معرفی و دانلود کتاب سلامت دیجیتال خوب: راهنمای امنیت در فضای مجازی
برای دانلود قانونی کتاب سلامت دیجیتال خوب: راهنمای امنیت در فضای مجازی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سلامت دیجیتال خوب: راهنمای امنیت در فضای مجازی
کتاب سلامت دیجیتال خوب: راهنمای امنیت در فضای مجازی نوشتهی ادواردو گلبشتاین، لیستی از 40 اقدام ساده را برای محافظت از دستگاههای الکترونیکی شما (کامپیوترها، لپتاپها، تبلتها و تلفنهای هوشمند) و دادههای آنها ارائه میدهد.
امروزه کمتر خانوادهای را میتوانید پیدا کنید که حداقل از یک وسیلهی ارتباطی دیجیتال مانند تلفن همراه، تبلت و یا کامپیوتر استفاده نکند. با فراگیر شدن استفاده از این ابزارها، دسترسی و ارتباط همهی افراد و گروهها با یکدیگر به آسانی مهیا شده است. وجود و عرضهی این فضای عظیم اطلاعاتی، با وجود مزایای بیشمار آن، چالشهای فراوانی را نیز به همراه داشته است. مخاطرات ناشی از انواع بدافزارها و بازیهای مخرب، تنها گوشهای از این چالشهاست. حقیقت این است که ما نمیتوانیم جلوی پیشرفت تکنولوژی را بگیریم یا حتی از فناوری فرار کنیم، شاید بهترین راه حل بالا بردن اطلاعات و شناخت بهتر این فضا در جهت استفادهی بهینه از آن باشد.
کتاب سلامت دیجیتال خوب (Good Digital Hygiene)، به زبانی ساده و غیر فنی، مجموعهای از شیوههای کاربردی محافظت اطلاعات را که میتواند به عنوان یک بهداشت خوب و منطقی در نظر گرفته شود نشان دهد. هیچکدام از آنها حتمی نمیباشد اما یک اتفاق نظر وجود دارد که آنها میتوانند در کل دنیای آی تی مورد استفاده قرار بگیرند. این کتاب بر پایهی هیچگونه تکنولوژی یا فرآیند خاصی نمیباشد. همچنین محصولات خاصی را نیز توصیه نمیکند و تنها یک ارزیابی مستقل از کیفیت و عملکرد آنها میباشد.
ادواردو گلبشتاین (Eduardo Gelbstein)، نویسندهی این اثر از فعالان در زمینهی نظارت و ارزیابی امنیت اطلاعات در شبکه جهانی میباشد. او معتقد است همانطوری که افراد سعی میکنند در زندگی شخصی عوامل بهداشتی را رعایت کنند، در فضای مجازی نیز باید بهداشت رعایت شود، به عبارت دیگر در هنگام استفاده از اینترنت و دنیای دیجیتال باید به نکات ایمنی و امنیتی توجه نمود و تا حد امکان فضایی عاری از مخاطرات را فراهم نمود. او با یک زبان ساده سعی کرده است نکات مهم و مفیدی را که در ایجاد یک فضای بهداشتی و امن دیجیتال نقش دارند به خواننده منتقل نماید.
دستگاههایی مانند کامپیوترها در اشکال و اندازههای مختلف، گوشیهای هوشمند و تبلتها امروزه بسیار رایج شدهاند. اتصال دائم به اینگونه دستگاهها، تبدیل به یک سبک زندگی در بسیاری از افراد شده است. حتی انتظار میرود دستگاههای بیشتری نیز همراه با قابلیت اتصال به اینترنت اختراع گردند. با استفاده از چنین دستگاههایی و با اتصال به فضای سایبری، شاید مردم به این امر آگاه نباشند که به گشتن در فضای مجازی دقیقاً شبیه این است که به صورت فیزیکی در یک کشور دیگر قرار دارند.
در بخشی از کتاب سلامت دیجیتال خوب میخوانیم:
کوکیها همراه با مرورگر وب جهانی و سایر مرورگرهای رابط گرافیکی مورد استفاده قرار میگیرند. مقدار دادههایی که وبسایت در هر صفحه مورد بازدید قرار میدهد اساساً کوچک است. هدف از کوکیها شخصیسازی صفحات وب بازدید شده است. چندین نوع کوکی وجود دارند که برای تبلیغ کنندگان، اطلاعات آماری را جمعآوری میکند. کوکیهای جمعآوری شده توسط یک وب سایت شخص ثالث مورد بازرسی قرار میگیرد. این کوکیها ممکن است حاوی اطلاعاتی از بازدید صفحات وب از قبیل نام سایت، تعداد صفحات بازدید شده و غیره باشند. زمانی که سایت دیگری را مشاهده میکنید تبلیغ کننده دوباره از همان سایت میتواند سایت جدید مشاهده را ببیند و در سوابق خود مورد استفاده قرار دهد. این کار به آنها این امکان را فراهم میکند که آگهیهایی را مبنی بر استفاده شده به شما اختصاص دهند.
