معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب شبی در کولاک
- نویسنده: نرجس نظری
کتاب شبی در کولاک اثر نرجس نظری، روایت دختری است که برای رسیدن به آرامش اُخروی فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر میگذارد و در آخر با پیدا کردن کتابی که جواب تمام سوالاتش در آن نهفته است توانست تمام غل و زنجیرهای مادی را از دست پایش باز کند و به جاودانگی برسد. کتاب شبی در کولاک هم برای رسیدن به حسی خوب مناسب است و هم به خواننده کمک میکند که با وسعت دادن یا تغییر دادن زاویه دیدش به جهان اطرافش،... ادامه ›
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم همراه با سی و سه داستان دیگر اثری از مهرداد اسماعیل پور است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه که به طور میانگین شامل هفتصد کلمه است و شیوهی روایی غالب آنها اول شخص است. ادامه ›
رمان فردا از آن ماست
- نویسنده: پوران موسوی
این رمان درباره ی دختری به اسم درنا هستش که طی یک تصادف ساختگی پدر و مادرش رو از دست میده و هرگز نمیتونه این قضیه رو ثابت کنه تا اینکه…… درنا پله ها را با شتاب بالا رفت و خودش را پشت در آپارتمان شماره نوزده رساند.لحظه ای ایستاد و نفسی تازه کرد به آرامی تلنگری به در زد و منتظر شد .آنروز برایش بسیار خاص و سرنوشت ساز بود چون روزی بود که آینده شغلی او تضمین میشد .دلش شور میزد یک هفته ای میشد که هر... ادامه ›
کتاب مادر
- نویسنده: ام البنین منیری خلیل آباد
کتاب مادر نوشتهی ام البنین منیری خلیل آباد، فصل دوم رمان در حوالی عذاب، داستان زندگی زنی به اسم شیواست که با سختیهای فراوان کودکانش را خود به تنهایی بزرگ میکند. خلاصهای از کتاب مادر (فصل دوم رمان در حوالی عذاب): شیوا در جوانی همسرش را از دست میدهد. او با سه فرزند و یک تو راهی از روستای کوچک خود به شهر میآید، تا خود را از تهمت و حرف مردم نجات دهد. اما ازدواج با طاهر، مردی که هیچ بویی از... ادامه ›
کتاب خاکسپاری ماهی قرمزها
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب خاکسپاری ماهی قرمزها اثر حسین قسامی، روایت دنیایی سیاه است از زبان پنج خواهر و برادر خردسال که پدری متکدی و مادری هر جایی دارند و خودشان هم مجبورند برای سیر کردن شکم کار کنند. هر یک از چهل و سه فصل کتاب خاکسپاری ماهی قرمزها توسط یکی از خواهر و برادرها روایت میشود تا در نهایت داستان کلی شکل بگیرد. در این اثر مضمون شر با به کار گرفتن زبانی معصومانه جلوهای دوچندان یافته است. به عبارت دیگر... ادامه ›
کتاب شاید دوباره فرصت باشد!
- نویسنده: نگین اقبالی
کتاب شاید دوباره فرصت باشد! نوشتهی نگین اقبالی روایتی ساده و خواندنی از کودکی دبستانی به نام مراد است. او علاقهی زیادی به درس خواندن دارد اما بهخاطر پدرش مجبور میشود مدرسه را ترک کند... دربارهی کتاب شاید دوباره فرصت باشد! کتاب شاید دوباره فرصت باشد! اثر نگین اقبالی برای اولین بار در سال 1395 به چاپ رسید. این کتاب داستان شخصیتی به نام مراد را روایت میکند. او در خانوادهای فقیر در ده زندگی... ادامه ›
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان
- نویسنده: نسرین میرزایی
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان یک مجموعه داستان کوتاه از نسرین میرزایی است که تمام داستانهای آن بر محوریت یک درونمایه و دورهی زمانی مشخص برپا شده. داستانهای این مجموعه در مورد منافقیان یا مجاهدان خلق است که نویسنده آنها را به پدرش تقدیم کرده. او در نثر روایی و داستانپردازی خود در این مجموعهداستان از سبک رئالیسم بهره برده است. دربارهی کتاب عروس ورزشگاه ژرلان داستان کوتاه یک مدیوم ادبی است که در... ادامه ›
کتاب کباب غاز
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
منتشر شده در ماهنامه ادبیات داستانی چوک شماره مهرماه سال 92 داستان کوتاه در ایران با مجموعه ی یکی بود یکی نبود از سید محمد علی جمالزاده در سال 1300 متولد شد. محمد علی جمالزاده در سال 1274ش. در خانواده ای روحانی در اصفهان به دنیا آمد. در هفده سالگی برای تحصیل به بیروت رفت و سپس رهسپار پاریس شد. او نخستین مجموعه ی داستان های کوتاه ایرانی را تحت عنوان یکی بود یکی نبود در سال 1300 منتشر کرد. به... ادامه ›
