معرفی و دانلود کتاب سنگاپور: معماران مدرن
برای دانلود قانونی کتاب سنگاپور: معماران مدرن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سنگاپور: معماران مدرن
کتاب سنگاپور: معماران مدرن اثر دیان موزی و آر. اس. میلن، دومین جلد از مجموعه پنج جلدی «پیشگامان نوسازی آسیا» به سرگذشت لی کوان یو نخستوزیر سنگاپور و سیاستها و چگونگی استقلال سنگاپور تا عرضه خدمات اجتماعی به مردم پرداخته است.
این مجموعه مشتمل بر پنج کتاب است درباره تاثیر رهبری سیاسی بر اقتصاد کشورهای کره جنوبی، سنگاپور، تایوان، چین و مالزی. مهمترین شاخص در انتخاب این کتابها، پرداختن مولفانشان به هر دو سوی منفی و مثبت رهبری این پنج تن بوده تا زشت و زیبای زمامداری آنها همزمان در معرض قضاوت خواننده قرار گیرد. ترتیب بخشها نیز با توجه به زمان آغاز زمامداری آنهاست. وجه مشترک رهبران این کشورها، تاکیدشان بر عملگرایی و پرهیزشان از ایدئولوژی است. نتیجه این تاکید و پرهیز، میدان یافتن نخبگان و متخصصانی بود که ظرف سه دهه، پنج کشور عقب مانده را در ردیف اقتصادهای پیشرفته جهان قرار دادند. پس از جنگ جهانی دوم با تضعیف نظامهای مستقر، کمونیسم کشورها را یکی پس از دیگری یا به کل میبلعید یا به نوعی درگیر خود میکرد؛ چه آنجا که دچار جنگهای چریکی میشد، و چه آنجا که کمونیستها با روشهای دموکراتیک قدرت را نشانه کرده بودند. هنوز جنگ پایان نیافته بود که غرب از پیشروی کمونیستی به هراس افتاد و پس از پایان آن، این اپیدمی ایدئولوژیک به کابوسی برای جهان لیبرال-دموکرات تبدیل شد. نتیجه این حساسیت فزاینده در دو مسیر کاملا محسوس بود: اول، در عرصه سیاست خارجی و کمک به کشورهای جنگ زده یا عقب مانده جهت پیشگیری از گسترش تمایلات کمونیستی یا دخالت مستقیم در برخی از کشورها. و دوم، در عرصه دانشگاهی و شکلگیری رشته مطالعات توسعه. گرچه مطالعات توسعه در ظاهر رشته دانشگاهی نوظهوری همچون سایر رشتهها یا گرایشات علوم سیاسی و اقتصاد بود، اما به واقع از دل آن باید پژوهشهایی جهت شناخت جوامع عقب مانده و راهبردهایی برای هدایت سیاست خارجی و کمکها بیرون میآمد. چنانکه یکی از پیشگامان و شناخته شدهترین پژوهشگران مطالعات توسعه، یعنی والت روستو، در مقام مشاور ارشد، به دولت ایالات متحده دعوت شد تا هم قطارانش نیز پس از او راه کاخ سفید را بیاموزند. چنین بود که مطالعات توسعه سریعا از مرحله توصیفی صرف خارج شده و به مرحله تجویز رسید.
دیان موزی (Diane K Mauzy) و آر. اس. میلن (Robert Stephen Milne) در کتاب سنگاپور: معماران مدرن (Singapore politics under the People's Action Party) به زندگی لی کوان یو پرداختهاند.
لی کوانیو در 1923 در خانوادهای پرجمعیت زاده شد و پنج خواهر و سه برادر داشت. وی چهارمین نسل از مهاجری چینی بود که در اواسط قرن نوزدهم از استان گوانگدونگ در جنوب چین، رهسپار شهر کوچک سنگاپور شد. پدرش در دانشگاه انگلیسی تحصیل کرده و اوضاع متوسط رو به پایینی داشت. وی که تحت تاثیر فرهنگ انگلیسی بود، نام هری را بر پسرش نهاد. کوانیو نیز مانند پدرش به مدرسه انگلیسی رفت و پس از آن نیز در سال 1940 موفق به قبولی در رشته حقوق در دانشگاه انگلیسی رافلز در سنگاپور شد. همسر آیندهاش، کوا گئوک چو، همکلاسی و تنها دختر دانشجو در این دانشگاه بود. با اشغال سنگاپور توسط ژاپن در 1942، تحصیل لی ناتمام ماند و او ناچار شد برای تامین معاش خود و خانوادهاش به کارهای دشواری تن دهد. پس از پایان جنگ جهانی دوم لی راهی انگلستان شد تا در دانشگاه کمبریج تحصیلش در رشته حقوق را ادامه دهد.
