معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
رمان دوباره زندگی می کنم
- نویسنده: ام البنین شجاعی راد
در رمان اجتماعی دوباره زندگی می کنم، «ناصر» مردی کاری و باوقار است. همسر او «پوران» زنی لجباز و بداخلاق است که به بهانههای مختلف با ناصر به مشاجره میپردازد تا آنجا که ناصر بعد از بینتیجه ماندن تلاشهایش برای بهتر شدن زندگیاش، خود را بسیار بدبخت احساس میکند. تنهایی ناصر وقتی بیشتر میشود که پوران او را از خانه بیرون میکند. بعد از مدتی ناصر با بیوهزنی بامعرفت و باوفا با نام «مرجان» ازدواج... ادامه ›
کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل میآید خانم
- نویسنده: طاهره براتی نیا
کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل میآید خانم به قلم طاهره براتی نیا، حکایت مرد جوانی را روایت میکند که که عاشق و دلباخته یک زن مطلقه میشود. این مرد جوان یک زندگی تکراری، از آسانسور تا اتاق استیجارهایاش دارد اما پس از این که عاشق این زن میشود زندگیاش تغییر میکند و جلایی تازه به خود میگیرد. در بخشی از کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل میآید خانم میخوانیم: آن یک مشت آجیل... ادامه ›
کتاب مسافر
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب مسافر نوشتهی زهره زاهدی داستان زندگی دختری را روایت میکند که برای رسیدن به ثباتی درونی اقدام به مهاجرت میکند. رمان با روایتی از عشق نوجوانی شخصیت اصلی آغاز میشود و زندگی او را مرحله به مرحله روایت میکند. دربارهی کتاب مسافر زهره زاهدی در کتاب مسافر، زندگی دختری را به تصویر کشیده که در کودکی مادرش را از دست داده و نتوانسته ارتباط خوب و مؤثری با پدرش ایجاد کند. پدرش نیز از پس دشواریهای... ادامه ›
کتاب تاریکی روشن
- نویسنده: مسعود کوه زاده
کتاب تاریکی روشن نوشته مسعود کوه زاده، یک داستان بلند اجتماعی است که قلم و روایت جذابی دارد. در بخشی از کتاب تاریکی روشن میخوانیم: مادر فرهاد و زن کدخدا شروع به گریه کردند. کمکم گرگها به روستا نزدیک میشدند و مردم آنها را بهتر میدیدند. آنها فرهاد را در میان گرگها دیدند که چیزی را حمل میکند. همه تعجب کردند. گرگها سر جای خود ماندند و فقط فرهاد و برون حرکت میکردند. دیگر چیزی به روستا... ادامه ›
کتاب تریتیکاله
- نویسنده: فاطیما پیرهادی
در این دانشکده هرکس پی یک چیز میگردد یکی در پشت میز و، دیگری هم رفته تا آرنج در جامیز میگردد یکی در جستجوی مدرک است و دیگری نوشابه یا تک تک یکی هم جیبها را در پی فندک، برای کارهای «جیز» میگردد در این دانشکده خواهر- برادرها جدا هستند و در تفکیک ولی بهنام با مریم، و شیوا با برادرزادهی پرویز میگردد ز تفکیک کلاس درسها گفتم، ولی آخر چه قانونی برای حکم کردن در پی استادهای هیز میگردد؟ اگر من... ادامه ›
کتاب مردهها در راهاند
- نویسنده: ناتاشا امیری
کتاب مردهها در راهاند رمانی دیگر به قلم نویسندهی جوان ایرانی، ناتاشا امیری، است. این کتاب زندگی نسلهای زنان یک خانواده را در طی شش دهه در ایران معاصر و در بستر رویدادهای تاریخی و سیاسی این دوران روایت میکند. این زنها در شهری آرام در شمال ایران متولد شدهاند، اما تأثیرات وقایعی چون کودتای 28 مرداد، سیاستهای توسعهی دوران پهلوی، انقلاب و جنگ را از سر میگذرانند و پایشان به نقاط مختلف جهان... ادامه ›