چرا این مشکل وجود دارد؟ بسیاری از افراد کوکیها را به عنوان یک عامل تهاجمی و ردیابی اطلاعات خصوصی میپندارند، چرا که این کار به تبلیغ کننده اجازه میدهد تا بدون رضایت و آگاهی طرف مقابل پیام خود را بفرستد. این موارد در سیستمهای حقوقی تحت عنوان حفاظت از اطلاعات شخصی بررسی میشوند. در اروپا برخی دستورالعملهای خاص در این رابطه در قانون ملی تصویب شدهاند. در اروپا، هر وب سایت باید اعلام کند که آیا از کوکیها استفاده میکند یا نه و اگر توسط فرد رضایت داده نشود هرگز نمیتوانند از قابلیتهای کوکیها استفاده کنند. در جای دیگر نیز در مورد سیاستهای حفظ حریم خصوصی مواردی نوشته شده است. این اظهارات دقیق در مورد جمعآوری، استفاده، افشا و مدیریت شخصی میباشند. اکثر مردم مشکلی با این مسائل ندارند چرا که باور دارند چیزی برای پنهان کردن ندارند. از آنجا که گوشیهای هوشمند از کوکیها استفاده نمیکنند، محصولاتی نیز برای بازاریابان تلفن همراه به وجود آمدهاند که کوکیهای رایانهای را با دستگاه تلفن همراه همگامسازی میکند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه مترجم
درباره نویسنده
مقدمه
هدف از این کتاب و خلاصهای از نکات کلیدی
یکی دیگر از مشاهدات
فضای مجازی و یین یانگ
1. یک داستان ترسناک برای بزرگسالان
2. مخربان فضای مجازی
3. سلامت دیجیتال خوب
3. 1 بد افزار
3. 2 آنتی ویروس و فایر والها
3. 3 استفاده از vault
3. 4 ایدههای بد
3. 5 ارتقا دادن دستگاههایتان
3. 6 پشتیبان گیری
3. 7 پسووردها
3. 8 شماره شناسایی شخصی (PIN)
3. 9 انتخاب نرم افزار برای دستگاههایتان
3. 10 دانلودها
3. 11 به اشتراک گذاری دستگاههایتان
3. 12 قفل کردن دستگاهها در زمان عدم استفاده از آنها
3. 13 حفاظت از تراکنشهای آنلاین و “https”
4. رد پای شما در فضای مجازی
4. 1 چه کسی فعالیتهای آنلاین شما را مشاهده میکند؟
4. 2 افشای اطلاعات مرورگر شما
4. 3 کوکیهای شما
4. 4 افشای اطلاعات شما
4. 5 دیگران چه چیزی را ممکن است در مورد شما ببینند
4. 6 آی دیها و حریم خصوصی شما در فضای مجازی
4. 7 قابلیت انتخاب گزینه اینکه چه کسی بتواند وارد شبکه شما بشود
4. 8 رسانههای اجتماعی و حافظه اینترنتی
5. امنیت و میدان مین سایبری
5. 1 اسپمها و اسکم ها
5. 2 فیشینگ و اسپیر فیشینگ
5. 3 پیوستها
5. 4 بر روی لینک زیر کلیک کنید
5. 5 وای فای رمزگذاری نشده "رایگان" (یا WLAN)
5. 6 پنهان کردن وای فای خانگی
5. 7 بلوتوث
5. 8 از تمام جاهایی که کارهای آنلاین انجام میدهید خارج شوید
6. خارج از ضروریات
6. 1 فهرست کردن دستگاههایتان
6. 2 Crapware، craplet و Scareware
6. 3 فهرست کردن حسابهایتان
6. 4 گوشی هوشمند یا کامپیوترتان را گم کردهاید؟
6. 5 نرم افزار ردیابی دستگاههای الکترونیکی
6. 6 دادههای دستگاه گم شدهتان را از راه دور پاک کنید
6. 7 رمزگذاری و امضای دیجیتال
6. 8 برچسب گذاری جغرافیایی
6. 9 قوانینی که شما باید آنها را بدانید
6. 10 جیلبریک کردن یا شکستن قفل دستگاههایتان
7. امنیت خوب در آینده
7. 1 شخصی سازی: اینترنت
7. 2 بهداشت دیجیتال در 2003
8. نتیجهگیری
9. سایر انتشارات و وب سایتها
10. سپاسگذاریها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سلامت دیجیتال خوب: راهنمای امنیت در فضای مجازی |
نویسنده | ادواردو گلبشتاین |
مترجم | مسعود توکلی |
ناشر چاپی | انتشارات جادوی قلم |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 114 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-6313-44-3 |
موضوع کتاب | کتابهای فضای سایبر |