معرفی و دانلود نمایش صوتی پنج حکایت ویلیام شکسپیر
برای دانلود قانونی نمایش صوتی پنج حکایت ویلیام شکسپیر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی نمایش صوتی پنج حکایت ویلیام شکسپیر
نمایش صوتی پنج حکایت ویلیام شکسپیر، مجموعهای از 5 نمایشنامه بسیار معروف از این نویسنده بزرگ و برجسته است که علیاصغر حکمت آنها را با سبک و لحن خود بازآفرینی کرده است.
ویلیام شکسپیر در نمایشنامههای خود با لحنی طنزآمیز و کمیک انتقاد کرده است تا آسانتر بتواند آنچه را که در ذهن خود دارد به تصویر بکشد. در این کتاب صوتی، شما به خوبی متوجه میشوید که شکسپیر به قدری خلاقانه به شخصیتپردازی داستانهایش پرداخته است که هرگز اشخاص از ذهنتان پاک نخواهد شد.
در نمایشنامه تاجر ونیزی شکسپیر، جعبه طلا و جواهرات را به نوعی ابزار قرار میدهد تا شخصیت و ذات هر کدام از خواستگارها را به خوبی به نمایش بگذارد. شایلاک در این نمایشنامه، شخصیتی یهودی و پست است که ویژگیهای بد اخلاقیاش موجب ناآرامی در جامعه و قرار گرفتن شخصیتی پاک به نام آنتانی در برابرش میشود.
کتاب صوتی پنج حکایت ویلیام شکسپیر، در هر نمایشنامه حول محور سه نوع شخصیت پست، متوسط و عالی میچرخد. آنچه توجه را جلب میکند روش رویارویی از هر گونه رفتار، بین این سه مدل شخصیت است که شما را به خود جذب میکند.
ژانر نمایشنامههای شکسپیر را میتوان درام، کمیک و رئال دانست و حتی او توانسته گاهی تمامی این ژانرها را در یک نمایشنامه بگنجاند. درونمایه اصلی همه نمایشنامههای شکسپیر را میتوان جنگ بین قدرت و عدالت دانست. او گاهی از یک عاشق و گاهی از پادشاه لیر حرف میزند اما در همه آنها، دستیابی به تعادل بین عدالت و قدرت سرچشمه مهم نمایشنامههای اوست.
لئو تولستوی در روزهای پایانی عمرش انتقادات بسیار تندی به نمایشنامههای ویلیام شکسپیر (William Shakespeare) داشت، به اعتقاد او شخصیتهای نمایشنامههای شکسپیر بسیار پرحرف و مصنوعی و ساختگی هستند و آنگونه که به نظر میرسد از سبک رئالیسم پیروی نمیکنند. در آن زمان هیچکس نتوانست پاسخ مناسبی به انتقادات او بدهد اما حالا کسانی که طرفدار مکتب و سبک شکسپیر هستند با تمام وجود از او و نوشتههایش سرسختانه دفاع میکنند.
کتاب صوتی پنج حکایت ویلیام شکسپیر، به خوبی این موضوع را نشان میدهد که او به واقع یک فیلسوف برجسته بوده که همانند همه افراد تأثیرگذار دیگر در ادبیات جهان، نامش به درستی جاودانه شده است. اندیشههای او عمیق و دارای سبک منحصر به خود بود، گاهی نقدهایش بسیار رک و صریح و گاهی در پشت یک شخصیت کاملاً افراطی سعی میکند ذهن شما را به چالش بکشد.
این کتاب صوتی آغاز خوبی برای شناخت آثار شکسپیر است. نمایشنامههای او همهجانبه است و این دیدگاه جهانشمول او میتواند نگرش وسیعی را برای شما به ارمغان بیاورد.
پنج حکایتی که در این نمایش صوتی میشنوید:
- تاجر ونیزی (نوشتهشده در اواخر دهه 1590)
- مکبث پادشاه اسکاتلند (اوایل دهه 1600)
- غمنامه اتللو
- رومئو و ژولیت
- غمنامه هملت
با ویلیام شکسپیر بیشتر آشنا شویم:
ویلیام شکسپیر شاعر و نمایشنامهنویس انگلیسی در 26 آوریل سال 1564 متولد شد. او را بزرگترین نویسنده انگلیسی زبان میدانند. به دلیل محل تولدش در شهر آون واقع در استراتفورد انگلیس به او لقب سخنسرای ایون دادهاند.
برخی از او به عنوان بزرگترین نمایشنامهنویس تاریخ یاد میکنند. اما بسیاری از حقایق زندگی او دارای ابهام است. پدرش یکی از صاحبمنصبان دیوانی بود که بعدها با مشکلات مالی روبهرو شد و مادرش فرزند یکی از زمینداران محلی نسبتاً ثروتمند بود.