کتاب عیار نامعلوم
- نویسنده: فاطمه بهشتی آریا
کتاب عیار نامعلوم به قلم فاطمه بهشتی آریا، داستان پستی و بلندی و سختیهای زندگی علی و همسرش بیبی ناز را به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب عیار نامعلوم میخوانیم: در خانه غیر از زنها و سریدار فقط دو برادر کوچک سیمین حضور داشتند که با ترس از پنجره بیرون را نگاه میکردند. پسر بزرگتر اردلان که دوران بلوغ را میگذراند و احساس بزرگی میکرد به مادرش میگفت عزیز جان اگر اجازه بدهی میروم خدمتش میرسم... ادامه ›
کتاب مجموعه داستان های صادق هدایت
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین ایران و روشنفکری برجسته بود. صادق هدایت از تأثیرگذارترین و برﺟﺴﺘﻪترین نویسندگان داستاﻥهای کوتاه است که آثار او مورد توجه بسیاری از مترجمان، منتقدان و نویسندگان در سراسر جهان قرار گرفته است. هدایت داستاﻥنویسی سبک گوتیک را به جهان عرضه کرد که جاﻥمایه بیشتر آﻥها تاریکی، ترس، و سخن از ناامیدی و مرگ است. دروﻥمایه داستاﻥهای هدایت از ویژﮔﻲهای ﺑﻲمانندی برخوردار... ادامه ›
رمان روی بال پروانه
- نویسنده: علم ناز حسن زاده
کتاب رمان روی بال پروانه، به ما میگوید باید از خواستههایی که از خداوند داریم، اطمینان داشته باشیم تا اگر به خواستهمان رسیدیم، پشیمان نشویم. هر کسی آرزوهایش را دوست دارد و با آن زنده است، پس چرا باید آرزوی عوضی بکند؟ در بخشی از رمان روی بال پروانه نوشتهی علم ناز حسن زاده میخوانیم: اعتراف میکنم، تجارب تلخ و شیرین زندگی معنی این جمله را به تلخی به من آموخت. انگار همین دیروز بود. کلاس ادبیات... ادامه ›
کتاب مجسمهای به نام نوبر
- نویسنده: حدیث احمدی
کتاب مجسمهای به نام نوبر نخستین کتاب حدیث احمدی روایتی است احساسی از زندگی دختر بچهی ناتوانی که در خانواده و اجتماع تنها و بدون هیچ پشتیبانی مانده است. در بخشی از کتاب مجسمهای به نام نوبر میخوانیم: کوچه مثل همهی جمعه صبحها خلوت بود. برگ درختان روی زمین را زرد کرده بودند، بر خلاف دیروز آفتاب در آسمان بود اما باد همچنان میوزید و شاخههای بید مجنون را به رقص در میآورد. نادر که صبح با... ادامه ›
کتاب همین یک نفر
- نویسنده: رعنا زراعت گر
کتاب همین یک نفر نوشتۀ رعنا زراعت گر، داستانی ایرانی با درونمایهای اجتماعی است. در بخشی از کتاب همین یک نفر میخوانیم: خوب است که انسان هر چند وقت یک بار به طور عمد اشتباه کند. این به ما یادآوری میکند که همه ممکن است اشتباه کنند. اگر همیشه سعی کنیم بینقص باشیم هم قطعاً موفق نمیشویم اما خودمان فکر میکنیم بهترین آدم دنیاییم. در این صورت به دیگران حق اشتباه کردن را نمیدهیم. هرچقدر هم تلاش... ادامه ›
کتاب دشت ماراتن
- نویسنده: هانیه بختیاری
در کتاب دشت ماراتن داستان زندگی دختری را میخوانیم که با تجربهی تلخی که از مرگ مادرش در نوجوانی داشته، پا به دوران بزرگسالی میگذارد و رابطهی عاشقانهای را آغاز میکند که در نهایت نیمهتمام میماند. هانیه بختیاری در این رمان خواندنی از داستان زندگی «نشاط» و پیچوخمهای ذهنیاش برایمان میگوید. دربارهی کتاب دشت ماراتن سراسر زندگی نشاط، قهرمان کتاب دشت ماراتن را میتوان در یک کلمه خلاصه کرد:... ادامه ›