کتاب این فقط یک رمان نیست
- نویسنده: رضا خلیلی اقدم
این فقط یک رمان نیست، نام داستان بلندی از رضا خلیلی اقدم است که روایت رازآلود و پیچیدهای از پشیمانی، حسرت، گذشته و بخشش را بازگو میکند. پیتر و تونی، شخصیتهای اصلی کتاب، دوستان قدیمی هستند که پس از بیست سال دوری همدیگر را ملاقات میکنند. اوضاع زندگی برای هر دو نفر آنها عوض شده اما با جلو رفتن داستان و آشنا شدن با این دو متوجه میشویم که تونی شاید با چیزی بیش از حسرت دستوپنجه نرم میکند: با... ادامه ›
کتاب خیالت راحت رئیس
- نویسنده: احمد پورامینی
کتاب خیالت راحت رئیس رمانی کوتاه نوشتهی احمد پورامینی است که روایتی واقعگرایانه از سربازی و اتفاقات آن به دست میدهد. نویسنده در این داستان تنهایی و دلتنگی و کسالت را توأم با خوشگذرانیها و اتفاقات بامزه پیش چشم خواننده میگذارد. دربارهی کتاب خیالت راحت رئیس کتاب خیالت راحت رئیس، اولین رمان احمد پورامینی، نویسنده و منتقد ادبی است. این کتاب رمانی کوتاه است که به مقولهی سربازی و تلخیها و... ادامه ›
کتاب با تو سقوط میکنم
- نویسنده: سارا نظری
«خودت فهمیدی داری میمیری؟» سارا نظری کتاب با تو سقوط میکنم را با این جملهی عجیب آغاز میکند. او در این کتاب از بار غم خانوادههای داغدار و واکنشهای متفاوت اطرافیان نسبت به غم از دست دادن عضوی از خانواده میگوید. درباره کتاب با تو سقوط میکنم: پگاه با نامزدش (پسر عمهاش) به کوهنوردی میرود و طی حادثهای از کوه سقوط میکند. مرگ پگاه روابط خانوادگی را به شدت از هم میپاشد. مادر، پدر و خواهرش... ادامه ›
کتاب PDF یه جور ناجور
- نویسنده: زهرا علیرضازاده
کتاب یه جور ناجور، نوشتهی زهرا علیرضازاده، شامل 9 داستان کوتاه با مضامین اجتماعیست که به سبک ادبیات واقعگرایانه نگاشته شده است. نویسنده در این مجموعه داستان به سراغ مضامینی همچون روابط انسانی و چالشهای خانوادگی رفته. مواجههی انسان با پدیدههای شومی چون مرگ نیز از دیگر موضوعاتی است که طی چند داستان در این کتاب به آن پرداخته شده است. کتاب یه جور ناجور به همت کانون فرهنگی چوک منتشر شده است؛... ادامه ›
کتاب شاعرانههای یک مرد برفی
- نویسنده: محمدعلی قجه
کتاب شاعرانههای یک مرد برفی به قلم محمدعلی قجه، رمانی با مضمون اجتماعی و عاشقانه است و داستان رازآلود شاعر جوانی را به تصویر میکشد که زندگی از هم پاشیدهای دارد و در تلاش است تا دوباره آن را از نو بسازد؛ راهی دشوار و پرپیچوخم که شجاعت زیادی برای به پایان رساندن آن نیاز است. کتاب شاعرانههای یک مرد برفی مناسب چه کسانی است؟ این کتاب به علاقهمندان به رمانهای اجتماعی و عاشقانه ایرانی پیشنهاد... ادامه ›
کتاب آن سوی دیوار شیشهای
- نویسنده: زهرا جمالی
کتاب آن سوی دیوار شیشهای مجموعه داستانی کوتاه از زهرا جمالی می باشد. در بخشی از داستان های این کتاب می خوانید: همه جا غرق در سکوت و آرامش بود. انگار صدای خودش هم در گلو خفه شده بود. در گرگ و میش هوا فقط میتوانست تختهسنگهای بزرگ کوهستان را ببیند. آسمان را ابرهای خاکستری غرق کرده بودند، خالی از نور و ستاره. اما آرامآرام رشتههای باریک و سرخرنگی بر جایجایش نمایان میشدند، کمنور و پرنور درهم... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›
کتاب پشت درخت توت
- نویسنده: احمد پوری
داستانی در مورد آرزوها، رویاها و آرمانهای یک دوره. کتاب پشت درخت توت در دههی چهل و در شهر تبریز روایت میشود. داستان نویسندهای که قرار است شروع به نوشتن یک رمان کند، اما بهواقع چه مسیر و ماجراهایی انتظارش را میکشند. این رمان خواندنی در باب ایدههایی از مقاومت فردی است. احمد پوری در این کتاب تأثربرانگیز بخشی از درون خود را درون روایت بازتاب داده است. این رمان به ما نشان میدهد که چگونه هویت... ادامه ›
کتاب مادران تنهای سرزمین من
- نویسنده: شهره جهانشاهی