او بعد از ازدوجش با آن هثوی به لندن رفت و برای مدتی از شدت فقر به نگهبانی از اسبهای افرادی که به نمایشخانهها میآمدند پرداخت و بعد به دلیل علاقه زیادش به نمایش در سالهای 1585 یا 1586 در گروه هنرپیشگان لردلستر به کار مشغول شد و کار ویرایش نمایشنامهها را بر عهده گرفت.
نمایشنامههای ابتدایی شکسپیر مانند هنری چهارم، تیتوس آندرونیکس، رویای نیمه شب تابستان، تاجر ونیزی و ریچارد سوم همگی در اواسط و اواخر دهه 1590 به نگارش درآمدهاند و نمایشنامههای اتللو، شاه لیر، مکبث در اوایل دهه 1600 نوشته شدهاند.
ویلیام شکیپیر در 23 آوریل سال 1616 در 52 سالگی درگذشت. از دیگر آثار او میتوان به هنری پنجم، طوفان، هملت، زمستان، رومئو و ژولیت، شاه لیر، ژولیوس سزار، هیاهوی بسیار برای هیچ، هنری ششم، دو نجیبزاده ورونایی و... اشاره کرد.
در بخشی از نمایش صوتی پنج حکایت ویلیام شکسپیر میشنویم:
چون شب پرده سیاه بر رخساره جهان بگسترد، ژولیت در انتظار مقدم محبوب راز و نیازی داشت و با خود میگفت: ای شب! ای همدم نیازمندان! بیا و محبوب مرا به من بازرسان و اگر هلاک شود، هر ذرهای از پیکر او را در یکی از اختران جای ده تا چهره زیبای او بر جمال آسمان بیفزاید و سراسر جهانیان از رخساره آفتاب روی برتافته، سیمای نیلگون او را پرستش کنند.
هنوز این سخنان بر زبان داشت که رومئو از فراز دیوار بوستان گذشت و از دریچه به غرفه درون شد. افسوس که شب دوش، محبان را همه دم شادی و طرب همدوش بود لیکن امشب پیوسته غراباند و بانگ هجران میزند و موسیقی غم سرود فراق مینوازد. گویی دریچه صبح زودتر از موقع بر آفتاب گشوده شد و نغمه مرغ سحری نابهنگام شنوده گشت.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | نمایش صوتی پنج حکایت ویلیام شکسپیر |
نویسنده | ویلیام شکسپیر |
مترجم | علی اصغر حکمت |
راوی | حسین پاکدل |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
ناشر صوتی | نوین کتاب گویا |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۶ ساعت و ۵۸ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی نمایشنامه کلاسیک خارجی، کتابهای صوتی نمایشنامه درام خارجی، کتابهای صوتی نمایشنامه کمدی خارجی |
1. تاجر ونیزی: آنتونیا جوانی تاجر، درستکار، و خوش قلب ایتالیایی بود که مجبور شد به خاطر کمک به دوستاش بسانیو، از یک تاجر یهودی طماع پول قرض کند و اگر در زمان مقرر پول را نپردازد، و یهودی یک تکه کوچک از گوشت بدن انتونیا را درخواست کند! اما زمان اجرای حکم قاضی عادلی که پرشیا همسر بسانیو بود جان او را با تدبیر نجات میدهد.
2. مکبث پادشاه اسکاتلند: امیری درستکار توسط مکبث لیدی مکبث همسر اوکشته میشود. و مکبث که قاتل امیر بود به جای امیر انتخاب میشود. زندگی آنها به خاطر ریختن خون امیر سیاه وسیاه تر میشود. نهایتا یک روز لیدی مکبث خود را با خنجری آب دار میکشد. و مکبث همدر نبرد با مکداف کشته وسر از تنش جدا میشود.
3. اتللو: اتللو افسری مغربی و سیاه پوست است که عاشق دزلمونا میشود. دختر نیز دلباختهی اوست، پس بی اذن پدر، خانه را ترک میکند، و نزد اتللو میرود. بعد از مدتی اتللو توسط دوستاش گمراه میشود که دزامونا به او خیانت کرده و اورا میکشد، بعد به اشتباه خود پی میبرد خود را نیز میکشد!
4. هملت: پسر حاکمی بود که پدرش مشکوک کشته میشود، و او که به این اتفاق شک دارد، برای اثبات خود را به دیوانگی میزند. او میداند که عمویش اورا به قتل رسانده و میخواهد با مادر او ازدواج کند.
5. رومئو و ژولیت: رومئو ژولیت از داستانهای عشقی پرسوز و گداز جهان به شمار میره. به نظر من دلیل این عشق نافرجام دعواهای قومی و قبیلهای بود. البته که شاید بعد این همه عشق ورزی و تلاش و نقشه، قدرت سرنوشت این بوده که اونها با همنباشن!
شاهکارهای شکسپیر بینظیرن. ممنون دوست عزیزم کتابراه☘️