کتاب کلاغ
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب کلاغ نوشتهی فرشته نوبخت، مجموعه داستانی شخصیتمحور است که با تکیه بر موقعیت و بحران درونی افراد روایت شدهاند. مضمون اصلی همهی داستانهای فرشته نوبخت در مجموعه داستان کلاغ رابطهی آدمها در جامعهی مدرن است. کلاغ مجموعه داستانی میباشد که تقریبا همهی قصههایش با راوی اول شخص نوشته شده و روایت کننده زنهایی در مقاطع مختلف زندگی است. فرشته نوبخت با لحنی مناسب سن و جایگاه راویِ خود را برای... ادامه ›
کتاب غبار غروب
- نویسنده: مهدیه عشرتی
کتاب غبار غروب نوشتۀ مهدیه عشرتی، داستانی از سرکشیهای دختری جوان است که به زورگوییهای جامعه مردسالار نه میگوید. از شهر و خانوادهاش جدا میشود و به روستای پدری میرود. اما هنوز نمیتواند به میل خودش زندگی کند. غبار غروب، زندگی گیسو سخن میگوید. او گله به صحرا میبرد، گاوها را میدوشد اما با ذهنی روشن برای خواستههایش میجنگد. در بخشی از کتاب غبار غروب میخوانیم: از غلت زدن در جایم خسته شدم،... ادامه ›
کتاب پارک آلوچه
- نویسنده: مینا امیری مهر
کتاب پارک آلوچه شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی به قلم مینا امیری مهر است. قصههای این مجموعه زندگی آدمهایی را به تصویر میکشد که مدتهاست فراموش شدهاند. در بخشی از کتاب پارک آلوچه میخوانیم: باد گرم و آفتاب قهار، ظالمانه با هم متحد شدند تا ریشه درختچههای مورد همیشه سبز را بسوزانند، اما نمیدانستند آنها را باغبانانی کاشتند که در خاکش بی جای آب، عنصر صبر و استقامت ریختهاند تا حتی... ادامه ›
کتاب کوته فکران جامعه
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب کوته فکران جامعه نوشتهی احسان کیانفرد، داستان زندگی فردی نابینا را به تصویر میکشد که به دلیل معلولیتش از همان دوران طفولیت از سوی خانواده طرد میشود، اما در آینده توان و قدرت خود را به رخ خانواده و جامعه میکشد. دربارهی کتاب کوته فکران جامعه: جامعه به معنای گروه یا جمعی از انسانهاست که در کنار یکدیگر، در یک کشور، شهر، محله و یا یک خانه زندگی میکنند. تعبیر و تعریف هر کس از جامعه... ادامه ›
کتاب زنی شبیه تهران
- نویسنده: مهسا دهقانی پور
کتاب زنی شبیه تهران دومین اثر ادبی مهسا دهقانی پور، نویسندهی جوان ایرانی است که به مسئلهی تأثیرات شهر تهران بر هویت ساکنینش میپردازد. این کتاب پنج داستان کوتاه از زندگی زنان مختلف ساکن تهران را در بر میگیرد که به نوعی با یکدیگر ارتباط دارند. این زنان در سنین و شرایط مختلفی به سر میبرند و هر کدام داستان خودشان را روایت میکنند. دربارهی کتاب زنی شبیه تهران برای کسانی که از کودکی در تهران... ادامه ›
کتاب یک مغول خوب (مجموعه داستان)
- نویسنده: نظام الدین مقدسی
مردمان را از پیر و جوان از خانهها بیرون آوردندی و مرد و زن به طرف صحرا بردندی. آنگونه که شهر خالی شد و هیچ نماند. آنگاه مردمان را قسمت کردی و هر قسمت بیست نفر شدی. فرمان آمد که هر سرباز بیست نفر با خود به جایی برده و گردن زند تا تمامی هلاک شوند. چنین بشد و هر سرباز بیست نفر از خراسانیان با خود بردی. آوردهاند که سربازی بیست نفر با خود بردی و دستور میداد که صف شوند. آنگاه گفتی که زانو زده سر... ادامه ›
