بعد توسعه پیدا نموده و پس از تکمیل مقطع دبیرستان، شعبه‌های دیگری جهت مقاطع دبستان و راهنمایی افتتاح شد.

فهرست مطالب کتاب

دربارۀ: گروه پژوهشی هنری حنیف
مقدمه
بررسی تفصیلی ارتباط مدرسۀ علوی و انجمن حجتیّه
تأسیس علوی، با هدف انسان‌سازی
حضور انکارناپذیر انجمن در مدرسه
پشتوانۀ اقتصادی
مقصر کیست؟
فقط روحانیت همکار، کارآمد است!
سیاست، ممنوع!
ترس از تعطیلی مدرسه یا نفی مبارزۀ سیاسی؟
نماز شب خوان‌هایی که مارکسیست شدند!
نفوذ مخفیانه یا حضور آگاهانه؟
فراوان یعنی چند تا!!
انقلاب اسلامی، غایت آرزوی روزبه
کلّ باغ آفت زده نشد
تجلّی یک ماهۀ اسلام علوی در مدرسۀ علوی
طعم تلخ همکاری با انجمن حجتیه
حکایت همچنان باقی‌ست!
سیّد حسن ابطحی، هم خط سیاسی انجمن
کانون بحث و انتقاد دینی، پایگاهی میان دو عقیده
وظیفه شرعی، فقط نماز و منبر و بحث!
ابطحی، انجمنی یا انجمن گرا؟
جریان شیرازی، مختصات فکری و رفتاری
عقل‌ستیزی و تحریم علوم عقلی
ترویج روحیۀ اخباری گری
وحدت‌ستیزی و دامن زدن به دشمنی‌های مذهبی
ترویج افراط‌گری در شعائر مذهبی
جابه‌جا کردن اصول و فروع دینی و به حاشیه کشاندن مباحث دینی
انحصارگرایی در اندیشه دینی و مصادرۀ عنوان تشیع
ارائه چهره‌ای غیبی و دست نیافتی از شریعت اسلام
تخریب مرجعیت و جریان فقاهت در شیعه
مقدمه صحیفه سجادیّه، منبعی استنادی برای شبه حجتیّه
سند حدیث
دلالت حدیث
خلاصه کلام

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه‌ای
نویسنده، ،
ناشر چاپیانتشارات سوره مهر
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات232
زبانفارسی
شابک978-600-03-0353-2
موضوع کتابکتاب‌های تاریخ معاصر ایران
قیمت نسخه الکترونیک
۶۹۰۰۰ ۴۸,۳۰۰ ت ۳۰%
خرید کتاب الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه‌ای

برای دریافت کتاب نگاهی به تاریخچه و تفکرات جریانات شبه حجتیه‌ای و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.