مادران تنهای سرزمین من اثری با مضمونی فرهنگی، اجتماعی است. در این نوشته، شهره جهانشاهی سعی دارد فارغ از هرگونه تعصب جنسیتی با قلم خویش قدرت بیمانند زنانی را به تصویر کشد که در تمامی ادوار، منشا اتفاقات گستردهی تاریخی بودهاند. (فایل کتاب در تاریخ 1399/02/29 جایگزین شده است.) این زنان نه افرادی نامی، بلکه همان مادران دیروز، امروز و فردایند که وجودشان چه در کنار مردان و چه بهتنهایی حادثهای... ادامه ›
کتاب صبحی در تاریکی
- نویسنده: فاطمه قهدریجانی
روزهای زندگی میگذرند و هر روز بهامید روزی بهتر سپری میشود. چگونه روزگاری در انتظار ماست؟ و موفقیت در انتظار توست، تویی که صبر را چرخهای زندگیات کردی و امید را سایبان راستین راه بیهموارت و تلاش را سرلوحهی کردارت و چه خوب است انسانیت، انسانیتی که فرق ما را با بقیهی مخلوقات نمایان میکند و آن سایبان سبز الهی که در انتظار توست، بارانی از رحمت بر تو میبارد و بخشایشی از آسمان، آسمان مال توست... ادامه ›
کتاب یک شهر، یک پدر
- نویسنده: محمود مرادی گمش تپه
محمود مرادی گمش تپه در کتاب یک شهر، یک پدر، داستان جذاب پسری جوان را در یکی از شهرهای شمالی کشور به تصویر میکشد که برای زندگی ایدهآل خود، دست از تلاش و مبارزه نمیکشد. این اثر برگزیدهی دوره اول مسابقهی خودنویس در سال 98 شده است. دربارهی کتاب یک شهر، یک پدر: راوی و شخصیت اصلی داستان پسری جوان به نام احمد است که همراه با پدرش در یکی از شهرهای کوچک شمال ایران زندگی میکنند. ماجراهای زندگی... ادامه ›
کتاب قمار یک کشیش
- نویسنده: مجید برزگر باقری
شخصیت اصلی کتاب قمار یک کشیش نوشتهی مجید برزگر باقری کشیشی به نام یحیی است که به یک دهکدهای دورافتاده تبعید شده و با پا گذاشتن بر امیال خویش تصمیم گرفته تا نور امید را بر سیاهیهای دهکده بتاباند. او عزمش را جزم کرده تا کارهایی که دیگران ناتمام گذاشته یا از انجام آن طفره رفتهاند را به سرانجام برساند و دهکده را از آلودگیها پاک نماید. پدر یحیی در این مسیر تنها نیست و با گروهی همراه میشود.... ادامه ›
کتاب خط فاصله
- نویسنده: سوگند عباسی
مجموعه 6 داستان کوتاه اجتماعی از سوگند عباسی از متن کتاب: دیشب خواب دیدم، یه خواب خوب یعنی همچین هم خوب نبود اما میگن تعبیرش خوبه! خواب دیدم خونمون خیلی بهم ریخته و شلوغه، هیچی سرجاش نیست، حتی تا انباری زیر شیروانی خونمون هم بهم ریختهاس من داد میکشیدم که به خدا مامان من همه جا رو تمیز کردم و جارو کشیدم چرا اینجوری شد؟ داد میکشیدم همهاش تقصیر بچههای فریبا اس که همه چیز را بهم ریختهان! اما... ادامه ›
کتاب زمستان فصل مردن نیست
- نویسنده: فرشته نوبخت
زمستان فصل مردن نیست با نگاهی به زندگی زنان آسیب دیده اجتماعی به نگارش درآمده و داستان درگیری چند زن در موقعیت های اجتماعی متفاوت را با یکدیگر روایت می کند. در بخشی از این کتاب خواهید خواند: لحنش بوی موافقت نمیدهد و من دیگر ادامه نمیدهم. نمیگویم فکر میکنم همهی آدمها دهکدههای خودشان را دارند و هر قدر توی دهکده، آدم مهمی باشند، زندگیشان پیچیدهتر است. نمیگویم به آدمهایی که صبح با فکر... ادامه ›
کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید
- نویسنده: ناتاشا امیری
کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید مجموعهداستانی از ناتاشا امیری است. این مجموعه به وقایعی در زندگی چند راوی، تلاش آنان برای حل کردن گرهای در داستان و پرسشهایشان در مواجهه با واقعیتی طعنهآمیز میپردازد. نویسندهی این مجموعه در گذشته برندهی چندین جایزهی ادبی معتبر شده است. دربارهی کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید مجموعهداستان بعد دیگر نمیتوان خوابید نوشتهی ناتاشا امیری در سال 1392 توسط نشر چشمه... ادامه ›
کتاب کوته فکران جامعه
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب کوته فکران جامعه نوشتهی احسان کیانفرد، داستان زندگی فردی نابینا را به تصویر میکشد که به دلیل معلولیتش از همان دوران طفولیت از سوی خانواده طرد میشود، اما در آینده توان و قدرت خود را به رخ خانواده و جامعه میکشد. دربارهی کتاب کوته فکران جامعه: جامعه به معنای گروه یا جمعی از انسانهاست که در کنار یکدیگر، در یک کشور، شهر، محله و یا یک خانه زندگی میکنند. تعبیر و تعریف هر کس از جامعه... ادامه ›