کتاب پیادهروهای ناهموار
- نویسنده: نازیلا نوبهاری
نازیلا نوبهاری در کتاب پیادهروهای ناهموار، روایتی از آنچه خوانده، دیده و آموخته را بازگو کرده است. این کتاب سفریست از ژرفای ترس تا طلوع عشق و رسیدن به رهایی... داستان درباره دختری به نام مانلی است. که پدر و مادرش در زمان کودکی او به خاطر ناسازگاریهای زیاد از هم جدا شدهاند. مانلی با پدربزرگش زندگی میکند در حالی که یک سوال بزرگ همیشه در ذهنش است. او میخواهد بداند که دقیقا کیست و چرا پدر و... ادامه ›
رمان بود، هست، خواهد ماند
- نویسنده: نازنین فروغی فر
در کتاب بود، هست، خواهد ماند، به قلم نازنین فروغی فر، همیشه آخر قصه، رو همون اول قصه لو نمیدن. همون جایی که گفتن یکی بود یکی نبود. شاید زندگی شیرینتر از انتظارات ما بشه. فرزند آدم محکوم به سرنوشتی بود که پدر و مادرش برایش رقم زدند. سیبِ دندان زده همه قصه را خراب کرد. آدمیزاد محکوم شد اما سرنوشتش را بر باد نداد. بودند کسانی هم که سرنوشت را بر باد دادند ولی بعدها پشیمان شدند و بعدها درک کردند که... ادامه ›
کتاب شهر مجانی
- نویسنده: علی اصغر امیدوار
کتاب شهر مجانی، نوشته علی اصغر امیدوار، رمانی رؤیایی و آرمانی است، در رابطه با امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه. هدف از نوشتن کتاب شهر مجانی که بصورت رمانی رؤیایی و آرمانی به رشته تحریر درآمده است در رابطه با امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نگاهی آرمانی را مورد توجه قرار داده است. دراین کتاب خواننده پا به شهری غیرواقعی میگذارد که میتواند واقعی باشد در این شهر زندگی افراد از زمان کودکی تا... ادامه ›
کتاب یک، دو، پنج حیات
- نویسنده: فرزانه رجبی
کتاب یک، دو، پنج حیات، رمانی واقعگرا نوشتهی فرزانه رجبی، داستان زندگی چند آتشنشان را بهطور موازی روایت میکند. نویسنده در این داستان تلاش میکند تا مخاطب را با دشواریهای زندگی حرفهای و شخصی آتشنشانها، تا حدودی آشنا کند. دربارهی کتاب یک، دو، پنج حیات آتشنشانی یکی از مشاغل دشوار و ضروری برای جامعه است. وضعیت کاری آتشنشانان به شکلی است که مرزی بین کار و زندگی شخصی آنان نمیتوان متصور شد... ادامه ›
کتاب سرزمین بدون مرز
- نویسنده: الیاس قصابیان
الیاس قصابیان در کتاب سرزمین بدون مرز، جدال بین خیر و شر را که قدمتی به بلندای تاریخ بشر داشته و به حالتی نامرئی در ذهن همهی انسانها در جریان است، به تصویر میکشد. آنچه مسلم است همهی انسانها در ذات، تمایل به نیکی دارند اما در طول زمان تحت تاثیر شرایط و محیط، تغییرات و تاثیر پذیریشان، تعیین کنندهی اصول انسانی و اخلاقی حاکم بر رفتارشان خواهد بود. در واقع اخلاقیات و رفتارهای فردی و همچنین... ادامه ›
کتاب PDF سه تار
- نویسنده: جلال آل احمد
یک سه تار نو و بی روپوش در دست داشت و یخه باز و بی هوا راه می امد. از پله های مسجد شاه به عجله پایین امد و از میان بساط خرده ریز فروش هاطس و از لای مردمی که در میان بساط گسترده ی انان، دنبال چیزهایی که خودشان هم نمی دانستند، می گشتند، داشت به زحمت رد می شد. سه تار را روی شکم نگه داشته بود و با دست دیگر، سیم های ان را می پایید که که به دگمه ی لباس کسی یا به گوشه ی بار حمالی گیر نکند و پاره نشود.... ادامه ›