کوانیو در خلال دوران تحصیل وارد فعالیتهای سیاسی شد و در کمپین انتخاباتی حزب کارگر انگلیس شرکت کرد. او که تجربه تلخ تنها گذاشته شدن سنگاپور در برابر ژاپنیها توسط بریتانیا را فراموش نکرده بود، در طول دوران اقامتش در انگلیس، به این باور رسیده بود که سنگاپور باید حاکمیتش را از بریتانیا بازپس گیرد. وی پس از اخذ کارشناسی حقوق در 1949، به سنگاپور بازگشت و ابتدا از خیر نام هری گذشت تا همگان او را با نام لی بشناسند.
در بخشی از کتاب سنگاپور: معماران مدرن میخوانیم:
سنگاپور بعد از جنگ جهانی اول و به واسطه جایگاه جغرافیایی خود در مجاورت تنگه مالاکا، نه تنها در عرصه تجارت، بلکه به علل امنیتی اهمیت یافت. از همین رو با قدرت گرفتن ژاپن این منطقه مورد توجه این کشور نیز قرار گرفت و نهایتا در دسامبر 1941 نیروهای ژاپنی در نزدیکی مرز تایلند و مالزی پیاده شدند. سنگاپور بلافاصله تسلیم شد. اشغال سنگاپور توسط ژاپنیها تا سپتامبر 1945 به طول انجامید که در این تاریخ با پیاده شدن نیروهای بریتانیایی در ساحل سنگاپور، ژاپنیها تسلیم شدند. در این برهه اقتصاد سنگاپور تقریبا فروپاشیده بود.
به لحاظ سیاسی، بریتانیاییها مشتاق بودند با ارتقاء جایگاه قانون اساسی در سنگاپور، زمینه برگزاری انتخابات برای مجلس قانونگذاری را فراهم آورند تا از طریق آن دولت مستعمره سلطنتی سنگاپور تشکیل شود. در سال 1953 کمیسیونی (موسوم به کمیسیون رندل تحت نظارت سر جرج رندل) تعیین شد تا زمینه را برای اجرای این طرح فراهم آورد. در این نظام، برخی از مناصب از جانب دولت بریتانیا تعیین میشدند و از نظارت قانونگذار مصون باقی میماندند. همچنین، گرچه نخستوزیر میتوانست به فرماندار منصوب بریتانیا مشورت دهد، ولی الزامی به پذیرش این مشورتها از سوی فرماندار وجود نداشت.
نخستین دوره انتخابات بر پایه قانون اساسی جدید در سال 1955 برگزار شد که در مقایسه با گذشته، طیف گستردهتری از احزاب در آن به رقابت پرداختند. علاوه بر حزب ثروتمند و به خوبی سازمان یافته ترقی، دیگر رقابتکنندگان شامل جبهه کارگری به رهبری دیوید مارشال - حقوقدان عراقی یهودیتبار دارای گرایش چپ میانه، حزب دموکرات محافظهکار و متعلق به اقلیت چینی و در نهایت حزب اقدام خلق تحت رهبری لی کوانیو بودند. جبهه کارگری بیشترین کرسیها را در مجلس کسب کرد و مارشال به نخست وزیری رسید.
فهرست مطالب کتاب
درباره مجموعه پیشگامان نوسازی آسیا
مقدمه
فصل 1: چگونگی استقلال سنگاپور
فصل 2: کانونهای قدرت
فصل 3: ساختار و عملکرد حزب اقدام خلق
فصل 4: کوانیو و ایدئولوژی حزب
فصل 5: سیاست اقتصادی برای سنگاپور مستقل
فصل 6: عرضه خدمات اجتماعی به مردم
فصل 7: چالش قومیتها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سنگاپور: معماران مدرن |
نویسنده | دیان موزی، آر. اس. میلن |
مترجم | داود حیدری |
ناشر چاپی | انتشارات دنیای اقتصاد |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 144 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8591-62-7 |
موضوع کتاب | کتابهای سیاست خارجی |
متن کتاب چندان ساده نیست. بیشتر تخصصی و برای اهالی مطالعه حوزه توسعه. اما جالب