معرفی و دانلود نمایش صوتی سایکوسیس 4:48
برای دانلود قانونی نمایش صوتی سایکوسیس 4:48 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی نمایش صوتی سایکوسیس 4:48
روایتی متفاوت از سارا کین نمایشنامهنویس پرحاشیه و تأثیرگذار بریتانیا؛ نمایش صوتی سایکوسیس 4:48 نمایشنامهای تراژدی و درام است که در اوج فروپاشی عصبی و ذهنی نویسنده آن نوشته شد و تنها کمی بعد از نوشتن آن، کین به زندگی خود پایان داد.
درباره نمایش صوتی سایکوسیس 4:48:
درامنویسی در اوایل قرن بیستم شکلی مدرن به خود گرفت و ویژگیهای خاصی را در خود جای داد. به طور مثال مرزبندیهای جنسیتی، سیاسی و فرهنگی کمتر در نمایشنامههای مدرن دیده میشود و داستان به شکل سلسلهای از رخدادها روایت میگردد. در این سبک نظم و مرزبندی دقیق و ترتیب وقایع بهشدت زیر سؤال میرود و موضوع قابل اهمیت، سؤالها و تردیدهای درونی انسانی است.
متون در سبک درامنویسی مدرن پر از تناقض هستند و دیگر هیچ چارچوب مطلقی دیده نمیشود. همین ویژگیها میزان تأثیرگذاری این آثار را چندبرابر کرده است. یکی از این آثار پست دراماتیک نمایشنامهٔ سایکوسیس 4:48 (4.48 Psychosis) است. متنی بهشدت غیرمنسجم و با معنایی عمیق که با زبانهای متفاوتی روایت میشود.
سارا کین در حدود بیست و هشتسالگی خود بود که به افسردگی شدید مبتلا شد و زمانی که در آسایشگاه روانی بود، آخرین نمایشنامهاش یعنی سایکوسیس 4:48 را نوشت. او تنها سه ماه بعد از نوشتن آن بود که به زندگی خود پایان داد. بسیاری این اثر او را نوعی وصیتنامهٔ هنری به شمار میآورند که با رویکردی ضد روانشناسی نوشته شده است.
موضوعات پررنگی که در این نمایشنامه به آنها پرداخته میشود مفاهیمی مثل ارتباط بدن با ذهن، درد و رنج شدید انسان و خود ویرانگری را شامل میشود. نویسنده همچنین با ارجاعات بیشمار خود به کتاب مقدس با الهام از رنجهای مسیح و تشبیه آن به رنج درونی خودش، یک شباهت اسطورهای را شکل داده است.
کین در بسیاری از قسمتها با استفاده از راوی اولشخص که فرمی اعتراف گونه نیز به آن میدهد، عامدانه در برابر تفاسیرِ اتوبیوگرافیک مقاومت میکند و طراحی و تجسم شخصیتها را بر عهدۀ شما و کارگردان میگذارد. راویای که در همان ابتدا خود را سوژۀ انشقاق یافته از نظر جنسیت معرفی میکند. بااینهمه، در بعضی از موارد میتوان مشخصاتی برای شخصیتها در نظر گرفت.
کتاب سایکوسیس 4:48 شامل بیست و چهاربخش میشود که در آن نمیتوان عناصری همچون مکان، شخصیت یا صحنهٔ مشخصی را متصور شد. این نمایشنامه نخستینبار در 23 ژوئن 2000 یعنی تقریباً یک سال و نیم پس از مرگ کین به کارگردانی «جیمز مک دونالد» در سالن سلطنتی جروود به روی صحنه رفت.
نکوداشتهای نمایش صوتی سایکوسیس 4:48:
- سارا کین، نمایشنامهنویسی که دیدگاه تیرهوتار او در مورد محدودیتهای روابط انسانی و نمایشهای گرافیکی درباره خشونت و سکس، شهرت او را بهعنوان یک نوپا از تئاتر بریتانیا به ارمغان آورد که بلافاصله او را بهعنوان یکصدای مهم در نمایشنامهنویسی مدرن معرفی کرد. (نیویورکتایمز - روزنامه معتبر و مشهور آمریکایی)
- کین بهسادگی و وضوح در مورد دنیایی که در اطراف خود میدید نوشت ... پاسخی بالغانه و نمایشی شفاف نسبت به درد زندگی. (گاردیَن - روزنامهٔ بریتانیایی)
- تکاندهنده و افشاگر. (مجله نیویورک)
- این نوشته برای برخی نفرتانگیز خواهد بود و برخی دیگر آن را بهعنوان دلیلی مطلق بر قدرت تئاتر زنده میشناسند. (ایندیپندنت - روزنامهٔ صبح بریتانیایی)
- یک تئاتر ناب یا بهتر بگوییم، تئاتری ناپاک، کثیف، هشداردهنده و خطرناک. (آبزرور - قدیمیترین روزنامهٔ چاپ یکشنبه در جهان)
دربارهٔ مجموعه نمایشنامههای بیدگل:
نمایشنامههای بیدگل سعی دارند تا جهانهای مختلف نمایشی در تمام دنیا را به شما معرفی کنند. در بسیاری از این جهانهای نمایشی سیاستهای فرهنگی خاص مانع آنها برای خودنمایی میشود و به همین دلیل متاسفانه برای بسیاری از افراد ناشناخته میمانند. موضوعات متنوعی در آثار این مجموعه دیده میشوند. در مجموعه نمایشنامههای بیدگل میتوانید آثار کشورهای مختلف با ژانرها و سبکهای گوناگونی مثل کلاسیکها، کلاسیکهای مدرن، تکپردهایها، چشمانداز شرق، بعد از هزاره، نمایشنامههای ایرانی، نمایشنامههای امریکایی و اروپایی را مشاهده کنید.
نمایش صوتی سایکوسیس 4:48 مناسب چه کسانی است؟
اگر به مطالعه نمایشنامههای مدرن اروپایی علاقه دارید، شنیدن این کتاب میتواند برایتان لذتبخش باشد.
سارا کین را بیشتر بشناسیم:
این نمایشنامهنویس برجسته در سال 1971 و در روستایی در انگلستان متولد شد. مادر او معلم و پدرش در روزنامۀ دیلی میرور روزنامهنگار بود. والدین سارا کین (Sarah Kane) او را با افکار و عقاید مسیحی تربیت کردند، اما خودِ سارا در دوران نوجوانی به عقایدِ اِوَنجلیک گرایش پیدا کرد. هرچند بعدها به طور کامل از عقاید مذهبی دست کشید، اما بااینحال همچنان رد پای بنمایههایی چون خدا، کفر و ایمان در آثارش باقی ماند.
وی خیلی زود و در همان سالهای تحصیلِ پیش از دانشگاه در شفیلد به نوشتنِ شعر و داستانِ کوتاه رو آورد. در کنار اینها، مشتاقانه وارد فعالیتها و مطالعات تئاتری شد. کین در سال 1992 در مقطع فوقلیسانسِ دانشگاه بیرمنگام به ادامۀ تحصیل پرداخت. اما خیلی زود دریافت که نمیخواهد فردی آکادمیک باشد او میخواست «فرمهایی جدید» ابداع کند و از همین رو، نمایشنامۀ «نفرینشده» را نوشت.
این نمایشنامهنویس بریتانیایی دو سال آخر عمر خود را با افسردگی شدید و بیاشتهایی مفرط ناشی از آن دست و پنجه نرم کرد که کمی بعدتر منجر به عارضۀ فروپاشیِ عصبی در او شد و همین باعث شد تا چند بار در بیمارستان بستری شود. او دوهفته پس از تولد 28 سالگیاش و تنها چند روز پس از اضافه کردن آخرین اصلاحات به آخرین نمایشنامهاش با خوردن صد قرص دست به خودکشی زد.
اما بهموقع پیدایش کردند و به بیمارستان برده شد و با شست و شوی معدهاش نجات پیدا کرد. ولی متأسفانه پس از اینکه در بیمارستان یک ساعت بدون مراقبت رها شد، خود را در رختشوی خانه بیمارستان و با استفاده از بند کفشهایش به دار آویخت. پس از مرگ سارا کین، آثارش به ناگزیر زیر سایۀ خودکشیاش قرار گرفتند، اما با این نگاه نمیتوان عدالت را در مورد آثار او رعایت کرد.
از کتابهای دیگر کین میتوان به «ویار»، «عشق فائدرا»، «پاک شده»، «ترکیده»، «پاک» و «ویرانه» اشاره کرد.
در بخشی از نمایش صوتی سایکوسیس 4:48 میشنویم:
و همواره تکهای از من را با خودخواهی داشت
زیرا این تو بودی که زندگیِ مرا در دستانت داشتی
آن دستان بیرحم
به انتها خواهند رسانید مرا
خیال میکردم همین است سکوت
تا اینکه سکوت برقرار شد
این درد چگونه در تو حلول کرد؟
هرگز نفهمیدم
که چه چیز را نباید حس کنم
ذهنم همچون پرندهای ست گشودهبال در آسمانی آماس کرده
که دریده میشود با برق آذرخشی
و آن دم که پرواز میکند از پَسَش میغرد غریو تُندری
دریچه گشوده میشود
نوری کورکننده
و هیچ
هیچ
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | نمایش صوتی سایکوسیس 4:48 |
نویسنده | سارا کین |
مترجم | عرفان خلاقی |
راوی | بنفشه جوکار، مهران نوروزی، فروغ حداد |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
ناشر صوتی | شرکت توسعه محتوای لحن دیگر |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۳ ساعت و ۸ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای نمایشنامه تراژدی خارجی |
اجرای صوتی خیلی خوبی هم داشت.